Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 23 Maj 2009, 22:56 Temat postu: lll |
|
|
czy wie ktos na temat jak bym chciala isc na zasilek po macierzynskim a nie wrocic do pracy czy musze odczekac te 30 dni czy wigle mi sie nie nalezy zasilek dodam ze pracuje na islandi 2,5lata?????????????? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maĹa 12 Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 08 Mar 2009 | Posty: 173 | |
|
Wysłany: 24 Maj 2009, 12:13 Temat postu: re |
|
|
Witam moja siostra otrzymaĹa zasiĹek odrazu po macierzyĹskim ale najlepiej udaÄ siÄ do vinnumalastofnun na borgrtuni a tam siedzÄ
Polscy urzÄdnicy napewno powiedzÄ
co i jak
Pozdrawiam.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wielkopolanka
| Dołączył: 20 Mar 2008 | Posty: 159 | |
|
Wysłany: 28 Maj 2009, 22:35 Temat postu: hej! |
|
|
Jedzie ktos jutro na rozmowe o prace do Ăslenskt sjĂĄvarfang ehf. w KĂłpavogur z urzedu pracy?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| 3KO27 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 21 Lis 2008 | Posty: 537 | Skąd: z tamtÄ
d |
|
Wysłany: 29 Maj 2009, 1:20 Temat postu: Re: hej! |
|
|
wielkopolanka napisał: | Jedzie ktos jutro na rozmowe o prace do Ăslenskt sjĂĄvarfang ehf. w KĂłpavogur z urzedu pracy?? |
Nei,ekki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 2 Cze 2009, 14:41 Temat postu: |
|
|
Dostal ktos z Was dzis zasilek? Jesli tak to czy w pelnej kwocie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wielkopolanka
|
Wysłany: 2 Cze 2009, 15:40 Temat postu: zasilek |
|
|
rob4l napisał: | Dostal ktos z Was dzis zasilek? Jesli tak to czy w pelnej kwocie? |
DostaĹam caĹy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Tomek M
| Dołączył: 10 Kwi 2009 | Posty: 48 | Skąd: LUBLIN - HAFNARFJORDUR |
|
Wysłany: 2 Cze 2009, 16:24 Temat postu: Re: hej! |
|
|
3KO27 napisał: | wielkopolanka napisał: | Jedzie ktos jutro na rozmowe o prace do Ăslenskt sjĂĄvarfang ehf. w KĂłpavogur z urzedu pracy?? |
Nei,ekki  |
Stanowczo odradzam ta firmÄ, nie doĹÄ ze oszukujÄ
przy wypĹatach to przede wszystkim nie odprowadzajÄ
skĹadek ubezpieczeniowych oraz emerytalnych (pomimo ze z wypĹaty odtrÄ
cajÄ
!!!). Wiem bo bylem w zwiÄ
zkach. A przede wszystkim to atmosfera jest . 100 % pewne. _________________ Guilty for being the best |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Basia6
| Dołączył: 14 Sie 2008 | Posty: 34 | |
|
Wysłany: 2 Cze 2009, 16:56 Temat postu: Witam |
|
|
Witam wszystkich.mam pytanie.w jakiej kwocie jest wypĹacane macierzynskie |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 2 Cze 2009, 17:03 Temat postu: Re: Witam |
|
|
Basia6 napisał: | Witam wszystkich.mam pytanie.w jakiej kwocie jest wypĹacane macierzynskie |
To zaleĹźy od Twoich dochodĂłw jakie miaĹaĹ przed porodem. _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Basia6
| Dołączył: 14 Sie 2008 | Posty: 34 | |
|
Wysłany: 2 Cze 2009, 17:16 Temat postu: cd. |
|
|
W granicach 130-150 tys |
|
Powrót do góry |
|
 |
| misza
| Dołączył: 24 Kwi 2009 | Posty: 7 | Skąd: Islandia |
|
Wysłany: 3 Cze 2009, 15:30 Temat postu: urlop |
|
|
Witam. Mam pytanie, pobieram na Islandii zasiĹek dla bezrobotnych i chciaĹabym sie dowiedzieÄ czy w tym czasie mogÄ jechaÄ na urlop do Polski? JeĹźeli tak to ile dni przysĹuguje (tego urlopu) i czy trzeba w tym czasie zawiesiÄ zasiĹek? Z gĂłry dziÄkuje za odpowiedzi! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 3 Cze 2009, 15:52 Temat postu: Re: urlop |
|
|
misza napisał: | Witam. Mam pytanie, pobieram na Islandii zasiĹek dla bezrobotnych i chciaĹabym sie dowiedzieÄ czy w tym czasie mogÄ jechaÄ na urlop do Polski? JeĹźeli tak to ile dni przysĹuguje (tego urlopu) i czy trzeba w tym czasie zawiesiÄ zasiĹek? Z gĂłry dziÄkuje za odpowiedzi! |
BÄdÄ posÄ
dzony o zĹoĹliwoĹÄ. Misza a pytaĹaĹ w urzÄdzie pracy? Tam chyba bÄdÄ
wiedzieÄ najlepiej. _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wielkopolanka
|
Wysłany: 3 Cze 2009, 18:06 Temat postu: Re: urlop |
|
|
misza napisał: | Witam. Mam pytanie, pobieram na Islandii zasiĹek dla bezrobotnych i chciaĹabym sie dowiedzieÄ czy w tym czasie mogÄ jechaÄ na urlop do Polski? JeĹźeli tak to ile dni przysĹuguje (tego urlopu) i czy trzeba w tym czasie zawiesiÄ zasiĹek? Z gĂłry dziÄkuje za odpowiedzi! |
BÄdÄ
c na zasilku nie przysluguje ci zaden urlop, jak chcesz jechac do Polski to musisz zawiesic zasilek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| misza
|
Wysłany: 3 Cze 2009, 18:18 Temat postu: |
|
|
DziÄkuje!! A czy wiesz moĹźe na jak dĹugo moĹźna go zawiesiÄ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dariuszr
| Dołączył: 22 Sty 2008 | Posty: 343 | |
|
Wysłany: 3 Cze 2009, 18:30 Temat postu: Re: |
|
|
misza napisał: | DziÄkuje!! A czy wiesz moĹźe na jak dĹugo moĹźna go zawiesiÄ? |
Do trzech miesiÄcy a czy Ci nie jest lepiej go przenieĹÄ na okres wakacji do polski i potem powrĂłciÄ na Is i odbieraÄ ten zasiĹek  _________________ Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| martusia
| Dołączył: 27 Lut 2007 | Posty: 78 | |
|
Wysłany: 3 Cze 2009, 18:39 Temat postu: |
|
|
w okresie zasilu tj. 3lata mozna go zawiesic na 2 lata, taka informacje podano mi w urzedzie pracy, na trzy miesiace to zasilek mozna przeniesc do innego kraju! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| misza
|
Wysłany: 3 Cze 2009, 18:50 Temat postu: |
|
|
Chodzi mi o to, Ĺźe chciaĹabym lecieÄ do Polski na jakieĹ 1,5 do 2 miesiÄcy i nie wiem co mam w takiej sytuacji zrobiÄ. A w Polsce chyba nie moge go pobierac bo w tym czsie nie bede szukac tam pracy. Musze tutaj wrocic bo mam tu dom kupiony. A o ile dobrze wiem to w tym czasie jesli chce pobierac zasilek w Polsce to rowniez musze tam aktywnie poszukiwac pracy. No i jestem w kropce bo podobno jak sie wyjedzie na zasiĹku to go zabierajÄ
albo deportuja (chociaĹź nie wiem czy to jest prawda). Dlatego prosze o pomoc |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wielkopolanka
|
Wysłany: 3 Cze 2009, 19:02 Temat postu: |
|
|
misza napisał: | Chodzi mi o to, Ĺźe chciaĹabym lecieÄ do Polski na jakieĹ 1,5 do 2 miesiÄcy i nie wiem co mam w takiej sytuacji zrobiÄ. A w Polsce chyba nie moge go pobierac bo w tym czsie nie bede szukac tam pracy. Musze tutaj wrocic bo mam tu dom kupiony. A o ile dobrze wiem to w tym czasie jesli chce pobierac zasilek w Polsce to rowniez musze tam aktywnie poszukiwac pracy. No i jestem w kropce bo podobno jak sie wyjedzie na zasiĹku to go zabierajÄ
albo deportuja (chociaĹź nie wiem czy to jest prawda). Dlatego prosze o pomoc |
mozesz go przeniesc na dwa miesiace do Polski, a potem spowrotem przyjechac tutaj i dalej go tu pobierac  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| misza
|
Wysłany: 3 Cze 2009, 19:06 Temat postu: |
|
|
A czy musze sie zarejestrowac w polskim urzÄdzie pracy jako bezrobotna? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dariuszr
| Dołączył: 22 Sty 2008 | Posty: 343 | |
|
Wysłany: 3 Cze 2009, 19:27 Temat postu: re |
|
|
misza napisał: | A czy musze sie zarejestrowac w polskim urzÄdzie pracy jako bezrobotna? |
Tak i zabraÄ stÄ
d potrzebne papiery , po co tracic kase ktĂłra Ci przysĹugĂłje _________________ Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
|