Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 26 Lut 2009, 22:05 Temat postu: |
|
|
Oni chyba dzialaja tylko poprzez swoja strone internetowa, przy zamawianiu ubezpieczenia przydalaby sie dobra znajomosc islandzkiego |
|
Powrót do góry |
|
 |
| agentxxx
| Dołączył: 03 Mar 2009 | Posty: 46 | |
|
Wysłany: 4 Mar 2009, 7:01 Temat postu: ubezpieczenie samochodu |
|
|
Witam.Chcialbym sie dowiedziec jak sie przedstawia sprawa z ubezpieczeniem-czy dostaje sie jakis papier zeby przy ewentualnej kontroli okazac dowod ubezpieczenia czy oni poprostu po sprawdzeniu kenitala wszystko wiedza?A moze jakies naklejki na szybe daja?Bede wdzieczny za info w tej sprawie |
|
Powrót do góry |
|
 |
| agatka
| Dołączył: 18 Gru 2006 | Posty: 328 | |
|
Wysłany: 4 Mar 2009, 8:05 Temat postu: |
|
|
tutaj nie wozisz ze soba zadnych papierow
kennitala i wszystko jasne
a druga rzecz to po numerze rejestracyjnym wszystko sprawdza
Co do ubezpieczen samochodow to najlepiej przejechac sie po ubezpieczalniach i porownac oferte.
Elisabeth nie polecam bo z nii mozna sie tylko kontaktowac mailowo. Elisabeth podlaczona jest pod TM. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| rainehf ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 11 Kwi 2009 | Posty: 7 | |
|
Wysłany: 16 Sie 2009, 2:25 Temat postu: |
|
|
Ubezpieczenia samochodowe OC i Kasko,tez ubezpieczenia komunikacyjne,rodzinne,nieruchomosci. ATRAKCYJNE CENY!JeĹźeli chcesz zaoszczÄdzic realne kwoty na skladkach ubezpieczeniowych to ci pomoĹźe doradca do spraw ubezpieczen.Raimund 8929295 Gwarantujemy Panstwu obnizenie skladek ubezpieczeniowych w ponad 80% przypadkow. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| milek
| Dołączył: 23 Paź 2007 | Posty: 61 | Skąd: Selfoss |
|
Wysłany: 24 Sie 2009, 14:55 Temat postu: |
|
|
Witam, w jaki sposĂłb przenieĹÄ ubezpieczenie do Elisabet?Chodzi mi o to w jaki sposĂłb zostanie przeniesiona polisa, trzeba napisaÄ jakieĹ oĹwiadczenie czy automatycznie jest przeniesiona po wypeĹnieniu formularza? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Tot-3
| Dołączył: 21 Lut 2008 | Posty: 41 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 21 Gru 2009, 21:29 Temat postu: |
|
|
Witam czy ktoĹ jest zorientowany jest moĹźliwoĹÄ przeniesienia skĹadek z Polski na IslandiÄ . Chodzi mi o ubezpieczanie samochodu . |
|
Powrót do góry |
|
 |
| agatka
|
Wysłany: 22 Gru 2009, 11:47 Temat postu: |
|
|
milek napisał: | Witam, w jaki sposĂłb przenieĹÄ ubezpieczenie do Elisabet?Chodzi mi o to w jaki sposĂłb zostanie przeniesiona polisa, trzeba napisaÄ jakieĹ oĹwiadczenie czy automatycznie jest przeniesiona po wypeĹnieniu formularza? |
Takie przeniesienie mozesz zrobic miesiac przed koncem biezacego ubezpieczenia.
http://www.elisabet.is/stodflokkar/flytival/uppsagnareydublad/
kliknij na Uppsagnareyðublaðið - wypelnij dokument, wydrukuj, podpisz i wyslij fax-em lub zeskanuj i wyslij poprzez internet.
Jednak zanim przeniesiesz sie do Elisabet sprawdz dokladnie oferte innych ubezpieczalni.
Zwroc uwage, ze z Elisabet masz tylko kontakt mailowy co moze bardzo utrudnic pozniejsze zalatwianie spraw np. w momencie kolizji lub wypadku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| agatka
|
Wysłany: 22 Gru 2009, 11:49 Temat postu: |
|
|
Dobrze jest skorzystac z pomocy Rainehf, napewno znajdzie dla Ciebie jakas korzystna oferte. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| svavec OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 02 Lis 2008 | Posty: 532 | Skąd: Gdynia |
|
Wysłany: 22 Gru 2009, 13:18 Temat postu: |
|
|
Najpierw idz do swojej ubezpieczalni i powiedz ,ze masz zamiar sie przeniesc ze wzgledu na nizsze koszty ubezpieczenia w innej ubezpieczalni.
Ja tez poszedlem do nich z pytaniem jak mam zamknac u nich ubezpieczenie a oni od razu wyjechali z taka znizka ,ze nie warto bylo sie przenosic
Przedstaw swoje zamiary stanowczo walac reka w stol  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| agatka
|
Wysłany: 22 Gru 2009, 14:37 Temat postu: |
|
|
Mozna powalczyc o dobra oferte.
Czasami jak sie bieze jakies dodatkowe ubezpieczenie to tez jest znaczna znizka.
Tak czy siak to zanim podpiszesz cokolwiek zrob 'orientacje w terenie'. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| miniaturka
| Dołączył: 31 Maj 2010 | Posty: 9 | |
|
Wysłany: 2 Lut 2011, 19:49 Temat postu: |
|
|
hey, wĹaĹnie ubezpieczyĹam samochĂłd toyota avensis z 1998 w vordur, zaproponowano mi ubezpieczenie w wysokosci 90.000, sjova zas przedstawiĹa mi oferte za 78.000. Teoretycznie decyzja jest prosta, jednakĹźe chciaĹabym wybraÄ firmÄ solidnÄ
i uczciwÄ
. Jakie sÄ
PaĹstwa doĹwiadczenia z wymienionymi przeze mnie firmami? Z gĂłry dziÄkujÄ za wszelkie uwagi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| stef_an Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 04 Wrz 2009 | Posty: 95 | Skąd: ĂSLAND |
|
Wysłany: 2 Lut 2011, 20:11 Temat postu: |
|
|
Rozumiem, Ĺźe to tylko tzw. OC. JeĹli tak, to firma raczej jest mniej waĹźna, ale warunki umowy. Np udziaĹ wĹasny! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| miniaturka
| Dołączył: 31 Maj 2010 | Posty: 9 | |
|
Wysłany: 3 Lut 2011, 18:40 Temat postu: |
|
|
a czy mĂłgĹbys powiedziec mi coĹ wiÄcej? niestety nie mam w tej dziedzinie Ĺźadnego doĹwiadczenia,dziÄki |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kamqs
| Dołączył: 13 Paź 2009 | Posty: 241 | Skąd: CK/KEFLAVIK |
|
Wysłany: 3 Lut 2011, 19:20 Temat postu: |
|
|
Ubezpieczenie OdpowiedzialnoĹci Cywilnej nie róşni w zaleĹźnoĹci od firmy ubezpieczeniowej gdyĹź warunki OC sÄ
regulowane ustawowo. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Dziki
| Dołączył: 26 Kwi 2011 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 26 Kwi 2011, 22:49 Temat postu: DowĂłd Rejestracyjny |
|
|
Witam serdecznie
MiesiÄ
c temu zakupiĹem auto w komisie , po ok 2 tygodniach przysĹali mi dowĂłd rejestracyjny , tylko jest w kolorze biaĹym! Niby wszystko siÄ na nim zgadza , ale na drugie auto mam dowĂłd w kolorze niebieskim!(chyba jak kaĹźdy) KtoĹ wie o co chodzi? JakieĹ zmiany nastÄ
piĹy? zmiana dowodĂłw czy moĹźe jest to tymczasowy dowĂłd ? Powinienem pofatygowaÄ siÄ do Umferadststofa? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| GoBo ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Wrz 2007 | Posty: 106 | Skąd: KEFLAVIK |
|
Wysłany: 26 Kwi 2011, 22:55 Temat postu: |
|
|
Dowody rejestracyjne zmieniĹy siÄ w zeszĹym roku i teraz wĹaĹnie sÄ
w kolorze biaĹym. Na mĂłj gust niebieskie byĹy bardziej czytelne od obecnych. POZDRAWIAM |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Dziki
| Dołączył: 26 Kwi 2011 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 26 Kwi 2011, 23:06 Temat postu: |
|
|
GoBo Wielkie DziÄki ! Nie miaĹem pojÄcia Ĺźe nastÄ
piĹy zmiany,ale skoro tak to wszytko ok. Masz racje , stare byĹy bardziej czytelne, delikatnie mĂłwiÄ
c nowe sÄ
deko kiszkowate, ale cóş.... POZDRAWIAM |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Taxi
| Dołączył: 13 Sie 2010 | Posty: 8 | |
|
Wysłany: 8 Maj 2011, 11:19 Temat postu: |
|
|
Dziki napisał: | GoBo Wielkie DziÄki ! Nie miaĹem pojÄcia Ĺźe nastÄ
piĹy zmiany,ale skoro tak to wszytko ok. Masz racje , stare byĹy bardziej czytelne, delikatnie mĂłwiÄ
c nowe sÄ
deko kiszkowate, ale cóş.... POZDRAWIAM |
Stare niedosc ze byly bardziej czytelne to ladniejsze a w dodatku w twardszym wykonaniu jesli dobrze pamietam a te nowe sa chyba nawet ze zwyklej kartki teraz, tak czy siak wozic ich ze soba nie musimy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| qwiatuszek
| Dołączył: 01 Lut 2008 | Posty: 82 | Skąd: Reykjanesbaer |
|
Wysłany: 17 Sty 2012, 16:18 Temat postu: podatek drogowy |
|
|
Witam, a ja mam pytanie odnoscie podatku drogowego: czy ktos sie spotkal z tym, ze w samochodzie o wadze 1.460kg i silniku o pojemnosci 2l tenze podatek za pol roku wynosi prawie 30tys? Wiem ze jest gdzies stronka, gdzie mozna to spradzic, wyliczyc, niestety nie moge tego znalezc. Za odpowiedz z gory serdecznie dziekuje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Searcher
| Dołączył: 01 Mar 2008 | Posty: 97 | |
|
Wysłany: 17 Sty 2012, 17:07 Temat postu: |
|
|
SĹowo klucz: emisja CO2 |
|