Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 5 Lis 2005, 10:30 Temat postu: ZaĹwiadczenie lekarskie -pytanie ? |
|
|
.c
Ostatnio zmieniony przez CHRISTCRUSHER dnia 25 Mar 2014, 1:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Davidson ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 07 Paź 2005 | Posty: 42 | Skąd: GorzĂłw Wlkp. / 1.12.05. Akranes |
|
Wysłany: 5 Lis 2005, 10:47 Temat postu: |
|
|
ZaĹwiadczenie o niekaralnoĹci jest chyba juĹź niepotrzebne - moje dokumenty sÄ
juĹź w "paĹstwowej machinie" ma Islandii i nikt czegoĹ takowego nie wymagaĹ...
ZresztÄ
dostaĹeĹ dokumenty, to chyba wiesz, Ĺźe w drukach dla Immigration jest tylko pole na oĹwiadczenie....
Co do zaĹwiadczenia to traktuj sprawÄ jak w Polsce - jak chesz iĹÄ do pracy, to idziesz do Przychodni Medycyny Pracy lub do lekarza, ktĂłry ma takie uprawnienia i odp. pieczÄ
tkÄ...
Lekarz rodzinny to jest raczej do wystawiania recept niĹź do takiego orzecznictwa..
Pzdr,
D. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 5 Lis 2005, 10:56 Temat postu: |
|
|
.c
Ostatnio zmieniony przez CHRISTCRUSHER dnia 25 Mar 2014, 1:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 5 Lis 2005, 15:01 Temat postu: |
|
|
wĹaĹnie we wtorek zrobiĹem badania lekarskie - zdolnosÄ do pracy i to wszystko w dwa dni Musisz znaleĹÄ przychodniÄ w ktĂłrej przyjmuje
lekarz medycyny pracy i zrobic stndartowe badania czyli krew + mocz , pĂłzniej cisnienie , "osĹuchanie" przez lekarza - otzrymujesz druk zdolnoĹci. Nie potrzebujesz zadnego skierowania a koszt to 17,00 PLN-Ăłw
analizy + 25,00 PLN wizyta u lekarza i zaswiadczenie .
I to tyle !
zyczÄ powodzenia
cleaner |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Patrycja
| Dołączył: 21 Kwi 2004 | Posty: 77 | Skąd: Islandia-Akranes |
|
Wysłany: 12 Lis 2005, 19:41 Temat postu: no..... |
|
|
Zaswiadczenie o niekaralnosci byc musi i to do tego przetlumaczone na jezyk angielski u tlumacza przysieglego.Radze zrobic kilka kopii (emigracyjny gubi dokumenty!!!) i pojsc z kopiami do notariusza ,zeby poswiadczyl zgodnosc z oryginalem.Jezli nie dostarczysz takowego zaswiadczenia sprawa bedzie sie przeciagac....
Kv
Patrycja _________________ gatta |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Patrycja
|
Wysłany: 12 Lis 2005, 19:44 Temat postu: Jeszcze jdeno... |
|
|
I tak zanim wystawia zezwolenie na prace to bedziesz musial isc do lekarza w Islandii,ktory zobi probe tuberkulinowa i wszystkie mozliwe badania krwi.Wizyta 700 koron,badanie krwi 1000.
I jest to na pewno aktualne.Do tego papier ,ze jestes zdrowy dostaniesz po tygodniu....bo tyle sie czeka na wyniki,np na test na AIDS....papier od lekarza ze ktory bedziesz musial zaplacic 4000 tys koron.No chyba,ze Twoja firma zaplaci Ci za to cale zamieszanie z lekarzem.
Kv
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 13 Lis 2005, 9:39 Temat postu: |
|
|
.c
Ostatnio zmieniony przez CHRISTCRUSHER dnia 25 Mar 2014, 2:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 13 Lis 2005, 9:47 Temat postu: |
|
|
.c
Ostatnio zmieniony przez CHRISTCRUSHER dnia 25 Mar 2014, 2:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Patrycja
|
Wysłany: 13 Lis 2005, 10:42 Temat postu: uuuuu..... |
|
|
Dla ulatwienia dodam,ze robia to w kazdym szpitalu.
Kv
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 13 Lis 2005, 13:18 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Szczepionka przeciw gruzlicy... |
Nie szczepionka tylko prĂłba tuberkulinowa!!! _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 20 Lis 2005, 22:03 Temat postu: |
|
|
usuniÄto |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gocha239 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 06 Paź 2009 | Posty: 76 | |
|
Wysłany: 24 Wrz 2010, 15:11 Temat postu: lekarskie zwolnienie |
|
|
Mma pytanko dotyczÄ
ce zwolnienia lekarskiego JeĹźeli firma pracujÄ w sobote czy naleĹźy mi tak samo platny ten dzien. jak normalny. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| aszkim
| Dołączył: 07 Sty 2009 | Posty: 40 | |
|
Wysłany: 15 Paź 2010, 18:16 Temat postu: Re: lekarskie zwolnienie |
|
|
gocha239 napisał: | Mma pytanko dotyczÄ
ce zwolnienia lekarskiego JeĹźeli firma pracujÄ w sobote czy naleĹźy mi tak samo platny ten dzien. jak normalny. |
wydaje mi sie ze same nadgodziny powinny byc naliczne. bynajmniej tak jest u mnie w peacy |
|
Powrót do góry |
|
 |
| luki14
| Dołączył: 09 Mar 2010 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 11 Lut 2011, 21:24 Temat postu: zmiana etatu na 50% |
|
|
Witam!JeĹli ktos z Was spotkaĹ siÄ z takim problemem bardzo prosze o porade.PracujÄ w firmie na 100% etatu,w tej chwili jestem na zwolnieniu lekarskim i po jego zakoĹczeniu lekarz da mi zaĹwiadczenie,Ĺźe przez jakiĹ czas moge pracowac tylko na 50% etatu.MoĹźe wie ktoĹ czy w zwiÄ
zku z tym pracodawca musi mi dac wypowiedzenie mojej umowy,ktĂłra opiewa na 100%,czy mogÄ pracowac dalej na tej umowie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
| Dołączył: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wysłany: 11 Lut 2011, 23:04 Temat postu: Re: zmiana etatu na 50% |
|
|
luki14 napisał: | Witam!JeĹli ktos z Was spotkaĹ siÄ z takim problemem bardzo prosze o porade.PracujÄ w firmie na 100% etatu,w tej chwili jestem na zwolnieniu lekarskim i po jego zakoĹczeniu lekarz da mi zaĹwiadczenie,Ĺźe przez jakiĹ czas moge pracowac tylko na 50% etatu.MoĹźe wie ktoĹ czy w zwiÄ
zku z tym pracodawca musi mi dac wypowiedzenie mojej umowy,ktĂłra opiewa na 100%,czy mogÄ pracowac dalej na tej umowie? |
Mysle,ze wszystko powinno odbyc sie tak samo jak w przypadku kobiety w ciÄ
Ĺźy. Lekarz wystawia Ci zwolnienie na 50%,czyli masz chorobowe 50%,czyli w pierwszej kolejnoĹci zakĹad pracy powinien policzyc ile vejkurĂłw masz do wykorzystania i tak dĹugo ile ich jest zakĹad pracy placi 100% wypĹaty. Później przejdziesz pod zwiÄ
zki,ktĂłre moga Ci dopĹacac do wypĹaty przez 6 miesiecy.
Dobrze by byĹo ĹźebyĹ sobie to potwierdziĹ i miaĹ pewnoĹÄ 100% Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| aniak
| Dołączył: 23 Paź 2010 | Posty: 8 | |
|
Wysłany: 20 Lut 2014, 9:39 Temat postu: Zwolnienie lekarskie |
|
|
Witam pracodawca placil mi za zwolnie lekarskie przez miesiac,a jak ma sie sprawa gdyz otrzymalem na nastepny miesiac.Pytanie czy zwolnienie zaniesc pracodawcy lub do tutejszej kasy chorych? prosze o pomoc w tym temacie.Z gory dziekuje.Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
|