Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| mikolaj
| Dołączył: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 2 Lis 2009, 23:00 Temat postu: |
|
|
AcidBurn napisał: | o matko... dlaczego nie sprĂłbujesz pogadaÄ z kolesiem, moĹźe zapĹaci ten rachunek.... jeĹli nie, wtedy warto zgĹosiÄ siÄ z tym do ubezpieczalni, ewntualnie iĹÄ na policjÄ, wytĹumaczyÄ sprawÄ i poprosiÄ o wysĹanie raportu z wypadku do ubezpieczalni lub wysĹaÄ samej oraz doĹÄ
czyÄ kopiÄ umowy sprzedaĹźy z datÄ
i wyjaĹnieniem caĹej sytuacji... powinno pomĂłc... |
Mozesz zapytac o prawnika w Ahusie, z tego co slyszalam jest darmowy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| AcidBurn
 | Dołączył: 09 Paź 2009 | Posty: 426 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 2 Lis 2009, 23:17 Temat postu: |
|
|
zawsze moĹźna, ale z darmowymi prawnikami róşnie bywa ;] najlepiej siÄ trochÄ wysiliÄ i samemu rozwiÄ
zaÄ problem..moim skromnym zdaniem... _________________ 10.04.2010 - dla mnie najszczÄĹliwszy dzieĹ mojego Ĺźycia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 2 Lis 2009, 23:30 Temat postu: Re: halo |
|
|
miska123102 napisał: | prĂłbowaĹam sama wyjaĹniÄ ale pan w ubezpieczalni powiedziaĹ zebym wziÄĹa rachunek i zaniosĹa go temu kto spowodowaĹ ten wypadek Ĺmieszny on jest naprawde musze iĹÄ do prawnika bo to nie jest tak Ĺatwo zaĹatwiÄ tÄ
sprawe nie wiedziaĹam Ĺźe takie durnie tu siedzÄ
w tych biurach naprawde nie mam sĹĂłw  |
sytuacja jest analogiczna do tej gdy pozyczasz np komus auto i ktos powoduje wypadek. ten kto prowadzil auto odpowiada wtedy za szkody, nie wlasciciel auta. prawnik tu nie potrzebny. zglos skarge na goscia z ubezpieczalni jego przelozonemu a sprawa rozwiaze sie w trybie ekspresowym. ;] _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| miska123102
| Dołączył: 11 Sty 2009 | Posty: 125 | |
|
Wysłany: 3 Lis 2009, 9:35 Temat postu: |
|
|
dzieki za odp przejde siÄ jeszcze raz do ubezpieczalni i pogadam z kimĹ wyĹźej moĹźe uda mi siÄ wyjaĹniÄ a jak nie zostanie mi adwokat  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| AcidBurn
|
Wysłany: 3 Lis 2009, 11:33 Temat postu: |
|
|
mjkl... co Ty mi tu daĹeĹ???? ich juĹź nie ma : maile nie dochodzÄ
, telefon nie dziaĹa.... :/ masz jakiĹ inny namiar??? _________________ 10.04.2010 - dla mnie najszczÄĹliwszy dzieĹ mojego Ĺźycia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 3 Lis 2009, 14:10 Temat postu: |
|
|
AcidBurn napisał: |
mjkl... co Ty mi tu daĹeĹ???? ich juĹź nie ma : maile nie dochodzÄ
, telefon nie dziaĹa.... :/ masz jakiĹ inny namiar??? |
ni. pewno zbankrutowali ;]
http://www.balticnordic.com/aflvaki-hf-reykjavik/company.html _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| AcidBurn
|
Wysłany: 3 Lis 2009, 21:57 Temat postu: |
|
|
byĹam w Ahusie.... nie ma Ĺźadnego takiego oĹrodka w tym naszym xxxx.... aaarrrggghhhh..... no to siÄ zacznÄ
schody... _________________ 10.04.2010 - dla mnie najszczÄĹliwszy dzieĹ mojego Ĺźycia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 3 Lis 2009, 22:12 Temat postu: |
|
|
miska123102 napisał: | dzieki za odp przejde siÄ jeszcze raz do ubezpieczalni i pogadam z kimĹ wyĹźej moĹźe uda mi siÄ wyjaĹniÄ a jak nie zostanie mi adwokat  | Radzil bym Ci wziasc tlumacza z prawdziwego zdarzenia, ja moglem cos przekrecic lub zle zrozumiec , powodzenia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 3 Maj 2010, 17:59 Temat postu: Prawnik |
|
|
Wtam! PotrzÄbujÄ dobrego prawnika,moĹźe ktoĹ ma namiar? ProszÄ o odp.na prw. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 3 Maj 2010, 23:29 Temat postu: AHUS |
|
|
CZY KTOS WIE GDZIE JEST TERAZ AHUS NA LAUGAVEGUR TAM GDZIE BYL CZY GO PRZENIESLI ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| piotrek1307
| Dołączył: 06 Wrz 2010 | Posty: 3 | Skąd: polska/keflavik |
|
Wysłany: 13 Wrz 2010, 18:22 Temat postu: witam pomóşcie!!!! |
|
|
witam, mam pytanie co mogÄ zrobiÄ, pracuje w Islandii od ponad miesiaca, prace mialem tutaj ustalona juz w Polsce, pracuje u osoby znanej w calej Islandii mam korenspondecje email z niÄ
jeszcze sprzed przyjazdu tutaj, mam podane wynagrodzenie, ze praca bedzie z umowa, ona bedzie placila wszystkie skladki, godziny pracy itd. Po miesiacu, pytam sie zarowno wlasciciela jak i menagera kiedy dostane pieniadze, slysze dzisiaj i tak jest caly czas a pieniedzy nie ma. Dodam ze nie dostalem zadnej umowy, pracuje srednio od godz 10 do 23, a mialem ustalone 8 godzin 6 dni w tyg. pracuje codziennie. co moge w takiej sytuacji zrobic?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| svavec OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 02 Lis 2008 | Posty: 532 | Skąd: Gdynia |
|
Wysłany: 14 Wrz 2010, 0:47 Temat postu: |
|
|
Smigaj prosto do zwiazkow zawodowych. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| darek 13 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 10 Kwi 2008 | Posty: 682 | Skąd: Z nie nacka |
|
Wysłany: 15 Wrz 2010, 19:03 Temat postu: Re: witam pomóşcie!!!! |
|
|
piotrek1307 napisał: | witam, mam pytanie co mogÄ zrobiÄ, pracuje w Islandii od ponad miesiaca, prace mialem tutaj ustalona juz w Polsce, pracuje u osoby znanej w calej Islandii mam korenspondecje email z niÄ
jeszcze sprzed przyjazdu tutaj, mam podane wynagrodzenie, ze praca bedzie z umowa, ona bedzie placila wszystkie skladki, godziny pracy itd. Po miesiacu, pytam sie zarowno wlasciciela jak i menagera kiedy dostane pieniadze, slysze dzisiaj i tak jest caly czas a pieniedzy nie ma. Dodam ze nie dostalem zadnej umowy, pracuje srednio od godz 10 do 23, a mialem ustalone 8 godzin 6 dni w tyg. pracuje codziennie. co moge w takiej sytuacji zrobic?? |
A w czym leĹźy problem?
Chesz dostaÄ pieniÄ
dze, umowÄ czy moĹźe chcesz mniej pracowaÄ.
Z tego co napisaĹeĹ to jest tak jak napisaĹeĹ, umowa bÄdzie i kasa teĹź bÄdzie, skĹadki teĹź bÄdÄ
opĹacone. W Islandii pracodawca nie musi od razu podpisywaÄ z tobÄ
umowy. _________________ ZrĂłwnowaĹźona kobieta to wspaniaĹy przyjaciel czĹowieka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kleopatra
| Dołączył: 30 Sty 2011 | Posty: 6 | |
|
Wysłany: 3 Paź 2011, 21:06 Temat postu: prawnik |
|
|
Witam. Czy moĹźe ktoĹ poleciÄ dobrego prawnika? A moĹźe ktoĹ wie z jakimi kosztami trzeba siÄ liczyÄ, tzn. ile za godzinÄ siÄ ceniÄ
tutaj prawnicy. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| JPMorgan UĹťYTKOWNIK ZBANOWANY
| Dołączył: 26 Gru 2009 | Posty: 215 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 9 Sty 2012, 19:48 Temat postu: |
|
|
"Did you have an access to the apartment at xxx while you where abroad? Can you prove that?"
Jesli ktos rozumie jak mozna udowodnic ze mialo sie dostep do mieszkania bedac zagranica, to prosze o nadsylanie swoich pomyslow. _________________ Madly Mad Madman |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 9 Sty 2012, 20:38 Temat postu: |
|
|
JPMorgan napisał: | "Did you have an access to the apartment at xxx while you where abroad? Can you prove that?"
Jesli ktos rozumie jak mozna udowodnic ze mialo sie dostep do mieszkania bedac zagranica, to prosze o nadsylanie swoich pomyslow. |
majac klucze do mieszkania masz dostep do niego. prawniczy belkot czesto mija sie z jezykiem potocznym czy czasem logika. ;] _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| tori1029
| Dołączył: 22 Sty 2012 | Posty: 16 | |
|
Wysłany: 18 Mar 2012, 19:17 Temat postu: POLSKI ADWOKAT |
|
|
Czy ma ktos namiary na polskiego adwokata w Reykjaviku?
Bardzo prosze o informacje[/b] |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gajner2703 UĹťYTKOWNIK ZBANOWANY
| Dołączył: 09 Lis 2010 | Posty: 3 | |
|
Wysłany: 23 Mar 2012, 9:16 Temat postu: odszkodowanie i placa za zwolnienie |
|
|
witam mam maly problem mialem wypadek w pracy mianowicie obciÄlo mi kawalek palca jest on teraz na miejscu tylko ze wyglada troche zle nerwy mam na zewnatrz poprostu zle z nim jest czyli problem w pracy , pracowalem na statku za zwolnienie placili mi tylko 2 miesiace 100 % a potem tylko podstawowe gdzie moi koledzy brali na statku sumy okolo 700 tyĹ . wziolem prawnika z tort is dlugo to wszytko trwalo co do odszkodowania a co do czego dostalem marne 300 pare tysiecy i niby nie nalezy mi sie nic wiecej czyli w plecy jestem okolo 1.5 mln koron z samego statku gdzie moge sprawdzic to ponownie bo zwiÄ
zki moje odpadaja bo chyba pracujÄ
razem z mojÄ
firmÄ
bo jak sie dowiedzÄ
gdzie pracuje to nagle obowiazujÄ
nas inne zasady niz dla innych z tych zwiazkow co mam zrobic dziekuje z gory aha do wypadku pracowalem okolo 2 lat |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 23 Mar 2012, 9:18 Temat postu: Re: odszkodowanie i placa za zwolnienie |
|
|
gajner2703 napisał: | witam mam maly problem mialem wypadek w pracy mianowicie obciÄlo mi kawalek palca jest on teraz na miejscu tylko ze wyglada troche zle nerwy mam na zewnatrz poprostu zle z nim jest czyli problem w pracy , pracowalem na statku za zwolnienie placili mi tylko 2 miesiace 100 % a potem tylko podstawowe gdzie moi koledzy brali na statku sumy okolo 700 tyĹ . wziolem prawnika z tort is dlugo to wszytko trwalo co do odszkodowania a co do czego dostalem marne pieniadze i niby nie nalezy mi sie nic wiecej czyli w plecy jestem okolo 1.5 mln koron z samego statku. gdzie moge sprawdzic to ponownie bo zwiÄ
zki moje odpadaja bo chyba pracujÄ
razem z mojÄ
firmÄ
bo jak sie dowiedzÄ
gdzie pracuje to nagle obowiazujÄ
nas inne zasady niz dla innych z tych zwiazkow, co mam zrobic dziekuje z gory aha do wypadku pracowalem okolo 2 lat |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 24 Mar 2012, 18:09 Temat postu: ... |
|
|
...... |