reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Zasiłek rodzinny na dziecko
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 24, 25, 26  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mikolaj

PostWysłany: 17 Wrz 2009, 17:55    Temat postu: Re: dodatek na dziecko Odpowiedz z cytatem

[quote="beciaisl"]
mikolaj napisał:
bomba napisał:
Witam wszystkich serdecznie. Slyszalam od znajomych ze w dzielnicy w ktorej mieszkam(KĂłpavogur)jest wyplacany jakis dodatek na dziecko.Czy ktos cos na ten temat wie.Jezeli jest cos takiego to gdzie sie to zalatwia.Z gĂłry dziekuje:)

Ja wiem o dodatkowych pieniazkach na dziecko ktore ukonczylo 9m-cy ale nie skonczylo jeszcze 2lat wyplacaja to co miesiac ok 30 lub 35 tys. W reykjaviku tez to jest wyplacane i jest napewno 35tys. Wyplacane przez 8m-cy dla matki i 4m-ce dla ojca.

http://perlan.kopavogur.is/heimgreidslur/[/quote

amoze ktos wie o takiej stroncie w reykaviku zeby załatwic

W reykjaviku to jest troche bardziej skomplikowane, dla mnie zrobila to kobieta w thonustu...cos tam na mjodd, pokazala mi jak to robic i mezowi zrobilam juz sama nizej podaje link

https://rafraen.reykjavik.is/pages/innskraning/?logon_redirect_uri=%2Fpages%2Fnotandi%2Fumsoknir%2Fumsoknumthjonustutryggingu%2F%3Fiw_language%3Dis_IS

zaloduj sie tu wpisz dane dziecka swoj numer konta kennitala i meza tak samo. Zycze powodzenia
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
zuzula666

PostWysłany: 17 Wrz 2009, 18:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w Reykjaviku wszelkie formalnosci zwiazane z tym mozna zalatwic w urzedzie, nazwy nie pamietam ale wytłumacze jak tam trafic, otóż w centrum koło palacyku na wodzie, obok kosciółka z zielonym dachem znajduje sie długi duzy szary budynek, wchodzi się tam z boku ciągle idąc chodnikiem koło wody. Jak dobrze pamietam na 1 pietrze, trzeba zapytac sie czy moga pomoc zapisac dziecko do przedszkola i przy okazji zaprowadza do biura pietro wyzej gdzie kolejna pani załatwia wszelkie formalnosci zwiazane własnie z tymi 35 tys miesiecznie. Warunkiem jest tylko zapisanie dziecka do przedszkola. Nie wiem czy ktos zrozumie moje tłumaczenie jak tam trafic Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
luiza

PostWysłany: 19 Wrz 2009, 16:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czyli jesli dobrze zrozumialam ten dodatek nie zalezy od dochodow tak? czy moze sa jeszcze inne kryteria przyznawanie tego zasilku?
Powrót do góry
mikolaj

PostWysłany: 19 Wrz 2009, 21:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

luiza napisał:
czyli jesli dobrze zrozumialam ten dodatek nie zalezy od dochodow tak? czy moze sa jeszcze inne kryteria przyznawanie tego zasilku?

Nie zalezy od dochodow i wynosi 35000 miesiecznie. W kopavogur warunkiem jest zakonczenie maciezynskiego w reykjaviku nie.
Powrót do góry
zuzula666

PostWysłany: 19 Wrz 2009, 23:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w reykjaviku warunkiem jest zapisanie dziecka do przedszkola
Powrót do góry
domi
Gość
PostWysłany: 20 Wrz 2009, 1:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a jeżeli zapisze dziecko po skończeniu dwóch lat to co nic nie dostane?
Powrót do góry
luiza

PostWysłany: 20 Wrz 2009, 11:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a moze ktos wie nazwe urzedu w ktorym mozna go otrzymac.czy moze mozna aplikacje przez internet wypelnic?
Powrót do góry
zuzula666

PostWysłany: 20 Wrz 2009, 15:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

po macierzynskim czyli kiedy dziecko konczy 9 miesiecy dostajesz przez 12 miesiecy te 35 tys po tym okresie czasu juz nic sie nie nalezy
Powrót do góry
Katrina

PostWysłany: 20 Wrz 2009, 18:30    Temat postu: Witam. Odpowiedz z cytatem

Mam pytanko dotyczące tego dodatku na dzieciątko. Czy te 12 miesięcy może wykorzystac tylko mama?? Czy to automatycznie rozdzielane jest na dwoje rodziców ?? Dziękuję slicznie za podpowiedź i pozdrawiam cieplutko.
Powrót do góry
zuzula666

PostWysłany: 20 Wrz 2009, 18:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

u mnie było tak ze płaca mi 8 miesiecy a reszte mezowi
Powrót do góry
Grazyna

PostWysłany: 20 Wrz 2009, 20:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja mieszkam poza Reykjavikiem i mi nic sie nie naleĹźy. Crying or Very sad
wojek12
Ogłoszeniodawca zweryfikowany
PostWysłany: 4 Paź 2009, 0:07    Temat postu: rodzinne Odpowiedz z cytatem

witam. urodzilam juz drugie dziecko na islandii w lipcu i czy ktoras z Was sie orientuje czy juz w lutym dostene rodzinne czy dopiero jak dziecko skonczy rok? i drugie pytanie, czy jest to jakis dodatek do rodzinnego dla pierwszego dziecka czy taka sama kwota? Z GORY DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ
lenka087

PostWysłany: 6 Paź 2009, 7:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam Chciałabym sie wypytać dokładnie z tym rodzinnym i tymi 35tys. Czyli jak ja urodziłam w Maju tego roku to po rozliczeniu sie w 2010 bede kwartalnie otrzymywać rodzinne? (ale tylko ja, czy ojciec dziecka również?) Oraz Jak z tymi 35tys?? Jestem z keflaviku i gdzie mam sie ubiegac o te 35tys i czy po zakończeniu macierzyńskiego, czy jak dziecko skonczy 9mies?????????? Prosze o odpowiedz a Jak ktos chciałby mi pomóc to piszcie na PRIV Very Happy
Powrót do góry
mikolaj

PostWysłany: 6 Paź 2009, 9:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lenka087 napisał:
witam Chciałabym sie wypytać dokładnie z tym rodzinnym i tymi 35tys. Czyli jak ja urodziłam w Maju tego roku to po rozliczeniu sie w 2010 bede kwartalnie otrzymywać rodzinne? (ale tylko ja, czy ojciec dziecka również?) Oraz Jak z tymi 35tys?? Jestem z keflaviku i gdzie mam sie ubiegac o te 35tys i czy po zakończeniu macierzyńskiego, czy jak dziecko skonczy 9mies?????????? Prosze o odpowiedz a Jak ktos chciałby mi pomóc to piszcie na PRIV Very Happy

Barnabaetur dostaja oboje rodzice po polowie. A jak jest z tym dodatkiem 35tys. w kef. to nie wiem zapytaj w instytucji w ktorej zapisuje sie dziecko do przedszkola. moze tam by cos wiedzieli. Albo w osrodku pomocy spolecznej. W R-vik to wlasnie tam sie zalatwia.
Powrót do góry
esmerka31

PostWysłany: 6 Paź 2009, 9:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lenka po macierzynskim i 25 a nie 35
Powrót do góry
kwiatek637
UĹťYTKOWNIK ZBANOWANY
PostWysłany: 6 Paź 2009, 10:09    Temat postu: Re:Witam Odpowiedz z cytatem

to jest napewno 35 tys nie 25 pomyliło ci się z rodzinnym
Powrót do góry
esmerka31

PostWysłany: 6 Paź 2009, 10:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

z jakim rodzinnym (rodzinne liczone jest od zarobkow), ummunabæatur w Keflaviku obnizyli w tym roku z 30 tys na 25, no chyba ze nie o tym samym mowimy.
Powrót do góry
paca19

PostWysłany: 6 Paź 2009, 23:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

esmerka31 napisał:
z jakim rodzinnym (rodzinne liczone jest od zarobkow), ummunabæatur w Keflaviku obnizyli w tym roku z 30 tys na 25, no chyba ze nie o tym samym mowimy.

esmerka31 i tu się z tobą zgadzam jest 25tys i to dostaje się po ukończeniu urlopu macierzyńskiego trzeba tylko zgłosić się tam (Keflavik) gdzie zapisuje się dziecko do przedszkola nazwy nie pamiętam...dzisiaj właśnie moja znajoma tak zrobiła...pozdrawiam...
Powrót do góry
mikolaj

PostWysłany: 7 Paź 2009, 9:23    Temat postu: Dodatek na dziecko Odpowiedz z cytatem

Tu jest mowa o dwoch roznych dodatkach. Jeden Barnabaetur- liczone od dochodow. I dodatek na dzidzie po ukonczeniu 9m-ca w R-vik, po zakonczeniu macierzynskiego w K-vogur i nie wiem jak jest w keflaviku, ale ten drugi w r-vik i kopavogur to napewno 35tys.
Powrót do góry
esmerka31

PostWysłany: 7 Paź 2009, 9:39    Temat postu: Re: Dodatek na dziecko Odpowiedz z cytatem

mikolaj napisał:
Tu jest mowa o dwoch roznych dodatkach. Jeden Barnabaetur- liczone od dochodow. I dodatek na dzidzie po ukonczeniu 9m-ca w R-vik, po zakonczeniu macierzynskiego w K-vogur i nie wiem jak jest w keflaviku, ale ten drugi w r-vik i kopavogur to napewno 35tys.

w kef. 25:)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 24, 25, 26  Następny
Strona 11 z 26

Skocz do: