Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| sania
| Do潮czy: 05 Lip 2009 | Posty: 16 | |
|
Wys砤ny: 8 Lip 2009, 11:14 Temat postu: po艂o偶na |
|
|
Witam serdecznie
Chcia艂am si臋 dowiedzie膰 jak wygl膮da sprawa z po艂o偶n膮 na Islandii czy trzeba samemu J膮 sobie wybra膰 gdzie i艣膰 jak mieszkam np. w rejonie 108 czy do szpitala czy do o艣rodka zdrowia.I czy za wizyt臋 u po艂o偶nej te偶 jest op艂ata?. Bo teraz chodz臋 do lekarza do DomusMedica i to ju偶 bedzie czwarta wizyta i nie wiem teraz bo s艂ysza艂am, 偶臋 ca艂膮 ci膮偶e prowadzi po艂o偶na. A tem lekarz co chwilke robi Mi kosztowne testy a ka偶da wizyta kosztuje mnie tam 7.000
Brdzo prosze o odpowiedz  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Sk眃: Reykjawik |
|
Wys砤ny: 8 Lip 2009, 13:00 Temat postu: |
|
|
To jednym s艂owem lekarz cie tylko naci膮ga. Idz do swojej przychodni i tam ci przydziel膮 po艂o偶n膮, jesli ci sie np nie spodoba mozesz prosi膰 o inn膮. Za wizyty nie p艂acisz chyba 偶e nie masz ubezpieczenia. Wszystkie badania s膮 bezp艂atne opr贸cz pierwszego usg w 12 tc. Powodzenia  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mucha Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
| Do潮czy: 27 Kwi 2009 | Posty: 73 | |
|
Wys砤ny: 8 Lip 2009, 14:00 Temat postu: h |
|
|
witam czy kto艣 z was s艂ysza艂 o dodatku 2 razy po 60 000 kr za urodzenie dziecka? Podobno to jest na Borgatuni w szklanym wie偶owcu ? Mi dopiero powiedzia艂a znajoma o tym ale wol臋 si臋 upewni膰 :-) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kobieta77
| Do潮czy: 05 Maj 2008 | Posty: 95 | |
|
Wys砤ny: 9 Lip 2009, 11:55 Temat postu: urlop macierzy艅ski |
|
|
czesc wszystkim mamuskom
mam pytanie odnosnie urlop macierzynski, ile w koncu przysluguje bo ja juz nie wiem ja bylam 3 m-ce moj maz 6 m-cy czyli razem 9 ale slyszalam ze razem jest 12? jesli ktos wie cos na ten temat to bardzo prosze o informacje
pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| luiza
| Do潮czy: 09 Pa 2006 | Posty: 151 | |
|
Wys砤ny: 9 Lip 2009, 13:47 Temat postu: |
|
|
urlop macierzynski mozna przedluzyc na 12 miesiecy ale wtedy dostajesz troszke mniej pieniedzy co miesiac. poprostu to Ci przysluguje na 9 miesiecy dziela na 12 takze roznica niewielka a zawsze to 3 miesiace dluzej z dzieciatkiem |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 9 Lip 2009, 14:22 Temat postu: |
|
|
Jesli juz wyko偶ystali艣cie 9 misi臋cy to nie masz czego juz przed艂uzac bo wykozystaliscie przys艂uguj膮c膮 pule czasu. Teraz jedynie mo偶esz zosta膰 z dzieckiem w domu bez pieni膮zk贸w. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| luiza
| Do潮czy: 09 Pa 2006 | Posty: 151 | |
|
Wys砤ny: 9 Lip 2009, 14:51 Temat postu: |
|
|
tak to prawda trzeba w momencie skladania wniosku o macierzynski zglosic ze chce sie wziasc go na rok |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| dasha
| Do潮czy: 23 Kwi 2008 | Posty: 48 | |
|
Wys砤ny: 9 Lip 2009, 15:58 Temat postu: macierzynski |
|
|
mozesz tez zmienic zdanie w trakcie trwania urlopu i zlozyc papiery na przedluzenie, musisz to uzgodnic z pracodawca i zaniesc to do biura. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| md78
| Do潮czy: 20 Sty 2009 | Posty: 27 | |
|
Wys砤ny: 9 Lip 2009, 17:05 Temat postu: |
|
|
Witam, mam r贸wnie偶 pytanko w sprawie becikowego czy to jest prawda, 偶e wyp艂acaj膮 60.000 prosz臋 o odpowied藕?  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lucia22
| Do潮czy: 10 Mar 2009 | Posty: 7 | Sk眃: kopavogur |
|
Wys砤ny: 10 Lip 2009, 11:59 Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny a czy kt贸ra艣 z was orientuje si臋 jak to jest z tzw tatusiowym i jego transferem do Polski?? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mexa
| Do潮czy: 06 Kwi 2008 | Posty: 23 | |
|
Wys砤ny: 10 Lip 2009, 20:50 Temat postu: Re: po艂o偶na |
|
|
sania napisa: | Witam serdecznie
Chcia艂am si臋 dowiedzie膰 jak wygl膮da sprawa z po艂o偶n膮 na Islandii czy trzeba samemu J膮 sobie wybra膰 gdzie i艣膰 jak mieszkam np. w rejonie 108 czy do szpitala czy do o艣rodka zdrowia.I czy za wizyt臋 u po艂o偶nej te偶 jest op艂ata?. Bo teraz chodz臋 do lekarza do DomusMedica i to ju偶 bedzie czwarta wizyta i nie wiem teraz bo s艂ysza艂am, 偶臋 ca艂膮 ci膮偶e prowadzi po艂o偶na. A tem lekarz co chwilke robi Mi kosztowne testy a ka偶da wizyta kosztuje mnie tam 7.000
Brdzo prosze o odpowiedz  |
DOMUS MEDICAL jest przychodnia prywatna i dlatego tam placisz za wszystko
ja tam poszlam tylko raz na stwierdzenie czy jestem w ciazy i lekarz odrazu mnie poinformowal ze tu place za wszystko i taniej bedzie jesli nastepne wizywy bede miec u siebie w przychodni |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| MalgosiaK
| Do潮czy: 29 Wrz 2008 | Posty: 32 | |
|
Wys砤ny: 11 Lip 2009, 22:28 Temat postu: |
|
|
Witajcie:)
Mam pytanie do tych mam kt贸re ju偶 urodzi艂y. Troszk臋 g艂upie to pytanko ale musz臋 je zada膰 dla w艂asnego 艣wi臋tego spokoju Jak dzwoni艂y艣cie na porod贸wk臋 偶eby powiadomi膰 o swoim przyje藕dzie to co m贸wi艂y艣cie i o co si臋 Was pytali?
Pozdrawiam. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 11 Lip 2009, 23:06 Temat postu: |
|
|
Dzwonisz: m贸wisz 偶e masz skurcze, co ile je masz, gdzie czujesz b贸l. Pytaja sie czy jest to twoje pierwsze dziecko, czy por贸d jest przewidziany naturalnie czy cesarka i chyba tyle. Og贸lnie musisz powiedzie膰 jak si臋 czujesz. Po tym przewa偶nie ka偶膮 przyjecha膰. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 12 Lip 2009, 9:56 Temat postu: |
|
|
a jak ci odejd膮 najpierw wody tak jak mi to nie dzwonisz tylko jedziesz tam od razu:)))) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ASIA81 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
| Do潮czy: 30 Pa 2007 | Posty: 46 | Sk眃: GRENSASVEGUR |
|
Wys砤ny: 12 Lip 2009, 10:52 Temat postu: |
|
|
zawsze trzeba powiadomi膰 o swoim przyje藕dzie:) mi odesz艂y wody mia艂am skurcze, pojecha艂am do szpitala i jeszcze musia艂am wr贸ci膰 do domu pytaj膮 o to jak si臋 czujesz, co ile masz skurcze, czy wody odesz艂y i czy na pewno juz czujesz, 偶e musisz jechac do szpitala:) pozdrawiam i 偶ycze powodzenia:) (najlepiej jak nad艂u偶ej poby膰 w domu) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Buszmenka
| Do潮czy: 26 Wrz 2008 | Posty: 56 | |
|
Wys砤ny: 12 Lip 2009, 15:53 Temat postu: Porod na Islandii |
|
|
witam,ja mialam skurcze i maz mnie zawiuzl do szpitala bez wczesniejszego dzwonienia i normalnie mnie przyjeli pomimo ze nieodeszly mi wody,i za 4godz. bylo juz po wszystkim , moja kochana Viktoria skoniczyla 3tyg.mam taz pytanie odnosnie tych 60 tys.czy ktos cos dostal???Jeszcze jedno pytanko moja niunia chyba ma kolke tak mi sie wydaje bo ciezko jej zrobic kupe no i ma wzdecia bo brzuszek jest duzy,przy tym sie napina ,denerwuje i placze.Prosze o porade mam ktore to juz przechodzily,dodam ze daje jej kropelkiMinifom,ale to bez skutku,dzwonilam do lekarza i nie ma czasu juz 2 dzien,a niuni zle spac,bol ja budzi.mam jeszcze z poski kropelki esputicon,mysle dzis jej to podac.Napiszcie jak usniezyc bol mojej coreczce co jest skuteczne.Pozdrawiam  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 12 Lip 2009, 17:01 Temat postu: |
|
|
ja swojej malej dawalam do picia anyz co dwa-- trzy dni.to jest na wiatry:))lepsze niz koper wloski mia艂a po tym mega b膮czki i po kilku dniach przeszlo.mam anyz w torebkach nie ten slodki z hipp.a te kropelki tez dawalam do kazdego karmienia i czesto kladlam na brzuszek. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Klimek U呕YTKOWNIK ZBANOWANY
| Do潮czy: 08 Lip 2009 | Posty: 2 | |
|
Wys砤ny: 12 Lip 2009, 20:13 Temat postu: podroz miesiecznym dzieciatkiem samolotem? |
|
|
czy mozna leciec z miesiecznym dzieciatkiem samolotem? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Buszmenka
| Do潮czy: 26 Wrz 2008 | Posty: 56 | |
|
Wys砤ny: 13 Lip 2009, 2:30 Temat postu: Porod na Islandii |
|
|
mozna leciec z dzidziusiem,musi miec 3 tyg.wiec bez problemu startuj,ja wlasnie bede leciec z moja coreczka,bedzie miec 5 tyg.ale dowiadywalam sie i mozna juz leciec tak jak pisalam po 3 tyg.Pozdrawiam  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| anika
| Do潮czy: 13 Lip 2009 | Posty: 92 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 13 Lip 2009, 17:03 Temat postu: |
|
|
Witam,
Jestem w 19 tygodniu ciazy i tak sie zastanawialam czy ktos sie moze wie czy na macierzynski moge isc na np na 9 miesiecy? czy jest to sztywny termin 6 lub 12 miesiecy? Kiedy powinno sie zalatwiac sprawy zwiazane z urlopem macierzynskim (ile miesiecy przed rozwiazaniem?)
 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|