Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| ppi
| Do潮czy: 27 Pa 2008 | Posty: 3 | |
|
Wys砤ny: 28 Wrz 2009, 23:21 Temat postu: zel na z膮bkowanie |
|
|
dla mnie zamiennie pani w aptece sprzeda艂a zel na z膮bkowanie o nazwie gel gingival,ale niesetety nie jest juz taki dobry jak bonjela-ale zawsze pomaga.Dla mojej c贸rci pomaga-wiec moze watro spr贸bowac. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| renia71 Og艂oszeniodawca zweryfikowany
| Do潮czy: 10 Sty 2009 | Posty: 16 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 29 Wrz 2009, 9:36 Temat postu: |
|
|
napewno warto,zawsze to cos
dzieki  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| beatka:)
| Do潮czy: 15 Lis 2008 | Posty: 145 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 29 Wrz 2009, 15:05 Temat postu: |
|
|
niestety...
intuicja nie istnieje... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 29 Wrz 2009, 17:02 Temat postu: |
|
|
witam!
mam do sprzedania bilety dla dwoch osob doroslych i niemowlaka na 18.12.2009 keflavik-warszawa i powrot na 20.01.2010.warszawa - keflavik.jakbyscie sie zdecydowaly na wylot to dzwoncie 8949117.cena 100.000kr |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kasia11
| Do潮czy: 20 Sty 2009 | Posty: 40 | |
|
Wys砤ny: 29 Wrz 2009, 20:31 Temat postu: |
|
|
mam pytanko czy dla noworodk贸w w islandii podaj膮 jakies witami cos jak w polsce witaminy D3 moja c贸rka ma tydzien a nie dosta艂am od lekarzy rzadnej recepty ani wskaz贸wek jak postepowac odno艣nie stosowania witamin aha jeszcze jedno czy teraz w takim czasie s膮 jakies obowiazkowe szczepienia dla takich maluch贸w |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| luiza
| Do潮czy: 09 Pa 2006 | Posty: 151 | |
|
Wys砤ny: 29 Wrz 2009, 20:34 Temat postu: |
|
|
wit.D podaja od pierwszego miesiaca zycia .wszystko Ci powie polozna i dopilnuje krople z ta witamina sa dostepne w kazdej aptece a nazywaja sie livol |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kasia11
| Do潮czy: 20 Sty 2009 | Posty: 40 | |
|
Wys砤ny: 29 Wrz 2009, 21:40 Temat postu: |
|
|
po艂o偶na mnia艂a by膰 wczoraj ale sie nie zjawi艂a nie wiem dlaczego dzwoni艂am do szpitala ze jestem juz w domu i nic a jak jest ze szczepieniami powiadamniaja kiedy sie zglosic na szczepienie jakie sa szczepienia w pierwszych okresach zycia takich maluszkow |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| anetta98
| Do潮czy: 22 Sie 2009 | Posty: 10 | |
|
Wys砤ny: 29 Wrz 2009, 22:54 Temat postu: czesc |
|
|
szczepienie dla dziecka pierwsze jest jak dziecko skonczy trzy miesiacce, ale o tym wszystkim poinformuja cie na bierzaco. gdy skonczy przychodzic do ciebie polozna zacznie przychodzic pielegniarka raz w tygodniu potem w 5 tygodniu zycia maluszka pojedziesz do przychodni na kontrole potem gdy dziecko skonczy 9 tygodni a nastepnie na szczepienie po3miesiacach. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| magda87
| Do潮czy: 12 Cze 2009 | Posty: 33 | |
|
Wys砤ny: 1 Pa 2009, 10:36 Temat postu: |
|
|
czesc dziewczyny urodzilam 3miesiace temu. od ostatniej miesiaczki jest juz ponad miesiac. robilam test wyszedl negatywny a miesiaczki dalej nie ma. moze ktoras z was byla w takiej sytuacji. prosze napiszcie co o tym sadzicie |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| turboneta
 | Do潮czy: 15 Lip 2008 | Posty: 1195 | Sk眃: Gda艅sk |
|
Wys砤ny: 1 Pa 2009, 11:06 Temat postu: |
|
|
magda87 napisa: | czesc dziewczyny urodzilam 3miesiace temu. od ostatniej miesiaczki jest juz ponad miesiac. robilam test wyszedl negatywny a miesiaczki dalej nie ma. moze ktoras z was byla w takiej sytuacji. prosze napiszcie co o tym sadzicie |
My艣l臋, 偶e nie powinna艣 si臋 martwi膰 o ile jest to dla Ciebie zmartwieniem, bo czasami, u niekt贸rych kobiet wyst臋puje jednorazowe krwawienie oko艂o 6-8 tygodnia po porodzie, natomiast w艂a艣ciwa miesi膮czka pojawia si臋 kilka tygodni lub miesi臋cy p贸藕niej w zale偶no艣ci od sposobu karmienia. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| luiza
| Do潮czy: 09 Pa 2006 | Posty: 151 | |
|
Wys砤ny: 1 Pa 2009, 12:17 Temat postu: |
|
|
magda ja tez jestem 3 miesiace po porodzie i w dalszym ciagu nie mam okresu pewnie dlatego ze karmie i piersia i mlekiem NAN .raczej nie pozostaje nam nic innego jak czekac.ale to jest normalne jak sie karmi piersia. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| anika
| Do潮czy: 13 Lip 2009 | Posty: 92 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 2 Pa 2009, 16:04 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny czy ktoras z was korzystala z wczesniejszego urlopu macierzynskiego?
W jakich przypadkach zdecydowalyscie sie na wczesniejszy urlop i czy bez problemu go dostalyscie?
Czy taki urlop wlicza sie w zaplanowany urlop macierzynski (ja chce wziasc 9 miesiecy) zaznaczam ze o takiej mozliwosci poinformowali mnie w eflingu (poniewaz jestem teraz na zwolnieniu lekarskim i pewnie bede na nim do porodu a to jeszcze 2,5 miesiaca)
bede wdzieczna za odpowiedzi.
Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| turboneta
|
Wys砤ny: 2 Pa 2009, 16:53 Temat postu: |
|
|
anika napisa: | Dziewczyny czy ktoras z was korzystala z wczesniejszego urlopu macierzynskiego?
W jakich przypadkach zdecydowalyscie sie na wczesniejszy urlop i czy bez problemu go dostalyscie?
Czy taki urlop wlicza sie w zaplanowany urlop macierzynski (ja chce wziasc 9 miesiecy) zaznaczam ze o takiej mozliwosci poinformowali mnie w eflingu (poniewaz jestem teraz na zwolnieniu lekarskim i pewnie bede na nim do porodu a to jeszcze 2,5 miesiaca)
bede wdzieczna za odpowiedzi.
Pozdrawiam |
Mia艂am bardzo podobna sytuacje. By艂am na zwolnieniu od pi膮tego miesi膮ca.
Najgorsze jest to, 偶e nie pami臋tam dok艂adnie jak to by艂o.
Najpierw p艂aci艂 mi zak艂ad pracy, p贸藕niej efling, a na ko艅cu zaklad ubezpiecze艅.
Troch臋 jest przy tym maszerowania od miejsca do miejsca i wype艂niania druczk贸w.Mam nadziej臋, 偶e nie pomyli艂am kolejno艣ci( kilka latek juz min臋艂o)
Nie jest to odliczane od urlopu macierzy艅skiego. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| evelin1984
| Do潮czy: 14 Gru 2007 | Posty: 40 | |
|
Wys砤ny: 2 Pa 2009, 17:16 Temat postu: |
|
|
Ca艂kowicie zgodz臋 si臋 z Turboneta
Ja tez jestem na zwolnieniu od 3 mies.ci膮偶y.
Najpierw p艂aci艂 mi zaklad pracy,teraz zwi膮zki zawodowe a p贸藕niej zaklad ubezpiecze艅.
To prawda,ze jest przy tym du偶o za艂atwiania,ale c贸偶 jak trzeba... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kasiunia131
| Do潮czy: 16 Lip 2009 | Posty: 76 | |
|
Wys砤ny: 2 Pa 2009, 21:29 Temat postu: HEJ |
|
|
moze ktos wie na jaka pomoc moze liczyc samotnie wychowujaca matka|?????? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| turboneta
|
Wys砤ny: 2 Pa 2009, 22:12 Temat postu: Re: HEJ |
|
|
kasiunia131 napisa: | moze ktos wie na jaka pomoc moze liczyc samotnie wychowujaca matka|?????? |
Zni偶ki w przedszkolu i pomoc finansowa co trzy miesi膮ce. To norma.
Opr贸cz tego niekt贸re osoby jako艣 dokopuj膮 si臋 do pomocy z innych 藕r贸de艂 o kt贸rych nie mam poj臋cia. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| wojek12 Og艂oszeniodawca zweryfikowany
| Do潮czy: 12 Sie 2008 | Posty: 26 | |
|
Wys砤ny: 3 Pa 2009, 23:35 Temat postu: miesiaczki |
|
|
dziewczyny, sprawa miesiaczki jest bardzo indywidualna, zalezy najbardziej od tego jakie sa odstepy miedzy karmieniami. u mnie byly w dzien co 4 godz w nocy co 8 i dostalam pierwsza miesiaczke dopiero po 6 miesiacach. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| wojek12 Og艂oszeniodawca zweryfikowany
| Do潮czy: 12 Sie 2008 | Posty: 26 | |
|
Wys砤ny: 3 Pa 2009, 23:40 Temat postu: |
|
|
jeszcze pytanie. czy ktoras wie, czy nadal organizowane sa te spotkania z Patrycja dla mam i malych szkrabow? czytalam o tym gdzies ok 130 strony ale to byl lipiec. wogole na jakiej zasadzie sa one organizowane? z checia bym sie tam wybrala... _________________ Lukasz |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ewcia1983
| Do潮czy: 04 Gru 2008 | Posty: 10 | |
|
Wys砤ny: 4 Pa 2009, 13:08 Temat postu: |
|
|
Najbli偶sze spotkanie z Patrycj膮 odb臋dzie si臋 15 pa藕dziernika (czwartek) od 11 do 13 na ulicy Borgatuni 25 (Czerwony Krzy偶, du偶y czarny budynek na samym dole). pozdrawiam  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ewcia1983
| Do潮czy: 04 Gru 2008 | Posty: 10 | |
|
Wys砤ny: 4 Pa 2009, 13:12 Temat postu: |
|
|
Przychodz膮 mamusie z dzieciaczkami i rozmawiaj膮 na r贸偶ne tematy. Byli艣my wrze艣niu pierwszy raz na takim spotkaniu i by艂o bardzo fajnie Polecam  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|