Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| turboneta
 | Do潮czy: 15 Lip 2008 | Posty: 1195 | Sk眃: Gda艅sk |
|
Wys砤ny: 12 Wrz 2009, 11:17 Temat postu: |
|
|
sylwiapioterko1 napisa: | Mam pytanko, czy kobiecie w ci膮偶y przysluguje jakis dodatek do wyp艂aty z tego w艂a艣nie tytu艂u?  |
Nie s艂ysza艂am o czym艣 takim. Na logik臋 wydaje mi si臋, 偶e 偶aden dodatek nie powinien si臋 nale偶e膰, bo niby dlaczego?
Czy kobieta w ci膮偶y staje si臋 dla pracodawcy kim艣 szczeg贸lnym tylko dlatego, 偶e jest w ci膮偶y 偶eby dodatkowo j膮 wynagradza膰 za to? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kubutkowa ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
| Do潮czy: 13 Gru 2008 | Posty: 12 | Sk眃: Rvk |
|
Wys砤ny: 12 Wrz 2009, 15:03 Temat postu: Jak wygl膮da tutaj opieka nad ci臋偶arna ? |
|
|
Cze艣膰 Dziewczyny mam pytanie!
Czuje si臋 do艣膰 wyg艂upiona.Jestem w ci膮偶y, 9 tydz.By艂am juz u ginekologa,kt贸ry potwierdzi艂 ci膮偶臋, ale prawde m贸wi膮c w euforii ,kompletnie zapomnialam go zapytac co dalej,kiedy mam sie zg艂oscic na wizyte itd.Jestem umowiona ok 12 tyg z polo偶n膮 w mojej lokalnej przychodni,ale co z usg?Czy powinnam juz sie zapisac,czy to polozna mnie umawia? Co z testem potr贸jnym, kt贸ry powinien byc zrobiony ok 12 tyg?Czy tez mam to zorganizowac sama?Czy kto艣 mo偶e napisa膰 jaka jest rutyna post w takim przypadku?
Z g贸ry dzi臋kuj臋 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mexa
| Do潮czy: 06 Kwi 2008 | Posty: 23 | |
|
Wys砤ny: 12 Wrz 2009, 15:47 Temat postu: :) |
|
|
witam
dziewczyny pomocy
moja 2miesieczna corcia lekko mi pokasluje co jakis czas,i zerzi jej w nosku nie ma katarku ani nie leca jej tak zwane gile tylko tak przy oddychaniu jej zerzi i kichnie co jakis czas strasznie mnie to martwi zeby sie nie pogorszylo
boje sie bo co dac takim maluszkom zeby im ulzylo
DODAM ze bylam u lekarza dzis rano i stwierdzil ze to nic takiego ze moze jej przejdzie a jak by nie lub jak sie pogorszy to przyjsc jeszcze raz |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kathyn
| Do潮czy: 06 Mar 2006 | Posty: 44 | Sk眃: Mosfellsbaer |
|
Wys砤ny: 12 Wrz 2009, 22:04 Temat postu: |
|
|
zglos sie do innego lekarza najlepiej domus medica..u mojej c贸rci tez lekrz stwierdzil ze wszystko ok, a drugi wystawil silny antybiotyk...okazalo sie ze ma zapalenie oskrzeli |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mexa
|
Wys砤ny: 13 Wrz 2009, 14:24 Temat postu: :) |
|
|
a czy moze orientuje sie ktos z was czy mozna tu w aptece kupic cos w rodzaju *panadol czy nurofen*dla dzieci byla bym wdzieczna za jakies odpowiedzi  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Kacper
| Do潮czy: 26 Kwi 2008 | Posty: 49 | Sk眃: Warszawa / Reykjavik |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mexa
|
Wys砤ny: 13 Wrz 2009, 15:49 Temat postu: Re: panadol |
|
|
dziekuje |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| agnieszka33
| Do潮czy: 15 Wrz 2008 | Posty: 16 | |
|
Wys砤ny: 13 Wrz 2009, 16:18 Temat postu: hej |
|
|
hej dziewczyny ja tez niedlugo zostane mama i chcialam zapytac moze ktoras z was bedzie miala do sprzedania gdzies za 3 miesiace lub nawet teraz jakies rzeczy dla niemowlaka dla chlopca to chetnie odkupie a chodzi mi o ubranka lozeczko lezaczek i przebierak itp jak cos to piszcie na priva pozdrawiam szczesliwe mamusie ... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Anna2
| Do潮czy: 13 Lut 2009 | Posty: 33 | |
|
Wys砤ny: 14 Wrz 2009, 16:01 Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny czy na Islandii sa jakies dni wolne dla nowonarodzonego dziecka odpowiednik urlopu okolicznosciowego w Polsce lub cos podobnego????? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mak30
| Do潮czy: 11 Wrz 2009 | Posty: 15 | Sk眃: breythold |
|
Wys砤ny: 15 Wrz 2009, 15:13 Temat postu: |
|
|
szukam sklepu z w贸zkami czy zna kto艣 jaki艣 adres w reykjaviku poza sklepami
BabySam,Olavia&Olivier,Fifa |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mak30
| Do潮czy: 11 Wrz 2009 | Posty: 15 | Sk眃: breythold |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kasia11
| Do潮czy: 20 Sty 2009 | Posty: 40 | |
|
Wys砤ny: 18 Wrz 2009, 16:14 Temat postu: |
|
|
hey dziewczyny mam takie pytanko moze ktoras z was byla w mojej sytuacji nie jestem m臋偶atk膮 za 2 tygodnie mam termin porodu do tego czasu chce za艂atwic pewna sprawe zwiazan膮 z nazwiskiem dla mojego dziecka chce aby mnialo nazwisko ojca tyle ze do tego potrzebne jest zaswiadczenie z polski o stanie cywilnym w polsce w USC nie chc膮 tego wystawic bo nie moga do 艣lubu owszem ale nie do nadania dziecku nazwiska ojca wydzwaniam non stop do thjodskra tam babka mowi ze to musi byc nie wiem co mam robic dodam ze bylismy tez sie zarejstrowac ze mieszkamy i zyjemy razem ale to tez nam sie nie udalo bo potrzebne jest takie samo zaswiadczenie POMOCY |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Katrina
| Do潮czy: 26 Maj 2008 | Posty: 114 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 18 Wrz 2009, 17:51 Temat postu: Witam. |
|
|
kasia11:
Proponuj臋 udac si臋 jak najszybciej do konsulatu Rzeczpospolitej i my艣l臋 偶e tam uzyskasz pomoc w tej sprawie. 呕ycz臋 powodzenia i pozdrawiam. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Anita29
| Do潮czy: 18 Lip 2009 | Posty: 37 | Sk眃: Grindavik |
|
Wys砤ny: 19 Wrz 2009, 11:03 Temat postu: Re: Witam. |
|
|
Witam.
Zastanawiam sie czy na Islandii przy porodzie pobieraja krew pepowinowa. Czy ktos wiec cos na ten temat? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 20 Wrz 2009, 21:28 Temat postu: macierzy艅ski |
|
|
czy mo偶e orientuje sie kto艣,czy macierzy艅ski wlicza si臋 do sta偶u pracy??? pozdrawiam wszystkie przysz艂e i b臋d膮ce juz mamusie  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mucha09
| Do潮czy: 02 Wrz 2009 | Posty: 21 | Sk眃: Rekjavik |
|
Wys砤ny: 20 Wrz 2009, 22:22 Temat postu: Re: :) |
|
|
mexa napisa: | a czy moze orientuje sie ktos z was czy mozna tu w aptece kupic cos w rodzaju *panadol czy nurofen*dla dzieci byla bym wdzieczna za jakies odpowiedzi  | Mo偶na kupi膰 paracetamol w czopkach i w tabletkach jest przeciw b贸lowy i gor膮czkowy |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mucha09
|
Wys砤ny: 20 Wrz 2009, 22:29 Temat postu: |
|
|
Po dw贸ch ci膮偶ach i d艂ugich karmieniach strasznie wypadaj膮 mi w艂osy mo偶e kto艣 podpowie mi co jest skutecznego aby powstrztma膰 to wypadanie.Mo偶e s膮 jakie艣 witamiy ,jaki艣 szampon albo cokolwiek innego i skutecznego |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Grazyna
| Do潮czy: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Sk眃: Islandia |
|
Wys砤ny: 21 Wrz 2009, 9:05 Temat postu: |
|
|
Wszystko co ma w sobie czarn膮 rzep臋 mo偶e pom贸c na wypadnie w艂os贸w.Najlepiej je na pocz膮tku troch臋 podci膮膰. _________________ Brunetka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mucha09
|
Wys砤ny: 21 Wrz 2009, 11:47 Temat postu: |
|
|
Dzi臋ki Gra偶yna tylko nie wiem jak jest po islandzku czarna rzepa,a w艂osy ju偶 podcie艂am. Mo偶e kto艣 poda艂 by mi jakie艣 konkretne nazwy,b臋de bardzo wdzi臋czna. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| luiza
| Do潮czy: 09 Pa 2006 | Posty: 151 | |
|
Wys砤ny: 22 Wrz 2009, 19:55 Temat postu: |
|
|
popytaj w aptece o preparaty na wypadanie wlosow.ja swego czasu widzialam takie preparaty.teraz juz nie pamietam ich nazwy.to byl szampon i serum. moze zacznij jakies tabl.brac np silca. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|