Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| zuzula666
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Sk眃: Reykjawik |
|
Wys砤ny: 29 Pa 2009, 16:55 Temat postu: |
|
|
jesli jestescie ma艂rze艅stwem to chyba ty tez masz nazwiako po m臋偶u. Jesli nie masz to dadza dziecku twoje nazwisko ale przy wype艂nianiu dokument贸w w Pjodskra mozesz to zmienic. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 29 Pa 2009, 17:47 Temat postu: Re: hej |
|
|
Halszunia napisa: | sluchajcie mam pytanie czy na lotnisku kupie dziecku mleko Nan 1 w kartoniku??? i czytalam ze niektore mamy biora tez bagaz na male dziecko do 2 lat. ja lece pierwszy raz z moim 3 miesiecznym synkiem i juz widze ze ciezko mi sie bedzie spakowac. Czy moglaby mi ktoras z mam wytlumaczyc jak to dokladnie z tym jest? z gory dziekuje za odpowiedz. |
bagaz dziecku nie przys艂uguje, na lotnisku mleka nan nie kupisz(ja nie widzialam).ja lecialam 4wrzesnia czyli niedwano i dla ma艂ej mia艂am nawet wode juz przegotowana w termosie i mi nie powiedzieli nic.nawet 5s艂oiczk贸w z gerbera z deserkami, mleko zabawki.mia艂am swoj膮 podr贸偶na m膮偶 mia艂, baga偶 na samolot(torba 艣rednia)swoj膮 torebk臋(du偶a)zapakowana do granic mo偶liwo艣ci plecak, i torb臋 z w贸zka dla ma艂ej te偶 zapakowan膮.my艣la艂am 偶e mnie cofn膮 z tymi termosami i s艂oiczkami ale byli bardzo uprzejmi i nawet nie musia艂am ma艂ej z noside艂ka wyci膮ga膰 tylko go pani przeszuka艂a(je偶eli to mo偶na nazwa膰 przeszukaniem )to by艂o tutaj.w Polsce podobnie tylko 偶e z noside艂ka musia艂am wyj膮膰 ma艂膮. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| monika32
| Do潮czy: 21 Wrz 2009 | Posty: 25 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 29 Pa 2009, 19:49 Temat postu: lot |
|
|
jezeli lecisz expressem to nie przysluguje bagaz w icelandair mozna miec 10 kg na dziecko plus wozek a takze siedzonko-wozek zdajesz przy biletach. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| monika32
| Do潮czy: 21 Wrz 2009 | Posty: 25 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 29 Pa 2009, 19:53 Temat postu: lot |
|
|
bagaz ten dla dziecka jest podrecznym wiec trzeba uwazac z tym co pakujesz mozesz tez wziac torebke w ktorej bedziesz miala najpotrzebniejsze rzeczy dla dziecka np pieluchy ,mleko itp.oczywiscie swoja tez mozesz wziac torebke |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Katrina
| Do潮czy: 26 Maj 2008 | Posty: 114 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 29 Pa 2009, 21:04 Temat postu: podr贸偶 |
|
|
Kiedy my lecieli艣my z maluszkiem do PL r贸wnie偶 z przera偶eniem patrzy艂am na baga偶e jakie mieli艣my. Wszystkie ciuszki maluszka spakowali艣my w baga偶 podr臋czny (spore plecaki szkolne ), dodatkowo mia艂am torb臋 z rzeczami dla synka : pieluszki, chusteczki, zabaweczki, termosik z wod膮, mleko (wzi臋艂am puszk臋). Rzeczywi艣cie obs艂uga na lotnisku w Keflaviku a tak偶e i w PL by艂a bardzo wyrozumia艂a. Nie czepiali si臋 ani o wod臋, ani o porcje mleka. Synek mia艂 dopiero 2 i p贸艂 miesi膮ca wi臋c sporo tego by艂o. Poza tym lec膮c do PL na pok艂ad samolotu pozwolono wzi膮膰 nam tak偶e fotelik samochodowy, spowrotem niestety musia艂am ju偶 go zda膰 przed wej艣ciem do samolotu. W贸zeczek wioz艂am sobie tutaj z Polski wi臋c z tym te偶 nie by艂o problemu. Ma艂o tego, w PL, przed odpraw膮 ju偶 na samolot byli艣my uprzejmie proszeni jako pierwsi do odprawy ze wzgl臋du na to 偶e mamy malutkie dzieciaczki. By艂o nas rodzic贸w z takimi szkrabami chyba ze 3. Mi艂e )))) Reasumuj膮c wszystko bardzo przychylna jest obs艂uga na lotniskach je艣li chodzi o maluszki. Na linie ICELAND EXPRESS r贸wnie偶 mo偶na mie膰 w贸zeczek i fotelik samochodowy ze sob膮, nie tylko w ICELANDAIR Pozdrawiam wszystkich serdecznie. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| miska123102
| Do潮czy: 11 Sty 2009 | Posty: 125 | |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| magda87
| Do潮czy: 12 Cze 2009 | Posty: 33 | |
|
Wys砤ny: 30 Pa 2009, 16:10 Temat postu: |
|
|
czesc wszystkim. mialyscie dzis wyplacony macierzynski? czy trzeba do jutra czekac a moze do poniedzialku? pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| miska123102
| Do潮czy: 11 Sty 2009 | Posty: 125 | |
|
Wys砤ny: 30 Pa 2009, 16:12 Temat postu: halo |
|
|
ja nie mia艂am dzisiaj wyp艂aconego macierzy艅skiego zdaje mi si臋 偶e trzeba czeka膰 do poniedzia艂ku podobnie jak z zasi艂kami  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Katrina
|
Wys砤ny: 30 Pa 2009, 16:26 Temat postu: hejka |
|
|
i ja czekam na macierzy艅ski. My艣la艂am 偶e tylko u mnie si臋 sp贸藕niaj膮 ale widz臋 偶e nie tylko. My艣l臋 偶e jutro b臋dzie wyp艂acany. Pozdrawiam    |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| md78
| Do潮czy: 20 Sty 2009 | Posty: 27 | |
|
Wys砤ny: 30 Pa 2009, 16:28 Temat postu: |
|
|
Witam a dla mnie wyp艂acili dzisiaj  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 30 Pa 2009, 17:25 Temat postu: |
|
|
mi te偶 dzi艣 ale p贸藕niej ni偶 zwykle zawsze ju偶 ko艂o 10 by艂o a tu niespodzianka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lilianka
| Do潮czy: 17 Cze 2009 | Posty: 34 | |
|
Wys砤ny: 30 Pa 2009, 17:35 Temat postu: pytanko |
|
|
Witam szanowne mamu艣ki
Mam pytanko : Jak powiedzie膰 po angielsku "odesz艂y mi wody" ?
To w razie gdybym zacz臋艂a rodzi膰,a nie wiem jak to powiedzie膰 po ang.
Pozdrawiam serdecznie  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mjkl ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 26 Pa 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wys砤ny: 30 Pa 2009, 18:06 Temat postu: Re: pytanko |
|
|
lilianka napisa: | Witam szanowne mamu艣ki
Mam pytanko : Jak powiedzie膰 po angielsku "odesz艂y mi wody" ?
To w razie gdybym zacz臋艂a rodzi膰,a nie wiem jak to powiedzie膰 po ang.
Pozdrawiam serdecznie  |
my water broke (maj 艂oter bro艂k)
ale pewnie starczy jak pokazesz palcem plame ;] _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lilianka
| Do潮czy: 17 Cze 2009 | Posty: 34 | |
|
Wys砤ny: 30 Pa 2009, 18:28 Temat postu: ... |
|
|
Wymowe mog艂e艣/a艣 sobie darowa膰, a po drugie,chyba nie wyobra偶asz sobie,偶e pojade do szpitala w zafajdanym ubraniu !!!!!!!!!  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kwiatek637 U呕YTKOWNIK ZBANOWANY
| Do潮czy: 09 Wrz 2009 | Posty: 15 | |
|
Wys砤ny: 30 Pa 2009, 18:50 Temat postu: |
|
|
hihihi  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Katrina
|
Wys砤ny: 30 Pa 2009, 21:41 Temat postu: |
|
|
hehehehe  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Basia6
| Do潮czy: 14 Sie 2008 | Posty: 34 | |
|
Wys砤ny: 30 Pa 2009, 22:09 Temat postu: |
|
|
Mi dzisiaj tez wyplacili ale to bylo o 15.30.. a zazwyczaj jest juz po 10... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| AcidBurn
 | Do潮czy: 09 Pa 2009 | Posty: 426 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 31 Pa 2009, 2:54 Temat postu: Re: pytanko |
|
|
mjkl napisa: | my water broke (maj 艂oter bro艂k)
ale pewnie starczy jak pokazesz palcem plame ;] |
aaaaaaaaaaaaahahahahahaha... umar艂am po raz kolejny dzisiaj   
hahahaha _________________ 10.04.2010 - dla mnie najszcz臋艣liwszy dzie艅 mojego 偶ycia  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| luiza
| Do潮czy: 09 Pa 2006 | Posty: 151 | |
|
Wys砤ny: 31 Pa 2009, 17:59 Temat postu: |
|
|
dziewczyny chorowaly moze Wasze dzieciatka na plesniawki ?? ile to trwalo .ja dostalam taki preparat glyserol (nie jestem pewna czy poprawnie zapisalam).stosuje juz od 2 dni i za duzej poprawy nie ma. pielegniarka powiedziala ze jak za 3-4 dni nie przejdzie to trzeba do lekarza .a moze znacie jakies inne preparaty dostepne bez recepty ? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
| Do潮czy: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 31 Pa 2009, 21:09 Temat postu: |
|
|
luiza napisa: | dziewczyny chorowaly moze Wasze dzieciatka na plesniawki ?? ile to trwalo .ja dostalam taki preparat glyserol (nie jestem pewna czy poprawnie zapisalam).stosuje juz od 2 dni i za duzej poprawy nie ma. pielegniarka powiedziala ze jak za 3-4 dni nie przejdzie to trzeba do lekarza .a moze znacie jakies inne preparaty dostepne bez recepty ? |
Moj mamly dostal plesniawki jak mial 7m-cy doktorka przepisala Mykostatin ale to chyba jest na recepte. Po 2 dniach bylo widac poprawe po tygodniu nie bylo sladu. Mam jeszcze pol buteleczki na wszelki wypadej jakby znowu sie pojawila. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|