reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 145, 146, 147 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
mucha
Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
Do潮czy: 27 Kwi 2009
PostWys砤ny: 22 Sie 2009, 22:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czy nie wiecie gdzie kupi臋 kropelki miniform? Ja potrzebuj臋 pilnie dla mojej 3 tygodniowej c贸rci bo ma kolki a obje藕dzi艂am wi臋kszo艣膰 aptek i nigdzie nie maj膮 ...
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
turboneta

Do潮czy: 15 Lip 2008
Sk眃: Gda艅sk
PostWys砤ny: 23 Sie 2009, 4:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mucha napisa:
czy nie wiecie gdzie kupi臋 kropelki miniform? Ja potrzebuj臋 pilnie dla mojej 3 tygodniowej c贸rci bo ma kolki a obje藕dzi艂am wi臋kszo艣膰 aptek i nigdzie nie maj膮 ...

O rany! Wsp贸艂czuj臋.
Jedynie co Ci mog臋 poradzi膰 to pro艣ba o przes艂anie kropel na kolki kogo艣 z Polski expresem. Ja by艂am niestety do tego zmuszona ale warto by艂o, bo moje dziecko wreszcie przesta艂o si臋 m臋czy膰.
Powr髏 do g髍y
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 23 Sie 2009, 13:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kubutkowa napisa:
Hej dziewczyny.
Czy kt贸ra艣 wie mo偶e gdzie jest przychodnia na Breidholt?Mam te偶 pytanie,jak wygl膮d opieka nad ci臋偶arnymi,czego mog臋 si臋 spodziewa?Stara艂am si臋 um贸wi膰 jak najszybciej do lekarza i znalaz艂am termin dopiero na 1 wrzenia,czy to mozlwe zeby bylo tak trudno o wolny termin?
Pozdrawiam

Na tej stronie masz adres przychodni i jak wyglada z zewnatrz, a co do opieki to ogulnie bylam zadowolona jesli nie masz lekarza rodzinnego to postaraj sie aby zapisala cie polozna do Bjork Magnusdotir, jest super lekarka. Byla na 6m-cznym stazu w szpitalu na oddziale ginekologicznym lekarz tam pracujacy mi powiedzial i on potwierdzil jeszcze tylko ze ona jest dobrym lekarzem, jak bylam chora z moim malenstwem 2 razy dziennie dzwonila i dopytywala sie jak sie czuje ja i moj synek.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
PostWys砤ny: 23 Sie 2009, 21:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mikolaj napisa:
kubutkowa napisa:
Hej dziewczyny.
Czy kt贸ra艣 wie mo偶e gdzie jest przychodnia na Breidholt?Mam te偶 pytanie,jak wygl膮d opieka nad ci臋偶arnymi,czego mog臋 si臋 spodziewa?Stara艂am si臋 um贸wi膰 jak najszybciej do lekarza i znalaz艂am termin dopiero na 1 wrzenia,czy to mozlwe zeby bylo tak trudno o wolny termin?
Pozdrawiam

Na tej stronie masz adres przychodni i jak wyglada z zewnatrz, a co do opieki to ogulnie bylam zadowolona jesli nie masz lekarza rodzinnego to postaraj sie aby zapisala cie polozna do Bjork Magnusdotir, jest super lekarka. Byla na 6m-cznym stazu w szpitalu na oddziale ginekologicznym lekarz tam pracujacy mi powiedzial i on potwierdzil jeszcze tylko ze ona jest dobrym lekarzem, jak bylam chora z moim malenstwem 2 razy dziennie dzwonila i dopytywala sie jak sie czuje ja i moj synek.

To jest ten link przepraszam zapomnialam dodac Very Happy
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
kasia11

Do潮czy: 20 Sty 2009
PostWys砤ny: 23 Sie 2009, 21:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hey dziewczyny mam pytanie do porodu zosta艂o mi 5tygodni i juz teraz zastanawiam sie nad kilkoma sprawami ktore po nocach spedzaj膮 mi sen z powiek np.co mam zabrac do szpitala czy musze zglosic ze chce aby moj narzeczony byl przy porodzie jesli tak to komu po艂o偶nej?jak jest z znieczuleniem w kregoslup czy trzeba tez to zglosic czy sami daj膮 jesli tak to w jakim momencie dodam ze bede rodzic w keflaviku moze jest ktos kto nie dawno rodzil z gory dzieki za odpowiedz czekam z niecierpliwoscia Very Happy
Powr髏 do g髍y
lampeczka

Do潮czy: 25 Sty 2009
PostWys砤ny: 23 Sie 2009, 22:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kasia11

Ja rodzi艂am w kwietniu te偶 w Keflaviku.Do szpitala bra艂am tylko:sw贸j r臋cznik, klapki pod prycha, chusteczki do pupy dla dziecka, koszule do spania i ciuszki na wyj艣cie z ma艂膮 ze szpitala.Podpaski,myde艂ko, majtlesy jednorazowe, a nawet wielkie pampersy po porodzie, pampersy dla dziecka ju偶 tam s膮.Le偶a w 艂azience a te dla dzidzi dostaniesz tak jak ciuszki(body, pajacyki, czapeczka).Ja rodzi艂am bez znieczulenia, bo by艂a to niedziela.B艂aganie o to nie przynios艂o skutku.nie wiem dlaczego Twisted Evil M膮偶 by艂 ze mna od pocz膮tku do ko艅ca.Nikomu nie trzeba tego zg艂asza膰.Jeszcze po艂o偶na mu powie 偶eby zosta艂 i przyniesie wod臋 do picia kt贸r膮 b臋dzie ci podawa艂 podczas porodu.M贸j m膮偶 spa艂 ze mna, a raczej z nami.Po艂o偶na nas o to pyta艂a.Nic nie p艂acili艣my za to.Pyta艂am o to dwie po艂o偶ne to mi ka偶da powiedzia艂a 偶e nie musz臋 p艂aci膰.Mo偶e dlatego 偶e nie mi znieczulenia szkodowa艂y. Very Happy Opieka bardzo dobra.Jedzonko te偶 Very Happy Wszystko bezp艂atnie.Pozdrawiam.呕ycz臋 szybkiego porodu.
Powr髏 do g髍y
anetta98

Do潮czy: 22 Sie 2009
PostWys砤ny: 23 Sie 2009, 22:13    Temat postu: porod Odpowiedz z cytatem

ja rodzilam 3 tygodnie temu w Reykjaviku i do szpitala zabralam rzeczy na wyjscie dla maluszka pampersy nie byly potrzebne ale ja wzielam. a dla siebie wzielam szlafrok kapcie. reszta wszystko jest. no i oczywiscie pasta szczoteczka do zebow bo tego wiadomo nie maja. moj maz byl przy porodzie i nikomu tego nie zglaszalismy po prostu pojechal ze mna i zostal do konca jak i rowniez po porodzie w gniazdku. znieczulenie w kregoslup mialam i poprosilam w momencie ogromnego bolu. wystarczy im tylko powiedziec i raz moment i juz ma sie znieczulenie. pozdrawiam. mam nadzieje ze pomoglam.
Powr髏 do g髍y
kasia11

Do潮czy: 20 Sty 2009
PostWys砤ny: 23 Sie 2009, 22:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzieki super ze sie odezwalyscie ja jeszcze chodze do pracy kolejna wizyte mam na 3 wrzesnia mysle ze wtedy wezme juz zwolnienie i odpoczne przed porodem jak w jezyku islandzkim lub angielskim poprosic o znieczulenie martwie sie tez tym ze moj angielski nie jest az tak dobry zebym mogla sie biegle dogadac a o islandzkim to juz nie wspomne aha mam jeszcze jedno pytanie ostatnio przychorowalam bylam u lekarza ktory robil mi jakies testy wymaz z gardla i z nosa mowil ze wyniki za niedlugo noi w piatek dzwonili z przychodni tyle tylko ze ja nie mnialam telefonu przy sobie oddzwonilam pozniej o co chodzi pani wziela moje dane i mniala oddzwonic do tej pory nikt sie nie odezwal i nie wiem po co dzwonili moze te wyniki byly zle ale jesli bylyby zle to by oddzwonili sama nie wiem.
Powr髏 do g髍y
kasiak275

Do潮czy: 24 Lis 2008
PostWys砤ny: 24 Sie 2009, 9:56    Temat postu: witam Odpowiedz z cytatem

jak to jest bedac na zasilku dla bezrobotnych z macierzynskim??czy nadal normalnie bede otrzymywac zasilek jak dotychczas czy zmniejsza mi??ja to wyglada badac na zasilku??dzieki za odpowiedz Smile
Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 24 Sie 2009, 10:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kasiak275
je偶eli jeste艣 na zasi艂ku a potem przechodzisz na macierzy艅ski to Ci zasi艂ek zawieszaj膮.ju偶 nie musisz si臋 logowa膰 ani tym interesowa膰.jak Ci si臋 sko艅czy macierzy艅ski to idziesz i ponownie si臋 rejestrujesz na zasi艂ek.
Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 24 Sie 2009, 10:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kasia11
idz podaj swoje kennitala i zapytaj to w okienku.ja zawsze tak robie.dostaje jaki艣 listy to zawsze id臋 i pytam w okienku.a o znieczulenie zapytaj po angielsku.na pewno ci臋 zrozumiej膮
Powr髏 do g髍y
miska123102

Do潮czy: 11 Sty 2009
PostWys砤ny: 24 Sie 2009, 10:28    Temat postu: Re:Witam Odpowiedz z cytatem

o tyle czasu ile jest si臋 na macierzy艅skim przed艂u偶a si臋 zasi艂ek czyli te dni kt贸re ci pozosta艂y zasi艂ku masz je z powrotem po powrocie do wykorzystania lol
Powr髏 do g髍y
miska123102

PostWys砤ny: 24 Sie 2009, 10:31    Temat postu: Re:Witam Odpowiedz z cytatem

mam pytanko czy macie mo偶e numer tel do El偶biety tej kobiety kt贸ra pracuje w urz臋dzie pracy bo do Natalki ja mam ale z tego co wiem ona ju偶 tam nie pracuje Sad by艂a bym bardzo wdzi臋czna
Powr髏 do g髍y
anika

Do潮czy: 13 Lip 2009
PostWys砤ny: 24 Sie 2009, 17:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam,
ponawiam swoje pytanie dotyczace stosowania islandzkich lekow rozkurczowych, czy ktoras z was miala do czynienia z lekiem o nazwie adalat?
I jeszcze jedno pytanko czy ktoras z dziewczyn miala zagrozona ciaze (chodzi mi o przedwczesne skurcze, skrocona szyjke macicy i bezwzgledne lezenie w luzku) bo tak sie zastanawialam jaka opieka sa otaczane takie kobiety na Islandii
Pozdrawiam Very Happy
Powr髏 do g髍y
joanna11
Go舵
PostWys砤ny: 24 Sie 2009, 22:16    Temat postu: witam wszystkie mamusie!!!! Odpowiedz z cytatem

mam pytanko jak nazywa sie kwas foliowy po islandzku z g贸ry dzi臋kuje za odpowiedz pozdrawiam mamy i pocichy!!! Smile
Powr髏 do g髍y
miska123102

PostWys砤ny: 25 Sie 2009, 8:27    Temat postu: Re:Witam Odpowiedz z cytatem

kwas foliowy nazywa si臋 FOLIC ACID ja kupywa艂am go w hagkaupie s膮 tam 2 rodzaje do wyboru Very Happy
Powr髏 do g髍y
mucha
Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
Do潮czy: 27 Kwi 2009
PostWys砤ny: 25 Sie 2009, 11:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ile czeka si臋 na kennitala dla dziecka? Czy to automatycznie szpital przesy艂a dane czy samemu trzeba zg艂asza膰?
Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 25 Sie 2009, 11:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mucha
mi po 2tygodniach przynios艂a po艂o偶na kennitala a raczej tak膮 jakby ksi膮偶eczk臋 dla dziecka gdzie wpisuj膮 dane ile wa偶y mierzy i ju偶 na niej by艂o kennitala ma艂ej
Powr髏 do g髍y
zuzula666

Do潮czy: 05 Lut 2008
Sk眃: Reykjawik
PostWys砤ny: 25 Sie 2009, 11:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rok temu ja za艂atwia艂am wszystkie papiery i po kilku dniach przes艂ali z Pjodskra wszystkie dane wraz z aktem urodzenia.
Powr髏 do g髍y
Anita29

Do潮czy: 18 Lip 2009
Sk眃: Grindavik
PostWys砤ny: 25 Sie 2009, 15:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie do mam... jak jest teraz z pieniazkami becikowymi? Czy cos wyplacaja? Jezeli tak to gdzie z tym isc i ile moga wyplacic?

Dzieki za odp.
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 145, 146, 147 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 146 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.