Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Qortes
 | Dołączył: 17 Lut 2004 | Posty: 677 | Skąd: PoznaĹ |
|
Wysłany: 6 Lis 2005, 14:42 Temat postu: |
|
|
Monellina: ale co zero7? :-)
Jesli chodzi o muzyke filmowa to ostatnio w rekach mialem oryginalne wydanie soundtracku do "Niceland" Mugisona, elegancki kartonik, ladnie zrobione, ale cena mnie troche zabila. _________________ Islandia w radiu Afera
.: http://qortes.imejl.pl/nocpolarna :. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Qortes
|
Wysłany: 6 Lis 2005, 14:49 Temat postu: Re: Muzyka |
|
|
sad234 napisał: | .. moi drodzy ..
.. ja rĂłwnieĹź chciaĹbym siÄ doĹÄ
czyÄ do podziÄkowaĹ za to, co zaproponowaliĹcie w tym wÄ
tku
(...)
.. poza tym .. Kimono - pierwsza klasa .. a eivor pĂĄlsdottir - sĹĂłw brakuje ..
www.eivor.com |
:-)
Fenomenem muzykow islandzkich jest to, ze z niespotykana gdzie indziej nachalnoscia wplataja w swoje komozycje mnostwo folkowych elementow. Te plyty emanuja Wyspa i jej klimatem, to naprawde urzekajace. _________________ Islandia w radiu Afera
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| Qortes
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 12 Lis 2005, 19:23 Temat postu: |
|
|
Qortes napisał: | Monellina: ale co zero7? :-) |
eee, wlasciwie nic, chcialam zapytac, co o nich sadzicie, ale watek jakis taki nie islandzki, choc muzyka pyszna, to moze bardziej off topic, wiec nie kontynuuje tutaj  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Qortes
|
Wysłany: 16 Lis 2005, 2:02 Temat postu: |
|
|
Zero7 jak najbardziej, plyta "Simple things" jest jedna z czesciej zdejmowanych z polki ;-) A utwor "Distraction" za kazdym razem ..no wlasnie, rozklada mnie na czynniki pierwsze :-) Doskonala rzecz.
Mam jeszcze Another Late Night", ale ta plytka jakos niespecjalnie mi juz przypadla do gustu, choc szczerze powiedziawszy nie dalem jej zbyt wielu szans, moze kiedys mnie jeszcze najdzie ochota  _________________ Islandia w radiu Afera
|
Powrót do góry |
|
 |
| Qortes
|
Wysłany: 16 Lis 2005, 2:09 Temat postu: |
|
|
A zeby nie bylo off-topikowo, to zwracam uwage, ze od okolo 2 miesiecy mamy w Polsce (!!!) nowa plyte Mugisona, jednej z pierwszych postaci opisanych w tym temacie:) Mialem nosa, bo wtedy byl zupelnie nieznany.. Nowa plyta jest naprawde warta uwagi, wiec polecam wizyte chociazby w empikach.
Niestety po pierwszy album (Lonely Mountain) to juz tylko bezposrednio u Bad Taste'a w Reykvku. I w tym miejscu maly apel..
Zblizaja sie swieta, zastanowcie sie co chcielibyscie znalezc pod choinka:) Nie ukrywam, ze zamierzam zlozyc malutkie;) zamowienie u BT, czy ktos sie dolaczy w celu zniwelowania kosztow przesylki? Mysle, ze to kuszaca propozycja, wiecej szczegolow na priv- zainteresowanych prosze o kontakt.
Im nas wiecej, tym ekonomiczniej wyjdzie:).
pozdrawiam serdecznie. _________________ Islandia w radiu Afera
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 24 Lis 2005, 11:38 Temat postu: |
|
|
15 grudzieĹ (czwartek) Islandzkie Party w Warszawie
Islandzkie Party odbÄdzie siÄ w JadĹodajni Filozoficznej, przy ulicy Dobrej 33 w Warszawie. BÄdzie to impreza muzyczna, w klimatach Sigur RĂłs, MĂşm, BjĂśrk, Gus Gus oraz caĹej masy islandzkich pereĹek. Dodatkowym atutem party maja byÄ wizualizacje nawiÄ
zujÄ
ce klimatem do tematyki wydarzenia oraz miĹa niespodzianka dla przybyĹych. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Hubercik
 | Dołączył: 15 Wrz 2004 | Posty: 184 | Skąd: Warszawa |
|
Wysłany: 24 Lis 2005, 12:38 Temat postu: |
|
|
alexcure napisał: | 15 grudzieĹ (czwartek) Islandzkie Party w Warszawie
Islandzkie Party odbÄdzie siÄ w JadĹodajni Filozoficznej, przy ulicy Dobrej 33 w Warszawie. BÄdzie to impreza muzyczna, w klimatach Sigur RĂłs, MĂşm, BjĂśrk, Gus Gus oraz caĹej masy islandzkich pereĹek. Dodatkowym atutem party maja byÄ wizualizacje nawiÄ
zujÄ
swietna wiadomosc...JadĹodajnia fajny maly klimatyczny klubik...dzieki za info _________________ Kapitalizm-to nie kraj.Komunizm-to nie kraj.I WschĂłd, i ZachĂłd-to nie kraj.Ale Islandia-to kraj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Qortes
|
Wysłany: 25 Lis 2005, 2:44 Temat postu: |
|
|
Wpadla mi w rece nowa plyta Kimono...
straszny zawod, slaba  _________________ Islandia w radiu Afera
|
Powrót do góry |
|
 |
| slave
 | Dołączył: 28 Lis 2005 | Posty: 37 | Skąd: Kielce |
|
Wysłany: 28 Lis 2005, 18:57 Temat postu: |
|
|
A znacie moĹźe jakieĹ islandzkie zespoĹy punk-rockowe?
ByĹbym wdziÄczy za linki do empetrĂłjek czy choÄby kilkunastosekundowych demĂłwek takich zespoĹĂłw (ale takie dziaĹajÄ
ce te strony PrzejrzaĹem ten temat i wiÄkszoĹÄ z tych podanych wczeĹniej nie dziaĹa... ). Bardzo dziÄkujÄ  _________________ "Emotional landscapes
they puzzle me
then the riddle gets solved
and you push me up to this:
State of emergency : how beautiful to be
state of emergency : is where I want to be"
>JĂłga< BjĂśrk |
|
Powrót do góry |
|
 |
| johanna
 | Dołączył: 08 Lut 2004 | Posty: 515 | Skąd: Kielce |
|
Wysłany: 8 Gru 2005, 17:04 Temat postu: |
|
|
alexcure napisał: | 15 grudzieĹ (czwartek) Islandzkie Party w Warszawie
zujÄ
MoĹźe uda mi siÄ przybyÄ...
A Wam? _________________ Now follow me always
Into the sky
Where we reach the stars |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Qortes
|
Wysłany: 8 Gru 2005, 19:29 Temat postu: |
|
|
Ja raczej nie dam rady, transport, nocleg, srodek tygodnia.. _________________ Islandia w radiu Afera
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 26 Gru 2005, 13:55 Temat postu: |
|
|
Witam!
Jestem bardzo zainteresowany tworczoscia muzykow na Isladnii! Tam faktycznie kazdy jest muzykiem...
Moim ulubionym zespolem z tego kraju i w ogole jest IRAFAR (www.irafar.is). Wydali juz 3 plyty, niestety nie jestem w stanie ocenic tej ostatniej poniewaz nie moge nawiazac zadnego kontaktu ze Skifan.is!
Teraz maly offtopic... Mial ktos z nimi takie problemy? Zlozylem zamowienie po 3 dniach przyszlo jakies potwierdzenie na maila i koniec. Nie odpowiedzieli mi na ani jednego maila z co najmniej 30-tu!
Fakt faktem IRAFAR robi dobra muzyke, najwieksza furore zrobil napewno utwor "Allt sem eg se" z pierwszego albumu - http://rapidshare.de/files/9844321/_raf_r_-_Allt_sem__g_s_.mp3.html
Ponadto lubie jeszcze zespol I svortum fotum (moja ulubiona piosenka to "Sis"), Daysleeper za swietne "Looking to climb" i pare innych z Mum na czele ;-)
Konczac te wypociny, moze znacie jakies inne sposoby poza skifan.is aby nabyc nowy album Irafar ? (www.tonlist.is mnie nie zadowala) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Jean Valjean
 | Dołączył: 11 Mar 2004 | Posty: 456 | Skąd: Warszawa |
|
Wysłany: 26 Gru 2005, 16:08 Temat postu: |
|
|
johanna napisał: | alexcure napisał: | 15 grudzieĹ (czwartek) Islandzkie Party w Warszawie
zujÄ
MoĹźe uda mi siÄ przybyÄ...
A Wam? |
to byĹ morderczy wieczĂłr, o kilka piw za daleko  _________________ UchodziÄ za idiotÄ w oczach kretyna - to rozkosz dla smakosza |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Jean Valjean
 | Dołączył: 11 Mar 2004 | Posty: 456 | Skąd: Warszawa |
|
Wysłany: 26 Gru 2005, 16:11 Temat postu: |
|
|
A widzieliscie juz Screaming masterpiece, dokument o muzykach z Islandii, z fragmentami koncertow Mum, Sigur, Slowblow, i wieeeelu innych :] _________________ UchodziÄ za idiotÄ w oczach kretyna - to rozkosz dla smakosza |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 28 Gru 2005, 1:04 Temat postu: |
|
|
nie widziaĹam, gdyĹź nie mam takiej mozliwoĹci  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Qortes
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 29 Gru 2005, 10:24 Temat postu: |
|
|
ha, dziekuje, moĹźe ktoĹ mi to kupi:))) liczyĹam na jakÄ
Ĺ taĹszÄ
"dostÄpnoĹÄ" tego filmu:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Qortes
|
Wysłany: 31 Gru 2005, 15:26 Temat postu: |
|
|
Krazy gdzies tam na p2p wersja zgrywana z dunskiej telewizji. _________________ Islandia w radiu Afera
|
Powrót do góry |
|
 |
|