Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| maggie
| Do潮czy: 19 Sie 2008 | Posty: 88 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 19 Lis 2009, 20:39 Temat postu: Re: :) |
|
|
Katrina napisa: | maggie :
Wiem te偶 偶e niekt贸re 膰wiczenia mog膮 pom贸c w u艂o偶eniu prawid艂owym dzieciaczka. Je艣li chodzisz na pilates, zapytaj instruktora o nie. Zawsze mo偶na pr贸bowa膰 )))))))) Na kiedy masz termin porodu ?? |
Termin porodu mam na polowe lutego, a Ty? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Katrina
| Do潮czy: 26 Maj 2008 | Posty: 114 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 19 Lis 2009, 22:54 Temat postu: :) |
|
|
maggie
Ja ju偶 jestem szcz臋艣liw膮 mamusi膮 7-miesi臋cznego Oliverka jak b臋dziesz mia艂a jakie艣 w膮tpliwo艣ci albo pytania, pisz 艣mia艂o, postaram si臋 pom贸c I nie martw si臋, macie z dzieciaczkiem jeszcze du偶o czasu i zapewne maluszek nie raz jeszcze zmieni pozycj臋 u艂o偶enia w Twoim brzuszku M贸j kozio艂kowa艂 jak akrobata co i teraz mu zosta艂o bo jest straszni艣cie ruchliwy Czasami to a偶 si臋 zastanawiam czy przypadkiem nie ma zespo艂u ADHD hihihihi......oczywi艣cie 偶art
Pozdrawiam Ciebie i wszystkich bardzo cieplutko. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| miska123102
| Do潮czy: 11 Sty 2009 | Posty: 125 | |
|
Wys砤ny: 20 Lis 2009, 9:56 Temat postu: |
|
|
dziewczyny mam pytanie jak jest z wag膮 u wszych dzieci moja ma艂a ma 3 miesi膮ce i by艂y艣my u lekarza w czoraj od ostatniej wizyty przyty艂a tylko 430 gram w ci膮gu 4 tyg piel臋gniarka m贸wi艂a ze czasami dzieci tak maj膮 dodam ze karmie j膮 sam膮 piersi膮 i 偶e my艣le ze nie jest g艂odna bo ca艂膮 noc mi przesypia wstaje raz do jedzenia o 4/5 nad ranem dopiero fakt ma problemy z zaczynaniem jedzenia bo gdy j膮 do piersi przystawiam p艂acze odchyla g艂owe jak by nie chcia艂a si臋 nam臋cze zanim jej dam ale po paru minutach zasysa a og贸lnie w dzie艅 nie jest marudna nie wida膰 偶eby co艣 jej dolega艂o nie wiem co mam my艣le膰 za du偶o nie jje sama czasmi j膮 przystawiam bo potrafi pare godzin nie je艣膰 pewnie gdybym jej sama nie dawa艂a nic by nie jad艂a mo偶e kt贸ra艣 z was mia艂a podobny problem ? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
| Do潮czy: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 20 Lis 2009, 10:32 Temat postu: karmienia |
|
|
miska123102 napisa: | dziewczyny mam pytanie jak jest z wag膮 u wszych dzieci moja ma艂a ma 3 miesi膮ce i by艂y艣my u lekarza w czoraj od ostatniej wizyty przyty艂a tylko 430 gram w ci膮gu 4 tyg piel臋gniarka m贸wi艂a ze czasami dzieci tak maj膮 dodam ze karmie j膮 sam膮 piersi膮 i 偶e my艣le ze nie jest g艂odna bo ca艂膮 noc mi przesypia wstaje raz do jedzenia o 4/5 nad ranem dopiero fakt ma problemy z zaczynaniem jedzenia bo gdy j膮 do piersi przystawiam p艂acze odchyla g艂owe jak by nie chcia艂a si臋 nam臋cze zanim jej dam ale po paru minutach zasysa a og贸lnie w dzie艅 nie jest marudna nie wida膰 偶eby co艣 jej dolega艂o nie wiem co mam my艣le膰 za du偶o nie jje sama czasmi j膮 przystawiam bo potrafi pare godzin nie je艣膰 pewnie gdybym jej sama nie dawa艂a nic by nie jad艂a mo偶e kt贸ra艣 z was mia艂a podobny problem ? |
Nie wiem czy mam racje ale wydaje mi sie ze moglabys sprobowac karmic ja nie na zadanie bo w przypadku twojej dzidzi to sie nie sprawdza, ale co 3 godz przystawiac do piersi. mozesz sprobowac. Ja nie mialam takiego problemu, ale co do karmien i usypiania dziecka bardzo mi pomogla ksiazka Yo Tantum czy jakos tak tyt. "sekrety niemowlat" fakt ze nie zgadzalam sie z niektorymi metodami ale ogolnie jest spoko. Dla dzieci bardzo wazne sa regularne pory karmien mniej wiecej o tych samych godzinach i regolarne drzemki dziecko potrzebuje rutyny. Ja po zastosowaniu tych regol zaczelam klasc sie spac o godz.22 bo maly juz spal w czesniej nosilam go na rekach od 22 do 1 w nocy bo maly nie chcial zasnac i do tego ciagle plakal. Teraz ma rok i kladzie sie spac miedzy 19 a 20 i budzi sie o 6- 6.30 co mi akurat pasuje bo nie musze go budzic zeby zdazyc do niani. Pozdrawiam. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| dasha
| Do潮czy: 23 Kwi 2008 | Posty: 48 | |
|
Wys砤ny: 20 Lis 2009, 10:41 Temat postu: klopot z niunia |
|
|
zgadzam sie co tej rutyny...nas dobija ale dla dziecka to swietosc:)))Ja czytalam ksiazke "jezyk niemowlat" bardzo mi pomogla bo moje dziecko juz po skonczeniu 2 miesiecy przesypialo mi cale noce (od 8 do 8) ale wlasnie bardzo wazne jest aby dziecko bylo karmione o stalych porach. Lozeczko to jest miejsce do spania;))) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| miska123102
|
Wys砤ny: 20 Lis 2009, 10:49 Temat postu: |
|
|
w tym problem 偶e moja ma艂a jak nie chce to nie we偶mie cyca wypluwa i si臋 wkurza strasznie a chce go bardzo ma艂o do tej pory my艣la艂am ze mam dobry pokarm bo jak nie p艂acze co chwila to si臋 najada ale po wadze my艣le 偶e nie jest tak ale z drugiej strony zale偶y mi na karmienu piersi膮 wy艂膮cznie piersi膮 ja niestety nie posiadam takich ksiazek ale staram si臋 robi膰 tak jak m贸wicie bo wcze艣niej o tym czyta艂am na necie i to nie jest moje pierwsze dziecko ale z pierwszym by艂o zupe艂nie inaczej nie mia艂am takiego problemu synek jad艂 bardzo du偶o karmi艂am go piersi膮 2 lata  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
| Do潮czy: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 20 Lis 2009, 11:08 Temat postu: |
|
|
miska123102 napisa: | w tym problem 偶e moja ma艂a jak nie chce to nie we偶mie cyca wypluwa i si臋 wkurza strasznie a chce go bardzo ma艂o do tej pory my艣la艂am ze mam dobry pokarm bo jak nie p艂acze co chwila to si臋 najada ale po wadze my艣le 偶e nie jest tak ale z drugiej strony zale偶y mi na karmienu piersi膮 wy艂膮cznie piersi膮 ja niestety nie posiadam takich ksiazek ale staram si臋 robi膰 tak jak m贸wicie bo wcze艣niej o tym czyta艂am na necie i to nie jest moje pierwsze dziecko ale z pierwszym by艂o zupe艂nie inaczej nie mia艂am takiego problemu synek jad艂 bardzo du偶o karmi艂am go piersi膮 2 lata  |
Jeszcze jedno Uzywasz SMOKA jesli tak to staraj sie go uzywac jak narzadziej. Mala moze zaspokajac potrzebe ssania soczkiem a nie cycusiem. Ja mojemu podalam smoka w drugiej dobie bo mi ciagle plakal a nie mialam wystarczajaco duzo pokarmu. I to byl moj najwiekszy blad jaki popelnilam maly zapomnial jak sie ssie cyca, wyladowalismy w gniazdku i tam przez 3godz. uczylysmu go z polozna ssac cyca wkoncu zalapal. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| miska123102
|
Wys砤ny: 20 Lis 2009, 11:40 Temat postu: |
|
|
tak u偶ywam smoka i jest mi bardzo pomocny my艣le , ale jednak b臋de si臋 stara艂a ogranicza膰 dawanie zobaczymy jak b臋dzie nam sz艂o bo w sumie ssie dobrze cyca nie ma problemu ma 3 miesi膮ce i umie ssa膰 cyca ale zasypia tylko przy smoku przy cycu 偶adko bardzo
dzi臋kuje za odpowiedzi dziewczyny  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mucha09
| Do潮czy: 02 Wrz 2009 | Posty: 21 | Sk眃: Rekjavik |
|
Wys砤ny: 20 Lis 2009, 14:08 Temat postu: basen |
|
|
Planuje wybra膰 si臋 na basen z moj膮 roczn膮 dzidzi膮.Mam pytanie jakich u偶ywa si臋 pieluszek na basenie.Troch臋 si臋 obawiam czy ma艂y si臋 nie rozchoruje po k膮pieli w basenie.A jakie s膮 wasze do艣wiadczenia w tym temacie  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| turboneta
 | Do潮czy: 15 Lip 2008 | Posty: 1195 | Sk眃: Gda艅sk |
|
Wys砤ny: 20 Lis 2009, 16:59 Temat postu: Re: basen |
|
|
mucha09 napisa: | Planuje wybra膰 si臋 na basen z moj膮 roczn膮 dzidzi膮.Mam pytanie jakich u偶ywa si臋 pieluszek na basenie.Troch臋 si臋 obawiam czy ma艂y si臋 nie rozchoruje po k膮pieli w basenie.A jakie s膮 wasze do艣wiadczenia w tym temacie  |
Ja kupi艂am swojemu synkowi specjalne k膮piel贸wki z wszyt膮 wk艂adk膮 wch艂aniaj膮c膮 to co dzieciaczkowi zdarzy艂oby si臋 na basenie "popu艣ci膰" ale s膮 zdaje si臋 specjalne pieluszki jednorazowe z przeznaczeniem na basen. Mo偶na te偶 kupi膰 majteczki ceratowe chroni膮ce aby najzwyczajniejsza pieluszka jednorazowa nie uleg艂a nasi膮kni臋ciu wod膮. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Katrina
| Do潮czy: 26 Maj 2008 | Posty: 114 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 20 Lis 2009, 17:24 Temat postu: hejeczka |
|
|
Ja ze swoim 7-miesi臋cznym synkiem te偶 wybieram sie na basen. Kupi艂am specjalne pieluszki do p艂ywania firmy HUGGIES-LITTLE SWIMMERS. S膮 dost臋pne w HAGKAUP. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Sk眃: Reykjawik |
|
Wys砤ny: 20 Lis 2009, 17:27 Temat postu: |
|
|
pieluszki na basen kupisz w Haugkaupie. Ja ze swoja ma艂a by艂am pare razy na basenie, ale by艂o to raczej letni膮 por膮. Wczoraj m膮偶 mnie namawia艂 w艂asnie na basen, ale w ko艅cu zrezygnowali艣my, same wiecie 偶e islandczycy ma艂o uwagi zwracaj膮 na to czy s膮 chorzy czy zdrowi im wszystko jedno no a ja nie chcia艂abym 偶eby moja male艅ka z艂apa艂a jakiego艣 wirusa w艂asnie przez takie co艣. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| monika32
| Do潮czy: 21 Wrz 2009 | Posty: 25 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 20 Lis 2009, 17:33 Temat postu: basen |
|
|
a my chodzimy regularnie na basen z naszym synkiem i jeszcze nigdy nie byl chory a chodzimy juz od 3 miesiecy takze |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mucha09
| Do潮czy: 02 Wrz 2009 | Posty: 21 | Sk眃: Rekjavik |
|
Wys砤ny: 20 Lis 2009, 17:50 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny,dzi臋ki za odpowiedzi  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ve_a
| Do潮czy: 12 Sie 2009 | Posty: 9 | |
|
Wys砤ny: 21 Lis 2009, 11:43 Temat postu: |
|
|
hej dziewczyny gdzie na kopavogur200 moge isc do po艂o藕nej, prosi艂a bym o dok艂adny adres, mieszkam tu od niedawna i nie bardzo sie orientuj臋 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| czita Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
| Do潮czy: 24 Mar 2009 | Posty: 130 | |
|
Wys砤ny: 21 Lis 2009, 15:13 Temat postu: Re: :) |
|
|
maggie napisa: | Katrina napisa: | maggie :
Wiem te偶 偶e niekt贸re 膰wiczenia mog膮 pom贸c w u艂o偶eniu prawid艂owym dzieciaczka. Je艣li chodzisz na pilates, zapytaj instruktora o nie. Zawsze mo偶na pr贸bowa膰 )))))))) Na kiedy masz termin porodu ?? |
Termin porodu mam na polowe lutego, a Ty? |
JA TERMIN PORODU MAM NA POLOWE MARCA. _________________ "Nie mo偶emy utrzyma膰 偶adnego dnia, ale mo偶emy go nie straci膰" |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| luiza
| Do潮czy: 09 Pa 2006 | Posty: 151 | |
|
Wys砤ny: 21 Lis 2009, 20:08 Temat postu: |
|
|
hej dziewczyny braly moze Wasze bobasy mycostatin na plesniawki w Polsce znany jako nystatyna .bo ja dostalam strzykawke do tego lekarstwa ale stosuje juz 1.5 tyg.i jeszcze slady plesniawek sa i zastanawiam sie czy nie lepiej zamiast wstrzykiwac to powinnam to wacikiem przecierac. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 21 Lis 2009, 20:48 Temat postu: |
|
|
a nie lepiej wsadzi膰 wacika w pieluszk臋 dzidzi i moczem posmarowa膰 ple艣niawki????skoro po leku nie ma poprawy to tego spr贸buj |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| pazura0311
| Do潮czy: 13 Kwi 2008 | Posty: 33 | Sk眃: Bia艂ystok |
|
Wys砤ny: 21 Lis 2009, 21:01 Temat postu: odp |
|
|
ja r贸wnie偶 u偶ywa艂am ten lek dla swojego male艅stwa.najpierw wstrzykiwa艂am lek strzykawk膮 a po偶niej przeciera艂am wacikiem.po kilku dniach wida膰 by艂o znaczn膮 popraw臋... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| seasalt
| Do潮czy: 15 Lis 2009 | Posty: 47 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 21 Lis 2009, 23:27 Temat postu: |
|
|
Lepiej posmarowac moczem-mocz jest dobry na wszystko!!!-nie tylko na plesniawki |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|