Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Basia
 | Dołączył: 24 Lis 2004 | Posty: 628 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 4 Kwi 2006, 10:43 Temat postu: O czym marzycie? |
|
|
Jak w temacie - jakie macie marzenia? Chodzi mi bardziej o takie spelnialne marzenia, dalekosiezne plany... Niekoniecznie o podroz do srodka Ziemi:-)
-----------------------------------
Ja tez napisze moje - ale najpierw zobacze o czym marza Islandoluby.
Pozdrawiam i wracam do pracy (projekt slupow wysokiego napiecia w Kolvidarholl)
Basia |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Jola
 | Dołączył: 31 Sty 2004 | Posty: 1000 | |
|
Wysłany: 4 Kwi 2006, 11:00 Temat postu: |
|
|
Kurcze.. StaraĹam siÄ czegoĹ poszukaÄ, co nie dotyczy Islandii, ale ciÄĹźko mi:)
Z takich speĹnialnych - bardzo chciaĹabym dobrze umieÄ j. islandzki. PotrzebujÄ go bardzo codziennie i przez to, Ĺźe znam go tylko troszeczkÄ (jestem samoukiem), potwornie duĹźo czasu schodzi mi na tĹumaczeniach tekstĂłw. Poza tym wiem, Ĺźe przechodzi mi koĹo nosa ogromna iloĹÄ ciekawych informacji na stronach islandzkich. Bez znajomoĹci jÄzyka, nie mogÄ korzystac z Encyklopedii Islandii, ktĂłrÄ
wydano tylko po islandzku. LeĹźy mi tu na pĂłĹce i siÄ starzeje tylko.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 4 Kwi 2006, 15:56 Temat postu: |
|
|
Po przeczytaniu postu Joli gĹupio mi pisaÄ o moich marzeniach
No cóş moim marzeniem jest kupno domku w Portugalii, gdzieŠnad morzem i spedzanie tam co roku wakacji
I oczywiĹcie marze o pokoju na Ĺwiecie  _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Basia
 | Dołączył: 24 Lis 2004 | Posty: 628 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 4 Kwi 2006, 17:11 Temat postu: |
|
|
No dobrze, zeby nie bylo, ze sie migam.
Co sie tyczy najblizszej przyszlosci - marzy mi sie wyjazd na studia do Kalifornii...
W dalszej przyszlosci - marzy mi sie mieszkanie na wsi, ogrodek i pielenie marchewki.
Moze byc w Portugalii :-)
Ale chyba raczej w PL.
Pozdrawiam, Basia |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ireth Alpha Team
| Dołączył: 22 Paź 2004 | Posty: 416 | Skąd: Dania |
|
Wysłany: 4 Kwi 2006, 17:52 Temat postu: |
|
|
Moje marzenie najwieksze spelni sie za 23 dni . A poza tym mam przyziemne -- legalna i satysfakcjonujaca praca, wlasne mieszkanie (dosc wspollokatorow) i milosc na wieki wiekow amen . _________________ Ziemniaki pozdrawiaja buraki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| karuta Alpha Team
| Dołączył: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
Wysłany: 4 Kwi 2006, 18:40 Temat postu: |
|
|
moim marzeniem jest miec mozliwosc podrozowania ....chcialam bym jak David Attenborough krecic wspaniale filmy o uroku naszej planety.
ps goraco polecam wszystkim mieszkajacym na Islandii film pokazywany w is tv Ruv pt "Planet Earth"(poniedzialek okolo 21szej). |
|
Powrót do góry |
|
 |
| LooCKeRWooD
 | Dołączył: 21 Mar 2006 | Posty: 61 | Skąd: T-ravel |
|
Wysłany: 4 Kwi 2006, 19:57 Temat postu: |
|
|
Mnie siÄ marzy Islandia... ChcÄ tam zamieszkaÄ i tam odnaleĹşÄ swĂłj sens Ĺźycia... Inne marzenia legĹy niestety w gruzach zagĹady ludzkiego egoizmu . ChcÄ siÄ nauczyÄ jÄzyka islandzkiego , tak samo jak Jola.. MuszÄ daÄ radÄ Tutaj mnie juĹź nic nie trzyma...
Urodzony wĹĂłczÄga < << LooCKeRWooD >> > _________________ "mÄ
droĹÄ jest Ĺźyciem pisana, a jej najlepszÄ
nauczycielkÄ
jest gĹupota" |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 29 Kwi 2006, 23:27 Temat postu: |
|
|
a ja marze o imprezie jak z TP, gdzie bylaby piekna Heba.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| elloth
| Dołączył: 03 Lis 2005 | Posty: 362 | |
|
Wysłany: 30 Kwi 2006, 13:57 Temat postu: |
|
|
No ja marzÄ o tym, by opuĹciÄ ten kraj i studiowaÄ w Irlandii/Szkocji.
A potem zamieszkaÄ gdieĹ, gdzie zimÄ
jest 15-20 stopni ciepĹa  _________________ "Ministerstwo NiesprawiedliwoĹci zawsze znajduje siÄ w odpowiednich rÄkach" |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ndISL
 | Dołączył: 11 Lut 2006 | Posty: 92 | Skąd: Siedlce |
|
Wysłany: 30 Kwi 2006, 17:41 Temat postu: |
|
|
Moich marzeĹ (prywatnych) nie zwiÄ
zaych z IslandiÄ
jest uuu... maleĹko. Jednym z nich jest w koĹcu zagraÄ w mĂłj ukochany sport, curling! A co do przeprowadzania siÄ to ja preferuje pĂłĹnoc naszego kontynentu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
 | Dołączył: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Skąd: Pl. Od SĹoĹca 3/Europa |
|
Wysłany: 1 Maj 2006, 3:17 Temat postu: Marzenie |
|
|
Ireth napisał: | Moje marzenie najwieksze spelni sie za 23 dni |
A cóş to za marzenie? ByÄ moĹźe juĹź o tym pisaĹaĹ gdzieĹ, a ja nie wszystko czytaĹem...
Moim marzeniem jest, by ludzie byli optymalnie wolni
W tym rĂłwnieĹź ja chciaĹbym byÄ optymalnie wolny, bo wolnoĹÄ to jest coĹ co daje najwiÄkszÄ
szansÄ na szczÄĹcie, a tego wszyscy szukajÄ
w Ĺźyciu. _________________ CHCESZ WSPOMĂC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPĹAÄ DATEK!
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| Grazyna
| Dołączył: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Skąd: Islandia |
|
Wysłany: 1 Maj 2006, 8:39 Temat postu: Re: Marzenie |
|
|
OdĹźajer Egzegeta napisał: | Ireth napisał: | Moje marzenie najwieksze spelni sie za 23 dni |
A cóş to za marzenie? ByÄ moĹźe juĹź o tym pisaĹaĹ gdzieĹ, a ja nie wszystko czytaĹem...
Moim marzeniem jest, by ludzie byli optymalnie wolni
W tym rĂłwnieĹź ja chciaĹbym byÄ optymalnie wolny, bo wolnoĹÄ to jest coĹ co daje najwiÄkszÄ
szansÄ na szczÄĹcie, a tego wszyscy szukajÄ
w Ĺźyciu. |
_________________ Brunetka |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Grazyna
| Dołączył: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Skąd: Islandia |
|
Wysłany: 1 Maj 2006, 8:50 Temat postu: |
|
|
Przepraszam to miaĹo byÄ w jednym poĹcie, ale coĹ naczarowaĹam Ma Pan nature myĹliciela. Niedawno poznaĹam Eryka, Norwega z ktĂłrym, uczymy sie jÄzyka isladzkiego. Jestem pewna, ze mielibyĹcie sobie duĹźo do powiedzenia. Jest niesamowity. Potrafi mnie rozbawiÄ do Ĺez swojÄ
refleksyjnÄ
naturÄ
. Oto przykĹad: Wiesz co miesiÄ
c temu teĹź tak samo siedzieliĹmy jak dzisiaj. Przerwa . Ale ja wtedy o wiele mniej umiaĹem niĹź dzisiaj. Wiem, Ĺźe lubi pisaÄ po islandzku na kompie, JeĹźeli jest Pan zainteresowany kontaktem z nim - To ja bym chciaĹa staÄ siÄ DobrÄ
Wróşka i speĹniÄ te malutkie ĹźyczÄ
tko. _________________ Brunetka |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Maj 2006, 11:53 Temat postu: |
|
|
A ja bym chciaĹa zostaÄ tĹumaczem... Dobrym. I mieÄ pracÄ. A poza tym to duuuuĹźo podróşowaÄ.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ireth Alpha Team
|
Wysłany: 1 Maj 2006, 16:07 Temat postu: Re: Marzenie |
|
|
OdĹźajer Egzegeta napisał: | Ireth napisał: | Moje marzenie najwieksze spelni sie za 23 dni |
A cóş to za marzenie? ByÄ moĹźe juĹź o tym pisaĹaĹ gdzieĹ, a ja nie wszystko czytaĹem...  |
Pisalam. Wlasnie wrocilam z Islandii . _________________ Ziemniaki pozdrawiaja buraki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ilona
| Dołączył: 20 Mar 2005 | Posty: 67 | Skąd: Frankfurt |
|
Wysłany: 1 Maj 2006, 19:44 Temat postu: |
|
|
moim marzeniem jest rozpoczac w przyszlym roku studia, tutaj w Islandii, a wiem, ze jest tutaj kierunek moich wymarzonych studiow  _________________ Nie wiem dokÄ
d iĹÄ, dokÄ
d zmierzaÄ mam,
Wiem tylko tyle, Ĺźe znĂłw jestem sam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| krzys
 | Dołączył: 07 Maj 2005 | Posty: 94 | Skąd: GdaĹsk |
|
Wysłany: 2 Maj 2006, 17:53 Temat postu: |
|
|
Ilona napisał: | moim marzeniem jest rozpoczac w przyszlym roku studia, tutaj w Islandii, a wiem, ze jest tutaj kierunek moich wymarzonych studiow  |
A coz to za kierunek jesli moge zapytac? Czy wyklady sa prowadzone w jezyku angielskim czy islandzkim? _________________ Fyrir þĂŠr er einn dagur sem þĂşsund ĂĄr, og þĂşsund ĂĄr dagur, ei meir... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 2 Maj 2006, 18:43 Temat postu: |
|
|
A moje najwiÄksze marzenie jest w zupeĹnie drugÄ
stronÄ - Ĺźeby moje dzieci mĂłwiĹy po polsku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ireth Alpha Team
|
Wysłany: 2 Maj 2006, 18:53 Temat postu: |
|
|
Jesli je uczysz, to beda mowily. Slyszalam kiedys jedna Kanadyjke, urodzona juz tam. Mowila pieknie, choc z akcentem rzecz jasna. I tutaj tez znam sporo dzieci z rodzin mieszanych, ktore wladaja dwoma lub wiecej jezykami. Wszystko zalezy od Ciebie i meza. _________________ Ziemniaki pozdrawiaja buraki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 2 Maj 2006, 19:00 Temat postu: |
|
|
UczÄ, uczÄ. Jak byĹy caĹkiem maĹe to mĂłwiĹy po polsku. Potem poszĹy do przedszkola i przestaĹy rozumieÄ co do nich mĂłwiÄ. Tj. rozumiÄ
proste sprawy, ale juĹź czytanych ksiÄ
Ĺźek nie. KubuĹ Puchatek to dla nich Bangsimon. Ale to i tak nic. Znam dzieci z polsko-tajlandzkich rodzin urodzone na Islandii - te to mĂłwiÄ
juĹź zupeĹnie swoim jÄzykiem, nikt ich nie rozumie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|