reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 157, 158, 159 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
wojek12
Og艂oszeniodawca zweryfikowany
Do潮czy: 12 Sie 2008
PostWys砤ny: 13 Pa 2009, 1:39    Temat postu: macierzynski Odpowiedz z cytatem

dokladnie, urlop macierzynski oblicza sie na podstawie sredniej wyliczonej z okresu 12 miesiecy NIELICZAC OSTATNICH 6 MIESIECY PRZED DATA PORODU!!!! czyli od przewidywanej daty porodu cofamy sie o 18 miesiecy i z sumy 12 kolejnych miesiecy wyciagamy srednia miesieczna. obliczamy z tego 80 %. i tak:
-3 miesiace nalezy sie mamie
-3 miesiace tacie
- i 3 miesiace do podzialu
mam nadzieje ze opisalam to w miare zrozumiale. to moj 2 urlop, i wiem ze napewno jest to w ten sposob obliczane.
wojek12
PostWys砤ny: 13 Pa 2009, 1:47    Temat postu: macierzynski Odpowiedz z cytatem

do AcidBurn:
macierzynski mozesz sobie podzielic jak Ci sie zywnie podoba. mozesz nawet wziac sobie go ratami. 3mies Ty, pozniej 3mies Twoj m膮z, i kolejne 3 znowu Ty. musisz Tylko pamietac o zasadzie:
-3 miesiace naleza sie Mamie
-3 Tacie
- i 3 ustalacie miedzy soba kto je dostanie.
a to co ustalicie mozecie zawsze podzielic na 50%. wiec w sumie macie 18 miesiecy macierzynskiego do wykorzystania. i tak jak pisalam poprzednio mozecie to brac ratami do momentu az dziecko ukonczy 3 lata.
pozdrawiam
AcidBurn

Do潮czy: 09 Pa 2009
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 13 Pa 2009, 9:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzi臋ki wilekie za wyczerpuj膮ce odpowiedzi.... jeszcze jedno pytanie: 艣rednia jest wyliczana z kwoty netto czy brutto? Question
DOROTAKOC

Do潮czy: 30 Kwi 2008
PostWys砤ny: 13 Pa 2009, 12:43    Temat postu: witam Odpowiedz z cytatem

witam wszyskie mamusie sluchajcie mam problem u mojej coreczki odpadl pepuszek ale strasznie brzydko sie zagoil teraz leci ropka i troszke krwi a najgorsze ze cos z niego wystaje takiego malutkiego zultego martwie sie ze to kiszeczka a do poloznej nie moge sie dodzwonic moze ktoras z was miala taki sam problem i wie gdzie sie zglosic zeby zobaczyli to albo co robila zeby to sie zagoilo
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
mucha09

Do潮czy: 02 Wrz 2009
Sk眃: Rekjavik
PostWys砤ny: 13 Pa 2009, 13:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jedz do najbli偶szej przychodni ,najlepiej do tej do kt贸rej nale偶ysz.I my艣l臋 偶e nie wystaje twojej dzidzi 偶adna kiszka,bo chyba to nie mo偶liwe,z pewno艣ci膮 to strupek.Jak masz w膮tpliwo艣ci to niech to obej偶y jaki艣 lekarz lub po艂o偶na w przychodni.P臋puszek przemywa si臋 jodyn膮 ,taki 偶贸艂ty p艂yn,kupisz w aptece.
Powr髏 do g髍y
DOROTAKOC

PostWys砤ny: 13 Pa 2009, 14:30    Temat postu: p Odpowiedz z cytatem

dzieki bardzo za odpowiedz a mozesz napisac jak ten plyn sie nazywa bo polozna steierdzila ze wszystko ok jest i kazala woda dalej przemywac a ja bym wolala jodyna to pewniejsze jest
Powr髏 do g髍y
kwiatek637
U呕YTKOWNIK ZBANOWANY
Do潮czy: 09 Wrz 2009
PostWys砤ny: 13 Pa 2009, 15:12    Temat postu: Re:Witam Odpowiedz z cytatem

Preparat贸w zawieraj膮cych zwi膮zki jodu, mimo ich skuteczno艣ci przeciwbakteryjnej, nie nale偶y u偶ywa膰 w okresie oko艂oporodowym. Jod jest wch艂aniany przez sk贸r臋 noworodka, co mo偶e powodowa膰 stan przej艣ciowej niedoczynno艣ci tarczycy, zwi膮zany z fa艂szywie dodatnim wynikiem badania przesiewowego oceniaj膮cego jej czynno艣膰. Roztw贸r gencjany cechuje dzia艂anie przeciwbakteryjne, jednak jego zastosowanie w du偶ym stopniu utrudnia ocen臋 stanu kikuta p臋powiny.
Powr髏 do g髍y
kwiatek637
U呕YTKOWNIK ZBANOWANY
Do潮czy: 09 Wrz 2009
PostWys砤ny: 13 Pa 2009, 15:24    Temat postu: Re:Witam Odpowiedz z cytatem

tu dowiecie si臋 wi臋cej http://www.mp.pl/artykuly/index.php?aid=46610
Powr髏 do g髍y
wojek12
PostWys砤ny: 15 Pa 2009, 0:15    Temat postu: macierzynski Odpowiedz z cytatem

do ACIDBURN:
macierzynski oblicza sie z kwoty brutto.

a pepuszek sie zagoi. u nas byla podobna sytuacja, nawet polozna proponowala wypalanie lapisem i dobrze ze sie nie zdecydowalismy bo po paru dniach kikut sie schowal sam. musisz odczekac jakies 2 tyg. a zawsze pepuszek jak odpadnie to troszke sie musi jeszcze podgoic i bedzie tez czerwony. ale daj mu troszke czasu i wszystko sie zagoi. napewno bedzie dobrze. glowa do gory!
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
PostWys砤ny: 15 Pa 2009, 9:50    Temat postu: Re: macierzynski Odpowiedz z cytatem

do ACIDBURN:
O pepuszek trzeba caly czas dbac aby nie byl mokry po kapieli dokladnie wycieraj do sucha. U mojego synka po odpadnieciu byla ropa w i smierdzialo, odrazu zadzwonilam do poloznej ona powiedziala ze tak jest i tezba myc woda i dokladnie osuszac (patyczkami do uszu)
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
DOROTAKOC

PostWys砤ny: 15 Pa 2009, 16:31    Temat postu: pepuszek Odpowiedz z cytatem

dzieki wszystkim juz u niuni troszke lepiej caly czas jak zmieniam pieluszke to przemywam woda i juz widac duza poprawe nie jest czerwony i nie leci ropka pozdrawiam wszystkich
Powr髏 do g髍y
miska123102

Do潮czy: 11 Sty 2009
PostWys砤ny: 15 Pa 2009, 16:42    Temat postu: Re:Witam Odpowiedz z cytatem

moja ma艂a mia艂a wypalane lapisem to naprawde nie bola艂o jest to czarna ma艣膰 kt贸r膮 smaruje lekarka p臋puszek powtarza ten zabieg 2 razy je偶eli zachodzi taka potrzeba po posmarowaniu ju偶 nic z nigo ani nie leci ani nie ma brzydkiego zapachu Very Happy to nie jest nic strasznego Wink
Powr髏 do g髍y
wojek12
PostWys砤ny: 15 Pa 2009, 16:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ale zawsze mimo wszystko lepiej zeby naturalnie sie wszystko zagoilo, tak jak u mojego synka - samo przeszlo. ale jezeli rzeczywiscie u kgogs zachodzi taka potrzeba to dobrze wiedziec ze to nic strasznego , bo "wypalanie" jakos nie za fajnie brzmi.....
miska123102

Do潮czy: 11 Sty 2009
PostWys砤ny: 15 Pa 2009, 17:05    Temat postu: Re:Witam Odpowiedz z cytatem

ta nazwa tez mnie odstraszy艂a Very Happy ale na szcz臋艣cie to nic bolesnego Very Happy mojej ma艂ej po艂o偶na p臋pek oderwa艂a niepotrzebnie bez pytania i dlatego sam si臋 nie zagoi艂 i si臋 paskudzi艂o ale ju偶 jest wszystko ok Very Happy
Powr髏 do g髍y
Anita29

Do潮czy: 18 Lip 2009
Sk眃: Grindavik
PostWys砤ny: 15 Pa 2009, 18:36    Temat postu: Re:Witam Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny czy orientujecie sie dokladnie jakie mleko na dokarmianie podaja w szpitalu? Wiem ze SMA ale chodzi mi o rodzaj. Zolte SMA GOLD czy niebieskie SMA WHITE?
Synkowi kupilam SMA GOLD ale juz po wygladzie widze ze sie rozni Surprised( a synek nie najada sie chociaz dostaje taka dawke jak w szpitalu.
anita.mk@wp.pl
Powr髏 do g髍y
dasha

Do潮czy: 23 Kwi 2008
PostWys砤ny: 15 Pa 2009, 18:45    Temat postu: sma gold Odpowiedz z cytatem

mloczko, ktore dostaja dzieci w szpitalu to sms gold bynajmniej moj takie dostawal.po wyjsciu ze szpitala kupowalam mu gotowe rozrobione w sloiczkach a pozniej kupilam w proszku i rzecziscie kolorkiem sie roznily...
ale mojemu synkowi to nie przeszkadzalo:)))
Powr髏 do g髍y
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
PostWys砤ny: 15 Pa 2009, 21:45    Temat postu: Re:Witam Odpowiedz z cytatem

Anita29 napisa:
Dziewczyny czy orientujecie sie dokladnie jakie mleko na dokarmianie podaja w szpitalu? Wiem ze SMA ale chodzi mi o rodzaj. Zolte SMA GOLD czy niebieskie SMA WHITE?
Synkowi kupilam SMA GOLD ale juz po wygladzie widze ze sie rozni Surprised( a synek nie najada sie chociaz dostaje taka dawke jak w szpitalu.
anita.mk@wp.pl

SMA Gold. SMA white w sklepach na Islandii nie widzialam.
Powr髏 do g髍y
maggie

Do潮czy: 19 Sie 2008
PostWys砤ny: 15 Pa 2009, 23:36    Temat postu: Cwiczenia dla ciezarnych Odpowiedz z cytatem

Czesc dziewczyny,

Chcialam Was poinformowac, ze znalazlam studio fitness, gdzie 2 razy w tygodniu odbywaja sie cwiczenia dla kobiet ciezarnych. Sama tam chodze juz drugi miesiac i jestem bardzo zadowolona. Polecam.

Adres strony:
http://www.studiofitt.is/medgongufitpilates/
Powr髏 do g髍y
kasia11

Do潮czy: 20 Sty 2009
PostWys砤ny: 16 Pa 2009, 15:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moja ma艂a dostawa艂a w szpitalu NAN1 i takie te偶 kupuje teraz do przepajania bo niestety mojego mleka nie wystarcza na ca艂y dzie艅 i noc chcia艂abym zmieni膰 bo cena tego mleka jest wysoka czy musz臋 to skonsultowa膰 z lekarzem mam jescze pytanie moja c贸ra ma na twarzyczce drobne krosteczki niekt贸re s膮 z bia艂ymi cypkami pyta艂am si臋 po艂o偶nej m贸wi艂a 偶e to normalne czy kt贸ra艣 te偶 si臋 tym niepokoi艂a je偶eli co艣 takiego mnia艂y wasze dzieci i czym to leczy艂y艣cie
Powr髏 do g髍y
Basia6

Do潮czy: 14 Sie 2008
PostWys砤ny: 16 Pa 2009, 16:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moj synek tez mial cos takiego i to sie nazywa tradzik niemowlecy. Bron Boze nie wyciskac tego. Samo zejdzie.
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 157, 158, 159 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 158 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.