Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 4 Sie 2009, 2:41 Temat postu: |
|
|
podglÄ
dacz napisał: |
Ja to uzywam i rozumiem w sensie: "Zobacze", "Pomysli sie"
A jak to bedzie w doslownym tlumaczeniu tego nie wiem  | akurat sie sklada ze w tym znaczeniu tez mozna tego zwrotu uzyc, tak ze wcale sie nie mylisz  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 4 Sie 2009, 2:43 Temat postu: Re: :) |
|
|
Trialerror napisał: | No dokĹadnie Breslau Breslau a ty tez z tych stron??  | przed wyjazdem na nasza piekna wyspe 11 lat mieszkalem w Jeleniej  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 4 Sie 2009, 2:45 Temat postu: |
|
|
Motylek napisał: | Sxxxxn napisał: | Motylek, tak sie nie unos, bo jeszcze nikt Ci pomocy nie odmowil  |
A zwlaszcze Ty drogi Sxxxxn  
Dziekowac, ale motyle maja to do siebie....rozumiesz  | widzac tyle rozesmianych mordeczek wszystko zrozumiem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| jolaantonik
| Dołączył: 22 Maj 2009 | Posty: 13 | Skąd: Sandgerdii |
|
Wysłany: 4 Sie 2009, 16:28 Temat postu: |
|
|
pomóşcie co znacza sĹowa: rikissjĂłdstekjur innheimta, gjold(o ma dwie kropki a ja nie mam islandzkiej klawiatury) utan stadgeid. Z gĂłry dziÄki:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Trialerror
 | Dołączył: 04 Sty 2009 | Posty: 169 | Skąd: Reykjavik 111 |
|
Wysłany: 4 Sie 2009, 16:52 Temat postu: :) |
|
|
Sxxxxn napisał: | Trialerror napisał: | No dokĹadnie Breslau Breslau a ty tez z tych stron??  | przed wyjazdem na nasza piekna wyspe 11 lat mieszkalem w Jeleniej  | Tak dokĹadnie Stali Jelenia jest jakies 100 pare km.od Wrocka  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Motylek
 | Dołączył: 04 Lip 2009 | Posty: 49 | Skąd: Tu i tam :) |
|
Wysłany: 4 Sie 2009, 20:38 Temat postu: |
|
|
Sxxxxn napisał: | Motylek napisał: | Sxxxxn napisał: | Motylek, tak sie nie unos, bo jeszcze nikt Ci pomocy nie odmowil  |
A zwlaszcze Ty drogi Sxxxxn  
Dziekowac, ale motyle maja to do siebie....rozumiesz  | widzac tyle rozesmianych mordeczek wszystko zrozumiem  |
Bystry z Ciebie chĹop    _________________ Somewhere, over the rainbow... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 4 Sie 2009, 20:52 Temat postu: |
|
|
jam nie chlop, jeno szlachcic, choc ubogi  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Motylek
 | Dołączył: 04 Lip 2009 | Posty: 49 | Skąd: Tu i tam :) |
|
Wysłany: 4 Sie 2009, 21:00 Temat postu: |
|
|
Sxxxxn napisał: | jam nie chlop, jeno szlachcic, choc ubogi  |
Hajsu jak lodu- a Ty ze ubogi...    _________________ Somewhere, over the rainbow... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ansswis
| Dołączył: 11 Wrz 2007 | Posty: 307 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 6 Sie 2009, 19:55 Temat postu: |
|
|
bedzie o polnocy 15 sierpnia w sobote  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ansswis
| Dołączył: 11 Wrz 2007 | Posty: 307 | |
|
Wysłany: 6 Sie 2009, 21:31 Temat postu: |
|
|
dzieki |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Karin.
 | Dołączył: 25 Wrz 2008 | Posty: 227 | Skąd: WrocĹaw || Reykjavik |
|
Wysłany: 7 Sie 2009, 13:17 Temat postu: Re: :) |
|
|
Sxxxxn napisał: | Trialerror napisał: | No dokĹadnie Breslau Breslau a ty tez z tych stron??  | przed wyjazdem na nasza piekna wyspe 11 lat mieszkalem w Jeleniej  |
A Ja tez z Festung Breslau pochodze! _________________ :-) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 7 Sie 2009, 13:46 Temat postu: |
|
|
a ja tylko mieszkalem w Kirsbergu, a rodzony w Prusach  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Froskur
 | Dołączył: 10 Lut 2007 | Posty: 484 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 7 Sie 2009, 18:27 Temat postu: |
|
|
Hirszberg to moje miasto..  _________________ Imperare sibi maximum est imperium |
|
Powrót do góry |
|
 |
| S3AL
| Dołączył: 16 Cze 2009 | Posty: 15 | |
|
Wysłany: 7 Sie 2009, 18:54 Temat postu: tlumaczenie |
|
|
Aldrei hafa fleiri gestir heimsĂłtt JĂśkulĂĄrlĂłn eins og nĂş Ă sumar og stefnir Ă metĂĄr frĂĄ upphafi.
NĂş stendur yfir undirbĂşningur vegna hinnar ĂĄrlegu flugeldasĂ˝ningarinnar Ă JĂśkulsĂĄrlĂłni, en hĂşn fer fram Ă tĂunda skipti og verður mikið um dĂ˝rðir. Af þessu tilefni verður mikið lagt Ă flugeldasĂ˝ninguna sem fer fram aðra helgi eða laugardaginn 15. ĂĄgĂşst ĂĄ miðnætti en hĂşn hefur ĂĄður verið haldin aðra helgina Ă ĂĄgĂşst. Allur ĂĄgĂłði rennur til BjĂśrgunarfĂŠlags Hornafjarðar.
FlugeldasĂ˝ningar eru mikið sjĂłnarspil en það jafnast ekkert ĂĄ við að sjĂĄ slĂka sĂ˝ningu með stærsta jĂśkul EvrĂłpu og tignarlega Ăsjaka Ă bakgrunni. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| iwonailukasz
| Dołączył: 30 Wrz 2007 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 7 Sie 2009, 20:04 Temat postu: czesc |
|
|
przebywan obecnie w pol. ale gdy sprawdzalem konto pojawilo mi sie cos i nie wiem dokladnie co to jest znaczy sie za co mam to zaplacic pisze tam "RĂkissjĂłðstekjur, innheimta" prosze o przetlumaszenie i wyjasnienie mi co to oznacza i czy musze zaplacic |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 7 Sie 2009, 20:40 Temat postu: |
|
|
Froskur napisał: | Hirszberg to moje miasto..  | przepraszam , to z pospiechu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dariusz40
| Dołączył: 16 Lut 2008 | Posty: 138 | Skąd: Grenlandia |
|
Wysłany: 10 Sie 2009, 12:01 Temat postu: Re: czesc |
|
|
iwonailukasz napisał: | przebywan obecnie w pol. ale gdy sprawdzalem konto pojawilo mi sie cos i nie wiem dokladnie co to jest znaczy sie za co mam to zaplacic pisze tam "RĂkissjĂłðstekjur, innheimta" prosze o przetlumaszenie i wyjasnienie mi co to oznacza i czy musze zaplacic |
"Dochody Skarbu Panstwa, sciaganie naleznosci". Pewnie chodzi o jakis podatek panstwowy. _________________ Margr verdr af aurum api. (HĂĄvamĂĄl) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| pmp91fi
| Dołączył: 02 Maj 2009 | Posty: 23 | Skąd: Firenze, IT |
|
Wysłany: 11 Sie 2009, 19:08 Temat postu: MaĹa proĹba o przetĹumaczenie.. |
|
|
MĂłgĹby ktoĹ mi przetĹumaczyÄ wiadomoĹÄ? :
sæn hev verið lasin en er að lagast , gaman væri að heira i þjer og hvernin þu hevur það
Z gĂłry dziÄkujÄ i przepraszam za zawracanie gĹowy. _________________ Þetta er ĂĄgætis byrjun... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 11 Sie 2009, 20:35 Temat postu: |
|
|
ktos tam sie rozchorowal ale juz mu sie poprawia, dobrze by bylo cos od nich uslyszec, co ty na to. cos w tym stylu, duzo bykow narobiles i ciezko sie tlumaczy , albo ze mnie tlumacz do xxxx  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|