Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Tomek M
| Dołączył: 10 Kwi 2009 | Posty: 48 | Skąd: LUBLIN - HAFNARFJORDUR |
|
Wysłany: 21 Sie 2009, 10:40 Temat postu: Re: hej |
|
|
3KO27 napisał: | mario0206 napisał: | monikadob napisał: | A na kiedy macie spotkania?Bo ja teĹź dostaĹam papoer Ĺźe mam siÄ zgĹosiÄ. |
19.08 10:00 |
nic strasznego...przychodzisz,pokazujesz dokument tozsamoĹci i bless  |
To prawda, dzisiaj i ja tam byĹem. A lista jest zdaje siÄ wg. imion bo widziaĹem na niej duuuĹźo TomkĂłw.  _________________ Guilty for being the best |
|
Powrót do góry |
|
 |
| seba76
 | Dołączył: 30 Cze 2009 | Posty: 16 | Skąd: Reykjavik\Bydgoszcz |
|
Wysłany: 21 Sie 2009, 17:43 Temat postu: |
|
|
No tak,a ja dostalem pismo dzisiaj o 15:30,ze mam sie zglosci dzisiaj o 9:00 .Spisek? _________________ „Wady Ĺźon trzeba albo usuwaÄ, albo znosiÄ. Kto wady usuwa, czyni ĹźonÄ milszÄ
, kto je znosi, czyni lepszym samego siebie.” |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mkwr45
 | Dołączył: 10 Gru 2008 | Posty: 330 | Skąd: RKV |
|
Wysłany: 21 Sie 2009, 18:57 Temat postu: |
|
|
seba76 napisał: | No tak,a ja dostalem pismo dzisiaj o 15:30,ze mam sie zglosci dzisiaj o 9:00 .Spisek? | raczej prowokacja  _________________ i'm2good2be4go10 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| jshs
| Dołączył: 21 Sie 2009 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 21 Sie 2009, 18:59 Temat postu: |
|
|
ja nie dostalem wogule listu od nich a ponoc mialem sie wstawic
smiechu warte |
|
Powrót do góry |
|
 |
| seba76
 | Dołączył: 30 Cze 2009 | Posty: 16 | Skąd: Reykjavik\Bydgoszcz |
|
Wysłany: 21 Sie 2009, 21:42 Temat postu: |
|
|
jshs napisał: | ja nie dostalem wogule listu od nich a ponoc mialem sie wstawic
smiechu warte |
Miales jakies konsekwencje,z tego tytulu?  _________________ „Wady Ĺźon trzeba albo usuwaÄ, albo znosiÄ. Kto wady usuwa, czyni ĹźonÄ milszÄ
, kto je znosi, czyni lepszym samego siebie.” |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 24 Sie 2009, 21:12 Temat postu: |
|
|
Czy ktos kiedykolwiek odwolywal sie od decyzji Vinnumaulastofnun odnosnie nie przyznania zasilku lub w sprawie odebrania jego?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
| Dołączył: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
Wysłany: 24 Sie 2009, 21:25 Temat postu: ... |
|
|
patryk23l napisał: | Czy ktos kiedykolwiek odwolywal sie od decyzji Vinnumaulastofnun odnosnie nie przyznania zasilku lub w sprawie odebrania jego?? |
Ja , ale to bylo przed 2 laty.Zwolnilam sie sama i kazali mi czekac 40 dni roboczych.Owolalam sie i dostalam od razu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 24 Sie 2009, 21:37 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Ja , ale to bylo przed 2 laty.Zwolnilam sie sama i kazali mi czekac 40 dni roboczych.Owolalam sie i dostalam od razu |
Wlasnie taka sytuacje mam teraz.
Mysle by prawnik napisal odwolanie, wtedy bedzie wiarygodniej.
Na decyzje od Vinnum. czekalem 2 miesiace, a ja mam wylacznie 14 dni na odwolanie.
W jaki sposob sie odwolywalas jesli mozna wiedziec? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
|
Wysłany: 24 Sie 2009, 22:00 Temat postu: |
|
|
patryk23l napisał: | Cytat: | Ja , ale to bylo przed 2 laty.Zwolnilam sie sama i kazali mi czekac 40 dni roboczych.Owolalam sie i dostalam od razu |
Wlasnie taka sytuacje mam teraz.
Mysle by prawnik napisal odwolanie, wtedy bedzie wiarygodniej.
Na decyzje od Vinnum. czekalem 2 miesiace, a ja mam wylacznie 14 dni na odwolanie.
W jaki sposob sie odwolywalas jesli mozna wiedziec? |
poprostu napisalam odwolanie (uzasadnienia nie moge podac:)
to byl inny czas, odpowiedz dostalam po tygodniu |
|
Powrót do góry |
|
 |
| miska123102
| Dołączył: 11 Sty 2009 | Posty: 125 | |
|
Wysłany: 25 Sie 2009, 8:30 Temat postu: Re:Witam |
|
|
ma moĹźe ktoĹ numer tel do urzÄdu pracy do pani ElĹźbiety? jest mi bardzo potrzebny byĹa bym wdziÄczna za odp  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| turboneta
 | Dołączył: 15 Lip 2008 | Posty: 1195 | Skąd: GdaĹsk |
|
Wysłany: 25 Sie 2009, 15:54 Temat postu: Re:Witam |
|
|
miska123102 napisał: | ma moĹźe ktoĹ numer tel do urzÄdu pracy do pani ElĹźbiety? jest mi bardzo potrzebny byĹa bym wdziÄczna za odp  |
A nie bÄdzie proĹciej pojechaÄ do urzÄdu aby porozmawiaÄ z PaniÄ
ElzbietÄ
?
Z tego co wiem jej telefon prywatny sĹuĹźy tylko do celĂłw prywatnych i nie daje kaĹźdemu swojego numeru telefonu. Na pewno na miejscu dowiesz siÄ wszystkiego co CiÄ nurtuje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| 79 ehf
| Dołączył: 08 Maj 2009 | Posty: 153 | |
|
Wysłany: 25 Sie 2009, 16:18 Temat postu: |
|
|
I jak zwykle wszystko wiedzÄ
ca.
1. WyraĹşnie napisane jest, Ĺźe miska szuka telefonu do urzÄ
du pracy, nie prywatny.
2. Nie zawsze musi byÄ tak, Ĺźe ktoĹ ma moĹźliwoĹÄ aby dojechaÄ.
Numer jaki podaje w mailu : +354 515 4884 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| turboneta
 | Dołączył: 15 Lip 2008 | Posty: 1195 | Skąd: GdaĹsk |
|
Wysłany: 25 Sie 2009, 16:22 Temat postu: |
|
|
79 ehf napisał: | I jak zwykle wszystko wiedzÄ
ca.
1. WyraĹşnie napisane jest, Ĺźe miska szuka telefonu do urzÄ
du pracy, nie prywatny.
2. Nie zawsze musi byÄ tak, Ĺźe ktoĹ ma moĹźliwoĹÄ aby dojechaÄ.
|
I jak zwykle zĹa interpretacja... Wszystkiego nie wiem i nie ma moĹźliwoĹci abym wiedziaĹa, bo jest to fizycznie niemoĹźliwe.
Po prostu Ĺşle zrozumiaĹam proĹbÄ o numer telefonu, bo ja nawet nie wszystko rozumiem i teĹź siÄ tego nie wstydzÄ  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| miska123102
| Dołączył: 11 Sty 2009 | Posty: 125 | |
|
Wysłany: 25 Sie 2009, 16:57 Temat postu: Re:Witam |
|
|
tak to prawda potrzebuje numeru do urzÄdu nie jej prywatnego prywatny mnie nie interesuje a gdybym mogĹa napewno bym pojechaĹa osobiĹcie ale niestety nie moge termin porodu mam na 31 sierpieĹ i nie na rÄke jest mi teraz latanie po urzÄdach z synkiem 4 letnim
PS dziÄkuje bardzo za numer |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Karin.
 | Dołączył: 25 Wrz 2008 | Posty: 227 | Skąd: WrocĹaw || Reykjavik |
|
Wysłany: 25 Sie 2009, 21:48 Temat postu: |
|
|
a ja mam takowe pytanie,jesli ktos bedzie umial udzielic mi odpowiedzi,chetnie wyslucham,jesli nie-niechaj nie kieruje mnie do urzedu pracy,gdyz wiem,ze tak czy siak musze sie tam udac;)
mianowicie,chodzi mi o to,ze jestem aktualnie na wypowiedzeniu 3miesiecznym z pracy [wypowiedzenie konczy sie 31 paĹşdziernika,to teĹź w tym dniu ostatni raz pracujÄ], 17 pazdziernika minie mi rok odkÄ
d pracujÄ na islandii i to w tym samym miejscu, wiec jakoby przysluguje mi 100% zasiĹku, lecz moj szef zmniejszyĹ mi etat do 63% [wczesniej pracowalam na 100%] na ostatnie 3 miesiÄ
ce na wypowiedzeniu - czy w takim razie dostanÄ tylko 63% zasiĹku,czy normalnie dostanÄ 100%?
aha, teraz tez chcialam pobierac zasiĹek na 37% by wyrownac pensjÄ do 100%,lecz niestety powiedziano mi,ze tak mozna zrobic tylko i wylacznie gdy siÄ pracuje DO 63% - mnie juĹź to nie obejmuje
ktoĹ moĹźe mi udzielic jakiejkolwiek informacji,czy dowiem sie dopiero w momencie gdy pojde do urzedu ? _________________ :-) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
|
Wysłany: 25 Sie 2009, 22:09 Temat postu: zasilek |
|
|
powiem tak, u nas tez kiedys zmniejszono etat.Ja pracowalam na 90% i 10 % dostawalam z urzedu.Jeszcze nie tak dawno bo od stycznia do kwietnia, wiec kto i co ci powiedzial.
Rozumiem ze zlozylas podanie o te 37% i dostalas odmowe.
A co bylo w uzasadnieniu? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Karin.
 | Dołączył: 25 Wrz 2008 | Posty: 227 | Skąd: WrocĹaw || Reykjavik |
|
Wysłany: 26 Sie 2009, 12:33 Temat postu: |
|
|
nic na pismie nie dostaĹam, byĹam w urzedzie u Islandczyka,gdyz nikogo z Polek nie bylo,no i On mi powiedzial, ze taki zasilek moglabym dostac gdybym pracowala od 58 do 63%-ja z moimi 63% juz sie nie wliczam...troche to dla mnie dziwne bylo,ale moze sie tez nie do konca zrozumielismy...chociaz wydaje mi sie,ze wszystko jasno bylo mowione,pozatem dawalam papier od pracodawcy na ile procent pracujÄ,na dodatek przez 2 miesiace sie normalnie logowaĹam internetowo... _________________ :-) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| limba
| Dołączył: 05 Gru 2008 | Posty: 47 | |
|
Wysłany: 26 Sie 2009, 13:34 Temat postu: |
|
|
Dziwne! Ja tez od listopada do kwietnia mialam zmniejszony etat ze 100 do 85 %. Logowalam si przez te kilka miesiecy, moglam korzystac ze wszystkich praw ktore przysluguja bezrobotnym np. darmowy kurs jezyka (nie skorzystalam), a z Urzedu Pracy dostawalam to "brakujace" 15 %. Moze napisz odwolanie, a jak bedziesz miala negatywna odpowiedz to idz do zwiazkow, tam maja prawnika, ktory powinien Ci pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| piotr13
| Dołączył: 30 Mar 2009 | Posty: 39 | |
|
Wysłany: 30 Sie 2009, 16:18 Temat postu: |
|
|
Witam,zgĹosiĹem do urzÄdu pracy Ĺźe od czasu do czasu bÄdÄ wzywany dorywczo do pracy.Na zasiĹku jestem od stycznia.W tym miesiÄ
cu zarobiĹem 450 000 brutto.Czy moĹźe ktoĹ wie jak urzÄ
d pracy to potraktuje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wojtasmaja1 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 10 Cze 2008 | Posty: 21 | Skąd: REYKJAVIK 107 |
|
Wysłany: 1 Wrz 2009, 12:17 Temat postu: |
|
|
witam czy wszyscy dostali peĹne zasiĹki ,bo ja dostaĹem 13.000 i nie wiem o co kaman _________________ WOJTAS |
|
Powrót do góry |
|
 |
|