Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| yasminum OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 11 Paź 2006 | Posty: 322 | |
|
Wysłany: 19 Sie 2008, 18:13 Temat postu: |
|
|
julcik, nie mam tej kartki - musialam wyrzucic bo juz mi nei potrzebna, ale tu jest link
http://ja.is/simaskra?q=heilsug%C3%A6slan+%C3%BE%C3%B6nglabakka, masz tam nr tel i wogole wiec jakby co Cie pokieruja.
Sama zreszta tez nie bylam bo najpierw cos tam, a potem juz nei bylo wolnych miejsc - znaczy byly we wrzesniu czyli cos jakby po terminie...
I z tego co wiem to tam sa 2 albo 3 spotkania w godzinach popoludniowych, w srodku tygodnia... Ot caly kurs.
Moze ktos byl - jakas kobietka to sie wypowie w temacie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 19 Sie 2008, 18:40 Temat postu: |
|
|
2 albo 3 spotkania? Moja kuzynka chodziĹa przez póŠciÄ
Ĺźy, no ale to byĹo w Polsce. TrochÄ maĹo tych spotkaĹ, ale jak ktĂłraĹ z Was byĹa to opowiadajcie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Arina
 | Dołączył: 16 Sty 2007 | Posty: 388 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 20 Sie 2008, 12:50 Temat postu: |
|
|
julci3kRodzilam w Keflaviku (w wodzie ) , bylam na kursie z moim facetem ale to bylo 2 lata temu . Kurs byl podzielony na 4 lub 5 czesci , nie bardzo pamietam . Dostalam od poloznej Haldory ulotke iz taki kurs sie bedzie odbywal , ale po islandzku i jesli chce moge isc . Kosztowalo chyba 1000 koron za kazda czesc . Bylo fajnie , kazda trwala 2 godz .Polona na pierwszej wizycie (opisze to co pamietam) omawiala porod jak on przebiega , co dzieje sie z naszymi koscmi , jak sie rozchodza , jak przechodzi glowka dziecka itd. Pozniej obejrzelismy film "porod w wodzie" byl bardzo emocjonalny dla mojego faceta . Obejrzelismy odzial noworodkow , sale porodowa ,sale z wanna . Druga czesc to byla joga , uczenie sie relaksu , parcia , oddychania itd. Na trzeciej nie bylam . Czwarta czesc byla poswiecona psychice ojcow i tylko oni byli . Dalej nie chodzilam bo juz nie dalam rady , brzusio bylo taaaaaaaaakie duze a iz byly kyrsy wieczorami to zsypialam i zapominalam . Wszstko w czym uczestniczylam bylo super , kwestia tego iz trzeba znac jezyk .
Slyszalam o joga dla ciezarnych w Keflavik ,ale mysle iz o takie zeczy trzeba by sie zapytac Haldory . Chociasz moze sama sie dowiem , popytam , moze ktos cos wie . Tylko czy bedzie po polsku? tego nie wiem .
Moniko Z No coz male nie zrozumienie hehehehe . Przyda ci sie na przyszlosc  _________________ Dziekuje wiatru ,bo chroni mnie przed sloncem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 20 Sie 2008, 13:05 Temat postu: |
|
|
DziÄki Arina hmm po islandzku odpada,ale jak znajde jakiĹ po angielsku na pewno siÄ wybierzemy a co do porodu to ciÄĹźko siÄ na coĹ zdecydowaÄ. PorĂłd w wodzie teĹź wydaje siÄ najlepszym rozwiÄ
zaniem, a tu jest pewnie zupeĹnie inaczej jak w polskich szpitalach. No, ale na decyzje zostaĹo mi jeszcze troche czasu.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Arina
 | Dołączył: 16 Sty 2007 | Posty: 388 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 20 Sie 2008, 13:11 Temat postu: |
|
|
julci3kZycze powodzenia , wybierz taka pozycje jak tobie odpowiada . Wazne bys ty sie dobrze czula i dziecko . Moj porod w wodzie byl swietny , woda wyluzowala mnie na tyle iz nie musialam przyjmowac zadnego znieczulenia . Pamietam ta mila atmosfere , zapalily nam swieczki , wlaczyly muzyke relaksujaca . Moj facet trzymal mnie za reke , czulam sie pewnie i bezpiecznie mimo iz rodzilam pierwszy raz . Teraz tez bede rodzila w wodzie , wanna jest nowsza , fajniejsza i chyba nawet posiada masaze . _________________ Dziekuje wiatru ,bo chroni mnie przed sloncem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| bajeczkax
| Dołączył: 20 Paź 2008 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 20 Paź 2008, 22:20 Temat postu: |
|
|
witam jestem tutaj pierwszy raz potrzebuje pomocy najlepiej lekarza ginekologa z okolic keflaviku lub rejkaviku najlepiej ginekologa moze byc polski albo wskazane zeby byl polski moj angielski nie jest za dobry a nie posiadam znajomych mowiacych doskonale po angielsku jesli macie namiary na takiego lekarza to poprosze a jesli nie to poprosze o adres do jakiego kolwiek ginekologa z tych okolic dziekuje pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| elza74
| Dołączył: 22 Sty 2006 | Posty: 293 | Skąd: Reykjavik |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| Monika Z
| Dołączył: 01 Maj 2008 | Posty: 37 | Skąd: Polska |
|
Wysłany: 22 Paź 2008, 0:09 Temat postu: |
|
|
Czy ktoĹ robiĹ cytologiÄ tu na Islandii i mĂłgĹby powiedzieÄ jak to wyglÄ
da, ile kosztuje, itd. _________________ Pozdrawiam
Monika Z |
|
Powrót do góry |
|
 |
| aguska27
| Dołączył: 14 Sie 2007 | Posty: 85 | Skąd: Polska |
|
Wysłany: 1 Lis 2008, 11:23 Temat postu: |
|
|
Wczoraj bylam u Gina w domus medica i robilam badania standardowe USG, cytologia itp. i zaplacilam 7.300 isk |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Monika Z
| Dołączył: 01 Maj 2008 | Posty: 37 | Skąd: Polska |
|
Wysłany: 1 Lis 2008, 15:10 Temat postu: |
|
|
dziÄki, mam teĹź kontakt do innego ginekologa i do niego chyba pĂłjdÄ, napisaĹam maila i tak teĹź mogÄ siÄ zarejestrowaÄ.  _________________ Pozdrawiam
Monika Z |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 5 Lis 2008, 18:37 Temat postu: |
|
|
czesc ja bedac w ciazy mialam tlumacza ... ale szczerze przychodzil sobie jak chcial czyli byl zamowiony a sie wcale nie zjawil |
|
Powrót do góry |
|
 |
| aguska27
| Dołączył: 14 Sie 2007 | Posty: 85 | Skąd: Polska |
|
Wysłany: 6 Lis 2008, 16:30 Temat postu: |
|
|
edzia napisał: | czesc ja bedac w ciazy mialam tlumacza ... ale szczerze przychodzil sobie jak chcial czyli byl zamowiony a sie wcale nie zjawil |
U mnie niestety bylo podobnie. ZdarzaĹo sie ze go nie bylo . |
|
Powrót do góry |
|
 |
| laylaQ
| Dołączył: 11 Lis 2008 | Posty: 10 | |
|
Wysłany: 11 Lis 2008, 17:46 Temat postu: ginekolog |
|
|
odstÄ
piÄ niedrogo plastry EVRA (4op) z Polski,niestety musiaĹam odstawic,jesli ktos potrzebuje to prosze na pw.lub steffi2000@wp.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
| agnieszka33
| Dołączył: 15 Wrz 2008 | Posty: 16 | |
|
Wysłany: 24 Lis 2008, 10:12 Temat postu: yasminelle |
|
|
hej mam do oddania 2 opakowania tabletek anty yasminelle jak ktos by potrzebowal to piszcie na priva |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lovisa OgĹoszeniodawca zweryfikowany
 | Dołączył: 16 Lip 2007 | Posty: 1047 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 24 Lis 2008, 10:23 Temat postu: |
|
|
Jak macie problem z tlumaczem to ja moge pojsc i pomoc jak ktoras potrzebuje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DarkAngelKate
 | Dołączył: 15 Lut 2009 | Posty: 186 | Skąd: KĂłpavogur |
|
Wysłany: 16 Maj 2009, 9:10 Temat postu: |
|
|
pilnie potrzebuje ginekologa, ktory mnie przyjmie w weekend, najlepiej STRAX. ale gdzie takiego znalezc? W domus medica przyjmuje 3 ginekologow i to tylko w tygodniu, na Holtasmara odsylaja w weekendy do Laeknavaktin, ale tam nie ma ginekologa :/ _________________ Nie bierz zycia na serio.
I tak nie wyjdziesz z niego zywy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| marcia883
| Dołączył: 06 Cze 2007 | Posty: 29 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| sama
| Dołączył: 17 Lis 2009 | Posty: 10 | |
|
Wysłany: 17 Lis 2009, 22:53 Temat postu: pytanie |
|
|
czy ktos wie pod jaka nazwa islandzka kupie leki na grzybice pochwy?masci i globulki? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| limba
| Dołączył: 05 Gru 2008 | Posty: 47 | |
|
Wysłany: 17 Lis 2009, 23:08 Temat postu: |
|
|
Z tegoco sie orientuje to bez recepty nie kupisz... |
|