Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| mbarczyk
| Dołączył: 30 Gru 2007 | Posty: 14 | Skąd: SkĂłrzewo-PoznaĹ |
|
Wysłany: 3 Cze 2008, 23:35 Temat postu: meldunek |
|
|
Czy moĹźna zmieniÄ adres zameldowania na Islandii przez internet? troszkÄ by mi to uĹatwiĹo Ĺźycie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lovisa OgĹoszeniodawca zweryfikowany
 | Dołączył: 16 Lip 2007 | Posty: 1047 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 4 Cze 2008, 0:26 Temat postu: |
|
|
chyba nie ma takiej opcji niestety, trzeba sie podpisac tam na miejscu i odebrac karteczke o zmianie meldunku. Ale moze jest internetowa zmiana? Tez by mi sie przydala taka opcja |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
| Dołączył: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| sunna80
| Dołączył: 12 Lip 2008 | Posty: 6 | |
|
Wysłany: 12 Lip 2008, 13:35 Temat postu: meldunek |
|
|
Witam! Od prawie dwĂłch lat pracuje na Islandii ,wynajmuje mieszkanie od swojego pracodawcy.Co tydzieĹ z wypĹaty odciÄ
gana mi jest kasa za mieszkanie i podatek lokalny.Dopiero teraz dowiedziaĹam sie Ĺźe nie mam meldunku.JedynÄ
korespondencje jaka otrzymuje to koperty z banku(bank mieĹci sie w tej samej miejscowoĹci gdzie mieszkam i pracuje a dyrektor banku jest bratem mojego szefa).Od czasu kiedy wyszĹo na jaw Ĺźe nie mam meldunku szef wchodzi mi bez mydĹa w d....Dzis na jakieĹ stronie wyczytaĹam Ĺźe meldunek jest ci potrzebny by mĂłc korzystaÄ z powszechnego ubezpieczenia .Licze na to Ĺźe ktoĹ coĹ wie na ten temat i mie oĹwieci. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| alice47
| Dołączył: 06 Lip 2008 | Posty: 113 | Skąd: Akranes |
|
Wysłany: 12 Lip 2008, 17:25 Temat postu: Re: meldunek |
|
|
sunna80 napisał: | .Dopiero teraz dowiedziaĹam sie Ĺźe nie mam meldunku. |
Musisz mieÄ adres zameldowania, podawany we wniosku o Kennitala. Inaczej nie miaĹabyĹ Kennitala, ani pozwolenia na pobyt, czyli byĹabyĹ tu nielegalnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Basia
 | Dołączył: 24 Lis 2004 | Posty: 628 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 13 Lip 2008, 12:17 Temat postu: |
|
|
Sunna, a dlaczego to szef ma cie meldowac? To nie jest tak jak w Polsce - tu jesli mieszkasz pod danym adresem to idziesz do urzedu, wypelniasz papierek i tyle. Robisz to sama. Wiec troche nie rozumiem... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| karuta Alpha Team
| Dołączył: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| gatecrash
| Dołączył: 02 Lut 2008 | Posty: 71 | |
|
Wysłany: 16 Lip 2008, 16:14 Temat postu: kenitala |
|
|
oczywiscie ze mozna zmienic meldunek przez inernet, jezeli chodzi Ci o zmiene adresu islandzki - islandzki...
ze strony mozna sciagnac wzor dokumentu ktory nalezy wydrukowac i podpisac i wyslac faxem badz e-mailem
wiecej info i wzor pod adresem - http://www.thjodskra.is/en/forms/
jezeli zmieniasz adres na poczcie to po drugim razie oplata wynosi jakie 900 ISK |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 3 Sie 2008, 10:57 Temat postu: |
|
|
a czy ktos sie orientuje czy jak mieszkam w Hafnafjordur to meldunek moge zmienic w RVk na Borgatuni czy musze w Hafn. ,a jezeli tak to gdzie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gatecrash
| Dołączył: 02 Lut 2008 | Posty: 71 | |
|
Wysłany: 4 Sie 2008, 11:17 Temat postu: meldunek |
|
|
moĹźesz to zrobiÄ na Borgatuni |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 6 Sie 2008, 10:51 Temat postu: |
|
|
Tak mozna,wczoraj zmienielem na Borgatuni podajrze 24,to to samo miejsce gdzie sie sklada wniosek o kenitala.Najlpiej miec ze soba KONTRAKT,mi moj wczoraj kopiowala,a Litwina przede mna robila jakies problemy bo go nie mieli,dzownila chyba tez do ich ownera. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| AsieĹka
| Dołączył: 09 Kwi 2005 | Posty: 81 | Skąd: Rkv |
|
Wysłany: 6 Sie 2008, 16:53 Temat postu: |
|
|
Na Borgatun moĹźna zmieniÄ adres z obszaru caĹego kraju, jest to gĹĂłwny urzÄ
d. |