Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
|
Wys砤ny: 10 Cze 2009, 12:43 Temat postu: |
|
|
no ja rodzi艂am te偶 d艂ugo bo 14 godz. ale warto by艂o!!! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| miska123102
| Do潮czy: 11 Sty 2009 | Posty: 125 | |
|
Wys砤ny: 10 Cze 2009, 13:55 Temat postu: witam |
|
|
dziewczyny czy kt贸ras z was rodzi艂a w wodzie bo ja mysle o tym ale nie moge si臋 zdecydowa膰 pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
| Do潮czy: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 10 Cze 2009, 14:01 Temat postu: Re: witam |
|
|
miska123102 napisa: | dziewczyny czy kt贸ras z was rodzi艂a w wodzie bo ja mysle o tym ale nie moge si臋 zdecydowa膰 pozdrawiam |
ze tak powiem ja probowalam, ale akcja porodowa mi sie wstrzymala i 2,5 godz poszlo na marne. Wydaje mi sie ze to jak urodzisz wyjdzie tak naprawde juz na sali porodowej, ale powinnas sprobowac kazdej pozycji i wybrac ta najwygodniejsza dla ciebie. Pozdrawiam. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Buszmenka
| Do潮czy: 26 Wrz 2008 | Posty: 56 | |
|
Wys砤ny: 10 Cze 2009, 14:51 Temat postu: Porod na Islandi |
|
|
Dziekuje dziewczyny za odpowiedz Czytajac wasze posty,to juz sie boje to moj pierwszy porod wiec nie wiem co i jak,i jak czytam ze tyle trzeba sie meczyc to az mnie ciarki przechodza,ale dobrze ze moj maz pujdzie ze mna to moze jakos czas zleci.Termin mam na 23 czerwca ale to moze byc roznie,odezwe sie jak juz bedzie po.Pozdrawiam wszystkie mamy  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 10 Cze 2009, 16:09 Temat postu: |
|
|
Buszmenka nie martw si臋!ja mia艂am cholernie ci臋偶ko!my艣la艂am 偶e parapety b臋d臋 gryz艂a )ale jak c贸rcia ju偶 wyskoczy艂a to jak r臋k膮 odj膮艂 i za par臋 minut jak j膮 tuli艂am to ju偶 nie pami臋ta艂am o tym:).Bedzie dobrze! Powodzonka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ASIA81 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
| Do潮czy: 30 Pa 2007 | Posty: 46 | Sk眃: GRENSASVEGUR |
|
Wys砤ny: 10 Cze 2009, 18:10 Temat postu: |
|
|
Ja te偶 pr贸bowa艂am rodzi膰 w wodzie..no i niestety nie mog艂am.. nie wiem dlaczego..mo偶e za s艂abo par艂am..sko艅czy艂o si臋 na 艂贸偶ku (tam ju偶 po艂o偶na i m膮偶 du偶o mi pomagali) i tak urodzi艂am w ci膮gu 2 godzin. Mimo tego b贸lu i d艂ugiego porodu warto by艂o (tak jak pisa艂y dziewczyny) jak Ci po艂o偶膮 dzidziusia na piersi zapominasz o b贸lu:) powodzenia  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| miska123102
|
Wys砤ny: 11 Cze 2009, 12:57 Temat postu: witam |
|
|
ja ju偶 jeden por贸d mam za sob膮 fakt troche trzeba si臋 nam臋czy膰 ale naprawde warto po porodzie z wra偶enia nie mog艂am zasn膮膰 gdy trzyma艂am synka przy sobie rodzi艂am naturalnie a teraz chcia艂abym spr贸bowa膰 w wodzie ale troszk臋 si臋 boje nie wiem czego termina mam na sierpie艅 wi臋c mam czas do namys艂u |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mucha Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
| Do潮czy: 27 Kwi 2009 | Posty: 73 | |
|
Wys砤ny: 11 Cze 2009, 21:06 Temat postu: |
|
|
na kiedy masz termin dok艂adnie ja mam na 12 sierpie艅  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| miska123102
|
Wys砤ny: 11 Cze 2009, 22:18 Temat postu: witam |
|
|
ja mam termin na 30 sierpnia powodzenia 偶ycze tobie i szcz臋艣liwego porodu |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mucha Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
| Do潮czy: 27 Kwi 2009 | Posty: 73 | |
|
Wys砤ny: 11 Cze 2009, 23:32 Temat postu: |
|
|
dzi臋kuj臋 i wzajemnie
To moje pierwsze dziecko i b臋d臋 pr贸bowa膰 rodzic w wodzie  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| miska123102
|
Wys砤ny: 12 Cze 2009, 0:46 Temat postu: witam |
|
|
tak jak pisa艂am to 2 por贸d pierwszy zacz膮 sie o 12 a sko艅czy艂 o 19 szybko i 艂atwo chwila i ju偶 synka tuli艂am co艣 niesamowitego |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| miska123102
|
Wys砤ny: 12 Cze 2009, 0:48 Temat postu: |
|
|
teraz czekam na c贸reczke |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 12 Cze 2009, 10:13 Temat postu: |
|
|
No to gratuluj臋
masz ju偶 park臋
偶ycz臋 by ten r贸wnie偶 by艂 szybkim porodem:)
pozdrawiem serdecznie |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| pyza27
| Do潮czy: 12 Cze 2009 | Posty: 48 | |
|
Wys砤ny: 12 Cze 2009, 10:53 Temat postu: :) |
|
|
czesc dziewczyny
obecnie za4tyg dolacze do grona i mam pytanie i prosze o podpowiedzi co robic weszlam na forum bo ze znajomych kazdy mowi mo cos innego i to za kazdym razem
a tu juz doswiadczone wiec tak ::
zostalo mi 4tygodnie do porodu i nadal chodze do pracy pracuje w firmnie sprzatajacej i nie bede klamac jest mi juz ciezko biegac z odkurzaczem czy wycierac kurze i te takie pierdyduty chce sie was spytac jak jest tu z tym zwolnieniem czy ja
1-mam isc do lekarza ogulnego znaczy rodzinnego i poprosic go o zwolnienie,ze jest mi juz ciezko i do konca porodu chce zostac w domu
2--czy powiedziec to mojej polaznej chociaz o tym ze ona mi cos takiego da moge zapomniec ona uwaza ze to zadne wytlumaczenie jak bola plecy kupic pas na plecy na nogi poczaszki i takie tam
3--czy powiedziec dla szefa ze poprostu jest mi juz ciezko i chce przestac pracowac
i jak to jest potem liczone
no i oczywiscie jak to jest z tymi placonymi za to powiedzcie mi jak to zrobic zeby bylo dobrze i wszystko mialo rece i nogi
dzieki i pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mgj
| Do潮czy: 25 Wrz 2007 | Posty: 58 | Sk眃: Kopavogur |
|
Wys砤ny: 12 Cze 2009, 12:12 Temat postu: ... |
|
|
Jesli masz jakies niewykorzystane dni chorobowe, to za zwolnienie zaplaci Ci firma. Musisz isc do lekarza, wziac zwolnienie i siedziec w domku :-) I powinnas to zrobic, zeby odpoczac przed porodem. Zostalo Ci juz niewiele do porodu, wiec ze zwolnieniem nie bedziesz miala problemu. Jesli nie masz zadnych dni do wykorzystania to zloz podanie na faedingaorlof o wczesniejszy macierzynski, mozna to zrobic 2 miesiace przed porodem. To jest jeden dodatkowy papier do wypelnienia + papier, ktory musi wypelnic lekarz. Macierzynski zostaje Ci tak samo platny i na ten sam okres, ten dodatkowy miesiac przed nie ma na to wplywu. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ASIA81 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
| Do潮czy: 30 Pa 2007 | Posty: 46 | Sk眃: GRENSASVEGUR |
|
Wys砤ny: 12 Cze 2009, 14:29 Temat postu: |
|
|
Ja na miesi膮c przed porodem wzi臋艂am zwolnienie od lekarza og贸lnego i chodzi艂am do pracy na 5 godz (dosta艂am normaln膮 wyp艂at臋). Tyle, 偶e moja po艂ozna sama mi to zaproponowa艂a, porozmawia艂a z lekarzem i da艂 mi zwolnienie bez problemu. Najlepiej porozmawia膰 z po艂o偶n膮 powiedz jej , 偶e naprawd臋 偶le si臋 czujesz i chcia艂aby艣 chodzi膰 do pracy np: na 4 godz (tj. 50%) albo na 5 tak jak ja (70%) zawsze to l偶ej. W ko艅cu nie pracujesz w biurze i jest Ci naprawd臋 ci臋偶ko, ja na 2 tyg przed porodem w og贸le wzi臋艂am zaleg艂y urlop i odpoczywa艂am w domku:) powodzenia.pozdrawiam serdecznie |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| askonka123
| Do潮czy: 30 Pa 2008 | Posty: 22 | |
|
Wys砤ny: 17 Cze 2009, 19:51 Temat postu: |
|
|
dziewczyny czy kt贸ra艣 z was mia艂a wywo艂ywany por贸d i jak to tu wygl膮da? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zlotowka Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
| Do潮czy: 26 Mar 2009 | Posty: 34 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 17 Cze 2009, 22:31 Temat postu: |
|
|
Ja mia艂am. Daj膮 kropl贸wke na wywyo艂anie skurcz贸w, przebijaj膮 wody p艂odowe jesli same nie odejd膮 i tyle, akcja na ca艂ego po tej kropl贸wce  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 17 Cze 2009, 22:37 Temat postu: æ |
|
|
ja mialam wywolywany porod poprostu moja corcia robila kupke do wod plodowych pod wplywem jakiegos stresu i musieli mi wywolac porod w 24 godziny,ale jak mi przekuli wody to nie bylo az tak duzo tej kupki,corcia miala sie przyjsc na swiat 19 listopada i urodzila sie 9 listopada,porod mialam ciezki bo az 19godzin i dawali mi zaduzo znieczulenia wiec pozniej juz nie czulam bolu z krzyza i nie moglam wyprzec mojej malutkiej a byla juz prawieeeeeee na koncu i musieli uzywac kuleczka (nie wiem jak to sie nazywa) do przysania glowki i ja wyciagnac bo by sie udusila.... wiec radze wszystkim przyszlym mamusia zeby kontrolowac ile dolewaja tego znieczulenia |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 17 Cze 2009, 22:53 Temat postu: |
|
|
Ja te偶 mia艂am wywo艂ywany por贸d dali mi kropl贸wk臋 na wywo艂anie skurczy i przy艣pieszenie porodu gdy偶 mi najpierw odesz艂y wody a skurczy nie by艂o
to fakt trzeba kontrolowa膰 ile bierze si臋 znieczulenia!!!!
ja pos艂ucha艂am tego co poradzi艂a mi ZELDA gdy by艂o ju偶 coraz bli偶ej odm贸wi艂am ostatniej dawki
dzi臋ki ZELDA I BUZIAKI DLA CIEBIE:***
POZDROWIONKA DLA WSZYSTKICH MAM
I POWODZENIA DLA TYCH KT脫RYCH TEN WIELKI DZIE艃 JU呕 SI臉 ZBLI呕A  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|