| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat   | 

| Autor | 
                Wiadomo | 

|  Jar

|  | Doczy: 09 Lut 2010 |  | Posty: 188 |  | Skd: Lublin |  
  | 

Wysany: 22 Gru 2010, 0:31    Temat postu: wczorajsze zaćmienie | 
                                     | 

| 

Witam!

Z kronikarsko-hobbistycznego obowiązku:

Czy ktoś z forumowiczów zyjących na Wyspie jadąc w poniedziałkowy ranek do pracy ogladał zaćmienie Księżyca? Na onecie pojawiły sie zdjecia m.in. z Reykjaviku, więc pogoda dopisała. Teraz patrze, były też newsy na informacje.is oraz icelandreview.com, pewnie w innych mediach też.

Mieliście przewage nad Starym Krajem, bo tu w PL cała zabawa odbywała sie już pod horyzontem, po zachodzie Księżyca, który rano i wieczorem tylko poświecił w pełni.

Może ktoś się własnymi fotkami pochwali...

4 stycznia role sie odwrócą, m.in. w PL będzie głebokie częściowe [80%] zaćmienie Słońca. Sprawdziłem dla Was, czy będzie też widać na Islandii, ale planetarium w komputerze wyrzuca mi,że nici z tego. Jeśli ktoś jednak dłuższy urlop świąteczno-noworoczny spędzi w ojczyźnie, może upolować co nieco. Prosze tylko nie zapominać o środkach bezpieczeństwa -odpowiednie filtry lub projekcja na ekran [np. z lornetki do pudełka po butach], zainteresowanych odsyłam do odpowiednich stron www o tematyce zaćmieniowej/obserwacji Słońca, jest tego sporo po polsku i angielsku.

Pozdrawiam

-J. | 

| 

| Powrt do gry | 
                 | 

| 

|  ela_is

|  | Doczy: 01 Wrz 2008 |  | Posty: 39 |   |  
  | 
                 | 

| Powrt do gry | 
                 | 

| 

|  Froskur

|  | Doczy: 10 Lut 2007 |  | Posty: 484 |  | Skd: Reykjavik |  
  | 
                 | 

| Powrt do gry | 
                 | 

| 

|  Froskur

|  | Doczy: 10 Lut 2007 |  | Posty: 484 |  | Skd: Reykjavik |  
  | 
                 | 

| Powrt do gry | 
                 | 

| 

|  petite

|  | Doczy: 08 Cze 2009 |  | Posty: 75 |  | Skd: Reykjavik |  
  | 

Wysany: 1 Sty 2011, 21:15    Temat postu: Re: wczorajsze zaćmienie | 
                                     | 

| 

| Jar napisa: | 	 		  Witam!

Z kronikarsko-hobbistycznego obowiązku:

Czy ktoś z forumowiczów zyjących na Wyspie jadąc w poniedziałkowy ranek do pracy ogladał zaćmienie Księżyca? Na onecie pojawiły sie zdjecia m.in. z Reykjaviku, więc pogoda dopisała. Teraz patrze, były też newsy na informacje.is oraz icelandreview.com, pewnie w innych mediach też.

Mieliście przewage nad Starym Krajem, bo tu w PL cała zabawa odbywała sie już pod horyzontem, po zachodzie Księżyca, który rano i wieczorem tylko poświecił w pełni.

Może ktoś się własnymi fotkami pochwali...

4 stycznia role sie odwrócą, m.in. w PL będzie głebokie częściowe [80%] zaćmienie Słońca. Sprawdziłem dla Was, czy będzie też widać na Islandii, ale planetarium w komputerze wyrzuca mi,że nici z tego. Jeśli ktoś jednak dłuższy urlop świąteczno-noworoczny spędzi w ojczyźnie, może upolować co nieco. Prosze tylko nie zapominać o środkach bezpieczeństwa -odpowiednie filtry lub projekcja na ekran [np. z lornetki do pudełka po butach], zainteresowanych odsyłam do odpowiednich stron www o tematyce zaćmieniowej/obserwacji Słońca, jest tego sporo po polsku i angielsku.

Pozdrawiam

-J. | 	  

Oczywiście Jarku ja oglądałam zaćmienie Księżyca, i tu się pochwalę moją nową lornetką (Nikon 10x50)    Widok piorunujący. Co do zaćmienia Słońca, wiesz, że w Muzeum Historycznym Gdańska przeprowadza relację na żywo z chłopakami z forum i będą też tam moje zdjęcia zórz?   No i na pocieszenie tutaj dla nas Islandofilów - swoje zaćmienie Słońca będziemy mieć w czerwcu już tego roku   Ja już sprowadzam sobie folię baadera ^^

Pozdrawiam! _________________ Wiem, że nic nie wiem. | 

| 

| Powrt do gry | 
                 | 

| 

| 

| 

Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach
  | 

|