reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 164, 165, 166 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
lampeczka

Do潮czy: 25 Sty 2009
PostWys砤ny: 31 Pa 2009, 21:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

luiza napisa:
dziewczyny chorowaly moze Wasze dzieciatka na plesniawki ?? ile to trwalo .ja dostalam taki preparat glyserol (nie jestem pewna czy poprawnie zapisalam).stosuje juz od 2 dni i za duzej poprawy nie ma. pielegniarka powiedziala ze jak za 3-4 dni nie przejdzie to trzeba do lekarza .a moze znacie jakies inne preparaty dostepne bez recepty ?

na pewno mnie tu pojad膮 niekt贸re z was ale ja ple艣niawki mojej ma艂ej zwalczy艂am jej moczem.zaje艂o mi to a偶 dwa dni.rano i wieczorem wk艂ada艂am wacik w pieluszke za jaki艣 czas sprawdza艂am czy ju偶 by艂o siku i przeciera艂am j臋zyczek.aphtin nic jej nie pom贸g艂.a nie chcia艂am 偶eby si臋 m臋czy艂a bo strasznie p艂aka艂a przy jedzonku.wiec mo偶e spr贸bowa膰 lepiej tego bo te srodki zawieraj膮 jakie艣 szkodliwe sk艂adniki a od moczu(tylko dzidzi)nic si臋 nie stanie.pozdrawiam
aaaa i do tej pory nic nie ma Very Happy
aaaaaa i to bez recepty lol
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
Grazyna

Do潮czy: 06 Gru 2005
Sk眃: Islandia
PostWys砤ny: 31 Pa 2009, 22:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja te偶 o tym s艂ysza艂am Podobnie jest z katarkiem u maluch贸w trzeba par臋 kropel mleka swego wkropi膰 do noska. Takie stare metody naszych bab膰.
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 31 Pa 2009, 22:55    Temat postu: plesniawki Odpowiedz z cytatem

swoim mleczkiem mozna tez oczka przemywac malcowi jak ma ropiejace. O tej metodzie na plesniawki tez slyszalam ale u niego to bylo straszne i dodatkowo mial goraczke i zapalenie ucha wiec przy antybiotyku mocz nie bylby najlepszym wyjsciem, tak mi sie wydaje.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
sylwiapioterko1

Do潮czy: 26 Gru 2008
PostWys砤ny: 2 Lis 2009, 13:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam, czy ktos moze orientuje sie gdzie znajduje sie przychodnia zdrowia dla reykjaviku 101? za pomoc z gory dziekuje
Powr髏 do g髍y
askonka123

Do潮czy: 30 Pa 2008
PostWys砤ny: 2 Lis 2009, 14:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tutaj masz adres i numer telefonu do tej przychodni
http://www.heilsugaeslan.is/?PageID=37
Powr髏 do g髍y
sylwiapioterko1

Do潮czy: 26 Gru 2008
PostWys砤ny: 2 Lis 2009, 21:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam pytanko, jezeli uzbiera sie sume 25 tys za uslugi lekarskie, to gdzie trzeba zaniesc rachunki, zeby otrzymac czesciowy zwrot pieniedzy i karte znizkowa? Prosilabym o nazwe i adres tej instytucji.
Powr髏 do g髍y
luiza

Do潮czy: 09 Pa 2006
PostWys砤ny: 3 Lis 2009, 0:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tryggingastofnun to zaklad ubezpieczen ,Laugavegi 114 niedaleko Hlemura nie sposob przegapic bo napis jest dosc duzy .
Powr髏 do g髍y
maggie

Do潮czy: 19 Sie 2008
PostWys砤ny: 3 Lis 2009, 0:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sylwiapioterko1 napisa:
Mam pytanko, jezeli uzbiera sie sume 25 tys za uslugi lekarskie, to gdzie trzeba zaniesc rachunki, zeby otrzymac czesciowy zwrot pieniedzy i karte znizkowa? Prosilabym o nazwe i adres tej instytucji.

Instytucja nazywa sie Tryggingastofnum

Tutaj jest adres i nr telefonu:

http://www.tr.is/polszczyzna
Powr髏 do g髍y
ve_a

Do潮czy: 12 Sie 2009
PostWys砤ny: 3 Lis 2009, 15:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej wszystkim:) szcz臋艣liwie do艂膮czam do grona przysz艂ych mamusiek:)))i w zwi膮zku z tym mam wiele pyta艅. ale zaczne od pierwszego, mianowicie kiedy i gdzie i艣c na pierwsz膮 wizyte do lekarza, dodam 偶e mieszkam na kopavogur.
Powr髏 do g髍y
miska123102

Do潮czy: 11 Sty 2009
PostWys砤ny: 3 Lis 2009, 17:38    Temat postu: halo Odpowiedz z cytatem

ve_a napisa:
hej wszystkim:) szcz臋艣liwie do艂膮czam do grona przysz艂ych mamusiek:)))i w zwi膮zku z tym mam wiele pyta艅. ale zaczne od pierwszego, mianowicie kiedy i gdzie i艣c na pierwsz膮 wizyte do lekarza, dodam 偶e mieszkam na kopavogur.

Na pierwsz膮 wizyte musisz i艣膰 prywatnie do ginekologa np do Domus Medica ja tam by艂am ginekolog potwierdza to ze jeste艣 w ci膮偶y potem do ko艅ca ci膮偶y prowadzi ci臋 po艂o偶na oczywi艣cie nic za ni膮 nie p艂acisz Very Happy
je偶eli nie wiesz gdzie na twoim osiedlu pzyjmuj膮 po艂o偶ne ginekolog poda ci adresy
Powr髏 do g髍y
dasha

Do潮czy: 23 Kwi 2008
PostWys砤ny: 3 Lis 2009, 18:10    Temat postu: polozna na kopavogur Odpowiedz z cytatem

Serdeczne gratulacje!!!Jesli mieszkasz na starym kopavogur to najprawdopodobiej twoja przychodnia znajduje sie na hamraborg (w tym samym budynku co landsbanki tylko ze na pierwszym pietrze) Jest tam bardzo fajna polozna-Helga, bylam bardzo zadowolona jak zajmowala sie mna przez cala ciaze:)))
Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 3 Lis 2009, 20:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gratulejszyn ve_a Very Happy
mam pytanko:gdzie mog臋 kupi膰 ksi膮偶ki z bajeczkami dla dzieci???oczywiscie polisz leng艂id偶 lol lol lol lol Wink czy u "WAS"w Reyjkaviku w polskim b臋d膮 Question bo chce zacz膮膰 ma艂ej czyta膰.a u nas w polskim sklepie s膮 tylko przeterminowane gazety!!!a to chyba niezbyt dobra lekturka.pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
czita
Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
Do潮czy: 24 Mar 2009
PostWys砤ny: 3 Lis 2009, 23:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witajcie,gratuluje przyszlej mamusi,ja mamusia zostane poraz drugi marcu i bede miala 2 dziewczynke:)Tak sobie pomyslalam ze moze napiszemy skad jestesmy,skad pochodzimy chodzi mi o Polskie, ja jestem z okolic Koscierzyny w. pomorskie.Pozdrawiam
kula

Do潮czy: 23 Pa 2008
Sk眃: Keflavik
PostWys砤ny: 3 Lis 2009, 23:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lampeczka- sklep polski w Keflaviku i Reyk. ma ten sam facet wiec tam tez chyba nie dostaniesz ksiazek. mozesz kupic przez internet, niektore ksiegarnie wysylaja za ranice, np. www.kolporter.pl
Powr髏 do g髍y
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
PostWys砤ny: 4 Lis 2009, 9:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kula napisa:
lampeczka- sklep polski w Keflaviku i Reyk. ma ten sam facet wiec tam tez chyba nie dostaniesz ksiazek. mozesz kupic przez internet, niektore ksiegarnie wysylaja za ranice, np. www.kolporter.pl

W R-viku maja ksiazeczki dla dzieci moze sz zapytac w sklepie w k-vik czy nie mogliby ci przywiezc z r-vik. Mysle ze nie byloby problemu.
Powr髏 do g髍y
miska123102

Do潮czy: 11 Sty 2009
PostWys砤ny: 4 Lis 2009, 9:19    Temat postu: halo Odpowiedz z cytatem

czita napisa:
Witajcie,gratuluje przyszlej mamusi,ja mamusia zostane poraz drugi marcu i bede miala 2 dziewczynke:)Tak sobie pomyslalam ze moze napiszemy skad jestesmy,skad pochodzimy chodzi mi o Polskie, ja jestem z okolic Koscierzyny w. pomorskie.Pozdrawiam

Gratuluje oczywi艣cie Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
W Sierpniu urodzi艂am dziewczynke jest to moje 2 dziecko pierwszy urodzi艂 si臋 ch艂opczyk mam parke Very Happy jestem bardzo szcz臋艣liwa.
Mo偶na wiedzie膰 w jakim wieku jest pierwsza c贸reczka cieszy si臋 z tego 偶e b臋dziem mia艂a siostrzyczke?
Powr髏 do g髍y
czita
Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
Do潮czy: 24 Mar 2009
PostWys砤ny: 4 Lis 2009, 22:18    Temat postu: Re: halo Odpowiedz z cytatem

Moja coreczka ma 19 miesiecy,jeszcze nie rozumie o co chodzi z tym ze bedzie siostrzyczka ale wie ze w brzuszku jest dzidzia i ze trzeba uwazac aby mamy nie kopnac w przuszek albo uderzyc,mysle ze jak bedzie blizej porodu to mala bedzie juz wiedziec ze w domu bedzie mala dzidzia.Jak w telewizji albo gdzies na zakupach widzi male dzieci to zaraz mowi "didi" i posyla buziaczki, wiec mysle ze za jakis czas bedzie wiecej rozumiala no i jak bede miala wiekszy brzuszek.Sa tu moze przyszle mamusie tez z terminem na marca.Pozdrawiam was wszystkie.
AcidBurn

Do潮czy: 09 Pa 2009
PostWys砤ny: 4 Lis 2009, 22:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej drogie Mamu艣ki!!!
Mam do Was pytanie:
czy bra艂y艣cie znieczulenie podczas porodu, je艣li tak, to jakiego rodzaju??? Warto by艂o, czy nie poleci艂yby艣cie???? Og贸lnie chcia艂abym zna膰 Wasze opinie na ten temat (chodzi mi o panie rodz膮ce tutaj, na wyspie), bo mam z tym dylemat ju偶 teraz i jak zwykle nie chc臋, bo nie lubi臋, decydowa膰 na ostatni膮 chwil臋...
Pozdrawiam i gratuluj臋 nowym Mamom Smile
Buszmenka

Do潮czy: 26 Wrz 2008
PostWys砤ny: 4 Lis 2009, 23:02    Temat postu: Porod na Islandii Odpowiedz z cytatem

witajcie kochane mamuski.AcidBurn ja osobiscie niebralam kompletnie nic,porod trwal 4 godz ze wszystkim,wiec dalam rade.Moja niunia juz konczy za kilka dni 5 miesiecy,jest duza,fajna i slodka Smile .Mysle ze decyzje powinnas sama podjac,to zalezy od boli.Pozdrawiam wszystkie mamuski i ich pociechy!!! Smile
Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 5 Lis 2009, 9:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

AcidBurn napisa:
Hej drogie Mamu艣ki!!!
Mam do Was pytanie:
czy bra艂y艣cie znieczulenie podczas porodu, je艣li tak, to jakiego rodzaju??? Warto by艂o, czy nie poleci艂yby艣cie???? Og贸lnie chcia艂abym zna膰 Wasze opinie na ten temat (chodzi mi o panie rodz膮ce tutaj, na wyspie), bo mam z tym dylemat ju偶 teraz i jak zwykle nie chc臋, bo nie lubi臋, decydowa膰 na ostatni膮 chwil臋...
Pozdrawiam i gratuluj臋 nowym Mamom Smile

a ja wr臋cz wo艂a艂am o znieczulenie lol , ale mi go tu nie dali Evil or Very Mad Rolling Eyes chodzi mi o to w kr臋gos艂up.t艂umaczyli sie tym 偶e dzi艣 niedziela i nie ma lekarza.
za to mia艂am g贸w.....wart膮 akupunkture(mo偶e Ci pomo偶e).wbili mi 3ig艂y w g艂owe i die w nogi(kostki)to mi przeszkadza艂o przy ka偶dym skurczu wi臋c kaza艂am im to wyj膮膰!potem dosta艂am zastrzyk w pupcie(te偶 zero reakjci)po kt贸rym bola艂 mnie po艣ladek jeszcze tydzie艅 po porodzie i by艂 mega siniak!no a potem dali gaz tylko nie wiem po co!por贸d mia艂am wywo艂ywany wi臋c by艂 tragiczny lol ale 偶yj臋 i crcia ma prawie 7miesi臋cy i jest gitez!usmiechnieta caly czas,chyba mi wynagradza por贸d lol lol lol
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 164, 165, 166 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 165 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.