Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Arina
 | Dołączył: 16 Sty 2007 | Posty: 388 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 24 Wrz 2009, 4:10 Temat postu: Czytanie wierszy i bajek dla dzieci . |
|
|
Zastanawiam sie nad zorganizowaniem , niedzielnych popoludni dla maluchow w Keflaviku . Jedna godzine ,w co druga niedziele , bo mysle ,ze maluszki nie usiedza dluzej .Jestem ciekawa , jak wiele osob bylo by chetnych. Gdyby okazalo sie ,ze jest wiele chetnych to mozna by czesciej . Posiadam zbior zabawnych wierszy i bajek , moze nie koniecznie tylko dla maluszkow , mysle ,ze i rodzice odkryli by dziecinstwo na nowo . Czytanie dla maluchow sprawia mi przyjemnosc ( nie ma znaczenia w jakim jezyku) . Rodzice w tych czasach sa bardzo zapracowani , czesto zmeczeni cieszkim dniem pracy . Oczywiscie nie chce wyreczac rodzicow w ich swietych obowiazkach Pomysl na czytanie, zrodzil sie z potrzeby zaszczepienia piekna jezyka ojczystego mojej 3 letniej coreczce. Przyznam ,ze jest to bardzo trudne.
Jeszcze nie rozmawialam w tej sprawie z Urzedem Miasta . Podejme takie kroki ,jesli beda osoby , ktore odbiora to pozytywnie  _________________ Dziekuje wiatru ,bo chroni mnie przed sloncem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 24 Wrz 2009, 8:53 Temat postu: |
|
|
chwalebna inicjatywa , zycze powodzenia , moze kiedys jak wnusio podrosnie to tez skorzystam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Magdam
| Dołączył: 21 Maj 2007 | Posty: 103 | Skąd: Reyjanesbaer |
|
Wysłany: 24 Wrz 2009, 10:26 Temat postu: |
|
|
W Keflaviku jest Polskie Stowarzyszenie Kulturowe i taki pomysĹ juĹź siÄÂ zrodziĹ. MoĹźe poĹÄ
czenie siĹ przyniosĹoby miĹy skutek dla maluchĂłw?
Biblioteka mogĹaby byÄ fajnym miejscem na czytanie bajek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Arina
|
Wysłany: 25 Wrz 2009, 0:40 Temat postu: |
|
|
Jednak nie chciala bym czytac w bibliotece . Wole badziej zaciszne miejse , chociasz biblioteka powinna do takich nalezec, ale nie zawsze tak jest . Myslalam o sali gdzie miesci sie Kafiduus , gdzie jest muzeum ryboustwa itd. Uwage dziecka , mozna bardzo szybko rozprosic ,a skupienie tej uwagi na czyms bardzo istotnym wymaga duzo pracy .Wiem cos o tym , bo pracuje w przedszkolu .Chetnie moge polaczyc sily a nawet spotkac sie w celu omowienia calosci . _________________ Dziekuje wiatru ,bo chroni mnie przed sloncem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Arina
|
Wysłany: 25 Wrz 2009, 0:52 Temat postu: |
|
|
Chodzi mi tez o to , ze to nie ma byc , ot takie 1 godzinne odbebnienie pewnego materialu i do domu . Zakonczeniem spotkania moze byc , maly poczestunek (np : gofry i cieple kakao , ciasto i kawa a dla dzieci mleko ) . Rodzie moga wymienic sie pogladami , dzieci pobawi sie z soba. Zreszta , tyle ile jest hetnych , tyle moze byc ciekawych pomyslow Zaprasza piszcie  _________________ Dziekuje wiatru ,bo chroni mnie przed sloncem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Arina
|
Wysłany: 25 Wrz 2009, 0:55 Temat postu: |
|
|
Przepraszam za bledy ale klawiatra mi sie zacina . Jeszcze nie moge do dzisiaj wyczyscic banana ktorego mi corka wsmarowala . _________________ Dziekuje wiatru ,bo chroni mnie przed sloncem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|