reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 138, 139, 140 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
lilianka

Do潮czy: 17 Cze 2009
PostWys砤ny: 19 Lip 2009, 13:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

niestety nie posiadam takich taletek, czy jest jakis inny spos贸b?? ewentualnie czy mozna to tutaj kupic w lifji?
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
mucha
Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
Do潮czy: 27 Kwi 2009
PostWys砤ny: 21 Lip 2009, 15:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czy kto艣 z was mia艂 cholestaz臋? Sko艅czy艂 mi si臋 balsam dla kobiet w ci膮偶y i u偶y艂am 2 dni oliwki -mam tak czerwony brzuch i nie tylko i nie wiem czy to uczulenie czy co艣 powa偶niejszego....
Powr髏 do g髍y
lunkaa

Do潮czy: 28 Maj 2009
PostWys砤ny: 23 Lip 2009, 11:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam,
mam pytanie kt贸re z dost臋pnych tuta mlek modyfikowanych jest najlepsze, NAN1 czy SMA Gold, widzia艂am te偶 w sklepach ze zdrow膮 偶ywno艣ci膮 organic babynat.
Powr髏 do g髍y
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 23 Lip 2009, 12:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lunkaa napisa:
Witam,
mam pytanie kt贸re z dost臋pnych tuta mlek modyfikowanych jest najlepsze, NAN1 czy SMA Gold, widzia艂am te偶 w sklepach ze zdrow膮 偶ywno艣ci膮 organic babynat.

Najlepszym mlekiem jest dla Twojego dziecka jest TWOJE mleko jesli jednak nie mozesz karmic z jakiegos powodu to nie ma najlepszego mleka modyfikowanego dla wszystkich dzieci dlatego jest tez taki wybor, musisz zdac sie na dziecko ja swojego szkraba dokarmialam sma bo w smaku byl bardzo zblizony do mojego mleka, jednak nie ma go w polsce jak bys sie wybierala, na nan1 mial silna reakcje kupka z piana i sluzem takze zostalam przy sma zielonym a teraz daje mu stodmiolk i wszystko jest oki. Zdaj sie na dziecko ono wie co jest dla niego dobre. Pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
lilianka

Do潮czy: 17 Cze 2009
PostWys砤ny: 24 Lip 2009, 18:34    Temat postu: mata monitoruj膮ca oddech i ruchy dziecka Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie.
Mam pytanie.Czy kt贸ra艣 z mam zakupi艂a mat臋 monitoruj膮c膮 oddech i ruchy dziecka?? Chodzi mi o tak膮 mat臋 kt贸ra czuwa nas oddechem dzieci膮tka i w razie bezdechu alarmuje o tym.Zastanawiam si臋 nad kupnem takiej,ale nie mog臋 si臋 p贸ki co zdecydowa膰. Mo偶e Wy co艣 poradzicie, macie tak膮 dla swojego maluszka??Prosz臋 o opinie i ewentualnie gdzie zosta艂a kupiona i w jakiej cenie.Pozdrawiam.
Powr髏 do g髍y
Buszmenka

Do潮czy: 26 Wrz 2008
PostWys砤ny: 25 Lip 2009, 14:45    Temat postu: Porod na islandii Odpowiedz z cytatem

Kochani mam pytanie jak to jest kiedy sie leci samolotem z malutkim dzieciatkiem,5 tyg.chodzi mi o to czy niunia ma miejsce w samolocie czy caly czas na rekach????i co z nosidelkiem wtedy,prosze o napisanie jak ktos wie bo wylatuje w poniedzialek i nie wiem co i jak. Smile
Powr髏 do g髍y
Katrina

Do潮czy: 26 Maj 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 25 Lip 2009, 21:30    Temat postu: Witam serdecznie. Odpowiedz z cytatem

buszmenka : ot贸偶 jestem w chwili obecnej na urlopie z synkiem w PL. Wylatywali艣my w czerwcu kiedy nasz synek mia艂 niespe艂na 2,5 miesi膮ca. Z fotelikiem nie by艂o problemu poniewa偶 mi艂a Pani przy odprawie pozwoli艂a nam wej艣膰 razem z fotelikiem. mieli艣my dodatkowe miejsce wi臋c my艣l臋 偶e nie b臋dzie i u Ciebie problemu tylko musisz od razu zapyta膰 czy mo偶esz. Z tego co si臋 orientuj臋, je艣li s膮 wolne miejsca w samolocie napewno dla dzidziusia w foteliku takowe si臋 znajdzie Smile Maluszka musisz mie膰 tylko na kolankach przy starcie i l膮dowaniu poniewa偶 musisz go sobie przypi膮膰 do swojego pasa w siedzeniu. Taki dodatkowy pas dostaniesz przed wej艣ciem na pok艂ad samolotu. Co do wieku dziecka nie b臋dzie problemu z p贸艂toramiesi臋cznym bobaskiem Smile Przy starcie i l膮dowaniu polecam podawanie dzidziusiowi co艣 do picia. Chodzi o wyr贸wnanie ci艣nienia Smile Zycz臋 powodzenia, spokojnego lotu a tak偶e udanego wypoczynku w PL Smile Pozdrawiam cieplutko.
Powr髏 do g髍y
turboneta

Do潮czy: 15 Lip 2008
Sk眃: Gda艅sk
PostWys砤ny: 25 Lip 2009, 22:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ca艂kowicie zgadzam si臋 z przedpi艣c膮. Zazwyczaj je偶eli s膮 wolne miejsca to tak usadzaj膮 mamy z dzieckiem aby mog艂y te miejsca wykorzysta膰 dla maluszka.
No i porada aby podawa膰 napoje podczas startu i l膮dowania jest bardzo dobra, oszcz臋dzi to male艅stwu stresu i b贸lu jaki pojawi膰 si臋 mo偶e w tych sytuacjach.
Obs艂uga jest niezwykle wyrozumia艂a dla podr贸偶uj膮cych z ma艂ym dzieckiem, m贸j maluch dar艂 si臋 niemi艂osiernie podczas jednego z lot贸w, mia艂am ochot臋 wyskoczy膰 z samolotu, bo opr贸cz nerw贸w z niewiedz膮 co jest mojemu dziecku dosz艂y znacz膮ce spojrzenia wsp贸艂pasa偶er贸w zm臋czonych wrzaskiem mojego synka. Do tej pory nie wiem co mu sie wtedy sta艂o, bo og贸lnie by艂 takim cichutkim dzidziusiem rzadko kiedy przypominaj膮cym o swoim istnieniu...tamta podr贸偶 na zawsze pozostanie w mojej pami臋ci Smile
Powr髏 do g髍y
Buszmenka

Do潮czy: 26 Wrz 2008
PostWys砤ny: 26 Lip 2009, 12:52    Temat postu: Porod na Islandii Odpowiedz z cytatem

Dziekuje bardzo za odpowiedz,mam nadzieje ze bedzie wszystko ok.Pozdrawiam Smile
Powr髏 do g髍y
lampeczka

Do潮czy: 25 Sty 2009
PostWys砤ny: 26 Lip 2009, 13:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

turboneta
Czy Tw贸j maluszek tak si臋 zachowywa艂 przez ca艂y lot??Ca艂e 5 godzin??Ju偶 si臋 zestresowa艂am. Bo si臋 si臋 wybieram. Pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
turboneta

Do潮czy: 15 Lip 2008
Sk眃: Gda艅sk
PostWys砤ny: 26 Lip 2009, 14:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lampeczka napisa:
turboneta
Czy Tw贸j maluszek tak si臋 zachowywa艂 przez ca艂y lot??Ca艂e 5 godzin??Ju偶 si臋 zestresowa艂am. Bo si臋 si臋 wybieram. Pozdrawiam

Nie przez ca艂y lot...przesta艂 kilkana艣cie minut przed l膮dowaniem...by艂am ca艂a spocona z nerw贸w...obs艂uga naprawd臋 zachowa艂a si臋 wspaniale, bo co jaki艣 czas do mnie podchodzi艂 kto艣 z u艣miechem i m贸wi艂 偶ebym si臋 nie denerwowa艂a. Wtedy te偶 dowiedzia艂am si臋, 偶e niekt贸re dzieciaczki tak w艂a艣nie zachowuj膮 si臋 w czasie lotu ze wzgl臋du na zmiany ci艣nienia i nic na to nie pomagaj膮 podawane napoje.

Miejmy jednak nadziej臋, 偶e Twoje male艅stwo lepiej zniesie lot i przez ca艂y czas b臋dzie s艂odko spa艂 Smile
Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 26 Lip 2009, 18:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzi臋ki!mam nadzieje 偶e b臋dzie dobrze.a smoczek w takich momentach nie pomaga?? Question
Powr髏 do g髍y
miska123102

Do潮czy: 11 Sty 2009
PostWys砤ny: 27 Lip 2009, 9:18    Temat postu: witam Odpowiedz z cytatem

hej dziewczyny mam do was pytanie niebawem rodze i chcia艂abym si臋 o co艣 spyta膰 czym przemywacie p臋puszki swoim male艅stwom pytam gdyz chcem juz wcze艣niej sobie wszystko zaplanowa膰 z g贸ry dzi臋kuje za odp
Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 27 Lip 2009, 10:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wpuszczaj w p臋pek swoje mleko.migiem si臋 zagoi i odpadnie w oczka te偶 mo偶esz:))
Powr髏 do g髍y
miska123102

PostWys砤ny: 27 Lip 2009, 11:56    Temat postu: witam Odpowiedz z cytatem

wpuszczaj w p臋pek swoje mleko.migiem si臋 zagoi i odpadnie w oczka te偶 mo偶esz:))

te偶 tak robi艂a艣? pierwszy raz s艂ysze o czym艣 taki Very Happy ,
Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 27 Lip 2009, 12:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja tak robi艂am moja siostra tez i mi i jej poradzi艂a tak po艂o偶na mi tutaj siostrze w Niemczech:))bym nie poradzi艂a czego艣 takiego gdybym nie wiedzia艂a 偶e tak mo偶na i jest to bezpieczne- to jest lepsze ni偶 ten fiolet czy sama woda.mo偶esz te偶 jak masz du偶o pokarmu 艣ci膮gn膮膰 sobie i wla膰 do wody w kt贸rej b臋dziesz k膮pa艂a swoje male艅stwo.a w oczka zapuszczaj 偶eby nie zatka艂 ci si臋 kanalik ja tak robi艂am z jednym oczkiem i by艂o super a drugie po jakim艣 czasie zacz臋艂o ropie膰, dwa miesi膮ce si臋 m臋czy艂am ja i moja niunia bo ju偶 nie karmie piersi膮 i przepali艂am pokarm wiec nie mia艂am jak jej wpuszcza膰.posz艂am do okulisty to dal ma艣膰 kt贸ra nic nie pomog艂a jej i 偶eby nie rada mamy 偶eby wpu艣ci膰 jej mocz(dzidzi mocz) to by dalej ropia艂o a tak przesz艂oSmile)teraz sie 艣mieje ze antybiotyk nie pom贸g艂 a siuski wyleczy艂y oczko:))wiec zeby sie nie posuwac do tak obrzydliwego zabiegu jakim jest smarowanie moczem oka to zapuszczaj swoje mleczko:))pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
miska123102

PostWys砤ny: 27 Lip 2009, 12:51    Temat postu: witam Odpowiedz z cytatem

napewno spr贸buje dzi臋kuje za podpowiedz Very Happy
Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 27 Lip 2009, 12:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

aaa i jeszcze okulista kaza艂 masowa膰 to oczko i powiedzia艂 ze jak do 9mieciaca nie przejdzie to czeka ja zabieg.po masa偶ach oko by艂o cale czerwone i opuchni臋te i nic nie pomaga艂y wiec zeby unikn膮膰 zabiegu spr贸bowa艂am tego moczu.
wiem ze to obrzydliwe ale jest tez dobry na ple艣niawki u dzieci.wystarczy kilka razy wytrze膰 j臋zyczek obsikana przez dziecko pieluszka tetrowa i po ple艣niawkach.lepsze to niz aphtin.
Powr髏 do g髍y
jenny83

Do潮czy: 04 Cze 2009
PostWys砤ny: 27 Lip 2009, 23:13    Temat postu: KWAS FOLIOWY Odpowiedz z cytatem

Czesc dziewczyny.Przyjmuje FOLIN z firmy biomega ale czy moglybyscie poradzic czy mozna kupic jakis zestaw witamin dla kobiet w ciazy.Dzieki
Powr髏 do g髍y
maly34

Do潮czy: 06 Lut 2009
PostWys砤ny: 28 Lip 2009, 10:52    Temat postu: leki Odpowiedz z cytatem

ja przyjmuje PREGNACARE przyjmuje sie je rowniez po ciazy.
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 138, 139, 140 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 139 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.