Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| mad
| Dołączył: 12 Maj 2007 | Posty: 1 | Skąd: Islandia |
|
Wysłany: 28 Maj 2007, 16:29 Temat postu: zwolnienie z pracy! |
|
|
witam,
Jakies 3tygodnie temu, po ponad roku pracy zostalem bezpodstawnie zwolniony z pracy, czy ktos z was moze wie ile mam czasu na odwolanie sie od tej decyzji?
Oczywiscie nie robiĹbym jakiegokolwiek zamieszania z tym zwolnieniem, ale zostalem potraktowany w sposob b. nieladny! Najlepsze w tym wszystkim jest to, ze bylem mÄĹźem zaufania - i zanim zgodzilem sie na to "dostalem" sĹownÄ
gwarancje, Ĺźe z pracy mnie nie zwolniÄ
!
MĂłglbym siÄ nieco wiÄcej rozpisaÄ na ten temat, ale nie o to tu chdzi :-)
pozdrowka |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 28 Maj 2007, 19:01 Temat postu: |
|
|
skontaktuj sie ze zwiazkami z ktorych ramienia jestes mezem zaufania, jezeli pelnisz ta funkcje(twoj pracodawca zostal oficjalnie poinformowany przez zwiazek o twoim wyborze) nie mozna cie zwolnic bez przyczyny, a jezeli cos takiego nastapilo to musi byc bardzo powaznie uzasadnione. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 28 Maj 2007, 19:03 Temat postu: |
|
|
aha, jezeli jestes mezem zaufanie to gwarancje nie sa sĹowne, tylko wynikaja z przepisĂłw prawa islandzkiego - zreszta mozesz mi opisac sytuacje na priva, jak chcesz jakies konkretne info. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|