Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Autor |
Wiadomo |
| 79 ehf
| Doczy: 08 Maj 2009 | Posty: 153 | |
|
Wysany: 30 Cze 2009, 19:03 Temat postu: Kwiatki z ogłoszeń ! |
|
|
Od czasu do czasu , a raczej dosyć często pojawiają sie "kwatki" w ogłoszeniach. Jednym słowem cudowna twórczość w dziale Kupię , Sprzedam :
1. Potrzebuję na Gwałt - pomyślałby ktoś że to jakiś facet umawia się ze wspólnikiem w ciemnej bramie. Otóż nie . Oto spragniona i samotna dziewczyna szuka samochodu na gwałt . Strzeżcie sie samotnie poruszający się Panowie, kto wie może już po Islandii krąży napalona walkiria.
2. Tutaj ortografia . Durze jaja po ileś tam koron. Zastanawiam się czy to na pewno do jedzenia. Rozumiem , że ktos może nie wiedzieć jak się pisze gżegżółka - ale słowo duże to chyba codziennie się widuje.
3. Sprzedam/kupię rogówkę - myślę sobie , handel organami jest zabroniony, ale może dzieci głodne, żona ne ma na waciki to biedny mąż musi się poświęcić i oko wyłupić. No dowiedziałem się, że narożnik ma synonium kryjący się pod tajemniczą rogówką.
4. Kupię wuzek - czytam i zastanawiam się czy to nie lepiej że dziecko mieszka w Islandii. Przynajmniej jeżeli pójdzie tutaj do szkoły to jego/jej dzieci będą w barnavagn (wózku) jeździć.
To tyle na dzisiaj - CDN. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| 79 ehf
|
Wysany: 30 Cze 2009, 19:30 Temat postu: |
|
|
Nie mogłem się powstrzymać
5. Cytat: | Upiekę ciasta na zamówienie takie jak w Polsce Brzdąc, Sernik, Rafaello., Sernik na zimno i wiele innych , duża blacha 4000tyś |
REKORD GUINESSA !!! - jeżeli przyjąć że ceny są rynkowe to musi to być zajebiście wielka blacha - za 4 milony koron . Myślę że conajniej 100x100 m. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| misha
 | Doczy: 29 Kwi 2008 | Posty: 105 | |
|
Wysany: 30 Cze 2009, 19:35 Temat postu: |
|
|
79 ehf napisa: | Nie mogłem się powstrzymać
5. Cytat: | Upiekę ciasta na zamówienie takie jak w Polsce Brzdąc, Sernik, Rafaello., Sernik na zimno i wiele innych , duża blacha 4000tyś |
REKORD GUINESSA !!! - jeżeli przyjąć że ceny są rynkowe to musi to być zajebiście wielka blacha - za 4 milony koron . Myślę że conajniej 100x100 m. |
Poza tym ten skrót ..... tyś, czyli ze jak piszemy?? tyśięcy??  _________________ æfingin skapar meistarann |
|
Powrt do gry |
|
 |
| foo
 | Doczy: 21 Pa 2008 | Posty: 659 | |
|
Wysany: 30 Cze 2009, 20:43 Temat postu: Re: Kwiatki z ogłoszeń ! |
|
|
79 ehf napisa: |
2. Tutaj ortografia . Durze jaja po ileś tam koron. Zastanawiam się czy to na pewno do jedzenia. Rozumiem , że ktos może nie wiedzieć jak się pisze gżegżółka - ale słowo duże to chyba codziennie się widuje.
|
Ja myślę, że durze=kurze+duże
Jeżeli tak to raczej zdatne do spożycia ;-] |
|
Powrt do gry |
|
 |
| foo
|
Wysany: 30 Cze 2009, 20:45 Temat postu: |
|
|
79 ehf napisa: | Nie mogłem się powstrzymać
Na dodatek te ciasta są DOBER :-] może z dobermana?
;-) |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Mariusz_Pabianice
| Doczy: 21 Lut 2006 | Posty: 472 | Skd: Reykjanesbaer |
|
Wysany: 1 Lip 2009, 0:11 Temat postu: |
|
|
30 Cze 2009, 20:38
Półtusze wiepszowe |
|
Powrt do gry |
|
 |
| siewa26 Ogłoszeniodawca zweryfikowany
| Doczy: 29 Maj 2005 | Posty: 814 | Skd: pUstka |
|
Wysany: 1 Lip 2009, 2:21 Temat postu: |
|
|
Ze spisu telefonów (jak się robi backup nie sposób tego nie przeczytać):
- Pszeczkole
- Ksionc
BTW - świetny temat
Ostatnio zmieniony przez siewa26 dnia 1 Lip 2009, 2:27, w caoci zmieniany 1 raz |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 1 Lip 2009, 22:52 Temat postu: |
|
|
a mialy byc tylko cytaty  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| foo
|
Wysany: 1 Lip 2009, 23:58 Temat postu: Re: Kwiatki z ogłoszeń ! |
|
|
79 ehf napisa: |
|
Może któraś z odmian duru powoduje znoszenie jaj, i takie właśnie jaja ktoś sprzedaje?
:-O |
|
Powrt do gry |
|
 |
| 79 ehf
|
Wysany: 2 Lip 2009, 0:57 Temat postu: |
|
|
i wracamy
6.
Temat : Cytat: | Sprzedam PIASTE+ŁORZYSKO BORA-GOLF NOWE |
treść: Cytat: | jak w temacie piasta +łozysko nowy kaplet do bory- golfa cena 11000 koro tel |
No się zapytuje - "jak w temacie " to w końcu jest łorzysko czy łożysko do sprzedania ?
Przeanalizujmy - podmiotem będzie tutaj łorzysko . To zwykły czeski błąd i faktycznie mamy doczynienia z Łotrzyskiem. Czyli ktos chce sie pozbyć pasożyta z domu .
Sumując - szukam deratyzatora. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| 79 ehf
|
Wysany: 2 Lip 2009, 10:20 Temat postu: |
|
|
7. Temat :
treść: Cytat: | mam do zaoferowania 2torby z wyposarzeniem dosc powarznym |
Ja myślę, że powaŻne wyposaŻenie - na rybach śmiać się nie wolno bo się płoszy ryby. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| ejdżentxxxx ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
| Doczy: 20 Maj 2009 | Posty: 14 | |
|
Wysany: 2 Lip 2009, 13:28 Temat postu: |
|
|
Ohahaha ohohoho ohihihi ohehehehłe funny funny ohoho |
|
Powrt do gry |
|
 |
| turboneta
 | Doczy: 15 Lip 2008 | Posty: 1195 | Skd: Gdańsk |
|
Wysany: 3 Lip 2009, 0:29 Temat postu: |
|
|
Ten temat jest lepszy niz najzabawniejsze dowcipy
Brawo dla pomysłodawcy!!
Szkoda tylko, ze i tu trafiają się czarne owce które piekląc się robią niepotrzebny hałas...ale w sumie i to też jest zabawne  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| ejdżentxxxx ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
| Doczy: 20 Maj 2009 | Posty: 14 | |
|
Wysany: 3 Lip 2009, 15:09 Temat postu: |
|
|
Potrzebować czegoś na gwałt - dość powszechna i szeroko stosowana metafora potoczna
Rogówka - jeden z wariantów określania mebla wciskanego w kąt pomieszczenia tzw. synonim. Człek, który skończył choćby trzy klasy szkoły powszechnej powinien wiedzieć, że coś takiego w komunikacji międzyludzkiej występuje.
Teraz, żeby nie być gołosłownym a być konsekwentnym należy zaatakować Turbonetę za użycie określenia "czarna owca"- przecież nie istnieje coś takiego jak przenośnia. No chyba, że przenośnia występuje wtedy gdy Stefek z Mietkiem przeniosą szafę trzydrzwiową na trzy metry- dla niektórych to właśnie jest przenośnią. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| 79 ehf
|
Wysany: 3 Lip 2009, 15:36 Temat postu: |
|
|
Na szczęscie w drugiej klasie uczą poczucia humoru. Ja nie spoglądam na świat przez pryzmat nieustannej walki z otoczeniem. Jeżeli kogos będe miał zamiar "zaatakować" - na pewno zgłoszę się do Ciebie.
P.S. Z przyjemnością kiedyś przeczytam i swoją twórczość ujętą w żartobliwy sposób. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 4 Lip 2009, 23:11 Temat postu: |
|
|
proponuje nie cytowac, jak ktos chce sie zabawic zapraszam bezposrednio na dzial kupie/szukam , rozwalil mnie "wuzek z regulowana raczkom"  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| 79 ehf
|
Wysany: 4 Lip 2009, 23:27 Temat postu: |
|
|
eee - tam . Drażliwi się znaleźli .
Takich wuzków jest od groma. Dzisiaj widziałem że ktoś ma szawki do szprzedania. Serio. Przez chwilę zastanawiałem sie co to. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| turboneta
 | Doczy: 15 Lip 2008 | Posty: 1195 | Skd: Gdańsk |
|
Wysany: 5 Lip 2009, 16:49 Temat postu: |
|
|
Uffff....ależ mi ulżyło...
Już myślałam, że i tu ktoś mnie będzie atakował...
Daje słowo, że niedługo to ja będę bała się gdziekolwiek coś napisać, bo zaraz "skaczą" (przenośnia) na mnie....
W strachu jestem cała... |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 5 Lip 2009, 17:11 Temat postu: |
|
|
nie przejmuj sie turboneta, cialem Cie oslonie  |
|
Powrt do gry |