Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| gladiator
| Dołączył: 16 Wrz 2008 | Posty: 50 | |
|
Wysłany: 25 Paź 2008, 20:09 Temat postu: simmin |
|
|
Ta firma to gorzej niz polskie TPSA ,dzis dostalem mail ,ze od nowego miesiaca zmniejszaja o polowe mozliwosc sciagania z zagranicy a ponadto od grudnia podwyzszaja abonament za internet,slyszalem ze jest konkurencyjna siec vodafone czy ktos wie moze jakie sa tak warunki? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 25 Paź 2008, 20:28 Temat postu: Re: simmin |
|
|
gladiator napisał: | Ta firma to gorzej niz polskie TPSA ,dzis dostalem mail ,ze od nowego miesiaca zmniejszaja o polowe mozliwosc sciagania z zagranicy a ponadto od grudnia podwyzszaja abonament za internet,slyszalem ze jest konkurencyjna siec vodafone czy ktos wie moze jakie sa tak warunki? |
z tego co wiem to internet jest tu zajebiscie drogi jak chcesz normalnie uzytkowac to zerĹźnÄ
z Ciebie kabone niezaleznie czy to vodafone simin nova czy inna.
poszukaj moze masz w eterze jakas niezabezpieczona siec
pozdro |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 25 Paź 2008, 20:52 Temat postu: simin |
|
|
Ja mam simina i srednio pĹace 8 tys. Zobacze moze po nowym roku zmienie na vodafone, tam nie musisz brac telefonu stacjonarnego jak chcesz internet. Ja praktycznie nie uzywam stacjonarnego to chyba zmienie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| blackpuma
| Dołączył: 24 Cze 2007 | Posty: 27 | Skąd: Hafnarfjordur |
|
Wysłany: 25 Paź 2008, 20:56 Temat postu: |
|
|
Niestety w vodafonie jest podobnie. PodnieĹli wĹaĹnie rachunek za internet i rĂłwnieĹź naĹoĹźyli ograniczenia co do ĹciÄ
gania. Prawdopodobnie juĹź nie ma internetu bez limitu, bo mimo iĹź miaĹam takÄ
umowÄ(bez limitu) teraz zmienili mi na z limitem 80 giga. Nie poinformowali mnie wczeĹniej, po prostu dodali wykaz do rachunku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| unregistered
| Dołączył: 18 Mar 2005 | Posty: 228 | |
|
Wysłany: 25 Paź 2008, 21:17 Temat postu: |
|
|
blackpuma napisał: | Prawdopodobnie juĹź nie ma internetu bez limitu, bo mimo iĹź miaĹam takÄ
umowÄ(bez limitu) teraz zmienili mi na z limitem 80 giga. Nie poinformowali mnie wczeĹniej, po prostu dodali wykaz do rachunku. |
Mylisz sie. Zawsze istnialo ograniczenie w sciaganiu ze stron zagranicznych. Nie bylo i nie ma limitow na sciagania wewnatrzkrajowego. Dlatego miedzy innymi powstaja wlasne islandzkie strony z hmmm torrentami, by "Islandczycy" mogli z nich korzystac bez ograniczania swojego limitu. Miedzy innymi islandzki VikingBay zamiast miedzynarodowego PirateBay. _________________ prawie regulamin forum
1. Forum nie powstaĹo z myĹlÄ
o miĹoĹnikach pracy na Islandii.
PowstaĹo z myĹlÄ
o miĹoĹnikach Islandii, skupionych wokóŠICELAND.PL |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 25 Paź 2008, 21:25 Temat postu: |
|
|
tal.is jest ok.
jak dobrze zagadasz to dadza opcje bez limitow 12mb za 6990/mc. pare miesiecy temu to bylo jeszcze oficjalnie dostepne. teraz jest tylko z limitami za 5990/mc.
nie wiem jaka umowe podpisales ale jesli nie bylo punktu malym drukiem, ze uslugodawca moze zmienic warunki umowy w trakcie jej trwania, to sprawa do zalatwienia w sadzie. + zmien operatora.
@unregistered - nie zawsze. ;] _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 25 Paź 2008, 21:45 Temat postu: |
|
|
mjkl napisał: | tal.is jest ok.
jak dobrze zagadasz to dadza opcje bez limitow 12mb za 6990/mc. pare miesiecy temu to bylo jeszcze oficjalnie dostepne. teraz jest tylko z limitami za 5990/mc.
nie wiem jaka umowe podpisales ale jesli nie bylo punktu malym drukiem, ze uslugodawca moze zmienic warunki umowy w trakcie jej trwania, to sprawa do zalatwienia w sadzie. + zmien operatora.
@unregistered - nie zawsze. ;] |
taaaa jak dobrze zagadasz , jak napyskujesz itp moze jeszcze jak xxxxx spuscisz itd ciekawe... akurat yhym....
na zdrowie majkel
chyba ze wiesz o czym ja nie wiem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| LUCYNA86 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 15 Wrz 2008 | Posty: 104 | Skąd: Hafnariorður |
|
Wysłany: 25 Paź 2008, 21:52 Temat postu: |
|
|
ja tez mam z simmin i mam ograniczenie 40giga i place 5.... razem ze stacionarnym nawet jesli go nie uzywam ale teraz przyszedl mi rachunek ze mam do zaplaty ponad 6.....tys i nie wiem za co jak nic nie sciagam ani nie korzystam tel,poprostu zdzierstwo na tej islandi i tyle vodafone tez hu....wy ostatnio znajomi zaplacili za usluge i prosili sie 2 tyg za podlonczenie leniwce jedne palcisz i sie trzeba jeszcze prosic  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 25 Paź 2008, 22:19 Temat postu: |
|
|
hmm... ja byĹem w siminnie przez dwa i pol roku ,zadzwonil gosciu z vodafone ,zaproponowal atrakcyjne warunki wiec sie zdecydowalem na zmiane ,ale po jakims miesiacu zadzwonil z koli facet z siminna i zaproponowal pozostanie w siminnie w zamian za darmowy dostep przez dwa miesiace ,wiec teraz ponownie jestem w siminnie i czekam na nastepna oferte z vodafone:) ,i tak w kĂłĹko Macieju... hehe |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gladiator
| Dołączył: 16 Wrz 2008 | Posty: 50 | |
|
Wysłany: 26 Paź 2008, 11:54 Temat postu: |
|
|
w siminie powiedzieli mi ze jak mi sie terazniejsza opcja nie podoba to moge zrezygnowac z internetu...zenada ,21 wiek a na Islandii wraca sie do komunistycznego monopolu.Po 12 latach pobytu tutaj powoli mam tego kraju dosyc.Totalna niekompetencja w urzedach ,w sklepach tragedia jesli chodzi o informacje na temat zakupu jakiegos sprzetu ,o bankach juz nie wspomne,kiedy oni sie wreszcie naucza.Sadze ze nigdy i Islandia zostanie na marginesie europy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lovisa OgĹoszeniodawca zweryfikowany
 | Dołączył: 16 Lip 2007 | Posty: 1047 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 26 Paź 2008, 12:15 Temat postu: |
|
|
gladiator napisał: | ,w sklepach tragedia jesli chodzi o informacje na temat zakupu jakiegos sprzetu |
kupowlam farbe zeby pomalowac pokoj.
Jak wol pisalo na wiadrze ĂştimĂĄl
Pytam czy ta dobra. alez oczywiscie ze tak.
zgadzam sie ze maja niedoinfofmowanych pracownikow bo wiekszosc to uczniowie |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Sebastian
 | Dołączył: 25 Sie 2007 | Posty: 51 | Skąd: 20OS034 |
|
Wysłany: 29 Paź 2008, 17:13 Temat postu: Vodafone |
|
|
Ja od chyba czterech czy piÄciu lat jestem abonentem Vodafone. Najpierw zrezygnowaĹem z komĂłrek, bo zdzierali, a i nagadali gĹupot przy okazji jakiejĹ tam promocji, mnie pozostaĹo tylko zapĹaciÄ za to rachunek. Teraz chcÄ zrezygnowaÄ z telefonu domowego na co Vodafone stwierdziĹ, iĹź muszÄ zapĹaciÄ okoĹo 6000 tytuĹem opĹaty startowej i podpisaÄ szeĹciomiesiÄczny cyrograf, Ĺźeby oni mogli mnie "przeĹÄ
czyÄ" na sam ADSL. JeĹli chodzi o limit to ja nie dostaĹem nic na ten temat a niedawno dowiedziaĹem siÄ, Ĺźe mam znĂłw limit do 80GB. W sumie i tak go nie wykorzystuje ale sam fakt powiadomienia nie zaistniaĹ. MoĹźe byÄ jeszcze jedna moĹźliwoĹÄ. Nie dostaje papierowych rachunkĂłw a wiÄc moĹźe Vodafone stwierdziĹo, iĹź wszelkie informacje dotyczÄ
ce usĹug bÄdÄ
mi rĂłwnieĹź wysyĹaÄ do netbanku. OgĂłlnie mam tego operatora po wyĹźej uszu.
AlternatywÄ
moĹźe byÄ NOVA, ale ich ĹÄ
cze za kaĹźdym poĹÄ
czeniem dostaje to samo IP. Fajnie, tylko, Ĺźe kaĹźdy abonent podĹÄ
czajÄ
c siÄ do netu czy to z komĂłrki czy teĹź przez modem 3G zawsze dostanie to samo IP jak kaĹźdy co oznacza brak moĹźliwoĹci postawienia jakiegokolwiek FTP itp.
Za TAL (Hive) dziÄkujÄ. Nie ma moĹźliwoĹci wĹasnorÄcznych ustawieĹ routera, wszystko poblokowane a z kaĹźdym g... trzeba do nich dzwoniÄ i konsultant lub konsultantka zrobi to za ciebie, jeĹli zrozumie o czym do niej, niego rozmawiasz.
Na koniec Siminn. NajdroĹźszy operator w tym kraju. Zastanawiam siÄ, jego abonenci muszÄ
byÄ Ĺlepi Ĺźeby nie widzieÄ róşnicy. Abonament za telefon domowy kosztuje u nich chyba 1595, Vodafone 1509. Tal daje telefon domowy za darmo, chyba dlatego, Ĺźe to VOIP. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 30 Paź 2008, 12:07 Temat postu: simmin |
|
|
Czyli? Ktorego operatora polecasz? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 30 Paź 2008, 12:48 Temat postu: |
|
|
nie wiem. moze mialem wyjatkowe szczescie do hive/tal. w 4 miejscach uzywalem i tylko w 1 slabo chodzilo. mam 12mb bez limitow, normalnie tak 1mb jest faktycznie ale w nocy rozpedza sie niezle i faktycznego 6-8mb jest spokojnie. _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ansswis
| Dołączył: 11 Wrz 2007 | Posty: 307 | |
|
Wysłany: 30 Paź 2008, 14:05 Temat postu: |
|
|
rano i w nocy Tal smiga niezle nie rewelacyjnie ale ok , 12mb bez limitow za 7500 kr mam ponad rok ten pakiet i poki co nie narzekam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 30 Paź 2008, 14:22 Temat postu: |
|
|
Cytat: | mam 12mb bez limitow, |
JesteĹ pewien?
SprawdzaĹeĹ to ostatnio? _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| spinacz User VIP
| Dołączył: 22 Paź 2007 | Posty: 101 | Skąd: Islandia |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| Sebastian
 | Dołączył: 25 Sie 2007 | Posty: 51 | Skąd: 20OS034 |
|
Wysłany: 30 Paź 2008, 15:39 Temat postu: Re: simmin |
|
|
TS napisał: | Czyli? Ktorego operatora polecasz? |
Ĺťadnego. To jest po prostu bilans zyskĂłw i strat.
JeĹli nie wymagasz od swojego ĹÄ
cza wiele to kaĹźda z tych opcji ci przypasuje, pytanie tylko za ile.
Ja w swoim przypadku biorÄ pod uwagÄ staĹe IP, dostÄp do konfiguracji sprzÄtu, usĹugi dodane, a dodatkowo moĹźliwoĹÄ posiadania ĹÄ
cza bez telefonu domowego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 30 Paź 2008, 15:50 Temat postu: |
|
|
viking napisał: | Cytat: | mam 12mb bez limitow, |
JesteĹ pewien?
SprawdzaĹeĹ to ostatnio? |
tak. umowe podpisalem jeszcze zanim wprowadzili limity. _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 30 Paź 2008, 16:58 Temat postu: |
|
|
Cytat: | tak. umowe podpisalem jeszcze zanim wprowadzili limity. |
Ja teĹź jak byĹ jeszcze Hive jakieĹ 3 lata temu i siÄ okazaĹo Ĺźe mam limit od niedawna na 80 GB. Nie przeszkadza mi to bo wykorzystuje okoĹo 15GB miesiÄcznie. _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|