Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| turboneta
 | Do潮czy: 15 Lip 2008 | Posty: 1195 | Sk眃: Gda艅sk |
|
Wys砤ny: 9 Wrz 2009, 17:20 Temat postu: Re: p臋puszek |
|
|
elzbieta.mp napisa: | lilianka napisa: | Co do przemywania wod膮, nie jestem pewna co do tego sposobu, w Polsce nigdy nie s艂ysza艂am,zeby ktos wod膮 przemywal
Dlatego pytam: co innego zmozna zastosowac, cos odka偶aj膮cego, co mozna kupic w Islandii?. Mo偶e najlepszym prepearatem bedzie spirytus, czy偶 nie?? |
Mamy powinny wiedzie膰, 偶e musi by膰 to roztw贸r spirytusu 96% (taki ze sklepu monopolowego) i |
Czy aby na pewno mo偶na kupi膰 na Islandii w sklepie monopolowym spirytus?
Nigdy nie widzia艂am ale by膰 mo偶e jestem w b艂臋dzie. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| sylwiapioterko1
| Do潮czy: 26 Gru 2008 | Posty: 37 | |
|
Wys砤ny: 9 Wrz 2009, 21:11 Temat postu: zwolnienie w ciazy |
|
|
hej Mam pytanie w ktorym miesiacu ciazy pracodawca nie moze cie zwolnic? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| turboneta
|
Wys砤ny: 9 Wrz 2009, 21:35 Temat postu: Re: zwolnienie w ciazy |
|
|
sylwiapioterko1 napisa: | hej Mam pytanie w ktorym miesiacu ciazy pracodawca nie moze cie zwolnic? |
Pracodawca mo偶e zwolnic w ka偶dym miesi膮cu ci膮偶y pod warunkiem, ze nie jest to zwolnienie wynikaj膮ce z faktu bycia w ci膮偶y i rzeczy z tym zwi膮zanych. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| sylwiapioterko1
|
Wys砤ny: 9 Wrz 2009, 21:52 Temat postu: |
|
|
czyli juz od pierwszego tygodnia ciazy pracodawca nie moze mnie zwolnic z pracy? (chodzi tylko i wylacznie o ciaze) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| turboneta
|
Wys砤ny: 9 Wrz 2009, 22:11 Temat postu: |
|
|
sylwiapioterko1 napisa: | czyli juz od pierwszego tygodnia ciazy pracodawca nie moze mnie zwolnic z pracy? (chodzi tylko i wylacznie o ciaze) |
Nie chcia艂abym wprowadza膰 Cie w b艂膮d ale z moich informacji kt贸re mam od kolezanki pracuj膮cej w firmie ubezpieczeniowej wiem, 偶e je偶eli pracodawca jest poinformowany o ci膮偶y to nie mo偶e z jej powodu zwolni膰 kobiety.
Natomiast je偶eli s膮 to zwolnienia np. dotycz膮ce kryzysu, redukcji etat贸w to jak najbardziej moze zwolnic kobiet臋 ci臋偶arn膮. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| czita Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
| Do潮czy: 24 Mar 2009 | Posty: 130 | |
|
Wys砤ny: 9 Wrz 2009, 22:55 Temat postu: Re: witam |
|
|
Dziewczyny,nie wolno przemywac dziecku pepka spirytusem ze sklepow monopolowych,ten spirytus to jest etylowy,do przemywania pepuszka u dzieci uzywa sie spirytusu salicynowego mozna go kupic w aptekach,nie wiem jak sie nazywa to tutaj ale wczesnije pisala jedna z dziewczyn pod jaka nazwa mozna go dostac w aptekach.Na szczescie na Islandii nie mozna kupic spirytusu, tu najwyzsza zawartosc alkocholu jest nie cale 40%. Waptece napewno dadza wam odpowiedni preparat do przymywania pepka. _________________ "Nie mo偶emy utrzyma膰 偶adnego dnia, ale mo偶emy go nie straci膰" |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kasia11
| Do潮czy: 20 Sty 2009 | Posty: 40 | |
|
Wys砤ny: 10 Wrz 2009, 15:44 Temat postu: |
|
|
hey dziewczyny mam pytanie dzis otrzymalam odpowiedz z fedingarorlof tyle tylko ze nie ma nic napisane ile bedzie wynosil czy na takich odpowiedziach jakie dostawalyscie odrazu pisalo ile zasilek bedzie wynosil moze jest cos nie tak nie wiem bo nie rozumiem po islandzku a kolezanka ktora bedzie mogla mi to wytlumaczyc bedzie jutro co o tym myslicie jak wasze odpowiedzi wygladaly dzieki z gory za odpowiedz |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| luiza
| Do潮czy: 09 Pa 2006 | Posty: 151 | |
|
Wys砤ny: 10 Wrz 2009, 16:01 Temat postu: |
|
|
mojemu mezowi przyszedl list z kwotami jakie bedzie dostawal na urlopie ,mi nie przyszedl wtedy zadzwonilam do biura i mi przyslali rozpisane kwoty na caly okres urlopu. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| luiza
| Do潮czy: 09 Pa 2006 | Posty: 151 | |
|
Wys砤ny: 10 Wrz 2009, 16:03 Temat postu: |
|
|
spirytus ktory mozna kupic w aptece do przemywania pempka nazywa sie klorhexidinspritt i w razie czego mozna nim przemywac . powiedziala mi o nim polozna ale jak sie nic nie dzieje to zwykla woda wystarczy. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Katrina
| Do潮czy: 26 Maj 2008 | Posty: 114 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 10 Wrz 2009, 17:08 Temat postu: witam |
|
|
kasia11:
najprawdopodobniej otrzyma艂a艣 najpierw informacj臋 z tego偶 biura dotycz膮c膮 urlopu macierzy艅skiego, albo poprostu informacj臋 偶e czegos jeszcze od Ciebie potrzebuj膮. Wyliczenia napewno dostaniesz je艣li b臋d膮 mieli komplet dokument贸w. Pozdrawiam i 偶ycz臋 powodzenia. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| miska123102
| Do潮czy: 11 Sty 2009 | Posty: 125 | |
|
Wys砤ny: 11 Wrz 2009, 10:02 Temat postu: Re:Witam |
|
|
mam pytanko dziewczyny gdzie uda膰 si臋 z dzidzi膮 szpitala bo mam problem i nie wiem gdzie przyjmuje lekarz gdzie jest najlepiej bo moja po艂o偶na niestety nie raczy do mnie przyj艣膰 najpierw m贸wi艂a ze jak co艣 b臋dzie si臋 dzia艂o 偶ebym dzwoni艂a ona przyjdzie a jak zadzwoni艂am powiedzia艂a 偶e nie przyjdzie 偶ebym do szpitala jecha艂a  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| turboneta
|
Wys砤ny: 11 Wrz 2009, 11:31 Temat postu: |
|
|
Jed藕 mo偶e na pogotowie ale my艣l臋, 偶e w szpitalu r贸wnie偶 odpowiednio Ci臋 pokieruj膮 nawet je偶eli nie trafisz od razu na odpowiedni oddzia艂.
Nie zwlekaj je偶eli co艣 wzbudza Tw贸j niepok贸j. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Ca艂usek U呕YTKOWNIK ZBANOWANY
| Do潮czy: 17 Sie 2009 | Posty: 81 | Sk眃: Rkv |
|
Wys砤ny: 11 Wrz 2009, 12:44 Temat postu: |
|
|
wiesz co turbonenta...kiedy艣 kupi艂am ksi膮偶k臋 : Leczenie domowym sposobem...w tej ksi膮偶ce by艂y w艂a艣nie takie rady "logiczne" jakie dajesz ty " je艣li ci臋 co艣 nie pokoi zg艂o艣 si臋 do najbli偶szego szpitala"....ju偶 wiem kto by艂 autorem tej " ksi膮偶ki" _________________ Serce nie s艂u偶ba |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Sk眃: Reykjawik |
|
Wys砤ny: 11 Wrz 2009, 13:17 Temat postu: |
|
|
oddzia艂 dla dzieci jest po drugiej stronie porodøwki, tzn jak wjezdzasz na parking na porodowke to nie skrecasz w prawo tylko kilka metrow prosto i tam jest oddzia艂 gdzie przyjma ci dziecko o kazdej poze dnia i nocy. tyle ze w nocy dzwoni sie dzwonkiem do drzwi i czeka az ktos otworzy |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Grazyna
| Do潮czy: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Sk眃: Islandia |
|
Wys砤ny: 11 Wrz 2009, 13:57 Temat postu: |
|
|
Ca艂usek, a Ty co si臋 uczepi艂a艣 ( 艂e艣) Turbusi? _________________ Brunetka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| turboneta
|
Wys砤ny: 11 Wrz 2009, 14:12 Temat postu: |
|
|
Grazyna napisa: | Ca艂usek, a Ty co si臋 uczepi艂a艣 ( 艂e艣) Turbusi? |
Nie zwracam na to uwagi.
Cokolwiek napisz臋 i tak b臋dzie to odbierane przez niekt贸rych 藕le.
Ja kiedy艣 te偶 z male艅kim dzieckiem nie wiedzia艂am gdzie pojecha膰, to po prostu wsiad艂am w samoch贸d i pojecha艂am do szpitala, a tam bardzo szybko udzielono mi informacji gdzie mam p贸j艣膰 i lekarze czekali na mnie i moje dziecko jak dotar艂am na miejsce.
Czasem niepotrzebnie tracimy czas na dowiadywanie si臋 co, gdzie i jak, a niejednokrotnie okazuje si臋, 偶e w takich sytuacjach liczy si臋 czas.
Oczywi艣cie tylko niekt贸re osoby nie odebra艂y mojej rady jako co艣 z艂o艣liwego. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| miska123102
| Do潮czy: 11 Sty 2009 | Posty: 125 | |
|
Wys砤ny: 11 Wrz 2009, 16:10 Temat postu: Re:Witam |
|
|
ju偶 po wszystkim by艂am ju偶 w szpitalu i wszystko ju偶 jest dobrze dzi臋ki za pomoc  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| turboneta
|
Wys砤ny: 11 Wrz 2009, 16:19 Temat postu: Re:Witam |
|
|
miska123102 napisa: | ju偶 po wszystkim by艂am ju偶 w szpitalu i wszystko ju偶 jest dobrze dzi臋ki za pomoc  |
No to cudownie.
Najwa偶niejsze, 偶e wszystko jest dobrze z maluszkiem  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| sylwiapioterko1
|
Wys砤ny: 11 Wrz 2009, 20:20 Temat postu: |
|
|
Mam pytanko, czy kobiecie w ci膮偶y przysluguje jakis dodatek do wyp艂aty z tego w艂a艣nie tytu艂u?  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| KRZYWY 30
| Do潮czy: 29 Cze 2009 | Posty: 6 | |
|
Wys砤ny: 12 Wrz 2009, 11:01 Temat postu: Tak jak najbardziej |
|
|
Tak kobiecie w ci膮偶y przys艂uguje 100 tys miesiecznie dodatku do wyp艂aty,4 razy po godzinie przerwy oraz szczere co miesi臋czne uznanie szefa.Ludzie czy to pazerno艣膰 czy g艂upota? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|