Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 5 Sie 2009, 11:21 Temat postu: |
|
|
Witam. Mam pytanie,do ktĂłrego dnia m-ca wypĹacaja rodzinne, bo niestety my jeszcze nie dostaliĹmy z gĂłry za info dzieki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| betty1974
| Dołączył: 29 Wrz 2008 | Posty: 63 | |
|
Wysłany: 5 Sie 2009, 14:40 Temat postu: |
|
|
tmdm napisał: | Witam. Mam pytanie,do ktĂłrego dnia m-ca wypĹacaja rodzinne, bo niestety my jeszcze nie dostaliĹmy z gĂłry za info dzieki  | Normalnie powinien byÄ wypĹacony dnia 1 kaĹźdego miesiÄ
ca,lecz jak zauwaĹźyliĹmy niektĂłrzy dostali inni nie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| betty1974
|
Wysłany: 5 Sie 2009, 14:41 Temat postu: |
|
|
betty1974 napisał: | tmdm napisał: | Witam. Mam pytanie,do ktĂłrego dnia m-ca wypĹacaja rodzinne, bo niestety my jeszcze nie dostaliĹmy z gĂłry za info dzieki  | Normalnie powinien byÄ wypĹacony dnia 1 kaĹźdego miesiÄ
ca,lecz jak zauwaĹźyliĹmy niektĂłrzy dostali inni nie. | OczywiĹcie 1 raz na kwartaĹ.1 sierpnia powinna byÄ wypĹacona 3 rata. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| betty1974
|
Wysłany: 5 Sie 2009, 14:43 Temat postu: Re: :) |
|
|
Trialerror napisał: | Nie chce mi sie grzebaÄ wstecz tego forum i dlatego pytam od razu,czy w momencie narodzin dziecka urzad pracy daje jakis dodatek w formie pieniedzy dla bezrobotnego ojca ( ale nie mÄĹźa ) ?? pamietam ze jest cos tam ,jakies 200 koron do godziny czy cos ale jak to sie ma do pary a jak do maĹĹźeĹstwa?. | Tak,daje musisz zgĹosiÄ fakt narodzin dziecka i doliczaja okoĹo 200 koron na dzieĹ dla kazdego dziecka,wychodzi to okoĹo 6 tyĹ koron dodatkowo na miesiÄ
c. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Nina
| Dołączył: 05 Lut 2008 | Posty: 35 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 5 Sie 2009, 17:52 Temat postu: |
|
|
@ni@ napisał: | zuzula666 napisał: | tak moja cĂłrka urodziĹa siÄ w lipcu 2008 i normalnie w 2009 roku od lutego bralismy co kwartaĹ pieniÄ
Ĺźki ale powinni jeszcze wyrĂłwnaÄ za rok 2008. CzytaĹam na rsk.is o zasiĹku rodzinnym i jest jasno napisane ze biorÄ
takĹźe pod uwagÄ rok w ktĂłrym dziecko siÄ urodziĹo. Nie rozumiem dlaczego w urzÄdzie nic o tym nie wiedzÄ
. Pewnie sami nie wiedzÄ
po co tam siedzÄ
 |
A czy zasiĹku rodzinnego nie pobiera siÄ za rok poprzedni,czyli w roku 2009 za rok 2008 ??? |
dokĹadnie.... zasiĹek pobiera siÄ za rok poprzedni, czyli w tym roku dostajemy pieniÄ
dze za rok 2008 . jest to okreĹlona kwota, ktĂłrÄ
dzielÄ
na te 4 miesiÄ
ce ... dowiadywaĹam siÄ w dwĂłch ĹşrĂłdĹach i powiedzieli mi to samo. czyli za ten rok dostaniemy zasiĹek w 2010r.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiunia131
| Dołączył: 16 Lip 2009 | Posty: 76 | |
|
Wysłany: 4 Wrz 2009, 15:02 Temat postu: |
|
|
urodzilam w czerwcu tego roku i czy moze mi ktos powiedziec czy musze sie starac o rodzinne czy sami mi przyznaja.dziecko bylo rodzone na islandii |
|
Powrót do góry |
|
 |
| sylwiam
 | Dołączył: 25 Mar 2008 | Posty: 153 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 5 Wrz 2009, 13:40 Temat postu: |
|
|
zasilek rodzinny nie przysluguje tylko na dzieci przebywajace na Islandii ale rowniez na dzieci mieszkajace w Polsce. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiunia131
| Dołączył: 16 Lip 2009 | Posty: 76 | |
|
Wysłany: 5 Wrz 2009, 14:15 Temat postu: |
|
|
ale to znaczy ze jakbym miala dziecko w pl to moge go pobierac??? i jezeli bym wyjechala z tad to rowniez go dostane??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| sylwiam
|
Wysłany: 5 Wrz 2009, 21:04 Temat postu: |
|
|
nie jakbys wyjechala to zasilek przepada nalezy sie tylko jezeli pracujesz tutaj |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Motylek
 | Dołączył: 04 Lip 2009 | Posty: 49 | Skąd: Tu i tam :) |
|
Wysłany: 15 Wrz 2009, 12:46 Temat postu: |
|
|
Jak dlugo czekaliscie na decyzje o zasilku? Bo ja czekam 1,5 miesiaca i jeszcze nie dostalam zadnego listu...  _________________ Somewhere, over the rainbow... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| sylwiam
|
Wysłany: 15 Wrz 2009, 14:17 Temat postu: |
|
|
ja czekam okolo3 miesiecy. bylam w tym czasie w urzedzie i za kazdym razem slyszalam, ze mam cierpliwie czekac dalej na decyzje, gdyz oni maja teraz goracy okres, bo sa rozliczenia podatkowe. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Motylek
 | Dołączył: 04 Lip 2009 | Posty: 49 | Skąd: Tu i tam :) |
|
Wysłany: 15 Wrz 2009, 14:51 Temat postu: |
|
|
Dzieki, widze, ze musze uzbroic sie w cierpliwosc  _________________ Somewhere, over the rainbow... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| sylwiam
|
Wysłany: 15 Wrz 2009, 15:06 Temat postu: |
|
|
ale nie zaszkodzi pewnie jak ich odwiedzisz co jakis czas.upierdliwosc czasami poplaca. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| beciaisl
| Dołączył: 29 Cze 2008 | Posty: 50 | |
|
Wysłany: 15 Wrz 2009, 15:25 Temat postu: |
|
|
Witam!! mam pytanie kolezanka powiedziaĹa mi ze tu sie mozna starac o dodatkowe pieniadze na dzieci do 4 badz do 6 roku zycia czy ktos wie moze gdzie sie to zaĹatwia w REYKAVIKU i czy wogule tak est?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zuzula666
| Dołączył: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Skąd: Reykjawik |
|
Wysłany: 15 Wrz 2009, 19:04 Temat postu: |
|
|
ja siÄ pytaĹam o ten dodatek na dziecko do 7 roku Ĺźycia w RSK i mi powiedzieli ze to doliczaja do rodzinnego, wiec nie ma extra kasy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| bomba
| Dołączył: 28 Paź 2008 | Posty: 19 | |
|
Wysłany: 16 Wrz 2009, 0:18 Temat postu: dodatek na dziecko |
|
|
Witam wszystkich serdecznie. Slyszalam od znajomych ze w dzielnicy w ktorej mieszkam(KĂłpavogur)jest wyplacany jakis dodatek na dziecko.Czy ktos cos na ten temat wie.Jezeli jest cos takiego to gdzie sie to zalatwia.Z gĂłry dziekuje:) _________________ bomba |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
| Dołączył: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 16 Wrz 2009, 11:11 Temat postu: Re: dodatek na dziecko |
|
|
bomba napisał: | Witam wszystkich serdecznie. Slyszalam od znajomych ze w dzielnicy w ktorej mieszkam(KĂłpavogur)jest wyplacany jakis dodatek na dziecko.Czy ktos cos na ten temat wie.Jezeli jest cos takiego to gdzie sie to zalatwia.Z gĂłry dziekuje:) |
Ja wiem o dodatkowych pieniazkach na dziecko ktore ukonczylo 9m-cy ale nie skonczylo jeszcze 2lat wyplacaja to co miesiac ok 30 lub 35 tys. W reykjaviku tez to jest wyplacane i jest napewno 35tys. Wyplacane przez 8m-cy dla matki i 4m-ce dla ojca.
http://perlan.kopavogur.is/heimgreidslur/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| bomba
| Dołączył: 28 Paź 2008 | Posty: 19 | |
|
Wysłany: 16 Wrz 2009, 16:27 Temat postu: do mikolaj |
|
|
dziekuje bardzo za odpowiedz:) _________________ bomba |
|
Powrót do góry |
|
 |
| beciaisl
| Dołączył: 29 Cze 2008 | Posty: 50 | |
|
Wysłany: 16 Wrz 2009, 16:33 Temat postu: Re: dodatek na dziecko |
|
|
[quote="mikolaj"] bomba napisał: | Witam wszystkich serdecznie. Slyszalam od znajomych ze w dzielnicy w ktorej mieszkam(KĂłpavogur)jest wyplacany jakis dodatek na dziecko.Czy ktos cos na ten temat wie.Jezeli jest cos takiego to gdzie sie to zalatwia.Z gĂłry dziekuje:) |
Ja wiem o dodatkowych pieniazkach na dziecko ktore ukonczylo 9m-cy ale nie skonczylo jeszcze 2lat wyplacaja to co miesiac ok 30 lub 35 tys. W reykjaviku tez to jest wyplacane i jest napewno 35tys. Wyplacane przez 8m-cy dla matki i 4m-ce dla ojca.
http://perlan.kopavogur.is/heimgreidslur/[/quote
amoze ktos wie o takiej stroncie w reykaviku zeby zaĹatwic |
|
Powrót do góry |
|
 |
| md78
| Dołączył: 20 Sty 2009 | Posty: 27 | |
|
Wysłany: 16 Wrz 2009, 17:46 Temat postu: Re: dodatek na dziecko |
|
|
hej,ale to jest w formie zasiĹku,zaleĹźy od zarobkĂłw,czy to jest dla wszystkich? czy takie cos prowadzÄ
tylko wybrane gminy?
dzieki za odp. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|