reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JELI KTO CI OBRAA LUB AMIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UytkownicyUytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomociZaloguj si, by sprawdzi wiadomoci   

deportacja
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15, 16, 17  Nastpny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna -> Newsy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat  
Autor Wiadomo
mkwr45

Doczy: 10 Gru 2008
Skd: RKV
PostWysany: 3 Cze 2009, 19:14    Temat postu: Re: Odpowiedz z cytatem

turboneta napisa:
dariuszr napisa:
co do pracy to można ją znaleść tylko że za 120 tyś i nie koniecznie przy śmierdzących rybach ale gdy zasiłek jest w wysokości 140 tyś no to o czym mozemy mówić ale można też pracowac dla przyjemności lol

Ja właśnie pracuje dla przyjemności i cieszę się, że za pracę która sprawia mi przyjemność dostaję wynagrodzenie Smile
Jednocześnie nie mam poczucia, że kogoś okradam...zapewniam was, że to bardzo przyjemne uczucie Smile

Inni jednak odczuwają przyjemność okradając innych i oszukując...ich wola...
ci co okradają też mogą mieć takie odczucie, grunt to smaozadowolenie Very Happy Very Happy Very Happy
turboneta

Doczy: 15 Lip 2008
Skd: Gdańsk
PostWysany: 3 Cze 2009, 19:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oczywiście, że tak...
Złodziej ma przyjemność z tego, ze jest złodziejem...bandzieor z tego, ze jest bandziorem...pedofil z tego, że zaspakaja swe chucie w chory dla innych sposób...inni mają zaś przyjemność z tego powodu, że są uczciwymi ludźmi Smile

Każdego prawo, prawda?

Z tym tylko, że każdemu nieuczciwemu się kiedyś noga powinie...ciekawe kto wtedy będzie odczuwał ową przyjemność...Smile
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo
dariuszr

Doczy: 22 Sty 2008
PostWysany: 3 Cze 2009, 19:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

terboneta Arrow mam takie wrarzenie co ty piszesz że osoba która pobiera zasiłek dla bezrobotnych to się teraz nazywa ZŁODZIEJ tak to wychodzi z twoich ust Exclamation Exclamation Exclamation
turboneta

PostWysany: 3 Cze 2009, 19:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dariuszr napisa:
terboneta Arrow mam takie wrarzenie co ty piszesz że osoba która pobiera zasiłek dla bezrobotnych to się teraz nazywa ZŁODZIEJ tak to wychodzi z twoich ust Exclamation Exclamation Exclamation

A ja mam wrażenie, że powinieneś wrócić do szkoły i uzupełnić swoją edukację...dobre mam wrażenie?

Osoby pobierające zasiłek dla bezrobotnych nie są osobami nieuczciwymi i nigdy nie pomyślałabym w taki sposób o osobach które z różnych przyczyn utraciły pracę. Gdybym tylko miała taką moc to pomogłabym im jak tylko bym mogła.

Już mi się nudzi powtarzanie tego co pisałam wielokrotnie: złodziej to w/g mnie osoba która pobiera zasiłek jednocześnie pracując.

Pozdrawiam Smile
Powrt do gry
mkwr45

PostWysany: 3 Cze 2009, 19:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dariuszr napisa:
hehe lol lol wiec ja bylem zlodziejem 5miesiecy, juz nie jestem, mam prace, place podatki i wogóle jestem zajebisty szajbus szajbus brawa brawa
mkwr45

PostWysany: 3 Cze 2009, 19:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

turboneta napisa:
dariuszr napisa:

A ja mam wrażenie, że powinieneś wrócić do szkoły i uzupełnić swoją edukację...dobre mam wrażenie?

Osoby pobierające zasiłek dla bezrobotnych nie są osobami nieuczciwymi i nigdy nie pomyślałabym w taki sposób o osobach które z różnych przyczyn utraciły pracę. Gdybym tylko miała taką moc to pomogłabym im jak tylko bym mogła.

Już mi się nudzi powtarzanie tego co pisałam wielokrotnie: złodziej to w/g mnie osoba która pobiera zasiłek jednocześnie pracując.

Pozdrawiam Smile
yasne "świat wg turbonety" lol wg mnie ZŁODZIEJ to ten co idzie i kradnie cudze mienie...kombinatorem albo cwaniakiem nazwałbym gościa co pracuje na czarno a zasiłek bierze
SebastianZ2

Doczy: 06 Sie 2008
Skd: warszawa/reykjavik
PostWysany: 3 Cze 2009, 19:51    Temat postu: ... Odpowiedz z cytatem

slyszalem , ze jest mozliwa deportacja

p.s.moi drodzy lub tez nie drodzy język
reasumujac czy ktos moze mu odpowiedziec na pytanie o depertacje czy zwyczajnie zaczniemy kazdy post kazdego uzytkownika traktowac jako start dialogu na temat pisowni czy tez innych badziewi??
na 5 stron topic'u padla chyba 1 odpowiedz a raczej informacja na temat
p.s.2 nie nie interesuje mnie co o mnie myslicie
p.s.3 nie interesuje mnie co myslicie o mojej pisowni
karuta
Alpha Team
Doczy: 01 Kwi 2004
PostWysany: 3 Cze 2009, 20:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mkwr45 napisa:
wg mnie ZŁODZIEJ to ten co idzie i kradnie cudze mienie...kombinatorem albo cwaniakiem nazwałbym gościa co pracuje na czarno a zasiłek bierze

ale przyznasz ze nie ma ta osoba prawa do zasiku w/g prawa bo pobiera juz wynagrodzenie
jest to okradanie samych siebie
nie wiem na ile osoby wciagajace reke po zasilek orientuja sie w realiach ale fundusz bezrobotnych zostal stworzony w 1999 roku i przez te 10 lat uzbierala sie suma ktora wyplaci sie teraz w ciagu 10 mies.....potem zobowiazania te ma przejac rzad -tylko ze rzad dwoi sie i troi co zrobic z 170 mld minusie w budzecie(3 nastepne lata) a zasilki kosztuja podatnikow 2,5 mld miesiecznie.Takze to co nieuczciwi wyniosa -inni(i oni sami zaplaca) spowrotem w formie podatkow lub ciec.
Mysle ze ci ktorzy tu walcza z turboneta tak naprawde szukaja akceptacji dla swojego postepowania ,probujac "ubrac " je w ladne piorka.Prawda jest taka ze dla chcacego nie ma nic trudnego ,ogloszen ukazuja sie duzo i podejzewam ze wielu wielu poprostu nie chce pracowac.Wola wziasc zasilek pojechac na wakacje do polski i smiac sie z innych .I wziasc jeszcze siateczke z funduszu dla biednych i sprzedac ja komus.Pewnie sa i tacy ktorzy szukaja i nie znajduja ale mysle ze jest ich malo.Skonczy sie to tak ze poprostu rzad zmniejszy albo skroci zasilki....
A mowienie ze ktos kradnie ,albo ze "oni"(bogacze itd) tez nas okradaja (podatkami,clami itd) nie ma sensu Ludzie kradli od zaraznia ,gwalcili ,korumpowali itd i to wcale nie udowandnia ze wciaz musimy to robic.Sumienie kazdy ma i sam niech sobie przemysli co jest miara jego czlowieczenstwa.
Powrt do gry
turboneta

PostWysany: 3 Cze 2009, 20:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mkwr45 napisa:
turboneta napisa:
dariuszr napisa:

Pozdrawiam Smile
yasne "świat wg turbonety" lol wg mnie ZŁODZIEJ to ten co idzie i kradnie cudze mienie...kombinatorem albo cwaniakiem nazwałbym gościa co pracuje na czarno a zasiłek bierze

Dokładnie tak jak byłeś uprzejmy się wyrazić...Smile
W/g Ciebie złodziej to taki a kombinator to taki a w/g mnie wszyscy ci są złodziejami i oszustami...Twoje prawo mieć zdanie takie jakie masz a moim prawem jest dokładnie to samo Smile

Bardzo serdecznie pozdrawiam wszystkich usilnie tłumaczących swe życie pełne krętactw i obłudy Smile
Powrt do gry
marika

Doczy: 21 Wrz 2006
Skd: GDYNIA
PostWysany: 3 Cze 2009, 20:28    Temat postu: deportacja Odpowiedz z cytatem

O losie, w tej waszej Islandii to sami złodzieje i kombinatorzy,Polacy pracujacy na czarno to złodzieje a Islandczycy zatrudniajacy na czarno to oszusci.Tak czytam ten wątek i tylko śmiech ogrania,zenadą większą sa wypowiedzi wasze niż sam temat.Cytat.Dopóki wszytsko dobrze u mnie to bedę prawym,lecz gdy smieni mi się świat wbrew nas to co????zmuszonym się jest walczyc o byt.???
Nie,trzeba isc na zasiłek,a pod Bonusem prosic o bułę kogos,albo o ????moze lepiej smalczyk albo pistacje,dzisiaj mam na to ochotę.Napewno by mi ktos kupił.No tak,to zaraz prawe ,pozornie osobniki powiedzą ze brzydza sie zebractwem.
Najfajniej oceniac innych,a tutaj to szczególnie.Więcej usmiechu ,zyczliwosci i wyrozumiałosci bo nigdy niewiadomo jak sie zachowamy w podobnych sytuacjach.

pozdr
Powrt do gry
mkwr45

PostWysany: 3 Cze 2009, 20:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

karuta napisa:
mkwr45 napisa:
wg mnie ZŁODZIEJ to ten co idzie i kradnie cudze mienie...kombinatorem albo cwaniakiem nazwałbym gościa co pracuje na czarno a zasiłek bierze

ale przyznasz ze nie ma ta osoba prawa do zasiku w/g prawa bo pobiera juz wynagrodzenie
jest to okradanie samych siebie
nie wiem na ile osoby wciagajace reke po zasilek orientuja sie w realiach ale fundusz bezrobotnych zostal stworzony w 1999 roku i przez te 10 lat uzbierala sie suma ktora wyplaci sie teraz w ciagu 10 mies.....potem zobowiazania te ma przejac rzad -tylko ze rzad dwoi sie i troi co zrobic z 170 mld minusie w budzecie(3 nastepne lata) a zasilki kosztuja podatnikow 2,5 mld miesiecznie.Takze to co nieuczciwi wyniosa -inni(i oni sami zaplaca) spowrotem w formie podatkow lub ciec.
Mysle ze ci ktorzy tu walcza z turboneta tak naprawde szukaja akceptacji dla swojego postepowania ,probujac "ubrac " je w ladne piorka.Prawda jest taka ze dla chcacego nie ma nic trudnego ,ogloszen ukazuja sie duzo i podejzewam ze wielu wielu poprostu nie chce pracowac.Wola wziasc zasilek pojechac na wakacje do polski i smiac sie z innych .I wziasc jeszcze siateczke z funduszu dla biednych i sprzedac ja komus.Pewnie sa i tacy ktorzy szukaja i nie znajduja ale mysle ze jest ich malo.Skonczy sie to tak ze poprostu rzad zmniejszy albo skroci zasilki....
A mowienie ze ktos kradnie ,albo ze "oni"(bogacze itd) tez nas okradaja (podatkami,clami itd) nie ma sensu Ludzie kradli od zaraznia ,gwalcili ,korumpowali itd i to wcale nie udowandnia ze wciaz musimy to robic.Sumienie kazdy ma i sam niech sobie przemysli co jest miara jego czlowieczenstwa.
no właściwie to wg prawa nie pobiera skoro niejest zatrudniony legalnie;p heh takie błedne koło, a do turbonety pisałem Tobie już wcześniej na temat wrzucania do tego samego worka wszystkich przypadków, odnieś sie do wczesniejszych postów
patryk23l
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
Doczy: 16 Sty 2008
Skd: Keflavik
PostWysany: 3 Cze 2009, 21:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moze warto byloby wspomniec dlaczego ludzie biora zasilek i pracuja na czarno.
W glowie sie nie miesci ze najnizsza krajowa jest mniejsza od zasilku, wedlug mnie to glowny powod zwiekszajacej sie szarej strefy.
Wedlug tego schematu ludziom poprostu sie nie chce i nie oplaca pracowac legalnie.
lepiej przytulic te 140 tys+ cos tam mozna sobie dorobic.
Takie sa fakty.
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Wylij email Numer GG
turboneta

PostWysany: 3 Cze 2009, 21:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

patryk23l napisa:
Moze warto byloby wspomniec dlaczego ludzie biora zasilek i pracuja na czarno.
W glowie sie nie miesci ze najnizsza krajowa jest mniejsza od zasilku, wedlug mnie to glowny powod zwiekszajacej sie szarej strefy.
Wedlug tego schematu ludziom poprostu sie nie chce i nie oplaca pracowac legalnie.
lepiej przytulic te 140 tys+ cos tam mozna sobie dorobic.
Takie sa fakty.

Bo na łatwiznę iść najłatwiej Smile

Smutna to prawda...
Powrt do gry
mkwr45

PostWysany: 3 Cze 2009, 21:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

karuta napisa:
mkwr45 napisa:
Sumienie kazdy ma i sam niech sobie przemysli co jest miara jego czlowieczenstwa.
ale po co skoro mamy turbonete która osądzi wszystkich??nada im wspólne imie ZŁODZIEJ Cool droga karuto możliwe, że wielu ludzi próbuje sie metnie usprawiedliwiac, ja nie twierdze ze kretactwo, czy cwaniactwo to coś dobrego. celem mojej dysputy było zwrócenie uwagi na fakt traktowania wszystkich nieuczciwych, złodziei, morderców, gwałcicieli, pedofilów itp tak samo przez turbonete, jeśli ona chce to wg jej woli ,niech sobie uważa jak chce, osobiście jestem innego zdania które już w tym topicu zamieściłem.znajomy był na zasiłku 5mies, a jego zasiłek nie byl zbyt wielki i miał możliwość dorobienia sobie u byłego szefa pare dni w sumie 4 dni co sie równa jakieś 35 tys, więc ukradł(w sumie pracując) te 35 tys państwu, bo nie powiadomił vinnumalastofunu( mogł powiadomic i by mu nie odjeli bowiem jest mozliwosc jednorazowego dorobienia)ale olał to szczerze mowiąc a o tej możliwości dowiedział sie dużo pózniej...więc z premedytacja dorobił sobie na czarno 35 tys do zasiłku i teraz z nieba urywa sie turboneta i stawia gościa w tym samym szergu co typa który okradł bank i nazywa złodziejem...rzecz w tym ze nie kazdy przypadek jest zły (choć niestety wiecej takich) i szczerze krytykuje uogólnianie, porównywanie każdego przypadku przez turbonete. a osobiście pamietam jak jednej babuni sąsiadce razem z kumplami podpierdzieliliśmy pare jabłek za młodu z dziełeczki lol lol turboneto tak byłem złodziejem za łodu, gdybyś mi to wtedy powiedziała uśmiałbym sie, a dziś jestem tylko zdziwiony jak niektórzy podchodzą do pewnych spraw...szanuje twoje zdanie turboneto i pozostawiam jak to karuta słusznie ujęła te sprawe sumieniu Wink
turboneta

PostWysany: 3 Cze 2009, 21:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo Ci serdecznie dziękuję za możliwość pozostawienia tego co myślę swojemu sumieniu...i kto tu spadł z jakiegoś nieba i przemawia głosem wszechmocnym...Smile

Pozdrawiam. W sumie to ten temat jest niesamowicie twórczy Smile

Z pewną kategorią ludzi dotąd nie miałam możności aż tak blisko obcować...ale każde doświadczenie jest cenne i każde nas o coś wzbogaca...Smile
Powrt do gry
mkwr45

PostWysany: 3 Cze 2009, 21:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

turboneta napisa:

Z pewną kategorią ludzi dotąd nie miałam możności aż tak blisko obcować...Smile
daj spokój nie było az tak znowu blisko Cool wiecej humoru mniej goryczy Wink polecam pozdrówki
BASAJEW

Doczy: 12 Lis 2008
PostWysany: 3 Cze 2009, 21:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Heh, sluchaj Turboneta, wg mojego sumienia to najwiekszy zlodziej zasluguje na wiecej szacunku niz ktos, kto uzywa slowa KATEGORIA w stosunku do ludzi.
Czytalem i smialem sie z tej dyskusji, ale w tym momencie nie dalas mi wyboru. Zal mi ciebie szczerze, ale zaraz... tak wlasciwie to jak odwolam sie do mojego sumienia to nie...
Nie pozdrawiam Smile[/b]
Powrt do gry
3KO27
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
Doczy: 21 Lis 2008
Skd: z tamtąd
PostWysany: 3 Cze 2009, 21:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Już skończyli tą dyskusje,czy dalej sie beą umoralniać??? Rolling Eyes a teraz powrót do tematu....czy ktoś wie co dalej z tymi deportowanymi ludźmi..co w więzieniu siedzą?????? hmmm
turboneta

PostWysany: 3 Cze 2009, 22:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

BASAJEW napisa:
Heh, sluchaj Turboneta, wg mojego sumienia to najwiekszy zlodziej zasluguje na wiecej szacunku niz ktos, kto uzywa slowa KATEGORIA w stosunku do ludzi.
Czytalem i smialem sie z tej dyskusji, ale w tym momencie nie dalas mi wyboru. Zal mi ciebie szczerze, ale zaraz... tak wlasciwie to jak odwolam sie do mojego sumienia to nie...
Nie pozdrawiam Smile[/b]

Właśnie...w/g Twojego sumienia...
Zastanówmy się ileż to dla mnie może znaczyć...a może nie zastanawiajmy się...czasem nie warto poświęcać swojego czasu pewnym KATEGORIOM ludzi Smile

Kwestii odczuwania żalu lub nie do Ciebie nawet nie będę podejmować...powód? Jak wyżej; nie warto...Smile
Powrt do gry
police55
Go
PostWysany: 3 Cze 2009, 22:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Najważniejsze, że dyskucję prowadzili główni zainteresowani, czyli bezrobotni.

Patrząc po godzinach pisania wypowiedzi, dyskusja odbywała sie w godzinach pracy, czyli, albo to sami bezrobotni albo sami oszuści kradnący czas pracy albo mieszanka obu. Oczywiście nie podejrzewam nikogo o kradzież czasu pracy, czyli jednak bezrobotni.

Tyle opinii ile ludzi. Jedno spodobało mi się najbardziej - nazwa "policja emigracyjna". Znaczy się, służy ona do emigrowania ludzi za granicę?

A koleżance Turbonecie się nie dziwię. Pewnie często słucha opowieści swojego kolegi z owej "emigracyjnej" policji to i opinię ma wyrobioną.

Padło też stwierdzenie, aby wszystkich takich "oszustów" wywalać za granicę bez prawa powrotu (zaś "policja emigracyjna" chyba?). Znaczy się Islandczyków też? A dokąd?
Powrt do gry
Wywietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna -> Newsy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15, 16, 17  Nastpny
Strona 5 z 17

Skocz do:  
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chiska, tajska, indyjska, japoska, wietnamska itd.