Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| Magda77
| Do潮czy: 10 Lip 2008 | Posty: 67 | |
|
Wys砤ny: 27 Lis 2009, 22:32 Temat postu: |
|
|
aaaa.... i jeszcze mam propozycj臋 je艣li kt贸ra艣 z Was potrzebuj臋 le偶aczka dla maluszka to z ch臋ci膮 oddam. Piszcie na priv w razie czego... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 28 Lis 2009, 16:04 Temat postu: |
|
|
[quote="maggie"] mak30 napisa: | czy m贸g艂by mi kto艣 napisa膰 jakie szczepionki mieszcz膮 si臋 w tej co dziecko dostaje w 3-cim miesi膮cu bo jest ich kilka Ja postanowi艂am zosta膰 d艂u偶ej z c贸rci膮 w Polsce i pod koniec grudnia mamy drugie szczepienie a musz臋 dok艂adnie wiedzie膰 co w niej si臋 mie艣ci I kiedy jest 3-cie szczepienie bo do roczku to z tego co s艂ysza艂am to jest jedna szczepionka podawana trzykrotnie czy co艣 jeszcze innego
Z g贸ry serdecznie dzi臋kuj臋  |
Podaje strone ze szczegolowym opisem szczepien w Islandii:
http://www.fsi.is/undirsida.phtml?page=86&y=86&lang=pol&expand=on[/quote
tu z tym jest co艣 nie tak.brakuje szczepien w 6i 8 miesiacu na meningokoki
wiec to nie jest szczeg贸艂owy wykaz pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 28 Lis 2009, 16:05 Temat postu: |
|
|
maggie napisa: | mak30 napisa: | czy m贸g艂by mi kto艣 napisa膰 jakie szczepionki mieszcz膮 si臋 w tej co dziecko dostaje w 3-cim miesi膮cu bo jest ich kilka Ja postanowi艂am zosta膰 d艂u偶ej z c贸rci膮 w Polsce i pod koniec grudnia mamy drugie szczepienie a musz臋 dok艂adnie wiedzie膰 co w niej si臋 mie艣ci I kiedy jest 3-cie szczepienie bo do roczku to z tego co s艂ysza艂am to jest jedna szczepionka podawana trzykrotnie czy co艣 jeszcze innego
Z g贸ry serdecznie dzi臋kuj臋  |
Podaje strone ze szczegolowym opisem szczepien w Islandii:
http://www.fsi.is/undirsida.phtml?page=86&y=86&lang=pol&expand=on |
tu z tym jest co艣 nie tak.brakuje szczepien w 6i 8 miesiacu na meningokoki
wiec to nie jest szczeg贸艂owy wykaz pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| askonka123
| Do潮czy: 30 Pa 2008 | Posty: 22 | |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 28 Lis 2009, 18:47 Temat postu: |
|
|
tego potrzebowa艂am bo t膮 kartk臋 gdzie艣 posia艂am od polo偶nej dzieki |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mak30
| Do潮czy: 11 Wrz 2009 | Posty: 15 | Sk眃: breythold |
|
Wys砤ny: 28 Lis 2009, 21:14 Temat postu: |
|
|
dzieki dziewczyny za informacje o szczepieniach  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| jenny83
| Do潮czy: 04 Cze 2009 | Posty: 88 | |
|
Wys砤ny: 28 Lis 2009, 22:26 Temat postu: CIAZA |
|
|
Witam.Dziewczy potrzebuje pomocy,jestem po poronieniu a teraz jestem ponownie w ciazy bardzo sie boje bo wiem z doswiadczenia,ze tu ciaza nie jest w podtrzymywana a w moim przypadku bedzie to konieczne.Czy moglby ktos polecic mi dobrego ginekologa,ktory sie mna zajmie i nie powie,ze do 15 tyg nic tu nie beda interweniowac.Bardzo bede wdzieczna za jakiekolwiek rady.Pozdrawiam goraco |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| AcidBurn
 | Do潮czy: 09 Pa 2009 | Posty: 426 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 28 Lis 2009, 22:50 Temat postu: Re: CIAZA |
|
|
jenny83 napisa: | Witam.Dziewczy potrzebuje pomocy,jestem po poronieniu a teraz jestem ponownie w ciazy bardzo sie boje bo wiem z doswiadczenia,ze tu ciaza nie jest w podtrzymywana a w moim przypadku bedzie to konieczne.Czy moglby ktos polecic mi dobrego ginekologa,ktory sie mna zajmie i nie powie,ze do 15 tyg nic tu nie beda interweniowac.Bardzo bede wdzieczna za jakiekolwiek rady.Pozdrawiam goraco |
Cze艣膰 jenny83.
Tak si臋 sk艂ada, 偶e ja zasz艂am w ci膮偶臋 2 miesi膮ce po stracie pierwszego dziecka. Ja r贸wnie偶 niestety poroni艂am Teraz wszystko jak do tej pory idzie dobrze i mam nadziej臋, 偶e b臋dzie tak do ko艅ca. Chocia偶 strach pozostaje.
Nie jest w cale powiedziane, 偶e trzeba Twoj膮 ci膮偶臋 podtrzymywa膰. Masz takie same szanse na urodzenie zdrowego dziecka jak ka偶da inna kobieta, kt贸ra wcze艣niej nie poroni艂a.
Czasem tak si臋 zda偶a, 偶e dzidziu艣 poprostu umiera. Najcz臋艣ciej przez selekcj臋 naturaln膮: albo mia艂o wadliwe geny, albo by艂o ju偶 na co艣 chore. Natura czasem bywa okrutna, je艣li chodzi o ludzkie uczucia. Ja bardzo d艂ugo to prze偶ywa艂am i nigdy chyba tego nie zapomn臋. Ale pomy艣l o tym, 偶e mo偶e lepiej tak si臋 sta艂o, ni偶 gdyby dziecko mia艂o by膰 ci臋偶ko chore lub upo艣ledzone przez ca艂e 偶ycie.
Teraz uwa偶aj na siebie i dbaj o siebie. To najlepsze, co mo偶esz zrobi膰. Id藕 do ginekologa, potem do po艂o偶nej. S膮 bardzo mili i wyrozumiali i napewno Ci pomog膮 przez to wszystko przej艣膰.
Najserdeczniejsze pozdrowienia ode mnie i mojej Ma艂ej
Zobaczysz, wszystko b臋dzie dobrze. My艣l tylko pozytywnie, to pomaga
Dbaj o Was  _________________ 10.04.2010 - dla mnie najszcz臋艣liwszy dzie艅 mojego 偶ycia  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Grazyna
| Do潮czy: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Sk眃: Islandia |
|
Wys砤ny: 29 Lis 2009, 1:36 Temat postu: |
|
|
W pe艂ni si臋 zgadzam . Ja te偶 mia艂am bardzo ci臋偶k膮 i trudna ci膮偶e i naprawd臋 bardzo tu o mnie dbali zar贸wno lekarze jak i ca艂y personel szpitalny. Trzeba si臋 podzieli膰 z lekarzem swoimi obawami i smutkiem , on jest od tego 偶eby pos艂ucha膰 i pom贸c. Niestety nie mog臋 tego powiedzie膰 o lekarzach np. polskich co tylko zazwyczaj kieszenie nadstawiaj膮, a nie uszy. Oczywi艣cie mog艂am mie膰 pecha i po prostu trafia膰 na takich. Ja znam wiele kobiet , kt贸re po poronieniu urodzi艂y 艣liczne i zdrowe cude艅ka bez 偶adnych kompilkacji. B膮dz dobrej my艣li. _________________ Brunetka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Buszmenka
| Do潮czy: 26 Wrz 2008 | Posty: 56 | |
|
Wys砤ny: 29 Lis 2009, 3:36 Temat postu: Porod na Islandii |
|
|
witam wszystkie jenny badz dobrej mysli,zgadzam sie z dziewczynami,to wcale nieznaczy ze bedzie zle,glowa do gory,nikt chyba nie mial tak jak ja,pierwsze poronilam w 3 miesiacu,druga ciaza 2 miesiac pozamaciczna,no i teraz trzecia ciaza,ale tez nie bylo latwo na poczatku bo w 8 tyg. dowiedzialam sie ze mam jednoczesnie ciaze pozamaciczna i normalna,ale sie niepoddawalam bylam dobrej mysli,najgorsze bylo czekanie do 14 tyg.ciazy zeby potwierdzic czy po narkozie wszystko jest ok z niunia.Teraz mam sliczna coreczke ktora juz ma 6 miesiac i wazy 9 kg.jest wspaniala.Wiec niezalamujcie sie po poronieniach,a tu faktyczne sa dobrzy lekarze,idz na usg do domu medical prywatnie a potem do poloznej.Pozdrawiam wszystkie mamuski i przyszle tez  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| jenny83
| Do潮czy: 04 Cze 2009 | Posty: 88 | |
|
Wys砤ny: 29 Lis 2009, 8:09 Temat postu: |
|
|
Dzieki dziewczyny.Wiem,ze nie musi byc zle ale bylam niedawno w Polsce i robilam badania moje hormony skacza jak szalone a bez ich prawidlowego poziomu nie ma ciazy,dlatego tak sie martwie.Jutro postaram sie umowic z moim lekarzem na wizyte.Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 29 Lis 2009, 11:12 Temat postu: Re: CIAZA |
|
|
jenny83 napisa: | Witam.Dziewczy potrzebuje pomocy,jestem po poronieniu a teraz jestem ponownie w ciazy bardzo sie boje bo wiem z doswiadczenia,ze tu ciaza nie jest w podtrzymywana a w moim przypadku bedzie to konieczne.Czy moglby ktos polecic mi dobrego ginekologa,ktory sie mna zajmie i nie powie,ze do 15 tyg nic tu nie beda interweniowac.Bardzo bede wdzieczna za jakiekolwiek rady.Pozdrawiam goraco |
hmmm...a s艂ysza艂a艣 o nospa???to jest tabletka kt贸ra bierzesz jak masz okres 偶eby przesla艂o bole膰 dzia艂a rozkurczowo i moja mama j膮 bra艂a 25lat temu jak musia艂a mnie podtrzyma膰 ona jest tylko w polsce i nie szkodzi dla kobiet w ci膮偶y i dla dziecka.je偶eli masz w Polsce jakie艣 ginekologa kt贸rego mo偶esz si臋 poradzi膰 w tej kwestii to zadzwo艅 i zapytaj o to.ja j膮 bra艂am w 32tc bo dosta艂am skurcz贸w a mojej siostrze jak mia艂a ten sam problem to ju偶 lekarz tam w Polsce przepisa艂 nospe.ona ma synka 3tygodnie starszego od mojej ma艂ej krejzolki zorientuje si臋.pozdrawiam i na pewno b臋dzie dobrze |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Anita29
| Do潮czy: 18 Lip 2009 | Posty: 37 | Sk眃: Grindavik |
|
Wys砤ny: 29 Lis 2009, 11:56 Temat postu: Re: CIAZA |
|
|
Ja rowniez poronilam w tamtym roku... niestety ... ale po 2 miesiacach zaszlam poraz kolejny i mam teraz 7tygodniowego sliczniutkiego synka czego zycze Ci tego samego.
Uwazaj na siebie. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Anita29
|
Wys砤ny: 29 Lis 2009, 12:04 Temat postu: Re: CIAZA |
|
|
Anita29 napisa: | Ja rowniez poronilam w tamtym roku... niestety ... ale po 2 miesiacach zaszlam poraz kolejny i mam teraz 7tygodniowego sliczniutkiego synka czego zycze Ci tego samego.
Uwazaj na siebie. |
Jezeli w polsce masz dobrego gina do ktorego chodzilas i wie o Twoich hormonach to popros kogos z rodziny zeby wziac od niego xxxx albo powiedz tu ze chcesz lek na podtrzymanie ciazy. Wiem ze tu tez jest cos podobnego poniewaz bedac tu u ginekologa zalapal jak mu o tym powiedzialam. Lek w Polsce jest b. drogi. Mi pomogl. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Anita29
|
Wys砤ny: 29 Lis 2009, 12:18 Temat postu: Re: CIAZA |
|
|
Nazwa mi臋dzynarodowa xxxx to DYDROGESTERONUM. Zapytaj sie tu ginekooga o to. Lek nie zaszkodzi a moze pomoc.
Poczytaj sobie o nim na necie. Podobny lek dzialajacy tak samo to Luteina. Jak sie nie myle jest tansza od xxxx.
SPRAWDZ
Powodzenia
Daj znac po wizycie  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Basia6
| Do潮czy: 14 Sie 2008 | Posty: 34 | |
|
Wys砤ny: 30 Lis 2009, 8:44 Temat postu: |
|
|
Czesc dziewczyny. Mam pytanie dotyczace szczepien, bo widze ze tutaj nie ma szczepien na pneumokoki i rotawirusy a chcialabym zaszczepic moje malenstwo na to. Nie wiecie przypadkiem czy mozna zrobic to prywatnie? Bo jezeli nie to zrobie je w Polsce bo lece w paitek i chcialam sie zorientowac.
POzdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
| Do潮czy: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 30 Lis 2009, 9:12 Temat postu: |
|
|
Basia6 napisa: | Czesc dziewczyny. Mam pytanie dotyczace szczepien, bo widze ze tutaj nie ma szczepien na pneumokoki i rotawirusy a chcialabym zaszczepic moje malenstwo na to. Nie wiecie przypadkiem czy mozna zrobic to prywatnie? Bo jezeli nie to zrobie je w Polsce bo lece w paitek i chcialam sie zorientowac.
POzdrawiam |
Otwoz ksiazeczke szczepien na stronie ze szczepieniami dodatkowymi tak jest wzmianka o szczepieniu na pneumokoki a z rotawirusem jest tak ze mozna szczepic dzieci tylko do 6 miesiaca i do tego czasu musisz sie zmiescic w dwoch dawkach, ja sie spoznilam.Chcialam zaszczepic malego na poczatku 3m-ca i juz bylo za pozno bo nie zmiescilabym sie w czasie z druga dawka. Trzeba brac pod uwage ze dziecko moze zachorowac i trzeba miec zapas w czasie na ta druga dawke. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Basia6
|
Wys砤ny: 30 Lis 2009, 9:36 Temat postu: |
|
|
No to kicha bo moj konczy jutro 4 miesiace..ale z tego co czytalam na polskiej stronie www.obejmijmnieszczepieniem.pl jest 2miesiac, 3/4 i 5/6 no nic bede w PL to tam sie zapytam. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Basia6
|
Wys砤ny: 30 Lis 2009, 9:44 Temat postu: |
|
|
Acha no i czy tutaj kutwa u lekarza trzeba sie o wszystko pytac... nic ci sami nei powiedza, nie zaproponuja o wszystkim trzeba myslec w PL sa one zalecane w zestawie szczepien a tu ... ale sie teraz wkurzylam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kasia11
| Do潮czy: 20 Sty 2009 | Posty: 40 | |
|
Wys砤ny: 30 Lis 2009, 13:55 Temat postu: |
|
|
czesc dziewczyny mam pytanko moja corka ma 2 miesiace i ma straszny katarek juz od tygodnia bylam z ni膮 u lekarza w tamtym tygodniu i powiedzial ze to normalne jak podaje kropelki do nosa tylko ze wczesniej tego nie mniala a teraz sie strasznie meczy nie moze dobrze spac czyszcze jej frid膮 i pomaga ale na chwile czym wy leczylyscie jezeli mnialyscie taki problem prosze o odpowiedz.Pozdrawiam. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|