reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Zasiłek rodzinny na dziecko
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 24, 25, 26  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tmdm
Gość
PostWysłany: 5 Sie 2009, 11:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam. Mam pytanie,do którego dnia m-ca wypłacaja rodzinne, bo niestety my jeszcze nie dostaliśmy Sad z góry za info dzieki Smile
Powrót do góry
betty1974

PostWysłany: 5 Sie 2009, 14:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tmdm napisał:
Witam. Mam pytanie,do którego dnia m-ca wypłacaja rodzinne, bo niestety my jeszcze nie dostaliśmy Sad z góry za info dzieki Smile
Normalnie powinien być wypłacony dnia 1 każdego miesiąca,lecz jak zauważyliśmy niektórzy dostali inni nie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
betty1974

PostWysłany: 5 Sie 2009, 14:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

betty1974 napisał:
tmdm napisał:
Normalnie powinien być wypłacony dnia 1 każdego miesiąca,lecz jak zauważyliśmy niektórzy dostali inni nie.
Oczywiście 1 raz na kwartał.1 sierpnia powinna być wypłacona 3 rata.
Powrót do góry
betty1974

PostWysłany: 5 Sie 2009, 14:43    Temat postu: Re: :) Odpowiedz z cytatem

Trialerror napisał:
Nie chce mi sie grzebać wstecz tego forum i dlatego pytam od razu,czy w momencie narodzin dziecka urzad pracy daje jakis dodatek w formie pieniedzy dla bezrobotnego ojca ( ale nie męża ) ?? pamietam ze jest cos tam ,jakies 200 koron do godziny czy cos ale jak to sie ma do pary a jak do małżeństwa?.
Tak,daje musisz zgłosić fakt narodzin dziecka i doliczaja około 200 koron na dzień dla kazdego dziecka,wychodzi to około 6 tyś koron dodatkowo na miesiąc.
Powrót do góry
Nina

PostWysłany: 5 Sie 2009, 17:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ni@ napisał:
zuzula666 napisał:
tak moja córka urodziła się w lipcu 2008 i normalnie w 2009 roku od lutego bralismy co kwartał pieniążki ale powinni jeszcze wyrównać za rok 2008. Czytałam na rsk.is o zasiłku rodzinnym i jest jasno napisane ze biorą także pod uwagę rok w którym dziecko się urodziło. Nie rozumiem dlaczego w urzędzie nic o tym nie wiedzą. Pewnie sami nie wiedzą po co tam siedzą Evil or Very Mad

A czy zasiłku rodzinnego nie pobiera się za rok poprzedni,czyli w roku 2009 za rok 2008 ???

dokładnie.... zasiłek pobiera się za rok poprzedni, czyli w tym roku dostajemy pieniądze za rok 2008 . jest to określona kwota, którą dzielą na te 4 miesiące ... dowiadywałam się w dwóch źródłach i powiedzieli mi to samo. czyli za ten rok dostaniemy zasiłek w 2010r. Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kasiunia131

PostWysłany: 4 Wrz 2009, 15:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

urodzilam w czerwcu tego roku i czy moze mi ktos powiedziec czy musze sie starac o rodzinne czy sami mi przyznaja.dziecko bylo rodzone na islandii
Powrót do góry
sylwiam

PostWysłany: 5 Wrz 2009, 13:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zasilek rodzinny nie przysluguje tylko na dzieci przebywajace na Islandii ale rowniez na dzieci mieszkajace w Polsce.
Powrót do góry
kasiunia131

PostWysłany: 5 Wrz 2009, 14:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ale to znaczy ze jakbym miala dziecko w pl to moge go pobierac??? i jezeli bym wyjechala z tad to rowniez go dostane???
Powrót do góry
sylwiam

PostWysłany: 5 Wrz 2009, 21:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie jakbys wyjechala to zasilek przepada nalezy sie tylko jezeli pracujesz tutaj
Powrót do góry
Motylek

PostWysłany: 15 Wrz 2009, 12:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak dlugo czekaliscie na decyzje o zasilku? Bo ja czekam 1,5 miesiaca i jeszcze nie dostalam zadnego listu... Rolling Eyes
sylwiam

PostWysłany: 15 Wrz 2009, 14:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja czekam okolo3 miesiecy. bylam w tym czasie w urzedzie i za kazdym razem slyszalam, ze mam cierpliwie czekac dalej na decyzje, gdyz oni maja teraz goracy okres, bo sa rozliczenia podatkowe.
Powrót do góry
Motylek

PostWysłany: 15 Wrz 2009, 14:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzieki, widze, ze musze uzbroic sie w cierpliwosc Confused
sylwiam

PostWysłany: 15 Wrz 2009, 15:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ale nie zaszkodzi pewnie jak ich odwiedzisz co jakis czas.upierdliwosc czasami poplaca.
Powrót do góry
beciaisl

PostWysłany: 15 Wrz 2009, 15:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam!! mam pytanie kolezanka powiedziała mi ze tu sie mozna starac o dodatkowe pieniadze na dzieci do 4 badz do 6 roku zycia czy ktos wie moze gdzie sie to załatwia w REYKAVIKU i czy wogule tak est??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
zuzula666

PostWysłany: 15 Wrz 2009, 19:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja się pytałam o ten dodatek na dziecko do 7 roku życia w RSK i mi powiedzieli ze to doliczaja do rodzinnego, wiec nie ma extra kasy.
Powrót do góry
bomba

PostWysłany: 16 Wrz 2009, 0:18    Temat postu: dodatek na dziecko Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich serdecznie. Slyszalam od znajomych ze w dzielnicy w ktorej mieszkam(KĂłpavogur)jest wyplacany jakis dodatek na dziecko.Czy ktos cos na ten temat wie.Jezeli jest cos takiego to gdzie sie to zalatwia.Z gĂłry dziekuje:)
mikolaj

PostWysłany: 16 Wrz 2009, 11:11    Temat postu: Re: dodatek na dziecko Odpowiedz z cytatem

bomba napisał:
Witam wszystkich serdecznie. Slyszalam od znajomych ze w dzielnicy w ktorej mieszkam(KĂłpavogur)jest wyplacany jakis dodatek na dziecko.Czy ktos cos na ten temat wie.Jezeli jest cos takiego to gdzie sie to zalatwia.Z gĂłry dziekuje:)

Ja wiem o dodatkowych pieniazkach na dziecko ktore ukonczylo 9m-cy ale nie skonczylo jeszcze 2lat wyplacaja to co miesiac ok 30 lub 35 tys. W reykjaviku tez to jest wyplacane i jest napewno 35tys. Wyplacane przez 8m-cy dla matki i 4m-ce dla ojca.

http://perlan.kopavogur.is/heimgreidslur/
Powrót do góry
bomba

PostWysłany: 16 Wrz 2009, 16:27    Temat postu: do mikolaj Odpowiedz z cytatem

dziekuje bardzo za odpowiedz:)
beciaisl

PostWysłany: 16 Wrz 2009, 16:33    Temat postu: Re: dodatek na dziecko Odpowiedz z cytatem

[quote="mikolaj"]
bomba napisał:

Ja wiem o dodatkowych pieniazkach na dziecko ktore ukonczylo 9m-cy ale nie skonczylo jeszcze 2lat wyplacaja to co miesiac ok 30 lub 35 tys. W reykjaviku tez to jest wyplacane i jest napewno 35tys. Wyplacane przez 8m-cy dla matki i 4m-ce dla ojca.

http://perlan.kopavogur.is/heimgreidslur/[/quote

amoze ktos wie o takiej stroncie w reykaviku zeby załatwic
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
md78

PostWysłany: 16 Wrz 2009, 17:46    Temat postu: Re: dodatek na dziecko Odpowiedz z cytatem

hej,ale to jest w formie zasiłku,zależy od zarobków,czy to jest dla wszystkich? czy takie cos prowadzą tylko wybrane gminy?
dzieki za odp.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 24, 25, 26  Następny
Strona 10 z 26

Skocz do: