Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| Urodzony_13_w_piatek
 | Do潮czy: 20 Kwi 2005 | Posty: 277 | Sk眃: nibylandia |
|
Wys砤ny: 20 Cze 2005, 15:02 Temat postu: Praca na morzu (rybo艂贸wstwo) - kutry, woda, ryby... |
|
|
jak to jest ?? s艂ysza艂 kto艣 ?? ja s艂ysza艂em ze 10 000 dolar贸w za kurs (1-3 tygodnie) + brak gwarancji na powr贸t... :-) (taki nie na miejscu ten usmieszek)
s艂ysza艂 kto艣 o takich "wyprawach" ?? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| karuta Alpha Team
| Do潮czy: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
Wys砤ny: 20 Cze 2005, 15:43 Temat postu: |
|
|
strasznie "dokladna informacja " to co za tydzien czy 3 tyg?ludzie lubia tez opowiadac bajeczki -pamiataj o tym.Napewno na kutrze malym nie bedzie strasznych kokosow bo jego" praca" zalezy od pogody-to jest Atlantyk.Znajomy ma na reke w najlepszym razie okolo 2 tys euro na miesiac(plynie 10-12 razy) ,ale np na duzym statku maja juz okolo 3,5 tys lub wiecej-Na reke-nettoAle oni sa przez 6 dni w morzu i maja co drugi weekend wolny.Tz hlut-czyli to ile zarobisz zalezy od firmy ,ilosci pracownikow ,systemu polowow,twojej pozycji-czy jestes mechanik,kucharz czy bosman itd i CENY RYBY...ostatnio bardzo spadla... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Mustang
 | Do潮czy: 07 Pa 2008 | Posty: 36 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 22 Lip 2009, 18:06 Temat postu: |
|
|
Witam chcia艂bym od艣wie偶y膰 troch臋 temat i z orientowa膰 si臋 jak wygl膮da teraz praca na kutrach? Dosta艂em wiadomo艣膰 od znajomego Islandczyka o pracy na kutrach lecz najpierw musz臋 zrobi膰 jakie艣 badania (testy) a chcia艂 bym si臋 dowiedzie膰 na czym one mog膮 polega膰 :| Je偶eli wie kto艣 r贸wnie偶 gdzie znajduj膮 si臋 jakie艣 biura kt贸re przeprowadzaj膮 tego typu testy prosi艂 bym o linki lub kontakt na PW. _________________ Nikt za wszystkich i wszyscy za nikogo |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| piotr10
| Do潮czy: 13 Cze 2008 | Posty: 10 | Sk眃: KEFLAVIK |
|
Wys砤ny: 27 Sie 2009, 15:04 Temat postu: |
|
|
witam. powiem jedno.wsz臋dzie dobrze gdzie nas niema stare przys艂owie i to jest cholerna prawda.na co do tematu: to taki dobry statek czyli dobre zarobki nie og艂aszaj膮 si臋 nigdzie 偶e potrzebuj膮 pracownika.to jest proste, a te kt贸re potrzebuj膮 pracownika i dobrze p艂ac膮 to si臋 rozczarujesz. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kathy212
| Do潮czy: 26 Pa 2008 | Posty: 33 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 6 Lis 2009, 0:01 Temat postu: praca na statku |
|
|
mo偶e kto艣 jednak wie jak znale藕膰 prace na statku ? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| piotr10
|
Wys砤ny: 6 Lis 2009, 8:19 Temat postu: Re: Praca na morzu (rybo艂贸wstwo) - kutry, woda, ryby... |
|
|
Urodzony_13_w_piatek napisa: | jak to jest ?? s艂ysza艂 kto艣 ?? ja s艂ysza艂em ze 10 000 dolar贸w za kurs (1-3 tygodnie) + brak gwarancji na powr贸t... :-) (taki nie na miejscu ten usmieszek)
s艂ysza艂 kto艣 o takich "wyprawach" ?? |
to chyba masz na my艣li po艂owy na krabach |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| piotr10
|
Wys砤ny: 6 Lis 2009, 8:22 Temat postu: Re: praca na statku |
|
|
[quote="kathy212"]mo偶e kto艣 jednak wie jak znale藕膰 prace na statku ?[/quotew
w tej chwili jak nie masz znajomego co ci臋 wkr臋ci to zapomnij 偶e znajdziesz co艣 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| piotr10
|
Wys砤ny: 6 Lis 2009, 8:23 Temat postu: Re: praca na statku |
|
|
[quote="piotr10"] kathy212 napisa: | mo偶e kto艣 jednak wie jak znale藕膰 prace na statku ?[/quote
w tej chwili jak nie masz znajomego co ci臋 wkr臋ci to zapomnij 偶e znajdziesz co艣 |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kathy212
|
Wys砤ny: 6 Lis 2009, 12:34 Temat postu: cala prawda |
|
|
tak to prawda, jak nikt cie nie wcisnie to jest ciezko.Szukam stron z firmami,ktore tym sie zajmuja i wysylam aplikacje.Jesli ktos zna wiecej takich stron to mile widziane  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| bednarczyk
| Do潮czy: 17 Sie 2009 | Posty: 52 | |
|
Wys砤ny: 6 Lis 2009, 17:50 Temat postu: |
|
|
trzeba zapewne nie tylko miec znajomosci ale tez i got贸wk臋, bo na statki jest bardzo wielu chetnych tubylcow z doswiadczeniem wiec po co mieli by brac jakiegos tam polaczka jak moga siostrzenca albo szwagra. w takiej sytuacji najlepsza bronia jest pieniadz, tylko trzeba wiedziec do ktorej kieszeni go w艂ozyc............  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kathy212
|
Wys砤ny: 6 Lis 2009, 18:54 Temat postu: statki |
|
|
doswiadczenie jest a placic za prace to chyba juz przesada |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Jacek108
 | Do潮czy: 06 Wrz 2008 | Posty: 137 | Sk眃: 艂om偶a / Reykjavik |
|
Wys砤ny: 6 Lis 2009, 20:20 Temat postu: |
|
|
szczerze m贸wi膮c to zgadzam si臋 z bednarczykiem, kr贸tko- p艂acisz i masz a jak nie to radz se sam. DOBA KRYZYSU a niekt贸rzy na niej zarabiaj膮 ;D |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| petite
| Do潮czy: 08 Cze 2009 | Posty: 75 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 19 Lis 2009, 14:31 Temat postu: |
|
|
Wchodz膮c w ten w膮tek chcia艂am si臋 czego艣 konkretnego dowiedzie膰 (jakie艣 strony, telefony), niestety nic konkretnego nie przeczyta艂am. Po co takie w膮tki zak艂adacie??? _________________ Wiem, 偶e nic nie wiem. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 19 Lis 2009, 20:57 Temat postu: |
|
|
Gdzies czytalem reklame ze na stronie sjorinn.is jak sie zarejestrujesz to Ci pomoga, przegladalem ale nie wiem gdzie ta rejestracja, jest tez wersja angielska wiec rzuc okiem. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| petite
| Do潮czy: 08 Cze 2009 | Posty: 75 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 19 Lis 2009, 23:10 Temat postu: |
|
|
Dzi臋ki 艣liczne  _________________ Wiem, 偶e nic nie wiem. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| herde.pl
| Do潮czy: 24 Gru 2009 | Posty: 26 | Sk眃: reykjavik |
|
Wys砤ny: 26 Gru 2009, 5:18 Temat postu: |
|
|
i jak znalaz艂 kto艣 prac臋 na morzu?? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Jacek108
 | Do潮czy: 06 Wrz 2008 | Posty: 137 | Sk眃: 艂om偶a / Reykjavik |
|
Wys砤ny: 27 Gru 2009, 5:46 Temat postu: |
|
|
na mo偶u?? morze.... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Admin G艂贸wny Administrator
 | Do潮czy: 30 Pa 2007 | Posty: 155 | |
|
Wys砤ny: 9 Mar 2015, 20:27 Temat postu: |
|
|
Cytat: | d.gahan
Witam
Prosz臋 o informacj臋 z
obecnymi stawkami za wykonan膮 prac臋 -minimalne kwoty- interesuje mnie rybo艂贸wstwo jak r贸wnie偶 hotelarstwo - sprz膮tanie , recepcja
Dzi臋kuje za odp. |
_________________ CHCESZ WSPOM脫C FORUM ORAZ ICELAND.PL? WP艁A膯 DATEK! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|