Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 21 Sty 2006, 20:53 Temat postu: polskie rodziny na Islandii |
|
|
MĂłj mÄ
Ĺź niedawno wyjechaĹ do Islandii ma dobrÄ
pracÄ, pracodawca juĹź na samym poczÄ
tku pytaĹ siÄ czy nie chce przyjechaÄ z rodzinÄ
. Napewno znajdÄ
siÄ osoby ktĂłre wyjeĹźdĹźajÄ
c zabraĹy ze sobÄ
rodzinÄ i bardzo bym prosiĹa o podzielenie siÄ swoimi spostrzeĹźeniami i odczuciami. Ja nie naleĹźÄ do tego typu osĂłb ktĂłre lubiÄ
zmiany, nie wÄ
tpiÄ Islandia to piÄkny kraj , ma w sobie tyle uroku, ale czy warto ...?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| karuta Alpha Team
| Dołączył: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
Wysłany: 21 Sty 2006, 21:37 Temat postu: |
|
|
temat rzeka-czy warto...proponuje ci najpierw poczytac wczesniejsze posty ,jest nawet temat pt Czy bylo warto,,,wydaje mi sie ze jest to czysto indywidualna sprawa ,a duzy wplyw ma tez co zostawisz w Polsce,jak zniesiesz tak inny kraj...poczytaj wczesniejsze posty to moze troszke odnajdziesz sie w tym temacie..milej lektury jest tego troche do przewertowania  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 21 Sty 2006, 22:03 Temat postu: |
|
|
DziÄki wielkie , no ja wĹaĹnie czytam i czytam i czytam i koĹca nie widaÄ. Napewno chciaĹabym pojechaÄ tam ale w celach turystycznych:)PozwiedzaÄ, zachwyciÄ siÄ tym "dziewiczym" miejscem, mam po prostu nadziejÄ... Ĺźe jakoĹ to siÄ wszystko uĹoĹźy. Nie wiem czy chciaĹabym mieszkaÄ w kraju gdzie o tej porze jest tylko 3 godziny jasno a później tylko pozostaje krzyczeÄ , Ĺźe " ciemnoĹÄ widzÄ, ciemnoĹÄ widzÄ" ( w Polsce jest ciÄĹźko przetrawaÄ zimÄ - brak ĹwiatĹa sĹonecznego powoduje, Ĺźe czĹowiek chodzi otÄpiaĹy)a latem jest tam...widno i widno:)Jeszcze jÄzyk ktĂłry jest doĹÄ zabawny ale do najĹatwiejszych nie naleĹźy, no i kuchnia..... caĹkiem inna od naszej... a na pewno sĹodsza:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 22 Sty 2006, 9:18 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Nie wiem czy chciaĹabym mieszkaÄ w kraju gdzie o tej porze jest tylko 3 godziny jasno a później tylko pozostaje krzyczeÄ , Ĺźe " ciemnoĹÄ widzÄ, ciemnoĹÄ widzÄ" |
AĹź tak Ĺşle nie jest. Tak jest tylko w grudniu. Teraz jest okoĹo 7 godzin dnia.
Cytat: | kuchnia..... caĹkiem inna od naszej... a na pewno sĹodsza:) |
Zawsze moĹźna sobie ugotowaÄ poskie potrawy. _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 27 Sty 2006, 20:47 Temat postu: |
|
|
wiesz co Viking a dzisiaj siÄ dowiedziaĹam od mÄĹźa Ĺźe ponoÄ luty na Islandii to najgorszy miesiÄ
c ( tak mu powiedzieli Islandczycy), zaraz po styczniu- ktĂłry do najlepszych nie naleĹźy ( to teĹź opinia ichniejsza:)ale jak na razie mamy styczeĹ A co do potraw to jasne Ĺźe moĹźna ale czy produkty na polskie potrawy teĹź bÄdÄ
? ĹťartujÄ..... oki jasne tylko zostawi siÄ tu wszystko i jakoĹ tak Ĺźal:( |
|
Powrót do góry |
|
 |
| _acha_
| Dołączył: 07 Paź 2007 | Posty: 41 | Skąd: CiaĹem Polska_Szczecin - sercem Islandia Rejkiawik |
|
Wysłany: 9 Lis 2007, 21:13 Temat postu: |
|
|
A ja jadÄ ...na IslandiÄ ,,,,w kwietniu na poczÄ
tku a na luty i styczen bede przylatywaÄ do Polski .....i na lipiec ...mamy mieszkanie w domu rodzicĂłw wiÄc bedziemy mieÄ dwa domy
i wilk syty i owca caĹa  _________________ "Zabierz mnie do Kraju paradoksu ...Do kraju lodu i ognia " |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
| Dołączył: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
Wysłany: 9 Lis 2007, 22:23 Temat postu: hej |
|
|
Rozstania nigdy nic dobrego nie wroza.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| HARRY75
 | Dołączył: 15 Cze 2007 | Posty: 417 | Skąd: z KÄ
towni |
|
Wysłany: 10 Lis 2007, 4:26 Temat postu: Re: hej |
|
|
esmerka31 napisał: | Rozstania nigdy nic dobrego nie wroza.  | nie strasz czĹowieniu , rozstanie to prĂłba na ktĂłrÄ
nie wszystkie zwiÄ
zki sÄ
gotowe........
niektĂłre wzmacnia , niektĂłre osĹabia ...
ale to juĹź kwestia powodĂłw dla ktĂłrych ludzie sÄ
razem???? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| HARRY75
 | Dołączył: 15 Cze 2007 | Posty: 417 | Skąd: z KÄ
towni |
|
Wysłany: 10 Lis 2007, 4:29 Temat postu: |
|
|
a strasznie warto byÄ z kimĹ nawet jak jest bardzo daleko od Ciebie..
. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| marimar
| Dołączył: 29 Paź 2007 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 10 Lis 2007, 8:15 Temat postu: |
|
|
Esmerka nie zgodze siÄ z tobÄ
. My przez 7 lat zwiÄ
zku 3 byliĹmy osobno...i co? Jest Ĺwietnie... ZaleĹźy jaka wiÄĹş ĹÄ
czy ludzi... No i mam nadziejÄ jeszcze póŠroku i juĹź nigdy siÄ nie rozstaniemy... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
|
Wysłany: 10 Lis 2007, 10:36 Temat postu: he |
|
|
Wiec co powiesz na to ...ze ze mna razem przylecialo 7 mezatek z czego tylko jedna nia jest nadal i to tez po przejsciach. a poza tym moge miec swoje zdanie ze jak sie kocha to chce sie byc poprostu razem a nie na odleglosc.Ale kazdy ma prawo pojmowania swojego zwiazku jak chce, nikogo nie ganie nikogo nie chwale.Poprostu ja sobie niewyobrazam zeby byc nienamacalnie ze soba, mam do tego prawo prawda i nikogo nie strasze...mam znajomych i widze i niezznajomych tez widze...ale przeciez nie ma jednoznacznej teorii na to...roznie w zyciu bywa.Ja bym sie na takie cos nie zgodzila i juz.Ale kazdy ma prawo do podejmowania decyzji...kazdy jest wolny.Takze zycze szybkich powrotow.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| marimar
| Dołączył: 29 Paź 2007 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 10 Lis 2007, 10:43 Temat postu: |
|
|
Tak wiÄc zaleĹźy od siĹy uczucia...
A wiadomo nie ma to jak powroty
A co do tych siedmiu mÄĹźatek...to przykre  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| FilipR79 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| Basia
 | Dołączył: 24 Lis 2004 | Posty: 628 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 10 Lis 2007, 13:04 Temat postu: |
|
|
He, he. A dla mnie to docelowy model malzenstwa. Maz weekendowy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 10 Lis 2007, 21:10 Temat postu: |
|
|
Basia napisał: | He, he. A dla mnie to docelowy model malzenstwa. Maz weekendowy. |
i flirt z listonoszem? ;] |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Basia
 | Dołączył: 24 Lis 2004 | Posty: 628 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 11 Lis 2007, 15:58 Temat postu: |
|
|
z sasiadem ;-) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Farben Lehre ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 28 Gru 2006 | Posty: 36 | |
|
Wysłany: 11 Lis 2007, 17:03 Temat postu: |
|
|
ja mam to za soba !!!ale to fakt tu kobietom odbija wolnosc i swoboda wolÄ
rozrywke niz poczucie wĹasnej wartoĹci i wiernoĹc!!!!! tÄpiÄ
wszystkie swoje zasady ale Icslandia to wolny kraj tylko ze potem maja kaca giganta !!! i Ĺźalu do swiata mase |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 11 Lis 2007, 17:06 Temat postu: |
|
|
FL, jestem na 99% pewien ze Twoj dawny nick to REWI. Przyznaj sie publicznie, ze to Ty. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
|
Wysłany: 11 Lis 2007, 19:50 Temat postu: |
|
|
Farben Lehre napisał: | ja mam to za soba !!!ale to fakt tu kobietom odbija wolnosc i swoboda wolÄ
wszystkie swoje zasady ale Icslandia to wolny kraj tylko ze potem maja kaca giganta !!! i Ĺźalu do swiata mase |
a facetom to nie...tez mozna przyklady mnozyc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 11 Lis 2007, 19:56 Temat postu: |
|
|
esmerka31 napisał: | Farben Lehre napisał: | ja mam to za soba !!!ale to fakt tu kobietom odbija wolnosc i swoboda wolÄ
a facetom to nie...tez mozna przyklady mnozyc. |
Nieprawda, facet zawsze rodzi sie uczciwy. Wynika to z naszej dobrotliwej natury. Dopiero kobiety deprawuja nas i sprowadzaja nas na zla droge. Przykladow mozna by mnozyc, zaczelo sie to juz dawno dawno temu gdy dobry Adam ulegl namowie Ewy (choc moze to nie najlepszy przyklad bo ja w boga nie wierze) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|