Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| mikolaj
| Do潮czy: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 21 Pa 2009, 9:03 Temat postu: |
|
|
czita napisa: | Dzikei za wiadomosc, pielegniarak jak sie pytalam czy moge zaczac jej dawac normalne mleko to powiedziala wlasnie o tym NyMiolk-u ze to najlepsze ze jest juz przygotowane dla dzieci,nie mowila nic o tym co dajecie waszym.Zabacze jak moja bedzie pila to mleko to zamienimy je.Nigdy nie zwracalam uwagi na nazwy mleka i dlatego pytam,czy to mleko kupie np w bonusie czy to jest w jakichs innych skelpach? |
Mleko Stodmjolk kupisz w kazdym sklepie spzywczym, w bonusie najtaniej ok 90kr za 0,5l. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
|
Wys砤ny: 21 Pa 2009, 9:05 Temat postu: |
|
|
[quote="mikolaj"] czita napisa: | Dzikei za wiadomosc, pielegniarak jak sie pytalam czy moge zaczac jej dawac normalne mleko to powiedziala wlasnie o tym NyMiolk-u ze to najlepsze ze jest juz przygotowane dla dzieci,nie mowila nic o tym co dajecie waszym.Zabacze jak moja bedzie pila to mleko to zamienimy je.Nigdy nie zwracalam uwagi na nazwy mleka i dlatego pytam,czy to mleko kupie np w bonusie czy to jest w jakichs innych skelpach? |
I jeszcze jedno stoi ono na polce nie w wozkach jak inne mleka na kartonie z jednej strony jest zdjecie bobaska a z drugiej dziewczynki karton jest koloru malinowo- niebieskiego. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 21 Pa 2009, 10:27 Temat postu: |
|
|
czita napisa: | lampeczka napisa: | aha!dzi臋kuje Ci bardzo!
kupi臋 jej jeden kartonik i zobacze jak przyjmie to mleczko(chocia偶 w Polsce jad艂膮 danonki a tutaj jej daje te takie ma艂e skyry dla dzieci) i jak sko艅cze te nan2 to zaczne podawa膰 jej to stodmjolk.u mnie jak mieszam mleczko i kaszke to w艂a艣nie jest extra.tylko robie jej bardzo ciep艂e i pewnie dlatego si臋 inaczej rozpuszcza nie wiem.ja swoj膮 na chama karmie!zawsze sie spoce bo chce 偶eby zjad艂a wiecej.a ona jak zacisnie buzie to bywa ci臋偶ko.niejadek taki.czasem muzyka dzia艂a w艂膮czam vive i zaciekawiona wezmie jeszcze kilka 艂y偶eczek tak偶e ciesz si臋 偶e Tw贸j chce je艣膰 ))jeszcze raz dziekujemy:)) |
Moja coreczka pije nymiolk od 1 roku zycia czyli juz rok i powiem ci ze lepiej jej smakowalo jak zaczelam jej to podawac modyfikowane pila ale malo a jak zaczelam dawac no tormalne mleko to jeszcze raz mi tyle wypijala i jest tak do tej pory,to mleko jest robione z mysla o dzieciach jest tak przygotowane aby mogly to pic juz 6 miesieczne smyki,nie trzeba gotowac wystarczy je podgrzac.Chce ci jeszcze doradzic z tym karmieniem,nie dawaj dziecku na sile jesli niechce wiecej to daj spokuj bo przez wciskanie na sile moze ci jesc jeszcze mniej,daj moze jakas zabawkie i sie zacznij bawic i miedzy czasie dawaj jesc,moja tez ponad 2 tyg tylko skubala mi jedzenie a czasami to nic nie chciala jesc,nic na sile bo bedzie jeszcze gorzej,Jeslt taki okres ze dzieci nie maja ochoty jesc i tylko skubia jedzenie ale powinno minac,dawaj duzo pic.Pozdrawiam |
moja ma艂a ma dopiero 6miesiecy i niestety musze jej wciskac bo sama sie o jedzenie nie upomni.to nie jest takie proste z nia.wszyscy m贸wia nie wciskaj, przyglodz sama poprosi.ot贸偶 nie.niekt贸rzy znajomi widzieli ja w akcji przy jedzeniu juz przy pierwszej 艂yzeczce.raz przetrzymalam ja 12 godzin a ona nic.zero.tylko herbata,a przeciez musi jesc.niestety upodobala sobie danonkj w polsce a tutaj te male skyry i tylko to by jadla no ale niemoge jej tylko tym karmic.byly momenty ze karmilam ja na spiaco bralam butle kaszy na spacer i jechalam z koksem.w domu to samo usypialam i karmilam.jak zobaczyli rodzice i tesciowa jak ona je to nie mogli w to uwierzy膰.dodam 偶e po ka偶dym karmieniu jestem zalana potem.tak偶e ja zazdrosz臋 mamom kt贸rych dzieci wcinaj膮 wiecej ni偶 powinny.s膮 pulchniutkie.jak zaczn膮 biega膰 to im to spadnie;)))a ja a偶 si臋 boje jak moja b臋dzie wygl膮da艂a pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Grazyna
| Do潮czy: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Sk眃: Islandia |
|
Wys砤ny: 21 Pa 2009, 11:28 Temat postu: |
|
|
Je艣li to tak wielki dla Ciebie problem to skontaktuj si臋 z lekarzem. Bo wciskanie jedzenia dziecku do nieczego dobrego nie prowadzi, ani teraz ani w przysz艂o艣ci. Rozumiem,偶e si臋 denerwujesz, m贸j ma艂y tez do t艂u艣cioch贸w nie nale偶y. Ale jak ma okresy,偶e nic nie chce je艣膰 to potem je jak za troje. Ja bym zbada艂a dziecko i je偶eli wszystko jest w porz膮dku. To pami臋taj ,偶e nie mo偶esz si臋 przy karmieniu sama stresowa膰 , ani stresowac malutkiej przede wszystkim. _________________ Brunetka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 21 Pa 2009, 11:44 Temat postu: |
|
|
heh z lekarzem??nie raz by艂am i m贸wi艂 ma艂a silna i jest w porz膮dku.pyta艂am si臋 o co艣 na apetyt to mi powiedzieli 偶e nie ma takiej potrzeby.ja si臋 nie denerwuje.robie z siebie g艂upka jakies miny roz艣mieszam j膮 i jako艣 czasem dziabnie kilka 艂y偶eczek.a jak ju偶 mam chwil臋 zw膮tpienia to albo m膮偶 j膮 karmi a ja wychodze na moment albo przestaj臋.ja nie mog臋 na ni膮 nawet krzykn膮膰 bo skubana rozumie i potem ma focha ona tak to jest gitez.non stop si臋 u艣miecha.nawet jak tyle czasu nie je to si臋 艣mieje.silna jest bardzo.sie kreci z jednej strony na drug膮.na macie raz na plecach raz na brzuchu.i tak lata.ja te偶 my艣l臋 偶e to przez z膮bki bo jej zacz臋艂y wychodzi膰 jak mia艂a 3miesi膮ce.dzi膮se艂ka opuchni臋te mia艂a i jak mia艂a 4m.to ju偶 dwie jedyneczki si臋 wyr偶n臋艂y.wi臋c nie panikuje.ale si臋 poce 偶eby jej wcisn膮膰 troszeczk臋 chocia偶.to jest stresuj膮ce ale kto powiedzia艂 偶e matki maj膮 艂atwo.dlatego ja ju偶 jej daje do jedzonka prawie wszystko.tego spr贸buje to tamtego.zupki deserki robie sama.bo tych s艂oik贸w to w og贸le nie chcia艂a je艣膰.pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
|
Wys砤ny: 21 Pa 2009, 14:16 Temat postu: |
|
|
lampeczka napisa: | heh z lekarzem??nie raz by艂am i m贸wi艂 ma艂a silna i jest w porz膮dku.pyta艂am si臋 o co艣 na apetyt to mi powiedzieli 偶e nie ma takiej potrzeby.ja si臋 nie denerwuje.robie z siebie g艂upka jakies miny roz艣mieszam j膮 i jako艣 czasem dziabnie kilka 艂y偶eczek.a jak ju偶 mam chwil臋 zw膮tpienia to albo m膮偶 j膮 karmi a ja wychodze na moment albo przestaj臋.ja nie mog臋 na ni膮 nawet krzykn膮膰 bo skubana rozumie i potem ma focha ona tak to jest gitez.non stop si臋 u艣miecha.nawet jak tyle czasu nie je to si臋 艣mieje.silna jest bardzo.sie kreci z jednej strony na drug膮.na macie raz na plecach raz na brzuchu.i tak lata.ja te偶 my艣l臋 偶e to przez z膮bki bo jej zacz臋艂y wychodzi膰 jak mia艂a 3miesi膮ce.dzi膮se艂ka opuchni臋te mia艂a i jak mia艂a 4m.to ju偶 dwie jedyneczki si臋 wyr偶n臋艂y.wi臋c nie panikuje.ale si臋 poce 偶eby jej wcisn膮膰 troszeczk臋 chocia偶.to jest stresuj膮ce ale kto powiedzia艂 偶e matki maj膮 艂atwo.dlatego ja ju偶 jej daje do jedzonka prawie wszystko.tego spr贸buje to tamtego.zupki deserki robie sama.bo tych s艂oik贸w to w og贸le nie chcia艂a je艣膰.pozdrawiam |
A jak wagowo czy sprawdzalas na centylach jej wymiary jesli nie spadla bardzo to wg. mnie ona je tyle ile potrzebuje ale jesli spadla ze swojego centyla mocno to bym umowila sie na prywatna wizyte z pediatra. Ja tak zrobilam z moim synkiem podejrzewalam u niego alergie na pare rzeczy. Pediatra na wizytach w przychodni mowil to normalne lekarka co mam o niej naprawde dobre zdanie, nie dokonca wierzyla. Wkoncu umowilam sie z pediatra prywatnie zrobil testy i ma alergie na jaja a niedawno wyszze i na penicyline. Prywatne wizyty z dzieckiem tutaj nie sa drogie ja za wizyte z testami zapalacilam ok 800kr. Bylam na Glaesibaer. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 21 Pa 2009, 16:09 Temat postu: |
|
|
no te kropki w karcie s膮 u niej s膮 na styk.i dlatego m贸wi膮 偶e jest dobrze nic nie trzeba jej wiecej.przybiera na wadze ro艣nie wi臋c nie chcieli mi dac nic jej na apetyt.zobaczymy jak ju偶 si臋 z臋by wszystkie wyr偶n膮 ))mo偶e zacznie je艣膰. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
|
Wys砤ny: 21 Pa 2009, 16:28 Temat postu: |
|
|
lampeczka napisa: | no te kropki w karcie s膮 u niej s膮 na styk.i dlatego m贸wi膮 偶e jest dobrze nic nie trzeba jej wiecej.przybiera na wadze ro艣nie wi臋c nie chcieli mi dac nic jej na apetyt.zobaczymy jak ju偶 si臋 z臋by wszystkie wyr偶n膮 ))mo偶e zacznie je艣膰. |
Poczytaj o kaszce sinlak czy jakos tak moja siostra dawala ja swojej corci tez byla niejadkiem, ale trzeba bardzo uwazac z dawkowaniem zeby nie przedobrzyc. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| monika32
| Do潮czy: 21 Wrz 2009 | Posty: 25 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 21 Pa 2009, 22:35 Temat postu: macierzynski a praca |
|
|
Mam pytanie czy kto艣 si臋 mo偶e orientuje czy mo偶na co艣 dorobi膰 oczywi艣cie legalnie b臋d膮c na zasi艂ku macierzy艅skim.Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
|
Wys砤ny: 21 Pa 2009, 22:40 Temat postu: Re: macierzynski a praca |
|
|
monika32 napisa: | Mam pytanie czy kto艣 si臋 mo偶e orientuje czy mo偶na co艣 dorobi膰 oczywi艣cie legalnie b臋d膮c na zasi艂ku macierzy艅skim.Pozdrawiam |
Jesli faedingaorof wykorzystuje 100% twojej launy to niestety nie mozesz.
A mam jeszcze wiadomosc dla mam ktore uzywaja dla swoich pociech emulsje Oilatum. Bylam dzis w aptece Lyfja i widzialam ze maja wlasnie ten produkt. Nie wiem czy jest we wszystkich ja bylam na smaratorgu. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Grazyna
| Do潮czy: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Sk眃: Islandia |
|
Wys砤ny: 22 Pa 2009, 10:10 Temat postu: |
|
|
Faktycznie przy z膮bowaniu dzieci raczej ma艂o jedz膮 . _________________ Brunetka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 22 Pa 2009, 10:47 Temat postu: |
|
|
wiem ze to nie tutajpowinnam pytac o to ale tutaj wiele z was zaglada i moze ktoras z was miala taka sytuacje.
bralam slub tutaj w konsulacie.gdzie mam skladac wnioski o separacje,gdzie isc aby sie dowiedziec wszystkiego??moze ktos wie i podpowie mi.dzieki |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| magda87
| Do潮czy: 12 Cze 2009 | Posty: 33 | |
|
Wys砤ny: 23 Pa 2009, 11:30 Temat postu: |
|
|
czesc dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!! moze orientujecie sie gdzie moge kupic ubranko do chrztu? pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 23 Pa 2009, 18:53 Temat postu: zasilek macierzynski |
|
|
Jesli oczekujecie dziecka i zamierzacie starac sie o zasilek macierzynski, a w okresie poprzedzajacym przyjscie dziecka na swiat jestescie na zasilku dla bezrobotnych uwazajcie zeby nie przerwac ciaglosci gotowosci do podjecia pracy (co najmniej 6 miesiecy przed narodzinami). Chodzi mi glownie o to, zeby przypadkiem nie zawieszac zasilku z powodu wyjazdu do Polski, gdzyz skutkuje to odmowa przyznania pelnego swiadczenia. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Anna2
| Do潮czy: 13 Lut 2009 | Posty: 33 | |
|
Wys砤ny: 25 Pa 2009, 10:37 Temat postu: |
|
|
Witam! dziewczyny ile po porodzie odwiedza malenstwo polozna pierwszy raz?? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 25 Pa 2009, 11:25 Temat postu: |
|
|
Anna2 napisa: | Witam! dziewczyny ile po porodzie odwiedza malenstwo polozna pierwszy raz?? |
chodzi ci ile minut??czy ile razy przyjdzie do Ciebie og贸lnie??
je偶eli chodzi Ci o minuty to ze 30min.tylko a og贸lnie to przyjdzie do Ciebie kilka razy, sprawdzi p臋pek, sk贸rk臋 dzidzi(kolor),zwa偶y, a potem powie 偶e za jaki艣 czas przyjdzie piel臋gniarka.ona bedzie robi艂a to samo.od czasu do czasu zapytaj膮 si臋 Ciebie czy z Tob膮 jest okej.Jak Ty si臋 czujesz z tym 偶e po艂o偶na Ci przys艂uguje jak ze szpitala szybko wyjdziesz.chyba do 48h.bo jak le偶ysz tam ze 3dni to ju偶 potem tylko piel臋gniarka przyjdzie.pozdrawiamy i szybkiego porodu
je偶eli mo偶na zapyta膰 to ch艂opczyk czy dziewczynka???? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Anna2
| Do潮czy: 13 Lut 2009 | Posty: 33 | |
|
Wys砤ny: 25 Pa 2009, 12:30 Temat postu: |
|
|
Chodzilo mi kiedy polozna przyjdzie do domu po wyjsciu ze szpitala:) Bo juz jestem po mam slodziutka corcie! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| miska123102
| Do潮czy: 11 Sty 2009 | Posty: 125 | |
|
Wys砤ny: 25 Pa 2009, 12:51 Temat postu: Re:Witam |
|
|
w szpitalu by艂am 12 godzin wysz艂am o 10 rano w pi膮tek a po艂o偶na by艂a u mnie w sobote chyba o 12, w szpitalu powinni ci powiedzie膰 ile razy przyjdzie po艂o偶na u mnie by艂a 8 razy a potem m贸wi ci kiedy piel臋gniarka przyjdzie albo piel臋gniarka osobi艣cie do ciebie zadzwoni i si臋 z tob膮 um贸wi do mnie dzwoni艂a osobi艣cie i pyta艂a czy potrzebuje t艂umacza na jej wizyty.  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| patryk23l ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
| Do潮czy: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 25 Pa 2009, 13:21 Temat postu: |
|
|
Czy ktos z kobiet w ciazy mysli o zaszczepieniu sie przeciwko swinskiej grypie? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 25 Pa 2009, 13:28 Temat postu: |
|
|
Anna2 napisa: | Chodzilo mi kiedy polozna przyjdzie do domu po wyjsciu ze szpitala:) Bo juz jestem po mam slodziutka corcie! |
ja 6miesiecy temu wysz艂am ze szpitala o 19 te偶 z c贸rci膮 a po艂o偶na przylaz艂a o 20tego samego wieczoru!!!!by艂am z艂a bo tylko co si臋 wyk膮pa艂am i chcia艂am i艣膰 spa膰 bo by艂am zm臋czona jak cho.....i przychodzi艂a potem jeszcze kilka dni chyba w艂a艣nie 8.
apropo tej szczepionki.a tu w og贸le jest to???czy kto艣 co艣 wie wi臋cej na ten temat???co ze szczepieniami dla dzieci???? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|