Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Arina
 | Dołączył: 16 Sty 2007 | Posty: 388 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 5 Sty 2009, 6:31 Temat postu: |
|
|
Wydaje mi sie , ze gdyby ona korzystala z zasilku dla bezrobotnych ,to karte podatkowa trzeba by bylo zlozyc wlasnei tam . Wiec watpie, po za tym jak to w Islandii bywa ,wszystko potrzebuje czasu. Kuzyn mego faceta ,korzysta z takiej ulgi ale nie dostal tak szybciutko . Wszystko trwalo do 2 miesiecy , i przy jego 240tys (sredniej) ma dodatku 30tys na miesiac. Wiec pozostaje tylklo czekac . _________________ Dziekuje wiatru ,bo chroni mnie przed sloncem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 5 Sty 2009, 18:19 Temat postu: xxx |
|
|
Nie z Zadnego zasiĹku nie korzystam ,myĹlaĹam Ĺźe chociaĹź z tÄ
kartÄ
podatkowÄ
bÄdzie dobrze ale jak widac teĹź mi siÄ nie naleĹźy.ps.poszukujÄ pracu jesli ktoĹ coĹ bÄdzie wiedziaĹ proszÄ o info.DziÄkujÄ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| stan
 | Dołączył: 12 Sie 2007 | Posty: 689 | |
|
Wysłany: 5 Sty 2009, 19:24 Temat postu: Re: karta podatkowa |
|
|
edyta2717 napisał: | SĹuchajcie czy ktoĹ dokĹadnie moĹźe mi wyjaĹnic jak to jest z tÄ
kartÄ
podatkowÄ
.Ja nie pracujÄ i miesiÄ
c temu daĹam swojÄ
kartÄ dla mÄĹźa do pracy ale niestety on nie dostaĹ zadnej ulgi jego wypĹata siÄ nie zmieniĹa .WiÄc jak to jest |
najlepiej zapytac dzial ksiegowosci w pracy twojego meza. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Arina
|
Wysłany: 5 Sty 2009, 21:44 Temat postu: |
|
|
Stan ma racje , Edyta zapytaj sie u meza w pracy , zamiast zakladac njagorsze. _________________ Dziekuje wiatru ,bo chroni mnie przed sloncem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| agnieszka33
| Dołączył: 15 Wrz 2008 | Posty: 16 | |
|
Wysłany: 5 Sty 2009, 23:14 Temat postu: p |
|
|
hej edyta ja pracuje 2 miesiac ale wczesniej korzystalismy z niej u meza w pracy poprostu ja zaniosl szefowi i on juz reszte zalatwil dostawalismy ok 35 tys wiecej do meza wyplaty i to nie jest tak ze sie komus nalezy badz nie nalezy ty masz prawo z niej korzystac jesli taka posiadasz a jak nie pracujesz to twoj maz ja zanosi do pracy a najlepiej prosto do ksiegowej ona juz wie co zrobic ...powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 6 Sty 2009, 20:34 Temat postu: xxx |
|
|
WĹaĹnie chodzi o to Ĺźe ja zaniosĹam jÄ
miesiÄ
c temu do pracy mÄĹźÄ
i daĹam ksiÄgowej i Ĺźadnej ulgi nie dostaĹ.A moĹźesz mi powiedzieÄ ile czekaĹaĹ na takÄ
ulgÄ po zĹoĹźeniu tej karty w pracy mÄĹźÄ
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| agnieszka33
| Dołączył: 15 Wrz 2008 | Posty: 16 | |
|
Wysłany: 6 Sty 2009, 21:14 Temat postu: k |
|
|
my wogole nie czekalismy odrazu przy pierwszej wyplacie meza dostalismy kase i tak co miesiac wiec cos ta ksiegowa u twojego meza nawalila zwyczajnie sie tym nie zajela tak mysle moze sprobuj z nia pogadac czemu nie masz tego zwrotu powodzenia... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| tomx
| Dołączył: 21 Paź 2008 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 13 Sty 2009, 14:05 Temat postu: bilans dwu latka |
|
|
mam pytanie mam 2 letniÄ
cĂłrke, i chciaĹbym zapytaÄ czy tu na Islandii jest coĹ takiego jak bilans dwu latka???????? jeĹli tak to proszÄ o podpowiedz gdzie mam siÄ zgĹosiÄ i co i jak zaĹatwiaÄ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mgj
| Dołączył: 25 Wrz 2007 | Posty: 58 | Skąd: Kopavogur |
|
Wysłany: 13 Sty 2009, 14:49 Temat postu: ... |
|
|
Nie ma takiego czegos jak bilans dwulatka. Po szczepieniu w wieku 18 miesiecy nastepna wizyta ustalana jest w wieku 3 latek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| raga
| Dołączył: 29 Paź 2008 | Posty: 8 | |
|
Wysłany: 30 Sty 2009, 13:50 Temat postu: |
|
|
z tego co wiem bilans jest dla 3 i pol letniego dzieciaczka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 30 Sty 2009, 21:21 Temat postu: bilans |
|
|
A moze wiecie kiedy dziecko powinno miec ten bilans i szczepienie jak wĹaĹnie skoĹczyĹ 3 latka.SĹyszaĹam ze przedszkole daje zawiadomienia ale nie wiem czy to prawda  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mgj
|
Wysłany: 31 Sty 2009, 0:15 Temat postu: .... |
|
|
Kiedy bylam z corka na szczepieniu w wieku 1,5 roku pielegniarka mowila, ze na nastepne szczepienie (3,5 roku) mam zadzwonic i umowic sie. Nie mowila nic o powiadamianiu z przedszkola itp. Najlepiej zadzwonic do swojego lekarza domowego, albo isc do przychodni, do ktorej sie nalezy i spytac. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kula
| Dołączył: 23 Paź 2008 | Posty: 42 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 5 Lut 2009, 23:22 Temat postu: |
|
|
Czy moze ktoĹ moze mi polecic dobra nianie w Keflaviku? chodzi mi o nianie islandzkie takie ktore pilnuja 4-5 dzieci |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 15 Lut 2009, 9:04 Temat postu: przedszkola |
|
|
SĹuchajcie czy istnieje takie cos jak dofinansowanie do przedszkola.jeĹli tak to gdzie mozna sie starac o to  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mgj
|
Wysłany: 15 Lut 2009, 10:08 Temat postu: .... |
|
|
Nie ma czegos takiego, samotni rodzice placa mniej, a w pozostalych przypadkach placi sie podstawowa stawke jaka jest ustalona w danym przedszkolu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| 391980
| Dołączył: 15 Kwi 2009 | Posty: 9 | |
|
Wysłany: 3 Maj 2009, 19:36 Temat postu: |
|
|
Czy ktos moze mi powiedziec ,czy moja siostra przylatujac tu z dzieckiem nie do pracy bedzie mogla starac sie o pozwolenie na pobyt i czy wyrobi sobie i dziecku kenitale . prosze o odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Arina
|
Wysłany: 3 Maj 2009, 20:56 Temat postu: |
|
|
W chwili obecnej jest to bardzo trudne . Þjoðskra zada umowy o prace , bez tego nic nie da sie zalatwic . Nowo przylatujacy maja bardzo cieszko .Moze czasem komus sie udaje , ale kropla szczescia nie na kazdego skapnie. _________________ Dziekuje wiatru ,bo chroni mnie przed sloncem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Kuleczka1986
| Dołączył: 02 Sty 2009 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 18 Lip 2009, 21:15 Temat postu: Samotna Matka |
|
|
Czy ktoĹ moĹźe wie gdzie powinam zgĹosiÄ,Ĺźe jestem samotnÄ
mamÄ
?? Z gĂłry dziekujÄ za odp.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| 79 ehf
| Dołączył: 08 Maj 2009 | Posty: 153 | |
|
Wysłany: 19 Lip 2009, 1:20 Temat postu: Re: Samotna Matka |
|
|
Kuleczka1986 napisał: | Czy ktoĹ moĹźe wie gdzie powinam zgĹosiÄ,Ĺźe jestem samotnÄ
mamÄ
?? Z gĂłry dziekujÄ za odp.  |
MyĹlÄ, Ĺźe powinnaĹ pojechaÄ do Centum, na Laekjatorg - tam jest taka budka z goframi. PodejdĹş i powiedz. Jestem samotnÄ
mamÄ
. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Grazyna
| Dołączył: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Skąd: Islandia |
|
Wysłany: 11 Sie 2009, 6:19 Temat postu: |
|
|
A co ty tam pracujesz i zwabiasz klientĂłw na gofry? _________________ Brunetka |
|
Powrót do góry |
|
 |
|