Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 31 Pa 2009, 21:38 Temat postu: |
|
|
luiza napisa: | dziewczyny chorowaly moze Wasze dzieciatka na plesniawki ?? ile to trwalo .ja dostalam taki preparat glyserol (nie jestem pewna czy poprawnie zapisalam).stosuje juz od 2 dni i za duzej poprawy nie ma. pielegniarka powiedziala ze jak za 3-4 dni nie przejdzie to trzeba do lekarza .a moze znacie jakies inne preparaty dostepne bez recepty ? |
na pewno mnie tu pojad膮 niekt贸re z was ale ja ple艣niawki mojej ma艂ej zwalczy艂am jej moczem.zaje艂o mi to a偶 dwa dni.rano i wieczorem wk艂ada艂am wacik w pieluszke za jaki艣 czas sprawdza艂am czy ju偶 by艂o siku i przeciera艂am j臋zyczek.aphtin nic jej nie pom贸g艂.a nie chcia艂am 偶eby si臋 m臋czy艂a bo strasznie p艂aka艂a przy jedzonku.wiec mo偶e spr贸bowa膰 lepiej tego bo te srodki zawieraj膮 jakie艣 szkodliwe sk艂adniki a od moczu(tylko dzidzi)nic si臋 nie stanie.pozdrawiam
aaaa i do tej pory nic nie ma
aaaaaa i to bez recepty  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Grazyna
| Do潮czy: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Sk眃: Islandia |
|
Wys砤ny: 31 Pa 2009, 22:11 Temat postu: |
|
|
Ja te偶 o tym s艂ysza艂am Podobnie jest z katarkiem u maluch贸w trzeba par臋 kropel mleka swego wkropi膰 do noska. Takie stare metody naszych bab膰. _________________ Brunetka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
| Do潮czy: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 31 Pa 2009, 22:55 Temat postu: plesniawki |
|
|
swoim mleczkiem mozna tez oczka przemywac malcowi jak ma ropiejace. O tej metodzie na plesniawki tez slyszalam ale u niego to bylo straszne i dodatkowo mial goraczke i zapalenie ucha wiec przy antybiotyku mocz nie bylby najlepszym wyjsciem, tak mi sie wydaje. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| sylwiapioterko1
| Do潮czy: 26 Gru 2008 | Posty: 37 | |
|
Wys砤ny: 2 Lis 2009, 13:52 Temat postu: |
|
|
witam, czy ktos moze orientuje sie gdzie znajduje sie przychodnia zdrowia dla reykjaviku 101? za pomoc z gory dziekuje |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| askonka123
| Do潮czy: 30 Pa 2008 | Posty: 22 | |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| sylwiapioterko1
| Do潮czy: 26 Gru 2008 | Posty: 37 | |
|
Wys砤ny: 2 Lis 2009, 21:24 Temat postu: |
|
|
Mam pytanko, jezeli uzbiera sie sume 25 tys za uslugi lekarskie, to gdzie trzeba zaniesc rachunki, zeby otrzymac czesciowy zwrot pieniedzy i karte znizkowa? Prosilabym o nazwe i adres tej instytucji. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| luiza
| Do潮czy: 09 Pa 2006 | Posty: 151 | |
|
Wys砤ny: 3 Lis 2009, 0:36 Temat postu: |
|
|
Tryggingastofnun to zaklad ubezpieczen ,Laugavegi 114 niedaleko Hlemura nie sposob przegapic bo napis jest dosc duzy . |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| maggie
| Do潮czy: 19 Sie 2008 | Posty: 88 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 3 Lis 2009, 0:38 Temat postu: |
|
|
sylwiapioterko1 napisa: | Mam pytanko, jezeli uzbiera sie sume 25 tys za uslugi lekarskie, to gdzie trzeba zaniesc rachunki, zeby otrzymac czesciowy zwrot pieniedzy i karte znizkowa? Prosilabym o nazwe i adres tej instytucji. |
Instytucja nazywa sie Tryggingastofnum
Tutaj jest adres i nr telefonu:
http://www.tr.is/polszczyzna |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ve_a
| Do潮czy: 12 Sie 2009 | Posty: 9 | |
|
Wys砤ny: 3 Lis 2009, 15:52 Temat postu: |
|
|
hej wszystkim:) szcz臋艣liwie do艂膮czam do grona przysz艂ych mamusiek:)))i w zwi膮zku z tym mam wiele pyta艅. ale zaczne od pierwszego, mianowicie kiedy i gdzie i艣c na pierwsz膮 wizyte do lekarza, dodam 偶e mieszkam na kopavogur. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| miska123102
| Do潮czy: 11 Sty 2009 | Posty: 125 | |
|
Wys砤ny: 3 Lis 2009, 17:38 Temat postu: halo |
|
|
ve_a napisa: | hej wszystkim:) szcz臋艣liwie do艂膮czam do grona przysz艂ych mamusiek:)))i w zwi膮zku z tym mam wiele pyta艅. ale zaczne od pierwszego, mianowicie kiedy i gdzie i艣c na pierwsz膮 wizyte do lekarza, dodam 偶e mieszkam na kopavogur. |
Na pierwsz膮 wizyte musisz i艣膰 prywatnie do ginekologa np do Domus Medica ja tam by艂am ginekolog potwierdza to ze jeste艣 w ci膮偶y potem do ko艅ca ci膮偶y prowadzi ci臋 po艂o偶na oczywi艣cie nic za ni膮 nie p艂acisz
je偶eli nie wiesz gdzie na twoim osiedlu pzyjmuj膮 po艂o偶ne ginekolog poda ci adresy |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| dasha
| Do潮czy: 23 Kwi 2008 | Posty: 48 | |
|
Wys砤ny: 3 Lis 2009, 18:10 Temat postu: polozna na kopavogur |
|
|
Serdeczne gratulacje!!!Jesli mieszkasz na starym kopavogur to najprawdopodobiej twoja przychodnia znajduje sie na hamraborg (w tym samym budynku co landsbanki tylko ze na pierwszym pietrze) Jest tam bardzo fajna polozna-Helga, bylam bardzo zadowolona jak zajmowala sie mna przez cala ciaze:))) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 3 Lis 2009, 20:38 Temat postu: |
|
|
gratulejszyn ve_a
mam pytanko:gdzie mog臋 kupi膰 ksi膮偶ki z bajeczkami dla dzieci???oczywiscie polisz leng艂id偶 czy u "WAS"w Reyjkaviku w polskim b臋d膮 bo chce zacz膮膰 ma艂ej czyta膰.a u nas w polskim sklepie s膮 tylko przeterminowane gazety!!!a to chyba niezbyt dobra lekturka.pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| czita Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
| Do潮czy: 24 Mar 2009 | Posty: 130 | |
|
Wys砤ny: 3 Lis 2009, 23:31 Temat postu: |
|
|
Witajcie,gratuluje przyszlej mamusi,ja mamusia zostane poraz drugi marcu i bede miala 2 dziewczynke:)Tak sobie pomyslalam ze moze napiszemy skad jestesmy,skad pochodzimy chodzi mi o Polskie, ja jestem z okolic Koscierzyny w. pomorskie.Pozdrawiam _________________ "Nie mo偶emy utrzyma膰 偶adnego dnia, ale mo偶emy go nie straci膰" |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kula
| Do潮czy: 23 Pa 2008 | Posty: 42 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 3 Lis 2009, 23:33 Temat postu: |
|
|
lampeczka- sklep polski w Keflaviku i Reyk. ma ten sam facet wiec tam tez chyba nie dostaniesz ksiazek. mozesz kupic przez internet, niektore ksiegarnie wysylaja za ranice, np. www.kolporter.pl |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
| Do潮czy: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 4 Lis 2009, 9:03 Temat postu: |
|
|
kula napisa: | lampeczka- sklep polski w Keflaviku i Reyk. ma ten sam facet wiec tam tez chyba nie dostaniesz ksiazek. mozesz kupic przez internet, niektore ksiegarnie wysylaja za ranice, np. www.kolporter.pl |
W R-viku maja ksiazeczki dla dzieci moze sz zapytac w sklepie w k-vik czy nie mogliby ci przywiezc z r-vik. Mysle ze nie byloby problemu. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| miska123102
| Do潮czy: 11 Sty 2009 | Posty: 125 | |
|
Wys砤ny: 4 Lis 2009, 9:19 Temat postu: halo |
|
|
czita napisa: | Witajcie,gratuluje przyszlej mamusi,ja mamusia zostane poraz drugi marcu i bede miala 2 dziewczynke:)Tak sobie pomyslalam ze moze napiszemy skad jestesmy,skad pochodzimy chodzi mi o Polskie, ja jestem z okolic Koscierzyny w. pomorskie.Pozdrawiam |
Gratuluje oczywi艣cie
W Sierpniu urodzi艂am dziewczynke jest to moje 2 dziecko pierwszy urodzi艂 si臋 ch艂opczyk mam parke jestem bardzo szcz臋艣liwa.
Mo偶na wiedzie膰 w jakim wieku jest pierwsza c贸reczka cieszy si臋 z tego 偶e b臋dziem mia艂a siostrzyczke? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| czita Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
| Do潮czy: 24 Mar 2009 | Posty: 130 | |
|
Wys砤ny: 4 Lis 2009, 22:18 Temat postu: Re: halo |
|
|
Moja coreczka ma 19 miesiecy,jeszcze nie rozumie o co chodzi z tym ze bedzie siostrzyczka ale wie ze w brzuszku jest dzidzia i ze trzeba uwazac aby mamy nie kopnac w przuszek albo uderzyc,mysle ze jak bedzie blizej porodu to mala bedzie juz wiedziec ze w domu bedzie mala dzidzia.Jak w telewizji albo gdzies na zakupach widzi male dzieci to zaraz mowi "didi" i posyla buziaczki, wiec mysle ze za jakis czas bedzie wiecej rozumiala no i jak bede miala wiekszy brzuszek.Sa tu moze przyszle mamusie tez z terminem na marca.Pozdrawiam was wszystkie. _________________ "Nie mo偶emy utrzyma膰 偶adnego dnia, ale mo偶emy go nie straci膰" |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| AcidBurn
 | Do潮czy: 09 Pa 2009 | Posty: 426 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 4 Lis 2009, 22:38 Temat postu: |
|
|
Hej drogie Mamu艣ki!!!
Mam do Was pytanie:
czy bra艂y艣cie znieczulenie podczas porodu, je艣li tak, to jakiego rodzaju??? Warto by艂o, czy nie poleci艂yby艣cie???? Og贸lnie chcia艂abym zna膰 Wasze opinie na ten temat (chodzi mi o panie rodz膮ce tutaj, na wyspie), bo mam z tym dylemat ju偶 teraz i jak zwykle nie chc臋, bo nie lubi臋, decydowa膰 na ostatni膮 chwil臋...
Pozdrawiam i gratuluj臋 nowym Mamom  _________________ 10.04.2010 - dla mnie najszcz臋艣liwszy dzie艅 mojego 偶ycia  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Buszmenka
| Do潮czy: 26 Wrz 2008 | Posty: 56 | |
|
Wys砤ny: 4 Lis 2009, 23:02 Temat postu: Porod na Islandii |
|
|
witajcie kochane mamuski.AcidBurn ja osobiscie niebralam kompletnie nic,porod trwal 4 godz ze wszystkim,wiec dalam rade.Moja niunia juz konczy za kilka dni 5 miesiecy,jest duza,fajna i slodka .Mysle ze decyzje powinnas sama podjac,to zalezy od boli.Pozdrawiam wszystkie mamuski i ich pociechy!!!  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 5 Lis 2009, 9:21 Temat postu: |
|
|
AcidBurn napisa: | Hej drogie Mamu艣ki!!!
Mam do Was pytanie:
czy bra艂y艣cie znieczulenie podczas porodu, je艣li tak, to jakiego rodzaju??? Warto by艂o, czy nie poleci艂yby艣cie???? Og贸lnie chcia艂abym zna膰 Wasze opinie na ten temat (chodzi mi o panie rodz膮ce tutaj, na wyspie), bo mam z tym dylemat ju偶 teraz i jak zwykle nie chc臋, bo nie lubi臋, decydowa膰 na ostatni膮 chwil臋...
Pozdrawiam i gratuluj臋 nowym Mamom  |
a ja wr臋cz wo艂a艂am o znieczulenie , ale mi go tu nie dali chodzi mi o to w kr臋gos艂up.t艂umaczyli sie tym 偶e dzi艣 niedziela i nie ma lekarza.
za to mia艂am g贸w.....wart膮 akupunkture(mo偶e Ci pomo偶e).wbili mi 3ig艂y w g艂owe i die w nogi(kostki)to mi przeszkadza艂o przy ka偶dym skurczu wi臋c kaza艂am im to wyj膮膰!potem dosta艂am zastrzyk w pupcie(te偶 zero reakjci)po kt贸rym bola艂 mnie po艣ladek jeszcze tydzie艅 po porodzie i by艂 mega siniak!no a potem dali gaz tylko nie wiem po co!por贸d mia艂am wywo艂ywany wi臋c by艂 tragiczny ale 偶yj臋 i crcia ma prawie 7miesi臋cy i jest gitez!usmiechnieta caly czas,chyba mi wynagradza por贸d  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|