Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| patokato
| Dołączył: 11 Paź 2009 | Posty: 39 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| patokato
| Dołączył: 11 Paź 2009 | Posty: 39 | |
|
Wysłany: 25 Sie 2010, 16:17 Temat postu: ........ |
|
|
ostatnio czesto zastanawiam sie dlaczego Islandczycy uwazaja ze sa "pepkiem swiata " . . .  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| foo
 | Dołączył: 21 Paź 2008 | Posty: 659 | |
|
Wysłany: 25 Sie 2010, 16:39 Temat postu: |
|
|
JeĹźeli dobrze zrozumiaĹem to komuĹ tam nie podoba siÄ, Ĺźe islandia "rzÄ
dzi siÄ" na swoich wodach terytorialnych.
Cytat: |
Rybacy twierdzÄ
, Ĺźe dziaĹania te sÄ
zagroĹźeniem dla przyszĹoĹci nie tylko brytyjskiego ryboĹĂłwstwa
|
WiÄc zrozumiaĹe jest zdenerwowanie brytyjczykĂłw, ale w takim razie powinni chyba negocjowaÄ z islandiÄ
a nie straszyÄ ich bojkotem.
Jak ktoĹ ma wiÄcej to znaczy, Ĺźe ma obowiÄ
zek siÄ podzieliÄ? Co to za bolszewickie myĹlenie?
Jak ja stracÄ pracÄ, a Ty dostaniesz podwyĹźkÄ to mam lecieÄ do Ciebie z pretensjami, Ĺźe przecieĹź musisz mi odpaliÄ kilkaset tysi?
Pozdro. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 25 Sie 2010, 19:55 Temat postu: |
|
|
foo napisał: | JeĹźeli dobrze zrozumiaĹem to komuĹ tam nie podoba siÄ, Ĺźe islandia "rzÄ
dzi siÄ" na swoich wodach terytorialnych.
. |
Zwiekszenie sobie limitu polowow z 2 tysiecy do 130 tysiecy ton to dosyc duzy skok.
Zasoby naturalne sa w pierwszej kolejnosci dobrem calej ludzkosci i ktos powinien ich wykorzystanie odgornie nadzorowac.
Tak samo mozna powiedziec ze Brazylia moze sobie wycinac "swoje" lasy deszczowe, a Nigeria zanieczyszczac "swoja" delte Nigru itd.
Skoro przeciwko Islandii jest Norwegia, a Islandia nie ma sojusznika z czasow wojen dorszowych jakim byly zamiennie USA i w celach szantazowych ZSRR, to raczej teraz IS jest z malymi szansami na wyjscie obronna reka z tej "wojny".
No i postawie pytanie wybiegajace nieco wprzod - co bedzie jak Islandia wytrzebi swoje zasoby polowe dokumentnie ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|