Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
W jakie dni tygodnia, wedĹug ciebie, powinien odbywaÄ siÄ kurs prawa jazdy kat. B w j. polskim? |
W dni robocze |
|
18% |
[ 36 ] |
W weekendy |
|
81% |
[ 154 ] |
|
Wszystkich Głosów : 190 |
|
Autor |
Wiadomość |
| guga
| Dołączył: 23 Maj 2008 | Posty: 37 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 13 Kwi 2009, 12:03 Temat postu: |
|
|
przepraszam mam kilka pytan. Czy to prawda Ĺźe kwietniowe wyklady sÄ
ostatnimi w jÄzyku polskim?? i czy jesli pojdÄ na wyklady w jÄzyku angielskim to bÄdÄ mogla zdawaÄ testy po polsku?? Ile mam czasu od zdanego egzaminu z teorii by zdaÄ egzamin praktyczny?? DziÄkujÄ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| 3KO27 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 21 Lis 2008 | Posty: 537 | Skąd: z tamtÄ
d |
|
Wysłany: 15 Kwi 2009, 9:33 Temat postu: |
|
|
Witam!!! Jest ktoĹ chÄtny na wyrobienie sobie na IS prawka C+E (nie opĹaca siÄ robiÄ samego C bo kosztuje 225tys.a z E kosztuje 280tys.) majÄ
ustalony termin kursĂłw w jÄzyku polskim dopiero na 31grudnia2009 ...ale powiedziano mi w okkuskoli na mjodd,Ĺźe jak zbiora sie chÄtni to kurs odbedzie sie wczeĹniej w ciÄ
gu kilku tygodni. ChciaĹem przypomniec,Ĺźe za taki kurs zwracaja zwiÄ
zki zaw. oraz islandzki urzÄ
d pracy-wiem bo sie pytaĹem osobiscie w obydwu tych miejscach ...zawsze Ĺatwiej jest tutaj zdaÄ na IS (tak myĹle) i w dodatku prawko tolerowane jest w PL ...to jak znajdÄ
sie chetni??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Justyna
| Dołączył: 03 Wrz 2005 | Posty: 73 | |
|
Wysłany: 20 Kwi 2009, 9:02 Temat postu: |
|
|
Czy guga siÄ nie myli? RzeczywiĹcie kwietniowe zajÄcia w jezyku polskim byĹy ostatnimi??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| GoBo ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Wrz 2007 | Posty: 106 | Skąd: KEFLAVIK |
|
Wysłany: 20 Kwi 2009, 23:28 Temat postu: |
|
|
3KO27 napisał: | Witam!!! Jest ktoĹ chÄtny na wyrobienie sobie na IS prawka C+E (nie opĹaca siÄ robiÄ samego C bo kosztuje 225tys.a z E kosztuje 280tys.) majÄ
ustalony termin kursĂłw w jÄzyku polskim dopiero na 31grudnia2009 ...ale powiedziano mi w okkuskoli na mjodd,Ĺźe jak zbiora sie chÄtni to kurs odbedzie sie wczeĹniej w ciÄ
d pracy-wiem bo sie pytaĹem osobiscie w obydwu tych miejscach ...zawsze Ĺatwiej jest tutaj zdaÄ na IS (tak myĹle) i w dodatku prawko tolerowane jest w PL ...to jak znajdÄ
sie chetni??? |
Nie jestem przekonany co do tego Ĺźe zwracaja-byÄ moĹźe ale to na pewno zaleĹźy od zwiÄ
zkĂłw zawodowych do ktĂłrych naleĹźysz a kwota to na pewno nie 100% a kwota zaleĹźy takĹźe od zwiÄ
zkĂłw zawodowych. W zwiÄ
zkach effling wyczytaĹem Ĺźe np zwracajÄ
100tyĹ i tylko raz. A Islandzki Urzad pracy to byc moze zwraca jak jestes na zasilku. POZDRAWIAM |
|
Powrót do góry |
|
 |
d |
|
Wysłany: 21 Kwi 2009, 0:49 Temat postu: |
|
|
GoBo napisał: | 3KO27 napisał: | Witam!!! Jest ktoĹ chÄtny na wyrobienie sobie na IS prawka C+E (nie opĹaca siÄ robiÄ samego C bo kosztuje 225tys.a z E kosztuje 280tys.) majÄ
sie chetni??? |
Nie jestem przekonany co do tego Ĺźe zwracaja-byÄ moĹźe ale to na pewno zaleĹźy od zwiÄ
zkĂłw zawodowych do ktĂłrych naleĹźysz a kwota to na pewno nie 100% a kwota zaleĹźy takĹźe od zwiÄ
zkĂłw zawodowych. W zwiÄ
zkach effling wyczytaĹem Ĺźe np zwracajÄ
100tyĹ i tylko raz. A Islandzki Urzad pracy to byc moze zwraca jak jestes na zasilku. POZDRAWIAM |
zwracaja do 75% a babka weflingu pow.,Ĺźe do 140tys. zwracajÄ
...a co do urzÄdu pracy w moim przypadku jestem bezrobotny i zwrot z tej instytucji tylko nalezy sie bezrobotnym po uprzednim zĹoĹźeniem podania w tymze urzedzie pozdro  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dariuszr
| Dołączył: 22 Sty 2008 | Posty: 343 | |
|
Wysłany: 21 Kwi 2009, 2:17 Temat postu: Re: |
|
|
zwrot kasy z Eflinga to maksymalnie do 100 tyĹ. i nigdy nie ma Ĺźe 100 tyĹ. tylko bywa róşnie 50 ,75 tyĹ i itp.  _________________ Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
d |
|
Wysłany: 21 Kwi 2009, 9:35 Temat postu: |
|
|
dariuszr napisał: | zwrot kasy z Eflinga to maksymalnie do 100 tyĹ. i nigdy nie ma Ĺźe 100 tyĹ. tylko bywa róşnie 50 ,75 tyĹ i itp.  |
...ehhh dobre i te 50tys. pocieszam sie faktem,Ĺźe w polandii gdybym zdawaĹ na p.j. nic bym nie dostaĹ a prawko na C+E sie przyda(...przynajmniej jesli o mnie chodzi),a Ĺźe tu Ĺatwiej zdaÄ i kĹĂłd pod nogi aĹź tak nie rzucajÄ
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 21 Kwi 2009, 17:39 Temat postu: |
|
|
Zwrot ze zwiazkow to maksymalnie 100tys, ale nigdy wiecej niz 75 procent kwoty.
Nie ma sie co cieszyc ze tu zwracaja a w Polsce nie bo w tak zwanej polandii prawko kosztuje 2 razy mniej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
d |
|
Wysłany: 21 Kwi 2009, 22:16 Temat postu: |
|
|
patryk23l napisał: | Zwrot ze zwiazkow to maksymalnie 100tys, ale nigdy wiecej niz 75 procent kwoty.
Nie ma sie co cieszyc ze tu zwracaja a w Polsce nie bo w tak zwanej polandii prawko kosztuje 2 razy mniej. |
...i dwa razy trudniej zdaÄ  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Hanka79
| Dołączył: 14 Lip 2008 | Posty: 106 | Skąd: Kopavogur |
|
Wysłany: 21 Kwi 2009, 22:18 Temat postu: |
|
|
patryk23l napisał: | Zwrot ze zwiazkow to maksymalnie 100tys, ale nigdy wiecej niz 75 procent kwoty.
Kosztuje dwa razy w porĂłwnaniu do zarobkĂłw czy do czego?  _________________ BudzÄ
c siÄ rano, pomyĹl jaki to wspaniaĹy skarb ĹźyÄ, oddychaÄ i mĂłc siÄ radowaÄ. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 21 Kwi 2009, 22:23 Temat postu: |
|
|
Z tym ze trudniej zdac to sie zgadza, ale jest taniej. Cos za cos. Mimo iz na Islandii drozej to wolalbym zdawac tutaj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 21 Kwi 2009, 22:25 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Kosztuje dwa razy w porĂłwnaniu do zarobkĂłw czy do czego? |
Tu prawko kosztuje jedna twoja pensje, w polsce podobnie.
Chodzilo mi o przelicznik waluty. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MartaMar ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 21 Gru 2008 | Posty: 13 | |
|
Wysłany: 24 Kwi 2009, 18:51 Temat postu: czesc teoretyczna |
|
|
szukam ksiazki i/lub przykladowych testow do czesci teoretycznej w jezyku polskim lub angielskim. prosze o wiadomosc na priv |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mickey
| Dołączył: 28 Sty 2009 | Posty: 34 | Skąd: Bydgoszcz - Reykjavik |
|
Wysłany: 11 Maj 2009, 14:05 Temat postu: |
|
|
Mam pytanie, wie ktos cos moze na temat kursow na prawo jazdy kat.A (motocykl) Czy odbywaje sie takie kursy moze w j. polskim, jakie sa oplaty za tego typu kurs?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| frachu88
| Dołączył: 20 Mar 2009 | Posty: 2 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 14 Maj 2009, 14:04 Temat postu: czy ma ktos z Was odpowiedzi do testow kat B po polsku. |
|
|
czy ma ktos z Was odpowiedzi do testow kat B po polsku. . mile widziane przeslanie na priv. |
|
Powrót do góry |
|
 |
d |
|
Wysłany: 14 Maj 2009, 19:45 Temat postu: |
|
|
wiadomo coĹ komus na temat jutrzejszego kursu na maszyny budowlane w j.polskim,ktĂłry odbedzie sie na mjodd???chodzi mi o godzine itd.  _________________ --- nie sztukÄ
jest zdjÄ
Ä majtki,sztukÄ
jest mieÄ co pokazaÄ --- |
|
Powrót do góry |
|
 |
| anita123
| Dołączył: 30 Kwi 2008 | Posty: 88 | |
|
Wysłany: 14 Cze 2009, 20:37 Temat postu: testy na prawo jazdy |
|
|
kupiÄ za rozsÄ
dnÄ
cene odpowiedzi na testy kategorie B |
|
Powrót do góry |
|
 |
| konrath
 | Dołączył: 24 Lip 2006 | Posty: 127 | Skąd: Kopavogi |
|
Wysłany: 21 Lip 2009, 3:48 Temat postu: |
|
|
a po angielsku?
mickey napisał: | Mam pytanie, wie ktos cos moze na temat kursow na prawo jazdy kat.A (motocykl) Czy odbywaje sie takie kursy moze w j. polskim, jakie sa oplaty za tego typu kurs?? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| 79 ehf
| Dołączył: 08 Maj 2009 | Posty: 153 | |
|
Wysłany: 21 Lip 2009, 13:54 Temat postu: |
|
|
A czy to waĹźne ?
Egzamin na kat. A jest tylko po islandzku  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| _arek_ OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 16 Lis 2008 | Posty: 16 | |
|
Wysłany: 21 Lip 2009, 18:35 Temat postu: |
|
|
Po angielsku sa z tego co sie dowiadywalem...na egzamin chyba mozna wziac sobie tlumacza i nie musi byc to zaden przysiegly. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|