reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 128, 129, 130 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
DarkAngelKate

Do潮czy: 15 Lut 2009
Sk眃: K贸pavogur
PostWys砤ny: 26 Maj 2009, 0:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kasia11 napisa:
mam pro艣be czy kto艣 m贸g艂by napisa膰 dok艂adny adres do fedingarorlof potrzebuje wys艂a膰 papiery na macierzy艅ski z g贸ry dzi臋kuj臋. Smile

Strandgata 1
530 Hvammstangi

(papiery oczywiscie razem ze Skattkort)
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
renia71
Og艂oszeniodawca zweryfikowany
Do潮czy: 10 Sty 2009
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 26 Maj 2009, 8:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tu prosze adres -
faedingarorlofssj贸dur
Strandg枚tu 1
530 Hvammstanga
Powr髏 do g髍y
renia71
Og艂oszeniodawca zweryfikowany
Do潮czy: 10 Sty 2009
PostWys砤ny: 26 Maj 2009, 8:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ups...sorki nie zauwazylam,ze juz jest adres hehe:)
Powr髏 do g髍y
ASIA81
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
Do潮czy: 30 Pa 2007
Sk眃: GRENSASVEGUR
PostWys砤ny: 26 Maj 2009, 12:24    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

hej dziewczyny:) mam pytanko..co zrobic, aby przyspieszyc skurcze? dzi艣 w nocy odszed艂 mi czop i mia艂am skurcze najpierw co 15 min.. potem co 8-10 min, a od rana zupe艂nie nic..mysla艂am , ze o tej porze b臋dzie po wszystkim, a tu ca艂a akcja sie zatrzyma艂a..du偶o chodz臋, sprz膮tam i nic Sad no i nie wiem co z wodami p艂odowymi, wczoraj cos mi tam kapa艂o..a dzis nic hmmm
Powr髏 do g髍y
Iwonaa

Do潮czy: 20 Lis 2008
PostWys砤ny: 26 Maj 2009, 12:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

najlepiej do landspitali...
Powr髏 do g髍y
mrowka

Do潮czy: 09 Sie 2008
PostWys砤ny: 26 Maj 2009, 18:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej!
Potrzebuj臋 kupi膰 chodzik dla dziewczynki. Mo偶e kt贸ra艣 z Was ma i ju偶 nie potrzebuje... Rolling Eyes
Albo gdzie mog臋 kupi膰 w miare tanio?
Pozdrawiam ! Smile
Powr髏 do g髍y
kasia11

Do潮czy: 20 Sty 2009
PostWys砤ny: 26 Maj 2009, 21:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzi臋ki za adres mam jeszcze pytanko czy skattkort jest potrzebne bo pyta艂am sie mojego szefa i on powiedzia艂 ze nic nie trzeba wiecej bez karty sie obedzie do czego jest wogule potrzebna ta karta dzieki.
Powr髏 do g髍y
DarkAngelKate

Do潮czy: 15 Lut 2009
Sk眃: K贸pavogur
PostWys砤ny: 26 Maj 2009, 22:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mozesz nie wysylac tej karty ale wtedy zabiora ci caly podatek, czyli dostaniesz o 40tys mniejsze macierzynskie.
Grazyna

Do潮czy: 06 Gru 2005
Sk眃: Islandia
PostWys砤ny: 27 Maj 2009, 5:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

stattkort dosy艂a si臋 w ostatnim terminie,偶eby艣 mog艂a do ko艅ca wykorzysta膰 na bie偶膮膰o z ulg. To 偶aden problem.Chcia艂am obali膰 mit o podr贸偶y dzidziusia w贸zkiem do samolotu. Ka偶dy maluszek ma prawo jecha膰 do samolotu swoim w贸zkiem , bez wzgl臋du jaki jest to w贸zek, (oczywi艣cie lepiej 偶eby da艂 si臋 cho膰 troch臋 z艂o偶y膰) Nikt go wa偶y膰 nie b臋dzi臋 i komentowa艂 jazdy dziecka do samolotu!No je偶eli kto艣 si臋 uprze to mo偶e go nadac z innymi baga偶ami,jego wola, ale m膮dre to raczej nie jest. A tak praktyczna rada, je偶eli podr贸偶ujemy z male艅stwem mo偶emy raczej wzi膮艣膰 na niego do 10 kg, i nikt afery nie zrobi z tego powodu. to taka niepisana forma grzeczno艣ciwa mi艂yc pa艅 na lotnisku. Wiadomo艣膰i s膮 zaczerpni臋te ze strony polskiej obs艂ugi samolot贸w jak i z isladzkiej. A musz臋 pochwali膰 nasze maluszki, bo by艂o ich naprawd臋 sporo w pe艂nym samolocie i naprawd臋 wszystkie by艂y bardzo dzielne. Brawa dla malutkich!!!!
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
PostWys砤ny: 28 Maj 2009, 22:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Grazyna napisa:
Chcia艂am obali膰 mit o podr贸偶y dzidziusia w贸zkiem do samolotu. Ka偶dy maluszek ma prawo jecha膰 do samolotu swoim w贸zkiem , bez wzgl臋du jaki jest to w贸zek, (oczywi艣cie lepiej 偶eby da艂 si臋 cho膰 troch臋 z艂o偶y膰) Nikt go wa偶y膰 nie b臋dzi臋 i komentowa艂 jazdy dziecka do samolotu!No je偶eli kto艣 si臋 uprze to mo偶e go nadac z innymi baga偶ami,jego wola, ale m膮dre to raczej nie jest. A tak praktyczna rada, je偶eli podr贸偶ujemy z male艅stwem mo偶emy raczej wzi膮艣膰 na niego do 10 kg, i nikt afery nie zrobi z tego powodu. to taka niepisana forma grzeczno艣ciwa mi艂yc pa艅 na lotnisku. Wiadomo艣膰i s膮 zaczerpni臋te ze strony polskiej obs艂ugi samolot贸w jak i z isladzkiej.

No to kurcze ja juz nic nie rozumiem, w lutym lecialam do Polski mialam fotelik i bagaz dla dziecka nic nie placilam ale jak juz wracalam musialam zaplacic za kazdy kg. 52zl mialam swuj bagaz fotelik i 10kg na dziecko zapalcilam 520zl. Nie chcialam sie klucic na lotnicku bo i tak dojechalam w ostatniej chwili. Jak przylecialam dzwonilam do icelandexpress wyjasnic te sprawe i sie okazalo ze na dziecko do 2r偶 nie nalezy sie bagaz. Mozna miec tylko wozek i fotelik nic wiecej. ?????????? Czyli wyglada mi to na wolna amerykanke na kogo trafisz na tego b臋c.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
Grazyna

PostWys砤ny: 29 Maj 2009, 5:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja napisa艂am,偶e jest niepisana zgoda 偶eby na dziecko poni偶ej 2 lat mie膰 do 10 kg baga偶u. A jak si臋 trafi na nadgorliwca ( czytaj, wredn膮 ma艂p臋) to wtedy jest k艂opot. Ja osobi艣cie kiedy艣 jak baba w Polsce mi kaza艂a p艂aci膰 za nadbaga偶 . To spyta艂am si臋 gdzie jest jej kierowniczka, posz艂am do kobiety i ta przy mnie da艂a jej nagan臋 i ja oczywi艣ie nic nie dop艂aca艂am. Naprad臋 czasami te baby to s膮 wsz臋dzie wredne i tylko im wsp贸艂czu膰 trzeba. A w贸zek nie zdajemy na baga偶 tylko jedziemy z nim do samolotu.
Grazyna

PostWys砤ny: 29 Maj 2009, 5:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I jeszcze jedna rada. Jak mamy nadbaga偶 na dziecko to lepiej uda膰 si臋 na lotnisk odpowiednio wcze艣niej,偶eby by艂a w miar臋 spokojna atmosfera.
ASIA81
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
Do潮czy: 30 Pa 2007
Sk眃: GRENSASVEGUR
PostWys砤ny: 29 Maj 2009, 22:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkie mamusie i tatusi贸w r贸wnie偶Smile chcia艂am sie pochwali膰, 偶e 27 maja po d艂ugim i ci臋zkim porodzie urodzi艂am synka Aleksandra..3420kg i 50 cm szcz臋艣cia...w szpitalu wszystko super, opieka rewelacyjna i w og贸le wszyscy bardzo pomocni. pozdrawiam i do us艂yszonka Very Happy
Powr髏 do g髍y
Grazyna

PostWys砤ny: 30 Maj 2009, 6:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niech si臋 synek zdrowo chowa , niech daje spa膰 mamusiu i du偶o du偶o du偶o rado艣ci z bycia mamusi膮 przesy艂am dance szajbus
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
PostWys砤ny: 30 Maj 2009, 9:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

R贸wnie偶 gratuluj臋 dance
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
mucha
Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
Do潮czy: 27 Kwi 2009
PostWys砤ny: 30 Maj 2009, 9:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gratulacje ja na moj膮 Aleksandr臋 musz臋 czeka膰 do 12 sierpnia ta艅cz臋 szajbus
Powr髏 do g髍y
Buszmenka

Do潮czy: 26 Wrz 2008
PostWys砤ny: 30 Maj 2009, 14:22    Temat postu: Porod na Islandii Odpowiedz z cytatem

witam wszystkich i rowniez gratuluje,ja na swoja Viktorie musze czekac jeszcze 3tyg.,ale tak sie boje ze ze stresu pewnie urodze wczesniej hihihi Smile Asia 81 troszke mnie pocieszyla ze jest dobra opieka,asiu napisz co potrzeba wziac ze soba.Pozdrowienia dla wszystkich rodzicow Smile
Powr髏 do g髍y
miska123102

Do潮czy: 11 Sty 2009
PostWys砤ny: 30 Maj 2009, 15:27    Temat postu: witam Odpowiedz z cytatem

grtulacje ja na swoja kruszynke musze te偶 jeszcze poczeka膰 do 31 sierpnia ju偶 nie mog臋 si臋 doczeka膰
Powr髏 do g髍y
Edyta

Do潮czy: 25 Sie 2007
Sk眃: Polska
PostWys砤ny: 31 Maj 2009, 11:08    Temat postu: Zapytanie.... Odpowiedz z cytatem

Witam i gratuluj臋 kolejnym,"nowo upieczonym" mamusiom! Very Happy
Mam pytanie odno艣nie mleka,czy spotka艂a si臋 kt贸ra艣 z Was gdziekolwiek w sklepie lub w aptece z mlekiem w proszku Nestle Nan Active 1 b膮d藕 2???
Nie pytam o zwyk艂e Nestle 2 w kartonie, chodzi mi o to konkretne Nestle Active 1(takie w puszce),poniewa偶 b臋d膮c w Polsce do takiego mleka przyzwyczai艂a si臋 moja Matylda,a po powrocie na Islandi臋 mam problem ze znalezieniem tego mleka,innego ma艂a nie akceptuje. Sad
Arrow A mo偶e macie dziewczyny jakie艣 inne,godne polecenia mleko,cena nie ma znaczenia...dzi臋kuj臋 i pozdrawiam raz jeszcze.
Powr髏 do g髍y
tmdm
Go舵
PostWys砤ny: 31 Maj 2009, 22:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

R贸wniez moje gratulacje Very Happy lol Very Happy musz臋 si臋 pochwali膰,偶e we wtorek min膮 3 tygodnie od kiedy zosta艂am szcz臋艣liw膮 mamusi膮 wspania艂ego synka Kacperka Thora Very Happy Pozdrowionka dla wszystkich obecnych i przysz艂ych mamusiek Exclamation Wink
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 128, 129, 130 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 129 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.