Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| nika6929
| Dołączył: 25 Maj 2006 | Posty: 15 | Skąd: KrakĂłw |
|
Wysłany: 20 Cze 2006, 21:31 Temat postu: Notarusz lub urzÄdnik konsulatu-jak to wyglada? |
|
|
SzukaĹam ale nie znalazĹam odpowiedzi na temat przedstawicieli takiego zawodu jak notariusz.Mam problem bo potrzebujÄ potwierdzenia urzÄdowego, zgody na wydanie paszportu dla malotetniego-okazuje sie ,Ĺźe nie jest to takie proste w okolicach Borgarnes lub Akureyri .Konsul jest ale w ReykjavĂku i do tego honorowy i nie wiem jak to w praktyce zaĹatwiÄ.Dodam ,Ĺźe mÄ
Ĺź w tej chwili jest w Akureyri/delegacja/ ale nie wie jak moĹźna to zaĹatwiÄ najprostszym sposobem ,straciĹam juĹź nadziejÄ.Sprawa wynikĹa nagle i powstaĹ problem bo potwierdzenie tej zgody musi byÄ potwierdzone podpisem i pieczeciÄ
/okrÄ
gĹÄ
/notariusza lub naszego przedstawiciela/urzÄdnika typu ambasador /Co zrobiÄ???MoĹźe macie jakieĹ pomysĹy??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| karuta Alpha Team
| Dołączył: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
Wysłany: 20 Cze 2006, 23:29 Temat postu: |
|
|
a ambasada w Oslo?Moze tam udziela wszystkich potrzebnych info...kiedys takimi urzedowymi sprawami zajmowali sie Syslumadur albo oddzial policji ,ale teraz to nie wiem...duzo sie zmienia ,a nie chce udzielic falszywych info-niektorzy pozniej beda mowic ze ludzie na Forum klamia...Zadzwon do Oslo i moze dokladnie powiedza do kogo sie zwrocic. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Basia
 | Dołączył: 24 Lis 2004 | Posty: 628 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 21 Cze 2006, 10:49 Temat postu: |
|
|
Wedlug mnie to ciagle jest Syslumadurinn, ostatnio poswiadczalam notarialnie autentycznosc mojego podpisu, czyli typowa "usluga notarialna". |
|
Powrót do góry |
|
 |
| soley
| Dołączył: 16 Kwi 2005 | Posty: 226 | Skąd: HFJ |
|
Wysłany: 30 Cze 2006, 22:47 Temat postu: |
|
|
Zgadza sie takie sprawy zalatwia sie w Syslumadur. Koszt nie jest duzy o ile pamietam ok 1400kr |
|
Powrót do góry |
|
 |
| nika6929
| Dołączył: 25 Maj 2006 | Posty: 15 | Skąd: KrakĂłw |
|
Wysłany: 1 Lip 2006, 8:09 Temat postu: |
|
|
Bardzo wam dziekuje za informacjÄ.przekazaĹam gdzie trzeba i czekam na efekty.Mam nadzieje ,Ĺźe sie uda tym bardziej .Ĺźe czas nagli.Pozdrawiam i obyĹcie nie mieli takich problemĂłw.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| tutuki66
| Dołączył: 18 Gru 2005 | Posty: 9 | Skąd: ICELAND |
|
Wysłany: 8 Paź 2006, 10:41 Temat postu: Re: Notarusz lub urzÄdnik konsulatu-jak to wyglada? |
|
|
Witam! ialam taki sam problem,musisz zglosic sie do Ministery foregein of affairs blisko Hlemuru,tam sa notariaty.Tlumaczenie na angielski:Sam napisz po angielsku ,dostaniesz z pieczatka apostille |
|
Powrót do góry |
|
 |
|