reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 149, 150, 151 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
miska123102

Do潮czy: 11 Sty 2009
PostWys砤ny: 7 Wrz 2009, 14:54    Temat postu: Re:Witam Odpowiedz z cytatem

te偶 zastanawia艂am si臋 nad tym co kupi膰 do p臋pka ma艂ej ale po艂o偶ne m贸wi膮 tylko o przemywaniu p臋puszka wod膮 i tak robie Very Happy
a co do p臋puszka to mam pytanie czy to jest normalne? bo po艂o偶na kt贸ra przychodzi do mojej ma艂ej oderwa艂a jej strupek z p臋pka po tygodniu by艂 on jeszcze naprawde du偶y a teraz ci臋偶ko si臋 goi bo co si臋 zrobi strupek przykleja sie do bod贸w lub pampersa i si臋 odkleja i rana jest znowu zakrwawiona w polsce przy pierwszym dziecku czeka艂am a偶 samo odpadnie nie rozumiem czemu tak zrobi艂a Sad
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
lilianka

Do潮czy: 17 Cze 2009
PostWys砤ny: 7 Wrz 2009, 16:04    Temat postu: p臋puszek Odpowiedz z cytatem

Co do przemywania wod膮, nie jestem pewna co do tego sposobu, w Polsce nigdy nie s艂ysza艂am,zeby ktos wod膮 przemywal Shocked
Dlatego pytam: co innego zmozna zastosowac, cos odka偶aj膮cego, co mozna kupic w Islandii?. Mo偶e najlepszym prepearatem bedzie spirytus, czy偶 nie??
Powr髏 do g髍y
Buszmenka

Do潮czy: 26 Wrz 2008
PostWys砤ny: 7 Wrz 2009, 16:06    Temat postu: Porod na islandii Odpowiedz z cytatem

Ja niuni przemywalam woda i niczym wiecej i dwa razy pielegniarka przemyla wacikiem do uszow,ale mojej niuni odpadl na piatym dniu i wszystko ladnie sie zagoilo,wiec niemialysmy z tym problemu.Pozdrawiamy wszystkich Smile
Powr髏 do g髍y
luiza

Do潮czy: 09 Pa 2006
PostWys砤ny: 7 Wrz 2009, 16:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja tez pempek zwykla zimna woda i patyczkiem do uszow przemywalam i niczym wiecej i tez po kilku dnia odpadl i sie ladnie zagoil.
Powr髏 do g髍y
miska123102

Do潮czy: 11 Sty 2009
PostWys砤ny: 7 Wrz 2009, 17:03    Temat postu: Re:Witam Odpowiedz z cytatem

ja pierwsze dziecko rodzi艂am w polsce i te偶 nie by艂o mowy o niczym innym do przemywania p臋puszka jak spirytus ale tutaj przemywam wod膮 tak jak po艂o偶na m贸wi艂a tez by艂am zdziwiona na pocz膮tku
Powr髏 do g髍y
elzbieta.mp

Do潮czy: 07 Wrz 2009
PostWys砤ny: 7 Wrz 2009, 19:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Do艂膮czam si臋 do w膮tku, gdy偶 tak偶e pragn臋 si臋 z Wami przywita膰Smile Mam na imi臋 Ela, jestem redaktork膮 Mamopedii - pierwszej encyklopedii tworzonej przez mamy redaktorki, powsta艂ej z my艣l膮 o najm艂odszych i ich mamach:) Chcia艂abym dzieli膰 si臋 z Wami wci膮偶 powi臋kszaj膮cymi si臋 zasobami naszej encyklopedii, szczeg贸lnie w w膮tkach zwi膮zanych z macierzy艅stwem.
Ela, redaktorka Mamopedii
Powr髏 do g髍y
turboneta

Do潮czy: 15 Lip 2008
Sk眃: Gda艅sk
PostWys砤ny: 7 Wrz 2009, 19:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

elzbieta.mp napisa:
Do艂膮czam si臋 do w膮tku, gdy偶 tak偶e pragn臋 si臋 z Wami przywita膰Smile Mam na imi臋 Ela, jestem redaktork膮 Mamopedii - pierwszej encyklopedii tworzonej przez mamy redaktorki

Rewelacyjny pomys艂. Ka偶da z nas wie jak wiele jest niewiadomych kiedy mamy przy sobie nasze male艅stwo i jak cenna jest ka偶da rada.
Szczeg贸lnie dla mam kt贸re s膮 z daleka od kraju, a co za tym idzie os贸b najbli偶szych kt贸re s膮 pomocne w takich chwilach.

Gratuluj臋 pomys艂u Smile
Powr髏 do g髍y
elzbieta.mp

PostWys砤ny: 7 Wrz 2009, 21:02    Temat postu: Re: Porod na Islandii Odpowiedz z cytatem

Buszmenka napisa:
Kochani mam pytanie,od trzech tygodni karmie moja niunie mlekiem Nan bo niestety mam bardzo malo swojego pokarmu,czym przepajac niunie i czy to konieczne.Moja Viktoria 19.09skonczy 3 miesiace,slyszalam zeby przepajac rumiankiem,dodam jeszcze ze Viktoria praktycznie co godzine dopomina sie o mleko i wypija tak 100,czy to normalne a moze jej sie chce pic.Czekam na podpowiedzi mam ktore juz to przerabialy Smile Pozdrowionka dla mamusiek i ich pociech Smile

Pediatra w naszej encyklopedii zaznacza, 偶e dziecko karmione mieszank膮 mo偶e by膰 dopajane, ale niekoniecznie, a najlepsza do dopajania dzieci (zw艂aszcza w takim wieku jak twoje male艅stwo), jest woda. Najlepiej, jak same zapoznacie si臋 z t膮 porad膮 w Mamopedii pod has艂em „dopajanie”. W wypadku twojego dziecka najwa偶niejszym pokarmem jest mleko. Mam nadziej臋, 偶e wiesz, ile mleka dziennie powinno wypija膰. Je艣li potrzebujesz jeszcze takiej informacji, mog臋 ci pom贸c.

Powr髏 do g髍y
Halszunia

Do潮czy: 14 Lis 2008
PostWys砤ny: 7 Wrz 2009, 23:42    Temat postu: witam Odpowiedz z cytatem

witam. ja swojemu synkowi smarowalam zwykla woda i od czasu do czasu wacikami nasaczonymi spirytusem 70% pielegniarka mowila ze tak jest ok. kupilam je tytaj w Islandii ''Cutisoft wipes''.pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
natalia

Do潮czy: 18 Lut 2009
Sk眃: islandia
PostWys砤ny: 8 Wrz 2009, 0:03    Temat postu: witam Odpowiedz z cytatem

czy ktoras z was moze wie ile musi miec dziecko zeby leciec z nim samolotem do Polski?
agapop

Do潮czy: 20 Mar 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 8 Wrz 2009, 1:21    Temat postu: witam Odpowiedz z cytatem

3 tygodniowy dzidzius moze juz latac samolotem
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
MalgosiaK

Do潮czy: 29 Wrz 2008
PostWys砤ny: 8 Wrz 2009, 12:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na stronie icelandexpress'u jest napisane, 偶e lecie膰 samolotem mo偶e ju偶 dziecko kt贸re sko艅czy艂o 2tygodnie, ale wydaje mi si臋, 偶e lepiej odczeka膰 a偶 dziecko sko艅czy miesi膮cSmile
Mam pytanie do mam kt贸re ju偶 lecia艂y ze swoimi pociechami samolotem- ile baga偶u bra艂y艣cie dla swoich male艅stw i czy tylko podr臋czny czy te偶 ten co idzie pod pok艂ad samolotu(nie wliczaj膮c tych 20+10kg kt贸re s膮 przepisane dla Was)?? Na stronce icelandexpress'u jest niejasna informacja na ten temat a mianowicie "brak limitu baga偶u"- jak mam to interpretowa膰?
Pozdrawiam.
Powr髏 do g髍y
Halszunia

Do潮czy: 14 Lis 2008
PostWys砤ny: 8 Wrz 2009, 14:51    Temat postu: hej Odpowiedz z cytatem

na dziecko do lat 2 nie przysluguje wogole bagaz. wozek ewentualnie fotelik.
Powr髏 do g髍y
zuzula666

Do潮czy: 05 Lut 2008
Sk眃: Reykjawik
PostWys砤ny: 8 Wrz 2009, 15:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a ja bra艂am na swoja ma艂a 10 kg i nic mi nie powiedzieli
Powr髏 do g髍y
turboneta

Do潮czy: 15 Lip 2008
Sk眃: Gda艅sk
PostWys砤ny: 8 Wrz 2009, 16:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zuzula666 napisa:
a ja bra艂am na swoja ma艂a 10 kg i nic mi nie powiedzieli

Ja r贸wnie偶 mia艂am na kilkumiesi臋czne dziecko baga偶 wa偶膮cy 10 kg.
Dodatkowo na pok艂ad samolotu zabra艂am torb臋 z rzeczami potrzebnymi dziecku. Obs艂uga patrzy na rodzic贸w z dzieckiem przychylnym okiem i zdaje sobie spraw臋 z tego jak wiele jest potrzebnych r贸偶nego rodzaju drobiazg贸w maluszkom w czasie kilkugodzinnej podr贸偶y.
Powr髏 do g髍y
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 8 Wrz 2009, 21:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

MalgosiaK napisa:

Mam pytanie do mam kt贸re ju偶 lecia艂y ze swoimi pociechami samolotem- ile baga偶u bra艂y艣cie dla swoich male艅stw i czy tylko podr臋czny czy te偶 ten co idzie pod pok艂ad samolotu(nie wliczaj膮c tych 20+10kg kt贸re s膮 przepisane dla Was)?? Na stronce icelandexpress'u jest niejasna informacja na ten temat a mianowicie "brak limitu baga偶u"- jak mam to interpretowa膰?
Pozdrawiam.

Witam
Jesli chodzi o bagaz dla dziecka ponizej drugiego roku zycia to takiemu dziecku nie przysluguje zaden bagaz ,natomiast mozna wziasc mu wozek i nosidelko i to jest nie liczone jako nadbagaz tylko jest to wyposazenie dla takiego maluszka. Tak wiec nie powinna miec pani zadnych problemow jesli zamierza pani wziasc ze soba wozek i nosidelko. Bagaz 10 kg podreczny i 20 kg bagaz glowny przysluguje dzieciom powyzej drugiego roku zycia ktore juz maja wykupine miejsca w samolocie.
Mam nadzieje ze moje informacje pani pomogly.
Pozdrawiam Marta

Taka odpowiedz dostalam od Polki ktora pracuje wicelandexpress.Od siebie tyle jak lecialam do Polski mialam 10kg bagazy dla dziecka plus 20+ 10swojego i fotelik wszystko bylo w porz膮dku i otrzymalam informacje ze sie nalezy. Wracajac na Islandi臋 tez mialam 20kg + 10kg swojego bagazu i 10 na dziecko. I? musialam zaplacic za kazdy klogram ok 52zl. Jak lecialam drugim razem to sie dowiadywalam o te bagaze i otrzymalam powyzsza odpowiedz.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
kosmetyczka21

Do潮czy: 07 Wrz 2008
Sk眃: Innri Njardvik
PostWys砤ny: 8 Wrz 2009, 22:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam!Szukam wanienki z przewijakiem do kupienia,jakby ktos chcial sprzedac to czekam na jakas wiadomosc na priv badz gg 2082677>Pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
Grazyna

Do潮czy: 06 Gru 2005
Sk眃: Islandia
PostWys砤ny: 9 Wrz 2009, 9:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mia艂am zawsze baaardo du偶o nadbaga偶u i jak dot膮d nigdy jeszcze nie p艂aci艂am za to dodatkowo. Ja wychodz臋 z za艂o偶enia,偶e po drugiej stronie lady s膮 normalne koiety i trzeba umie膰 z nimi si臋 dogada膰. No raz jedyny kiedy艣 nadgorliwa si臋 na mnie zawzie艂a, to posz艂am do jej szefowej i po kr贸tkiej rozmowie ze swoj膮 prze艂o偶on膮 zmi臋k艂a. Bo w sumie to jest bez sensu troch臋,偶e dla maluszk贸w nie ma mo偶liwo艣ci zabrania baga偶u. Ka偶da z nas wie ile taki malec potrzebuje rzeczy, my dorosli mo偶emy podr贸偶owa膰 z ma艂ym plecakiem ale teraz s膮 takie czasy,偶e ca艂y kompletny ekwipunek takiego malca to duu偶o . A dobra rada, jak mamy du偶y w贸偶ek to za艂adujmy jego baga偶nik ile mo偶emy.Bo tego nigdy si臋 nie czepiaj膮.
elzbieta.mp

PostWys砤ny: 9 Wrz 2009, 10:01    Temat postu: Re: p臋puszek Odpowiedz z cytatem

lilianka napisa:
Co do przemywania wod膮, nie jestem pewna co do tego sposobu, w Polsce nigdy nie s艂ysza艂am,zeby ktos wod膮 przemywal Shocked
Dlatego pytam: co innego zmozna zastosowac, cos odka偶aj膮cego, co mozna kupic w Islandii?. Mo偶e najlepszym prepearatem bedzie spirytus, czy偶 nie??

Przemywanie p臋pka spirytusem jest r贸wnie偶 polecane przez naszego eksperta Pediatr臋, poniewa偶 w pierwszych dniach 偶ycia male艅stwa p臋powina zanim wyschnie, mo偶e by膰聽 miejscem rozwoju infekcji bakteryjnych, kt贸re lubi膮 takie ciep艂e miejsca. Mamy powinny wiedzie膰, 偶e musi by膰 to roztw贸r spirytusu 96% (taki ze sklepu monopolowego) i ciep艂ej, przegotowanej wody w proporcji 2:1, czyli np. 2 艂y偶ki spirytusu trzeba wymiesza膰 z 艂y偶k膮 wody. Artyku艂 o piel臋gnacji p臋pka i wypowied藕 eksperta przeczytacie w Mamopedii pod has艂em: P臋pek.

Pozdrawiam,

Powr髏 do g髍y
papatki
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
Do潮czy: 20 Pa 2008
Sk眃: Keflavik
PostWys砤ny: 9 Wrz 2009, 17:02    Temat postu: witam Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny, mam takie pytanko, mo偶e kto艣 si臋 orientuje jak d艂ugo przed porodem mo偶na pracowa膰 na 1/2 etetu - maj膮c papier od lekarza i czy nie odliczaj膮 potem tego czasu od okresu urlopu macierzy艅skiego? JA mam termin na koniec listopada. pozdr
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 149, 150, 151 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 150 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.