Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| migdaĹ
| Dołączył: 23 Kwi 2009 | Posty: 8 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 3 Cze 2009, 21:27 Temat postu: |
|
|
[quote="migdaĹ"][quote="sylwiam"]witam! a ja dostalam odmowna decyzje o przyznaniu zasilku rodzinnego z tego powodu ze moje dzieci sa w Polsce z moja mama a nie ich tata.pani powiedziala ze powinnam starac sie o rodzinne w Polsce, tylko z jakiej racji skoro ja pracuje na Islandii.nie jestem w stanie tego zrozumiec,moi znajomi maja zony z dziecmi w Polsce i zostal im przyznany zasilek na Islandii.[/quote]
nie znam siÄ ale moĹźe potrzebne jest jakieĹ oĹwiadczenie,Ĺźe dzieci sÄ
na twoim utrzymaniu...i coĹ na temat ojca,Ĺźe np.nie pobiera w kraju zasiĹku na dzieci..,albo jakiĹ dowĂłd na to,Ĺźe ojciec siÄ dzieÄmi nie zajmuje...pozdrawiam.nie poddawaj siÄ.powodzenia[/quote] |
|
Powrót do góry |
|
 |
| raga
| Dołączył: 29 Paź 2008 | Posty: 8 | |
|
Wysłany: 14 Cze 2009, 18:36 Temat postu: a czy ktos sie orientuje.... |
|
|
jak wyglada sprawa reny po niezyjacym rodzicu,i czy cos takiego istnieje,a jesli tak to gdzie uderzac |
|
Powrót do góry |
|
 |
| pinki
| Dołączył: 12 Gru 2008 | Posty: 18 | |
|
Wysłany: 27 Cze 2009, 23:04 Temat postu: gdzie mam zĹozyc papiery o rodzinne |
|
|
gdzie mam zĹozyc papiery o rodzinne _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 27 Cze 2009, 23:13 Temat postu: |
|
|
no wĹaĹnie gdzie skĹada sie wniosek o rodzinne?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 28 Cze 2009, 0:42 Temat postu: |
|
|
chyba szanowne Panie malo czytaja na forum, wnioskow o rodzinne nigdzie sie nie sklada  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| migdaĹ
|
Wysłany: 28 Cze 2009, 14:06 Temat postu: |
|
|
[quote="Sxxxxn"]chyba szanowne Panie malo czytaja na forum, wnioskow o rodzinne nigdzie sie nie sklada [/quote]
a to szanowny kolego zaleĹźy od tego jakie rodzinne,bo jeĹli chodzi o zalegĹe ,to i owszem -skĹada siÄ w skatarze.najlepiej isÄ odrazu do pana imieniem Helgi-tylko on siÄ na tym zna... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| miska123102
| Dołączył: 11 Sty 2009 | Posty: 125 | |
|
Wysłany: 28 Cze 2009, 16:26 Temat postu: witam |
|
|
mam pytanko co to jest za biĂłro o ktĂłrym piszesz /skatar/ i gdzie siÄ ono znajduje? z gĂłry dziÄki za odp. pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zuzula666
| Dołączył: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Skąd: Reykjawik |
|
Wysłany: 28 Cze 2009, 20:30 Temat postu: |
|
|
No to i ja siÄ wtrÄ
cÄ. JeĹli moja coka urodziaĹa siÄ tu na Islandii w 2008 w lipcu czy muszÄ takĹźe skĹadac jakies papiery o wyrĂłwnanie?? Mi sie wydawaĹo Ĺźe w sierpniu automatycznie wszystko mi wyrĂłwnaja wraz z rodzinnym za sierpien?? Czy teĹź moĹźe jestem w bledzie?? Wie ktoĹ?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Iwonaa
| Dołączył: 20 Lis 2008 | Posty: 44 | |
|
Wysłany: 28 Cze 2009, 21:03 Temat postu: |
|
|
zuzula666 my tak tez myslelismy, ale pojechalismy do urzedu i tam zdziwieni byli ze nie dostalismy... i wyruwanie dostalismy zaraz po poludniu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| migdaĹ
|
Wysłany: 28 Cze 2009, 22:21 Temat postu: Re: witam |
|
|
[quote="miska123102"]mam pytanko co to jest za biĂłro o ktĂłrym piszesz /skatar/ i gdzie siÄ ono znajduje? z gĂłry dziÄki za odp. pozdrawiam[/quote]
Skattar -tutejszy urzÄ
d podatkowy znajduje siÄ bardzo blisko kolaportu.Trzeba iĹÄ kawaĹeczek ulicÄ
w gĂłre i po prawej stronie drugie wejĹcie chyba 5 pietro.koniecznie rozmawiaÄ z Helgi...dokĹadny adres-BORGATUNI 27 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MaryĹ
| Dołączył: 13 Cze 2009 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 28 Cze 2009, 22:37 Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich:) mam pytanko czy ja rĂłwnieĹź mogÄ starac siÄ o wyrĂłwnanie zasiĹku rodzinnego? Razem z dzieÄm przyleciaĹam tu w sierpniu 2008 i mÄ
Ĺź zaĹ 2 m-ce wczeĹniej i dopiero w lipcu moĹźemy staraÄ sie o przyznanie tego zasilku, poniewaĹź Ĺźadne z nas nie byĹo tutaj pelen rok( tak powiedziaĹ nam jakiĹ urzÄdas) Welkie dziÄki za [pdpowiedĹş) pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
| Dołączył: 19 Wrz 2006 | Posty: 203 | Skąd: Akureyri |
|
Wysłany: 28 Cze 2009, 23:29 Temat postu: |
|
|
dobrze ze 3 lata temu nie bylo wiekszych problemow z tymi sprawami......i ze mam to za soba pozdrawiam wszystkich  _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| miska123102
| Dołączył: 11 Sty 2009 | Posty: 125 | |
|
Wysłany: 29 Cze 2009, 9:47 Temat postu: witam |
|
|
mam pytanie do osoby ktĂłra byĹa w podobnej sytuacji mĂłj synek ma 3 lata jest juĹź rok na islandi od lutego tego roku zaczeliĹmy dostawaÄ rodzinne na niego ja i mĂłj mÄ
Ĺź ale tylko po 8 tys co 3 miesiÄ
c czemu tak maĹo jeĹźeli do siedmiu lat jest jakaĹ kwota gwarantowana byĹam w tym urzÄdzie koĹo kolaporty pani powiedziaĹa mi Ĺźe maieliĹmy za duĹźe zarobki ja i mĂłj maĹź ale ta kwota dla dzieci do 7 lat nie ulega uszczupleniu bez wzglÄdu na zarobki moĹźe mi ktoĹ to wyjaĹniÄ bo nic nie rozumiem? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zuzula666
|
Wysłany: 29 Cze 2009, 10:32 Temat postu: |
|
|
Rodzinne naliczaja wedĹug waszych zarobkĂłw, a z tym dodatkiem na dziecko do 7 roku Ĺźycia to sie pytaĹam takĹźe i powiedziano mi Ĺźe dostaje sie je 2 razy w roku. Zobaczymy jak bedzie w rzeczywistosci. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maĹa 12 Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 08 Mar 2009 | Posty: 173 | |
|
Wysłany: 1 Lip 2009, 18:11 Temat postu: |
|
|
Witam czy jest ktoĹ kto posiada wiedzÄ na temat wypĹat dotacji na dziecko raz w roku prawdopodobie w sierpniu.Z gĂłry dziÄkujÄ za wszelkie informacje |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Motylek
 | Dołączył: 04 Lip 2009 | Posty: 49 | Skąd: Tu i tam :) |
|
Wysłany: 8 Lip 2009, 11:37 Temat postu: Hmmm |
|
|
Jak ktos jest po rozwodzie to zasilku na dziecko nie dostanie? Bo slyszlalam ze akt malzenstwa wymagaja...?? _________________ Somewhere, over the rainbow... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zuzula666
|
Wysłany: 8 Lip 2009, 13:02 Temat postu: |
|
|
A niby dlaczego masz nie dostac rodzinnego. Przedstaw odpowiedni dokument Ĺźe jestes rozwiedziona i bedzie po kĹopocie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Motylek
 | Dołączył: 04 Lip 2009 | Posty: 49 | Skąd: Tu i tam :) |
|
Wysłany: 8 Lip 2009, 14:27 Temat postu: |
|
|
zuzula666 napisał: | A niby dlaczego masz nie dostac rodzinnego. Przedstaw odpowiedni dokument Ĺźe jestes rozwiedziona i bedzie po kĹopocie. |
Dzieki, bo mowia ze sie nie dostaje ja sie jest rozwiedzionym... A jakie sa kwoty tego zasilku, bo ktos mowil ze dostal za rok 200 tys na jedno dziecko a kolega dostal tylko 40 tys na rok... _________________ Somewhere, over the rainbow... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dariuszr
| Dołączył: 22 Sty 2008 | Posty: 343 | |
|
Wysłany: 8 Lip 2009, 15:35 Temat postu: Re: |
|
|
Motylek napisał: | zuzula666 napisał: | A niby dlaczego masz nie dostac rodzinnego. Przedstaw odpowiedni dokument Ĺźe jestes rozwiedziona i bedzie po kĹopocie. |
Dzieki, bo mowia ze sie nie dostaje ja sie jest rozwiedzionym... A jakie sa kwoty tego zasilku, bo ktos mowil ze dostal za rok 200 tys na jedno dziecko a kolega dostal tylko 40 tys na rok... |
Po rozwodzie dostaje zasiĹek tylko jedna ze stron i on jest teĹź uzalezniony od twoich dochowĂłw _________________ Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zuzula666
|
Wysłany: 8 Lip 2009, 15:56 Temat postu: |
|
|
zasiĹek rodzinny jest wypĹacany co kwrtaĹ: luty, maj, sierpien, listopad. Jesli np urodziĹas dziecko w 2008 roku dostaniesz teraz w sierpniu wyrĂłwnanie za zeszĹy rok. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|