Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 15 Lut 2005, 14:54 Temat postu: Praca sezonowa w Islandii |
|
|
Witam.Jestem ciekawy czy mozna wybrac sie na Islandie do pracy sezonowej np.na wakacje czy ferie.Pewnie ofert jest bardzo malo.Wolalbym pojechac na Islandie "na rybki"niz zbierac jablka wHolandii albo sprzatac na wyspach.Aha, kursik islandzkiego przez stronki www to super sprawa,nie majac zadnych( :cry: )materialow do nauki mozna choc troszke poznac jezyk.Nie wiem jak to zrobie ale musze byc latem na Islandii!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Kincia
 | Dołączył: 20 Lut 2005 | Posty: 26 | Skąd: Iceland |
|
Wysłany: 20 Lut 2005, 16:00 Temat postu: |
|
|
Powiem tak, zazwyczaj na wakacje czy ferie,to islandczycy (nastolatki)sobie rezerwuja ten czas zeby mieÄ wiecej kasy i o prace w wakacje czy ferie jest bardzo trudno,chyba ze masz znajomoĹci, to moĹźe daĹoby sie jakoĹ zaĹapaÄ!  _________________ I jestem juĹź tu gdzie moje miejsce jest! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Gru 2005, 23:05 Temat postu: |
|
|
Petraszcze, ja wĹaĹnie mĂłwiÄ dokĹadnie to samo: jeszcze nie wiem jak to zrobiÄ, ale muszÄ w te wakacje byÄ na Islandii! I juĹź!
Mam nadziejÄ,Ĺźe odwiedzasz jeszcze czasem to forum i- najwaĹźniejsze! - Ĺźe Ci sie udaĹo.
JeĹli tak to proszÄ,proszÄ, proszÄ! napisz jak. Czekam na szczegĂłĹy, pozdrawiam:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 2 Gru 2005, 15:49 Temat postu: |
|
|

Ostatnio zmieniony przez music80s dnia 2 Lut 2006, 18:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 10 Gru 2005, 1:02 Temat postu: |
|
|
Forum ostatnio zaniedbalem (studia itp.)ale milo poczytac o Islandii znow:)Niestety pracy na Islandii nie znalazlem,bo tradycyjnie ruszylem do Londynu i we wrzesniu znow na zaklepane jabluszka do Holandii,moj kolega byc moze bedzie jechal na rok do pracy na Islandie i sam bede go wypytywal o mozliwosci pojechania tam.Jesli to bedzie cos powaznego i realnego przede wszystkim to oczywiscie moge sie tym podzielic.Pozdrovki |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 7 Sty 2006, 18:57 Temat postu: |
|
|
witam! Mnie takĹźe interesuje mozliwosc sezonowej pracy na Islandii. Pytanie jednak gdzie znalezc jakies informacje na ten temat..
Czy ma ktos informacje na temat agencji zajmujacych sie praca dla studentow na wyspie?
Musze tam byc w te wakacje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 19 Lut 2006, 21:08 Temat postu: |
|
|
Witam!
Mam 20 lat i studiuje informatykÄ. Tak samo, 'muszÄ byÄ w te wakacje na Islandii' nie ma innej moĹźliwoĹci. DuĹźo piszecie o pracach 'staĹych' i cieszy fakt, Ĺźe tylu z Was udaje siÄ szczÄĹliwie wyjechaÄ... Ale czy to znaczy, Ĺźe na prace sezonowÄ
nie ma co liczyÄ? MogÄ robiÄ cokolwiek, najlepiej w rybkach, albo gdzieĹ w restauracjim, np na zmywaku. W zeszle wakacje pracowaĹem w firmie przetwarzajÄ
cej sery w Irlandii...
BÄdÄ wdziÄczny za kaĹźdÄ
konstruktywnÄ
radÄ (gdzie szukaÄ, do kogo warto pisaÄ itd..) rozglÄ
daĹem siÄ juĹź po wielu stronach www agencji islandzkich... niestety wiÄkszoĹÄ udostÄpnia formularze jedynie w jÄzyku islandzkim MoĹźe ktoĹ znajÄ
cy ten jÄzyk mĂłgĹby mi nawet pomĂłc...? Bardzo bym prosiĹ
W ciemno tam nie pojadÄ, a bilety - wiadomo... trzeba by kupiÄ jak najszybciej...
GorÄ
co pozdrawiam tych z Was, ktĂłrzy szczÄĹliwie pÄdzÄ
swĂłj Ĺźywot tam - na Islandii, jak i tych, ktĂłrzy wĹaĹnie o tym marzÄ
Krzysiek |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DmX81 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
 | Dołączył: 02 Lis 2005 | Posty: 213 | Skąd: Z nienacka |
|
Wysłany: 6 Mar 2006, 21:07 Temat postu: |
|
|
ja koncze studia w tym roku.... i ciagnie mnie tam strasznie, szukam tylko jakiejs konkretnej oferty... czy radzicie raczej na miejscu sie rozgladac?,.... przez ten czas sobie podszkole jezyk ang. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ilona
| Dołączył: 20 Mar 2005 | Posty: 67 | Skąd: Frankfurt |
|
Wysłany: 21 Mar 2006, 15:18 Temat postu: |
|
|
Kolezanka wraca teraz do Warszawy, ale juz zalatwila sobie prace sezonowa w Reykjaviku. Nie pamietam dokladnie gdzie, ale w ktoryms z hoteli, podobno jest zapotrzebowanie na pomoc sezonowa, niestety nie moge tego powiedziec na 100% _________________ Nie wiem dokÄ
d iĹÄ, dokÄ
d zmierzaÄ mam,
Wiem tylko tyle, Ĺźe znĂłw jestem sam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Alutka
| Dołączył: 17 Wrz 2004 | Posty: 70 | Skąd: 104 Reykjavik |
|
Wysłany: 22 Mar 2006, 0:35 Temat postu: |
|
|
w wiekszosci wypadkach kazdy hotel zatrudnia pracownikow sezonowych w okresie letnim najchetniej uczniow i studentow bo tak jest najtaniej a prace sa rozne tak jak posady
najlepiej zaczac skladac podania lub pytac sie osobiscie juz teraz bo w hotelach wakacje zaczynaja juz sie od kwietnia
powodzenia trzymam kciuki
p.s zacznijcie od tych najwiekszych bo oni najwiecej przyjmuja np Nordica Hotel, Loftleidir, Grand Hotel Reykjavik , Hotel Centrum itp jest ich cala masa w stolicy jaki i poza nia _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 22 Mar 2006, 21:32 Temat postu: |
|
|
Orientujecie siÄ jaka jest Ĺrednia pĹaca miesiÄczna za pracÄ w hostelu, wliczajÄ
c w pensjÄ wyĹźywienie i zakwaterowanie? Czy 50.000 ISK to dobra propozycja? Czas pracy to Ĺrednio 8 godz. przez 6 lub 5 dni w tygodniu. ProszÄ o jakieĹ szersze info na ten temat  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ilona
| Dołączył: 20 Mar 2005 | Posty: 67 | Skąd: Frankfurt |
|
Wysłany: 22 Mar 2006, 23:13 Temat postu: |
|
|
Kolezanka bedzie pracowac przez lato, i podobno ma dostawac ok 120 tys miesiecznie, wiec.... bedzie pracowac 5 dni w tygodniu(po ok 8-10h dziennie), no i dostanie tez jakis posilek. Jak na razie tak ma uzgodnione, a co bedzie przy podpiywaniu umowy, kto wie... _________________ Nie wiem dokÄ
d iĹÄ, dokÄ
d zmierzaÄ mam,
Wiem tylko tyle, Ĺźe znĂłw jestem sam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KAROLa
| Dołączył: 27 Sty 2006 | Posty: 19 | |
|
Wysłany: 2 Kwi 2006, 23:12 Temat postu: |
|
|
Na stronie www.ninukot.is opisana jest moĹźliwoĹÄ wyjazdu do pracy, do Islandii. SÄ
tam oferty pracy ( ogrodnictwo, rolnictwo, opieka nad dzieÄmi, rybactwo, praca w hotelach). MoĹźe warto sprawdziÄ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Mariusz_Pabianice
| Dołączył: 21 Lut 2006 | Posty: 472 | Skąd: Reykjanesbaer |
|
Wysłany: 2 Kwi 2006, 23:37 Temat postu: |
|
|
MyĹlÄ, Ĺźe warto. Ta agencja szuka pracy specjalnie dla ludzi, ktĂłrzy nie umiejÄ
islandzkiego. Trzeba tylko wysĹaÄ formularz chociaĹź 3 miesiÄ
ce przed planowanym wyjazdem.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| _Dawid93_
| Dołączył: 04 Sie 2008 | Posty: 39 | Skąd: KoĹo Krakowa |
|
Wysłany: 11 Kwi 2012, 21:24 Temat postu: |
|
|
Ponawiam temat. Czy zna ktoĹ jakieĹ strony, ktĂłre oferujÄ
prace sezonowe na Islandii?
OprĂłcz nikinut.is )
[PS: Najlepiej w okolicach Reukjaviku, Selfoss, Hveragerdi]  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MARCINIS1
| Dołączył: 26 Cze 2009 | Posty: 153 | Skąd: husavik |
|
Wysłany: 28 Maj 2012, 22:28 Temat postu: Praca sezonowa |
|
|
Hej mam pytanie przyjezdza moja znajoma do pracy w hotelu bedzie tu niecale trzy miesiace ,czy musi wyrabiac kenitala , jets osoba uczaca sie w polsce , i czy bedzie placic cale podatek.bo obilo mi sie o uszy ze osoby przyjezdzajace do pracy sezonowej nie dluzszej niz trzy miesiace , nie placa podatku. Wielkie dzieki za jakiekolwiek info . |
|
Powrót do góry |
|
 |
| jaworek
 | Dołączył: 22 Sie 2011 | Posty: 3 | |
|
Wysłany: 30 Maj 2012, 23:31 Temat postu: |
|
|
DziÄki Karola , czy znacie jeszcze jakieĹ inne stronki gdzie znajdujÄ
siÄ Oferty pracy sezonowej np. na uprawach, przy ogrĂłdkach lub coĹ innego zwiÄ
zanego z rolnictwem? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| aneczka15016
| Dołączył: 27 Maj 2010 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 2 Cze 2012, 21:47 Temat postu: |
|
|
MoĹźesz zapomnieÄ o braku odprowadzania podatkĂłw i koniecznoĹci wyrabiania kenitala. SÄ
takie restrykcje teraz, Ĺźe bez kompletu dokumentĂłw nawet nie ma co sie wybieraÄ. ChcÄ
wszystkiego dosĹownie, niedĹugo trzeba bÄdzie dokumentowaÄ czas chodzenia do klopa... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MARCINIS1
| Dołączył: 26 Cze 2009 | Posty: 153 | Skąd: husavik |
|
Wysłany: 2 Cze 2012, 23:38 Temat postu: |
|
|
aneczka15016 napisał: | MoĹźesz zapomnieÄ o braku odprowadzania podatkĂłw i koniecznoĹci wyrabiania kenitala. SÄ
takie restrykcje teraz, Ĺźe bez kompletu dokumentĂłw nawet nie ma co sie wybieraÄ. ChcÄ
wszystkiego dosĹownie, niedĹugo trzeba bÄdzie dokumentowaÄ czas chodzenia do klopa... | Dzieki za info juz wszystko wiem napisalem do obu biur i wszystko mi wytlumaczyli |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MagiczneMiejsca
| Dołączył: 14 Sie 2012 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 14 Sie 2012, 7:54 Temat postu: |
|
|
Na jakÄ
pracÄ sezonowÄ