Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 21 Lis 2005, 14:55 Temat postu: chcÄ wyjechaÄ na IslandiÄ |
|
|

Ostatnio zmieniony przez music80s dnia 2 Lut 2006, 19:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 22 Lis 2005, 15:36 Temat postu: |
|
|
powiem ci tak!nie bylem nigdy na islandi bylem wiel razy w norwegi w finladni w szweci i wiem jedno polacy sa chciwi i jesli juz komus udalo sie znalesc prace za granica to nie licz na nich ze ci pomoga jesli np nie jestes rodzina!taka jest prawda jesli ktos juz ma prace i jakies mieszkanko to nie chce juz polakow wokol siebie im mniej polkaow tym lpeiej dla niego...jestem na tym forum dosc dlugo i obserwuje niektorych ludzi mieszkajcych na islandi!powiem ci tak nie licz na nich bo oni napewno ci nie pomoga nikt sie nie bedzie pytal oni tez sa chciwi i nie masz szans!ja dam ci rade!jesli znasz angieslki jezyk to jedz tam latem a napewno znajdziesz prace i jakis kwaterunek i nie licz na nikogo!jestem pewien ze ci sie uda i zycze ci tego z calego serca!wez namiot troche grosza jakies jedzenie i chodz i pytaj obojetnie gdzie chyba najlpeiej w reykjaviku bo tam najwiecej ludzi:)pytaj pytaj pytaj az znajdziesz nie od razu ale jestem pewien ze znajdziesz!!!wiem sam po sobie 1 raz wyejchalem do norwegi z biletem w 1 strone bez praktycznie zadnych pieniedzy z nbamiotem i troche jedzenia mialem!spalem na plazach w dzien szukalem az znalzlem prace najpier gorsza potem leprza a potem szlo jak z platka ze zaczolem zarazboac duze pienisdze i znamw eilu ludzi polakow ktorzy zrobili pdpobnie i im sie udalo!!!wiec nie licz na nikogo a zwlaszcza na ludzi mieszkjacych na islandi(polakow)bo nikt ci nie pomoze z tych forumowiczow!moze sie mysle ale tak wlsnie zaobserwoaolem tych ludzi sa najmadzresji i najlepsi ale jak by cos komus pomuc to padaja slowa nie jedz nie znajdziesz pracy ciesko jest itp a wrzeczywtsitosci jest odwrotnie tylko pisza tak zeby bylo tam jak najmniej polakow!nie wierz w to i rob swoje!pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DmX81 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
 | Dołączył: 02 Lis 2005 | Posty: 213 | Skąd: Z nienacka |
|
Wysłany: 22 Lis 2005, 20:27 Temat postu: |
|
|
music80s to jedziemy moze razem tez koncze - tzn planuje skonczyc studia w roku 2006 - wiec przynajmniej na wakacje sie tam wybieram - wiem ze to nie bedzie proste, ale... kto nie zaryzykuje ten nic nie wygra a jak sie uda zalapac chociaz na wakacje... to mysle ze uda sie zostac ale wszystko sie okaze |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 23 Lis 2005, 11:12 Temat postu: |
|
|

Ostatnio zmieniony przez music80s dnia 2 Lut 2006, 19:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 23 Lis 2005, 13:40 Temat postu: |
|
|
jestem tez chetny na wyjazd do islandi w wakacje w poszukiwniu pracy bo norwegia juz to nie to samo a na islandie mnie ciagnie mam szcsecie w zyciu w norwegi sie udalo to na islandi tym bardziej:)))jade z toba!hehehe |
|
Powrót do góry |
|
 |
| karuta Alpha Team
| Dołączył: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
Wysłany: 26 Lis 2005, 18:01 Temat postu: |
|
|
skinheads propagandzista napisał: | wiem jedno polacy sa chciwi i jesli juz komus udalo sie znalesc prace za granica to nie licz na nich ze ci pomoga jesli np nie jestes rodzina! |
czy to kogos dziwi ,przeciez wiadomo ze rodzina pierwsza....pozatym w niewielkich miejscowosciach z malymi zakladami pracy kiedy juz kazdy sciagnie czlonka rodziny to wypelnia sie cala fabryka.I pozatym wszystko zalezy od kontaktow z szefostwem ,mi sie np nie udalo w moim owczesnym zakladzie sciagnac czlonka rodziny ,gdyz moj szef wybral ludzi z "gazety",Ryzykowne jest wiec uogolnianie ,gdyz nie kazdy ma mozliowsci ,Pozatym czesto nie chce sie brac odpowiedzialnosci za obca osobe ,a potem moze-podkreslam moze trzeba bedzie swiecic za nia "oczami".Chyba jednak najlepiej na wlasna reke ,bez posrednikow .... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 27 Lis 2005, 16:17 Temat postu: MieszkaĹem dĹugo w Niemczech zachodnich,byĹo podobnie. |
|
|
Masz duĹźo racji,ale nie ma co siÄ tak spieszyÄ.SkoĹcz studia i wtedy powinieneĹ jechaÄ.
Ja wrĂłciĹem z Niemiec ukoĹczyÄ studia i wrĂłciÄ.Nie przewidziaĹem jednak ,Ĺźe siÄ zakocham.
Teraz to nie ma co tam szukaÄ,jeszcze trochÄ to w Niemczech bÄdzie totalna kicha.
TeĹź maĹźÄ jechaÄ / wyemigrowaÄ do Islandii /,mam papiery tzn.wyksztalcenie
i dlatego doĹaczyĹem do was uĹźytkownikĂłw,dotÄ
d od póŠroku tylko biernie siÄ
przyglÄ
daĹem i analizowaĹem informacje.
Kolego,jestem duĹźo od ciebie starszy i zapewniam ciÄ,jak skoĹczysz studia ,
jedĹź bo tu naprawdÄ bÄdzie jeszcze bardziej ciÄĹźko.
Pozdrawiam
Darek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 28 Lis 2005, 14:22 Temat postu: |
|
|

Ostatnio zmieniony przez music80s dnia 2 Lut 2006, 18:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 28 Lis 2005, 14:26 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Zgadza siÄ ale raczej ĹwieciÄ oczami to trzeba jak rodzine sie bierze .
|
Music80 ty faktycznie maĹo wiesz o Ĺźyciu. O tym jacy ludzie potrafiÄ
byÄ. Jak potrafiÄ
siÄ odwdziÄczyÄ.
Nie wszyscy sÄ
tacy jak Ty... _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|