Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Autor |
Wiadomo |
|
Wysany: 27 Gru 2005, 23:37 Temat postu: ile czasu zajmuje podroz? |
|
|
wlasnie czekam na wize i wylot nie wiem tylko czy jest uruchomione czarterowe polaczenie z pyrzowic? |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 27 Gru 2005, 23:41 Temat postu: |
|
|
Z Pyrzowic na razie jest tylko czarter dla powracających ze świąt, 5 i 6 styczeń.
Na podróż liniami rejsowymi zarezerwuj sobie ok 24h, z przesiadkami i oczekiwaniem na połaczenia. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 27 Gru 2005, 23:45 Temat postu: |
|
|
Wczoraj informował mnie znajomy Ze obok tej budowy budują dopiero pas startowy tak się rymuje a jeszcze nie oddali go do ruchu |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 27 Gru 2005, 23:51 Temat postu: |
|
|
Jaki pas startowy !!!! , poproś go żeby nie robił sobie z ciebie idioty.
Do Polski latamy z Egilsstadir (jakieś 30 km ), notabene jest to jak słyszałem lotnisko zapasowe dla Keflaviku. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 28 Gru 2005, 0:35 Temat postu: |
|
|
Dobra zapytam wprost o warunki atmoseryczne czy są znośnelub podobne do Wielkiej Brytani ,onocy wiem ze teraz jest ze trzy godzinki dnia reszta to szaruga.jak długo tam jesteś i czy Ci się nie znudziło jak przebiegała aklimatyzacja?Planuje także zakup solidnej odzieży I czy sieć bezprzewodowa spisuje się bez zarzutu?trochę sporo pytań ale lubię być solidnie przygotowany. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Navijka
| Doczy: 02 Wrz 2005 | Posty: 39 | Skd: 110 Rvk |
|
Wysany: 30 Gru 2005, 11:05 Temat postu: |
|
|
Halo!
Co do pogody to wydaje mi się że zima nas tu oszczędza.
Teraz jest w miarę w porządalu.
Lekki mrozik -4 i jak nie ma wiatru to daje rade.
Pamietaj że to wyspa i pod wpływem oceanu zimy są tu łagodniejsz niz w Polsce....ale pogoda szybko sie zmienia, ostatnio był taki sztorm że chyba w całym Reykjaviku nie dało sie naewt okna otworzyć, o wyjściu z domu nie wspominając, ewentualnie do samochodu
Aklimatyzacja przebiega szybko: jak sie człowiek do śmierdzącej wody przyzwyczai i di krótkiego dnia to jest ok.
Pewnie sie przez pierwsze dni bedziesz dziwił, ale dla mnie 10 rano i egipskie ciemności to normalka-po prostu tak juz jest i nie da sie tego zmienic a potem przestaje sie to wogóle zauważać.
Prawdziwa frajda zaczyna sie gdy jest jasno:) czasami nie wiem co gorsze Radze kupic odzież mocno przeciwdeszczową i przeciwwietrzną (nie muszą to być goretexy ani baaardzo ciepłe rzeczy-jak jesteś suchy i cie nie przewiewa to nie zmarzniesz tak szybko.Obowiązkowo czapka i rękawice!!!Zwykłe zimowe buty starczą.
Te pytania były nie do mnie ale co mi szkodzi
Znudzić to mi się tu chyba nigdy nie znudzi-zobaczysz sam, a potem jak stąd pojedziesz gdzies indziej to będzie cię denerwował natłok i wielkomiejski ruch..........bo tu tak spokojnie jest
Pozdrawiam!!!
ps.Siec działa jak widac bez zarzutów!! |
|
Powrt do gry |
|
 |
| viking User bywa złośliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Doczy: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skd: Reykjavik |
|
Wysany: 30 Gru 2005, 13:54 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Na podróż liniami rejsowymi zarezerwuj sobie ok 24h, z przesiadkami i oczekiwaniem na połaczenia. |
Z Polski do Islandii samolotem 24h?
Chyba jak samolot zamienisz na lotnie, albo przesiadka w Hong Kongu. _________________ Bardzo niewielu mężczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywają się wytrychem. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 30 Gru 2005, 17:01 Temat postu: |
|
|
Dzieki za porady i ciekawe informacje, na pewno skorzystam.
Do Navijki- opisałem Ci w skrócie info o elektrowni na GG nie wiem cz to otrzymałaś.Nie chciałem opisywać tego na forum o hucie.Jestem szczęśliwy mogąc porozmawiać z Zabrzaninem  |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 30 Gru 2005, 18:42 Temat postu: |
|
|
Cytat: |
Cytat:
Na podróż liniami rejsowymi zarezerwuj sobie ok 24h, z przesiadkami i oczekiwaniem na połaczenia.
Z Polski do Islandii samolotem 24h?
Chyba jak samolot zamienisz na lotnie, albo przesiadka w Hong Kongu.
|
Chłopie twoja upierdliwość jest męcząca , odpowiedziałem konkretnie na pytanie, dotyczące transferów dla pracowników huty - tak długo trwa podróż w ekstremalnym przypadku(przykładowo wylot na święta), i tyle radzę sobie przygotować czasu(zawsze lepiej byc przygotowanym), aha przeważnie lecą grupy 30-40 osobowe.
Ostatnio powrót z Polski trwał nawet 3 dni, jeden samolot wypadł i klops.
Ale lot czarterem z Katowic to tylko 5h - niezła różnica.
A to wylot na święta:
 |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 31 Gru 2005, 2:09 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Chłopie twoja upierdliwość jest męcząca |
Ty nie tylko masz problemy ze zrozumieniem tego co czytasz, ale nawet tego co piszesz. Napisales ze lot liniami rejsowymi z przesiadkami z Polski na Islandie trwa 24h. A teraz zaczynasz kombinowac z rejsami czrterowymi. Zdecyduj sie. Czarter pracowniczy to nie linie rejsowe. _________________ Bardzo niewielu mężczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywają się wytrychem. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 31 Gru 2005, 10:14 Temat postu: |
|
|
Dalej twierdzę że jesteś upierdliwy ja g... w trawie.
Czarter podałem tylko dla porównania.
Nie wcinaj się w temat, jeżeli nie możesz udzielić konkretnej odpowiedzi - pytanie zadała osoba przylatująca na budoweę Bechtela, interesuje ją lot z Katowic do Eglisstadir, organizowany dla pracowników.
Jak się nudzisz to się czymś zajmij, żone poklep po ....... poliż się po jajach - albo zrób jakiś dobry uczynek. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| einar
| Doczy: 06 Lut 2004 | Posty: 1182 | |
|
Wysany: 31 Gru 2005, 11:18 Temat postu: |
|
|
Czy panowie mogliby się uspokoic i wrócić do tematu? Forum to nie jest miejsce na osobiste docinki! Poza tym - jak chcecie sobie pogadać, nawet niezbyt miło to może lepiej na czacie a nie na na forum. Wtedy nie zostawałaby ślady Waszej wymiany zdań.
Proszę też bez zbędnych wulgaryzmów i innych chamskich sformułowań.
Dorośli ludzie a normalnie jak z dziećmi...
Poszlibyście lepiej na piwo, czy coś takiego... |
|
Powrt do gry |
|
 |
| karuta Alpha Team
| Doczy: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
Wysany: 31 Gru 2005, 11:32 Temat postu: |
|
|
No wlasnie ,czy nie moglibyscie sie przeniesc wlasnie na czat lub na priva.Czytanie prywatnych wypowiedzi -rozmow pracownikow huty naprawde nie wnosi nic na forum.Watek o hucie rozrosl sie do gigantycznych rozmiarow ,ale tresci malo.Nie mam na mysli bron boze pozbywania sie uzytkownikow z Forum ,chodzi tylko o to ze naprawde czesc tych rozmow mogla by byc przeprowadzona na priva.A o wile ciekawiej byloby jesli ktos opisalby dokladnie prace ,na czym polega ,jak sie wspolpracuje z islandczykami ,jakie sa wasze odczucia na temat pobytu tutaj. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 31 Gru 2005, 12:36 Temat postu: |
|
|
Bardzo przepraszam einar za moja upierdliwosc jak g... w trawie.
Ale dalej twierdze ze linie rejsowe to nie to samo co czarter wynajety przez firme BECHTELA. Pisanie ze podroz z Polski do Islandii trwa rejsowymi/ICELANDAIR, ICELANDEXPRESS / 24h jest bzdura i wprowadzaniem ludzi w blad.
mariusx od mojej zony to zdaleka!!! _________________ Bardzo niewielu mężczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywają się wytrychem. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Lauraana Alpha Team
 | Doczy: 16 Kwi 2004 | Posty: 136 | Skd: Gdansk/101 Reykjavik |
|
Wysany: 8 Sty 2006, 22:05 Temat postu: |
|
|
ach coz... podroz z Gdanska do Reykjaviku zajela mi tydzien temu dwa dni ;) skasowali mi samolot, nie bylo wolnych miejsc nigdzie, wiec: 14 godzin w pociagu zeby dostac sie na inne lotnisko, 3godziny jeden lot, 7 godzin na lotnisku, 4 godziny drugi lot... Mowie wam... fajnie bylo ;) wyszlam z domu w srode o 9 rano, dotarlam do Reykjaviku w czwartek po polnocy! ;) _________________ og ef þú vilt þá skal ég ljúga að þér... |
|
Powrt do gry |
|
 |
| UncleBechtel
| Doczy: 02 Gru 2005 | Posty: 101 | |
|
Wysany: 9 Sty 2006, 22:49 Temat postu: |
|
|
No właśnie, a moja podróż trwa przeważnie ok. 20h.
A viking bez sensu sie wymądrza na każdy temat, pewnie ma jakaś traume z dzieciństwa i dlatego. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| einar
|
Wysany: 9 Sty 2006, 23:12 Temat postu: |
|
|
Czemu wmawiać ludziom, że podróż trwa 20 godzin?? Standardowo podróż trwa jednak kilka godzin. 20 to może wtedy, jak się leci tanimi liniami i dochodzi problem zgrania połączeń. Jak kupujesz zwykły bilet, to wsiadasz np. na Okęciu, lecisz np. do Londynu i stamtąd Icelandairem jakieś 3 godzinki i jesteś na lotnisku Leifura. Więc nie ma co ludzi straszyć, bo pomyślą, że ta Islandia to gdzieś na końcu świata... Można by powiedzieć, że podróż 5 dni trwa, jak się weźmie pod uwagę prom.
Inna sprawa - nie może być tak, że jak ktoś stara się odpowiedzieć osobom na różne pytania, lub prostuje czyjeś błędy to to się nazywa wymądrzanie się...
Nie wiem jak zauważyłeś u Vikinga syndromy postraumatyczne? Cały czas coś robi, pisze etc. więc problem astenii chyba go nie dotyczy? A może w jakiś tajemniczy sposób zaobserwowałeś jego regres do fazy latencji? Sorry Viking za te wyrażenia i za podejrzenia o te fazy...! To taki zawodowy slang i zboczenie zawodowe... (podkreślam ZAWODOWE! Świntuchy ) |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Lubsko
| Doczy: 07 Gru 2005 | Posty: 73 | Skd: Keflavik |
|
Wysany: 9 Sty 2006, 23:28 Temat postu: |
|
|
No cóż....chyba nie będzie tak żle? Z Polski z Wrocławia (Ryanair) do Londynu polecę raczej rano koło 9 rano a odlot z Londynu (Iceland Express) do Rejkiawiku, dolecę koło 22:30 . Bedę miał przerwe w Londynie ale to i tak nie jest aż tak długo. Więc nie jest aż tak żle ....Z Keflaviku odbiorą mnie samochodem. Lepiej nie straszyć ludzi a na lot ma wpływ zasadniczy -pogoda. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| UncleBechtel
| Doczy: 02 Gru 2005 | Posty: 101 | |
|
Wysany: 10 Sty 2006, 2:08 Temat postu: |
|
|
Zawodowe, czy nie zawodowe - ale te jego napady (vikinga) na ludzi bez żadnego powodu, wpadanie w tematy bez czytania całości, to chyba świadczy o jakiś problemach (w dziecinstwie, w pracy, itp.).
A na marginesie to lot czarterowy z Katowic trwa 3,5h !!!!!!!!!!!!, nieźle prawda, gdyby takie połączenia były na poczatku dziennym.
Zresztą ja odpowiedziałem na pytanie osoby kóra do nas przyjeżdża, i będzie miała wszystko załatwione przez biuro, toteż napisałem jak to wyglada w naszym przypadku.
My latamy tak:
Kraków, Wrocław
do:
Warszawa
potem:
Londyn, Kopenhaga, Sztokcholm, Amsterdam, Frankfurt, Paryż!!!
dalej:
Keflavik
transfer na domestic
i jeszcze godzinka do:
Eglisstadir
Czyli przy dobrych układach, bez kłopotów z pogodą i punktualnością jesteśmy w drodze od:
4.00 rano do 20.00 (tak w przybliżeniu)
Czyli co ?
Mam człowiekowi odpowiedzieć że lot trwa 3,5h ?????, czy zgodnie z prawdą, ale niekoniecznie zgodnie z doświadczeniami innych forumowiczów ? |
|
Powrt do gry |
|
 |
| einar
|
Wysany: 10 Sty 2006, 2:18 Temat postu: |
|
|
To zależy czy mówisz o człowieku lecącym do Egilsstadir do pracy w hucie czy do Reykjavíku, gdzie leci znaczna większość ludzi na świecie.
Wbrew pozorom Islandia to coś więcej niż huta i Bechtel, Alcoa, Karahnjukar i Fjardaal Project...
Nikt nie powiedział, że lot trwa 3,5h - napisałem, że około 3 godzin leci się z Londynu do Keflaviku.
Co do tego zboczenia, to mówiłem o swoim zboczeniu... Czytać trzeba umieć... Nie zauważyłem żadnych specjalnych ataków Vikinga... Częściej zauważam bezsensowne napady na niego.
Cytat: | wpadanie w tematy bez czytania całości, to chyba świadczy o jakiś problemach | Ależ bzdura! Poza tym, żeby wysuwac takie twierdzenia, to warto by było najpierw przeczytać w całości o czym jest mowa, bo takie wpadanie w słowo bez czytania całości to podobno świadczy o problemach... Tak niektórzy mówią...  |
|
Powrt do gry |
|
 |
|