Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| danielo
| Dołączył: 11 Lis 2007 | Posty: 47 | Skąd: Kopavogur |
|
Wysłany: 11 Sty 2008, 22:12 Temat postu: ZasiĹek mieszkaniowy- Husaleigubaetur. |
|
|
Hejka!
SzukaĹem, szukaĹem i znalazĹem! WiÄcej informacji o zasiĹku mieszkaniowym na Islandii:
http://www.mcc.is/page.asp?Id=781&sid=257&topid=0
To jest tylko teoria, co do tego jakie wymagania trzeba speĹniÄ. W praktyce trzeba sprawdziÄ we wĹasnej jednostce administracyjnej. W Kopavogur do mojego wniosku sÄ
mi potrzebne:
- umowa najmu lokalu,
- potwierdzenie zameldowania,
- potwierdzenie o dochodach z urzÄdu podatkowego,
- odcinki wypĹat z 3 ostatnich miesiÄcy.
Termin skĹadania podaĹ mija 16 stycznia!
Powodzenia! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kazimiera
| Dołączył: 26 Sie 2007 | Posty: 72 | Skąd: ReykjavĂk |
|
Wysłany: 14 Sty 2008, 23:45 Temat postu: |
|
|
pytalam o to dofinansowanie i poprosilam pania o policzenie teoretycznie przy jakich zarobkach nalezy sie dodatek:
czynsz 80 tys isk, 3mln isk/ rok brutto na rodzine cala = 500 isk doplaty do czynszu ... wydawalo mi sie ze beda to kwoty innego rzedu, moze chociaz 10% czynszu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| danielo
| Dołączył: 11 Lis 2007 | Posty: 47 | Skąd: Kopavogur |
|
Wysłany: 2 Lut 2008, 0:44 Temat postu: |
|
|
DostaĹem odpowieÄ w sprawie zasiĹku mieszkaniowego. NegatywnÄ
. Aby mĂłdz dostaÄ odpowieÄ pozytywnÄ
, trzeba zarabiaÄ poniĹźej 1 % od 2 mln ISKna rok. Ja Zarabiam wiÄcej wiÄc zasiĹku nie bÄdzie.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
| Dołączył: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
Wysłany: 2 Lut 2008, 0:54 Temat postu: hejaleo czy |
|
|
m wy mowiecie, przecie przedszkola za darmo, sluzba zdrowia za darmo, wszystko za darmo, tylko ty porzybvywac, i jeszcze dofinansowania do mieszkan za frii, kuzwa juz nie mam slow |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kazimiera
|
Wysłany: 2 Lut 2008, 8:31 Temat postu: |
|
|
ja bylam sie tylko dowiedziec, z ciekawosci, bo jest to dokladnie w tym samym miejscu gdzie rejestruja sie licencjonowane opiekunki do dzieci. my z mezem obydwoje pracujemy i nie mamy czelnosci pobierac jakichkolwiek dodatkow. czy przeszkadza ci to, ze podaje sie informacje na forum tak zeby inni wiedzieli? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kazimiera
|
Wysłany: 2 Lut 2008, 8:32 Temat postu: |
|
|
ps. podaj gdzie sa te darmowe przedszkola? bo ja za moje mam zaplacic prawie 30 000 isk  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| FilipR79 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wysłany: 2 Lut 2008, 9:20 Temat postu: |
|
|
kazimiera napisał: | ps. podaj gdzie sa te darmowe przedszkola? bo ja za moje mam zaplacic prawie 30 000 isk  |
o tutaj:
TVN S.A.
02-952 Warszawa
ul.Wiertnicza 166 _________________ Filip broni
Filip radzi
Filip nigdy Cie nie zdradzi
KAĹťDY KILOGRAM OBYWATELA Z WYĹťSZYM WYKSZTAĹCENIEM SZCZEGĂLNYM DOBREM NARODU |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wredna_mimi
 | Dołączył: 13 Paź 2006 | Posty: 262 | Skąd: EĹk |
|
Wysłany: 26 Maj 2008, 17:28 Temat postu: |
|
|
danielo napisał: | DostaĹem odpowieÄ w sprawie zasiĹku mieszkaniowego. NegatywnÄ
. Aby mĂłdz dostaÄ odpowieÄ pozytywnÄ
, trzeba zarabiaÄ poniĹźej 1 % od 2 mln ISKna rok. Ja Zarabiam wiÄcej wiÄc zasiĹku nie bÄdzie.  |
ale jak to???
Czyli trzeba zarabiac 1 % od 2 mln ISK na rok, czyli to jest latwe do obliczenia, czyli to jest 20.000 ISK na rok; no to chyba na butelkach od piwa w kwartal, sie nawet nazbiera, co ????
zna ktos zasady przyznania tego zasilku ??? _________________ ***ĹmIeCh JeSt LeKaRsTwEm, KtĂrE KaĹťdY MoĹťe SoBiE PrZePiSaÄ*** |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lovisa OgĹoszeniodawca zweryfikowany
 | Dołączył: 16 Lip 2007 | Posty: 1047 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 26 Maj 2008, 17:45 Temat postu: |
|
|
a z tym husaleigabæturem to powiem tak: gowno i tyle, bo przy podatku rocznym trzeba to odddac, wiec jaka to pomoc? pomoc panstwu nabic kase i tyle!
Sprawdzcie dobrze swoje zeznania podatkowe i zobaczycie ze doplacaliscie albo nic nie dostaliscie do zwrotu. nie mowie tu o matkach samotnych bo to ma sie troszke inaczej, tam przewaznie zawsze jest jakis zwrot. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 24 Sie 2008, 1:51 Temat postu: |
|
|
ale ze co???? jak to???
bo ja dostalem 18.000 isk miesiecznie husalegiabejtur'u,
bede musial to oddac przy rozliczeniu rocznym????
pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
esmerka, z Tego co zauwazylem kwestie podatkowe to Twoja broszka , podpowiesz cos?????? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dariuszr
| Dołączył: 22 Sty 2008 | Posty: 343 | |
|
Wysłany: 24 Sie 2008, 11:26 Temat postu: Re: |
|
|
Mi przyznano 2000 isk na miesiac i do tego okazaĹo siÄ Ĺźe w moim mieszkaniu zameldowaĹ siÄ polak ktĂłrego nieznam i dodam Ĺźe jesteĹmy pierwszymi mieszkaĹcami tego mieszkania . |
|
Powrót do góry |
|
 |
| aguska27
| Dołączył: 14 Sie 2007 | Posty: 85 | Skąd: Polska |
|
Wysłany: 24 Wrz 2008, 18:31 Temat postu: |
|
|
Hej
Tak czytam o tym zasiĹku i widze ze malo to prawdopodobne zeby go wogle dostac?? Ciekawe jak jest w tej chwili kiedy kryzys?? Moze cos wiecie na ten temat?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 24 Wrz 2008, 18:38 Temat postu: |
|
|
my dostajemy ponad 33tyĹ i nie prawda Ĺźe trzeba oddaÄ tylko trzeba wpisaÄ do zeznania rocznego ze siÄ dostaje . |
|
Powrót do góry |
|
 |
| aguska27
| Dołączył: 14 Sie 2007 | Posty: 85 | Skąd: Polska |
|
Wysłany: 24 Wrz 2008, 21:54 Temat postu: |
|
|
Dzieki Domi slicznie za odpowiedz  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 28 Wrz 2008, 11:59 Temat postu: |
|
|
nie wiem o czym mowicie, ja niedawno dostalem 20 000isk dodatku i moja zona tez pracuje, mamy dwoje dzieci i moim zdaniem to jest najbardziej brane pod uwage przy naliczaniu kwoty |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ĺukasz
| Dołączył: 27 Lis 2007 | Posty: 46 | Skąd: PoznaĹ Hfj |
|
Wysłany: 4 Lis 2008, 20:20 Temat postu: |
|
|
a kto wie gdzie w reykjaviku sie z tym udac???nazwa ulicy potrzebna i najpierw to chyba trzeba stempel tak na umowie dostac kto wie gdzie?? _________________ West Coast |
|
Powrót do góry |
|
 |
| slaw&doro
| Dołączył: 28 Paź 2008 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 4 Lis 2008, 20:41 Temat postu: |
|
|
hej..my zaĹatwialismy we wrzesniu ale w keflavik i umowe najmu lokalu musielismy miec na şóĹtym druku to jest istotne bo na zwykĹym papierze wydrukowanej umowy nie przyjeli. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lovisa OgĹoszeniodawca zweryfikowany
 | Dołączył: 16 Lip 2007 | Posty: 1047 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 4 Lis 2008, 20:47 Temat postu: |
|
|
Ĺukasz napisał: | a kto wie gdzie w reykjaviku sie z tym udac???nazwa ulicy potrzebna i najpierw to chyba trzeba stempel tak na umowie dostac kto wie gdzie?? |
A tam:
http://www.syslumadur.is/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ĺukasz
| Dołączył: 27 Lis 2007 | Posty: 46 | Skąd: PoznaĹ Hfj |
|
Wysłany: 4 Lis 2008, 20:49 Temat postu: |
|
|
w keflaviku to wiem bo sam tu mieszkam dzieki lovisa za info wlasnie o to mi chodzilo Pozdro _________________ West Coast |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Asiaaa
| Dołączył: 21 Paź 2006 | Posty: 45 | Skąd: Akureyri |
|
Wysłany: 10 Lis 2008, 19:12 Temat postu: |
|
|
a moĹźe ktoĹ podpowie o co chodzi z tym şóĹtym drukiem? Czy umowa musi byÄ na nim napisana, czy wystarczy kopia? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|