Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Autor |
Wiadomo |
| Monika90krk
| Doczy: 06 Sty 2010 | Posty: 2 | Skd: Kraków |
|
Wysany: 6 Sty 2010, 14:18 Temat postu: Organizacje międzynarodowe i polityka zagraniczna ISLANDII |
|
|
Czy wie ktoś może w jakich organizacjach międzynarodowych ma udział ISLANDIA?
Chciałabym również dowiedziec się jakie są kierunki polityki zagranicznej??
Proszę o pomoc.
Monika |
|
Powrt do gry |
|
 |
| reykjaFreak
 | Doczy: 11 Lis 2009 | Posty: 81 | Skd: (mało)Polska |
|
Wysany: 6 Sty 2010, 14:36 Temat postu: |
|
|
Tak na szybko totutajznajdziesz napewno coś, ale to nie są jakieś rzeczy, do których ciężko się dokopać. Internet służy pomocą _________________ Reykjavik breeze |
|
Powrt do gry |
|
 |
| W.
| Doczy: 30 Kwi 2015 | Posty: 7 | |
|
Wysany: 1 Maj 2015, 12:23 Temat postu: co z marketingiem na Islandii? |
|
|
Witam,
Jestem studentką studiów niestacjonarnych i jednym z przedmiotów, który wybrałam w tym semestrze jest marketing międzynarodowy.
3 lata temu byłam na wakacjach na Islandii (piękny kraj, jestem nim zauroczona, ale nie o tym miałam pisać), to co mi się rzuciło w oczy to brak reklam i bilbordów (nie tak jak w PL oblepiony każdy płot i słup). No i postanowiłam na zaliczenie zrobić prezentację z marketingu na Islandii, ale nie takiego książkowego, ale takiego jak go odbierają ludzie. W związku z tym mam do Was pytanie...jak Wy odbieracie ten marketing w tym pięknym kraju. Co według Was Islandczycy najchętniej kupują, w jaki sposób reklamują swoje towary, jak je dystrybuują, jak dbają o klienta (jakie mają do niego podejście), jaka jest konkurencja. Będę wdzięczna za wszystkie wasze uwagi i spostrzeżenia. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 4 Maj 2015, 20:35 Temat postu: |
|
|
Kiedy Islandzczyk widzi napis "afslattur" (obnizka), natychmiast dostaje malpiego rozumu i kupuje obojetnie co by to nie bylo , to slowo to chyba najskuteczniejszy marketing na wyspie  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| W.
|
Wysany: 5 Maj 2015, 16:49 Temat postu: |
|
|
Dzięki, a coś więcej, jak myślisz jaki produkt można by było wprowadzić na ich rynek, którym mogli by się zainteresować? Słyszałam, że Islandczycy lubią nowinki elektroniczne, też masz takie spostrzeżenia? A i że w ich sklepach armatura łazienkowa to gównie z PL (a z drugiej strony wskaźniki mówią, że eksport z PL na IS spada) i bądź tu mądry i pisz wiersze  |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 6 Maj 2015, 13:57 Temat postu: |
|
|
N ekonomi sie nie znam bo jej komletnie nie rozumiem, z armatura to troszke przesada, owszem jest kilka produktow polskich w ich sklepach, ale chyba na razie nic nie ma szans przebic kariery Prince Polo  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| W.
|
Wysany: 6 Maj 2015, 18:44 Temat postu: |
|
|
Dzięki jeszcze raz...zawsze to coś wnosi a ekonomia nie jest taka straszna..ja na pierwszym sem. też się zastanawiałam co ja na tych studiach robię, ale okazuje się, że nie taki diabeł straszny jak go malują
Doceniam, że w ogóle się odezwałeś, bo po mimo moich kilu wiadomości przy innych postach, zero reakcji...a z drugiej strony się dziwić, skoro nawet ministerstwo spraw zagranicznych nie zareagowało na mojego e-maila do nich ( a zachęcają, żeby "wchodzić" na obce rynki, a oni dołożą wszelkich starań, żeby pomóc i udzielą informacji nt. danego państwa....jak na razie to tylko tak pod publikę jak widać na moim przykładzie:( Mam jeszcze pytanko nt. reklamy, czy w ich TV reklamy są nadawane i czy tak jak u nas przerywają nimi filmy, bo akurat ich TV nie oglądałam, w sumie to ja żadnych reklam tam nie widziałam, ani gazetek, ani ulotek, ale w sumie to ja wtedy się nawet za bardzo za tym nie rozglądałam. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 8 Maj 2015, 18:32 Temat postu: |
|
|
Na Thora i Odyna , przy piatku i przy drinku zmuszasz mnie do umyslowego wysilku , ale niech Ci bedzie . Tak na marginesie, do polskiego panstwa nie zwracaj sie z prosba nawet o prognoze pogody, albo Cie zignoruja albo oklamia. Reklamy w tv tutejszej oczywiscie sa, nie przypominam sobie czy sa przerywane filmy, ale chyba nie. Naturalnie sa pomiedzy programami a procz tego jest duzo reklam zanim program wejdzie na antene, bo tu zaden 24h/dobe nie nadaje. Pewnie niewiele te informacje Ci pomoga, ale niech Ci bedzie na zdrowko  |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 11 Maj 2015, 13:28 Temat postu: |
|
|
Ach, zapomialem, ulotki i broszurki tez sa i to tyle ze nieraz zapychaja skrzynki pocztowe  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| W.
|
Wysany: 11 Maj 2015, 21:42 Temat postu: |
|
|
Dzięki to bardzo przydatna informacja, bo już myślałam, że oni tak bez reklamy żyją . Tak sobie myślę, że jeżeli jeszcze kiedyś wyląduję na Islandii to może zrobię jakieś małe badania marketingowe , bo te 3 lata temu jak byłam to patrzyłam na Islandię tylko przez pryzmat krajobrazu i tego spokoju, który dawało się tam odczuć. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 12 Maj 2015, 19:29 Temat postu: |
|
|
Spokoju ? , na pewno bylas na TEJ Islandii  |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
|
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach
|
|