Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| natalia
| Do潮czy: 18 Lut 2009 | Posty: 34 | Sk眃: islandia |
|
Wys砤ny: 11 Sie 2009, 12:50 Temat postu: witam |
|
|
czesc czy ktoras z was moze wie kiedy trzeba dostarczyc taxcarte do tego urzedu co sie sklada papiery o maciezynskie z gory dziekuje za odpowiedzi pozdro _________________ cze艣膰! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Weronka01
| Do潮czy: 23 Mar 2009 | Posty: 9 | |
|
Wys砤ny: 11 Sie 2009, 13:06 Temat postu: Re: witam |
|
|
Karte podatkowa skalda sie po urodzeniu dziecka,jesli pracujesz to powinien wyslac ja twoj pracowawca jesli nie wiesz czy on to zrobi to zapytaj sie jesli powie ze nie to jak urodzi sie dziecko twoj maz moze ja odebrac i wyslac do tego biura od macierzynskiego.Maz wysyla karte podatkowa jak zacznie urlop macierzynski,gdy urlop sie skonczy dostaniecie karty do domu. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Weronka01
|
Wys砤ny: 11 Sie 2009, 13:10 Temat postu: |
|
|
Kasiu,troszke szybko dyslalas te papiery ale jesli masz do nich numer tel to zadzwon i zapytaj sie czy masz wyslac jeszcze raz .Moze nie dostalas jeszcze pisma dlatego ze papiety skalda sie ndo 6 tyg przed porodem i obliczaja macierzynskie z twoich osatanich wyplat.Mysle ze najleprzym rozwiazaniem bylo by zadzwonic tam i sie dowiedziec albo podjechac do tego biura. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| askonka123
| Do潮czy: 30 Pa 2008 | Posty: 22 | |
|
Wys砤ny: 12 Sie 2009, 21:15 Temat postu: |
|
|
hej dziewczyny mam pytanie, m贸j maly ma tradzik niemowlecy, czy kt贸ra艣 z was miala taki problem, czym smarowalyscie buzie dzidzi? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Anita29
| Do潮czy: 18 Lip 2009 | Posty: 37 | Sk眃: Grindavik |
|
Wys砤ny: 13 Sie 2009, 14:01 Temat postu: |
|
|
Witam
Jestem przyszla mama i nie mam pojecia gdzie w Reykjaviku znajduja sie sklepy dzieciece. IKEA i BABY SAM juz bylam. Chodzi mi o kupno zwyklej wanienki do kapieli (takie jak w Polsce) zwykla a nie gleboka jak w IKEI.
Dzieki za pomoc. Pozdrowka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Weronka01
|
Wys砤ny: 13 Sie 2009, 14:16 Temat postu: |
|
|
Taka wanienke znajdziesz wlasnie w sklepie Baby Sam,te sklepy sa jeden jest w smaralindzie i na skeyfanie. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Anita29
|
Wys砤ny: 13 Sie 2009, 14:32 Temat postu: |
|
|
Dzieki wielkie. Ja bylam wlasnie na skeyfanie i wszystkie wanienki byly glebokie albo ze stojakiem. Mi stojak nie jest potrzebny ;/
Przejade sie jeszcze raz i zobacze.
Jeszcze mam pytanko.
W papierach Vinnumala Stofnun jest
() Oskad er eftir af greidslum verdi dregid stettarfelagsgjald
tzn?
i....
Ef ekki eru greidd stettarfelagsgjold a medan verid er i faedingarorlofofi falla oll hja stettarfelagi nidu
tzn?
Pod tym jest jeszcze miejsce na nr konta? po co to jest?
Jeszcze pytanko- ile najwczesniej moge isc na zwolnienie przed porodem?
Jestem w 29tc termin mam na 5 listopada. Mam problemy z puchniecie. Wyniki wychodza dobre ale rece i nogi strasznie mi puchna i to mi utrudnia pracowac. W pracy musze zalozyc gumaki i 2pary rekawiczek. Chcialabym isc na zwolnienie bo nie wyrobie.
Czy nie bedzie za wczesnie zeby teraz wziac zwolnienie az do porodu? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Anna2
| Do潮czy: 13 Lut 2009 | Posty: 33 | |
|
Wys砤ny: 13 Sie 2009, 15:18 Temat postu: |
|
|
Aniat29 ja kupilam najzwyklejsza wanienke dla dziecka za jakies 2500kr w BYKO |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Anna2
| Do潮czy: 13 Lut 2009 | Posty: 33 | |
|
Wys砤ny: 13 Sie 2009, 15:20 Temat postu: |
|
|
Wiatm Dziewczyny! Napiszcie kiedy wysyla sie papiery na tacierzynski razem z moimi??? Czy pozniej????Dzieki za odp |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lilianka
| Do潮czy: 17 Cze 2009 | Posty: 34 | |
|
Wys砤ny: 14 Sie 2009, 9:06 Temat postu: jak sie to liczy?? |
|
|
Witam, mam pytanko. Jak wypelnia sie podanie o urlop macierzynski to jak liczy sie te dni urlopu, jeli chce wyliczyc 6 miesiecy to na kazdy miesiac przypada 30 dni, jak rozumiem to liczy sie wszystkie dni jak lec膮, czyli nie tylko dni robocze,ale rowniez weekendy.Jest tak jak napisa艂am czy sie myl臋?
I jeszcze jedno, do papierow potrzebne jest zaswiadczenie od poloznej z przewidywalna data urodzin dziecka, czy potrzebny mi jakis formularz czy polozna ma jakies swoje zaswiadczenia, czy wypisuje sie to na zwyklej kartce??
Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lilianka
| Do潮czy: 17 Cze 2009 | Posty: 34 | |
|
Wys砤ny: 14 Sie 2009, 9:09 Temat postu: pytanko |
|
|
Czy w BYKO kupi臋 stojak pod wanienk臋??? czy tylko w Baby Sam ?? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Anita29
|
Wys砤ny: 14 Sie 2009, 9:19 Temat postu: Re: pytanko |
|
|
lilianka ja Ci nie powiem chyba ze pozniej Ci odpisze bo dzis jade wlasnie do BYKO w Kefie i mam nadzieje ze tam wanienke dostane. Chociaz nie wiem czy wlasnie w Kefie bedzie- denerwuja mnie te sklepy- ta sama firma a np. inny towar!!! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kasia11
| Do潮czy: 20 Sty 2009 | Posty: 40 | |
|
Wys砤ny: 14 Sie 2009, 13:52 Temat postu: |
|
|
hej dziewczyny POMOCY jestem w 33 tyg.i dopad艂o mnie przeziebienie katar 艂zawienie oczu b贸l gard艂a ale nie mam gor膮czki mo偶e znacie domowe sposoby na wyleczenie sie martwie si臋 aby mojemu male艅stwu nic nie by艂o pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Anita29
|
Wys砤ny: 14 Sie 2009, 15:25 Temat postu: |
|
|
Herbatka z miodem i cytryna lub tez syrop domowej roboty -z czosnku, miodu i cytryny (plastry) a przede wszystkim lezenie w lozku i wygrzewanie sie.
Zycze zdrowka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 14 Sie 2009, 20:34 Temat postu: :))) |
|
|
Witam!
Mam pytanko.
Jak ma艂a sko艅czy艂a 3 miesi膮ce to by艂am z ni膮 na kontroli. Teraz mamy dopiero pod koniec wrze艣nia jak sko艅czy 5. A lecimy do Polski na dniach i nie wiem czy mam isc do lekarzy 偶eby ja zbadali i powiedzieli czy mo偶e lecie膰.I 偶e jest oki. Czy kt贸ra艣 z was by艂a przed wylotem z dzieckiem u lekarza czy od razu do samolotu:)))).pozdrawiamy |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| turboneta
 | Do潮czy: 15 Lip 2008 | Posty: 1195 | Sk眃: Gda艅sk |
|
Wys砤ny: 14 Sie 2009, 21:32 Temat postu: Re: :))) |
|
|
lampeczka napisa: | Witam!
Mam pytanko.
Jak ma艂a sko艅czy艂a 3 miesi膮ce to by艂am z ni膮 na kontroli. Teraz mamy dopiero pod koniec wrze艣nia jak sko艅czy 5. A lecimy do Polski na dniach i nie wiem czy mam isc do lekarzy 偶eby ja zbadali i powiedzieli czy mo偶e lecie膰.I 偶e jest oki. Czy kt贸ra艣 z was by艂a przed wylotem z dzieckiem u lekarza czy od razu do samolotu:)))).pozdrawiamy |
Ja lecia艂am ze swoim synkiem do Polski gdy mia艂 4 miesi膮ce, zabra艂am ze sob膮 ksi膮偶eczk臋 szczepie艅 i w Polsce zg艂osi艂am si臋 do lekarza. Tam uzupe艂niono mi szczepienia z adnotacj膮 w ksi膮偶eczce i zbadano dziecko.
My艣l臋, 偶e nie powinna艣 si臋 martwi膰 i spokojnie lecie膰 do Polski  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 14 Sie 2009, 21:35 Temat postu: |
|
|
aha no to dzi臋kuj臋 za tak szybk膮 odpowiedz.ja o szczepionk臋 si臋 nie martwi臋 bo wr贸cimy akurat na ni膮 chodzi艂o tylko o to czy tak bez 偶adnych badan mo偶na wej艣膰 do samolotu z dzieckiem:))pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| turboneta
|
Wys砤ny: 14 Sie 2009, 22:05 Temat postu: |
|
|
lampeczka napisa: | aha no to dzi臋kuj臋 za tak szybk膮 odpowiedz.ja o szczepionk臋 si臋 nie martwi臋 bo wr贸cimy akurat na ni膮 chodzi艂o tylko o to czy tak bez 偶adnych badan mo偶na wej艣膰 do samolotu z dzieckiem:))pozdrawiam |
Oczywi艣cie, 偶e tak. Nikt na pok艂adzie samolotu nie 偶膮da bada艅 od dziecka.
Pami臋taj tylko o podawaniu napoj贸w maluszkowi w trakcie startu i l膮dowania 偶eby ul偶y膰 niedogodno艣ciom zwi膮zanym ze zmian膮 ci艣nienia. Niekt贸re dzieci znosz膮 to bardzo g艂o艣no  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 14 Sie 2009, 22:29 Temat postu: |
|
|
wiem wiem i tego si臋 wr臋cz obawiam:))nie to 偶e b臋dzie p艂aka艂a g艂o艣no ale 偶e to jej b臋dzie przeszkadza艂o a ja nic nie poradz臋 na to:((ka偶da z nas chyba tak ma 偶e cierpi jak dziecko cierpi a nie mo偶e nic zrobi膰.ja jestem taka przewra偶liwiona.ze wszystkim bym lata艂a po lekarzach:)) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| turboneta
|
Wys砤ny: 14 Sie 2009, 22:40 Temat postu: |
|
|
lampeczka napisa: | wiem wiem i tego si臋 wr臋cz obawiam:))nie to 偶e b臋dzie p艂aka艂a g艂o艣no ale 偶e to jej b臋dzie przeszkadza艂o a ja nic nie poradz臋 na to:((ka偶da z nas chyba tak ma 偶e cierpi jak dziecko cierpi a nie mo偶e nic zrobi膰.ja jestem taka przewra偶liwiona.ze wszystkim bym lata艂a po lekarzach:)) |
Nie tylko Ty tak masz
To zupe艂nie normalna reakcja.
Masz racj臋...najgorsza jest w艂a艣nie 艣wiadomo艣膰, 偶e dzieciaczek cierpi, a my jako rodzice niewiele mo偶emy pom贸c pomimo tego, 偶e tak bardzo by艣my chcieli
Nie wspominam mi艂o podr贸偶y z moim synkiem...niestety  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|