Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Autor |
Wiadomo |
| darek 13 ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
| Doczy: 10 Kwi 2008 | Posty: 682 | Skd: Z nie nacka |
|
Wysany: 4 Gru 2009, 9:45 Temat postu: |
|
|
macierzyński jest koniecznością...
a macierzyństwo to patriotyczny nakaz, powinni w Islandii matce pomnik postawić, wzorem naszego kraju. _________________ Zrównoważona kobieta to wspaniały przyjaciel człowieka. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| AcidBurn
 | Doczy: 09 Pa 2009 | Posty: 426 | Skd: Reykjavik |
|
Wysany: 4 Gru 2009, 9:48 Temat postu: |
|
|
darek 13 napisa: | macierzyński jest koniecznością...
a macierzyństwo to patriotyczny nakaz, powinni w Islandii matce pomnik postawić, wzorem naszego kraju. |
ja współczuję Twojej matce!  _________________ 10.04.2010 - dla mnie najszczęśliwszy dzień mojego życia  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| AcidBurn
|
Wysany: 4 Gru 2009, 9:54 Temat postu: |
|
|
stan napisa: | przy najnizszych zarobkach zasilek nie jest przez pierwsze 3 miesiace wyzszy.
wydaje mi sie tez ze pieniadze ktore straciliscie przez niedostarczenie statkortu sa nie do odzyskania, ale nie mialem nigdy takiej sytuacji wiec niech sie wypowie ktos kto mial. |
są do odzyskania jak najbardziej... właśnie przy rozliczeniu podatkowym.. czyli dopiero w sierpniu.... w ciągu roku przysługuje określona kwota zniżki osobistej... jeśli jej nie wykorzystasz, dostajesz zwrot w sierpniu.. _________________ 10.04.2010 - dla mnie najszczęśliwszy dzień mojego życia  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| darek 13 ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
| Doczy: 10 Kwi 2008 | Posty: 682 | Skd: Z nie nacka |
|
Wysany: 4 Gru 2009, 9:57 Temat postu: |
|
|
AcidBurn napisa: | darek 13 napisa: | macierzyński jest koniecznością...
a macierzyństwo to patriotyczny nakaz, powinni w Islandii matce pomnik postawić, wzorem naszego kraju. |
ja współczuję Twojej matce!  |
Zwracam się z uprzejma prośba o niestosowanie osobistych wycieczek do rodziców, dzieci, przyjaciół itd. Jeśli już coś musisz pisać, to pisz że niejaki darek 13 to twoim zdaniem...... itd.
Od siebie dodam ze w nie miałem na myśli Ciebie w żadnym z moich postów, ale znam kilka pań które doją alimenty i w ogóle każdy pieniądz darmowy jaki się da. Mieszkają w mieszkankach socjalnych od lat. Także w czasach gdy na wyspie było łatwo zarobić żyły w ten sam sposób jak dziś w kryzysie. Jeśli potępisz bezrobotnych, to ja wskazuję inna grupę zasiłkowców, a że się z nią utożsamiasz to już wasza damska solidaność jajników za to odpowiada.
Dla pełnej jasności panie o których tu wspomniałem, specjalistki zasiłkologii mają różne paszporty  _________________ Zrównoważona kobieta to wspaniały przyjaciel człowieka. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| AcidBurn
|
Wysany: 4 Gru 2009, 10:07 Temat postu: |
|
|
darek 13 napisa: | AcidBurn napisa: | darek 13 napisa: | macierzyński jest koniecznością...
ja współczuję Twojej matce!  |
Zwracam się z uprzejma prośba o niestosowanie osobistych wycieczek do rodziców, dzieci, przyjaciół itd. Jeśli już coś musisz pisać, to pisz że niejaki darek 13 to twoim zdaniem...... itd.
Od siebie dodam ze w nie miałem na myśli Ciebie w żadnym z moich postów, ale znam kilka pań które doją alimenty i w ogóle każdy pieniądz darmowy jaki się da. Mieszkają w mieszkankach socjalnych od lat. Także w czasach gdy na wyspie było łatwo zarobić żyły w ten sam sposób jak dziś w kryzysie. Jeśli potępisz bezrobotnych, to ja wskazuję inna grupę zasiłkowców, a że się z nią utożsamiasz to już wasza damska solidaność jajników za to odpowiada.
Dla pełnej jasności panie o których tu wspomniałem, specjalistki zasiłkologii mają różne paszporty  |
zasugerowałeś w swoim poście, że posiadanie dziecka nie jest obowiązkiem, więc odpowiedziałam adekwatnie do sensu Twojej wypowiedzi. Masz rację natomiast, że jeśli delikwentka siedzi w domu i ciągnie z kasy państwa (czyli od nas) kasę przez dodatkowo wychowawczy i diabli wiedzą, co jeszcze, byleby nie iść do pracy (tzw turystki macierzyńskie) to jak najbardziej się z Tobą zgadzam. Czasem jednak pozostanie z dzieckiem dłużej także jest koniecznością (np. gdy dziecko jest chore; brak możliwości oddania komuś pod opiekę lub zwykła matczyna nadwrażliwość), więc nie warto generalizować.
I ja NIE POTĘPIAM BEZROBOTNYCH! Skąd Ci to przyszło do głowy? Jeżeli się utożsamiasz z tym, co napisałam tutaj o pewnego rodzaju bezrobotnych, to masz prawo się oburzać: szczytem perfidii byłoby, gdybyś tego nie robił jeśli nie, to pomyśl sam.
Pzdr _________________ 10.04.2010 - dla mnie najszczęśliwszy dzień mojego życia  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| carmela
| Doczy: 11 Gru 2007 | Posty: 34 | Skd: reykjavik |
|
Wysany: 4 Gru 2009, 10:09 Temat postu: |
|
|
Witam! Czy urzad pracy ma prawo zabrac zasilek lub go wstrzymac lub zrobic cokolwiek innego osobie ktora jest na zasilku i jednoczesnie pracuje na czesc etatu? Czy sa jakies ograniczenia w tej kwestii? Oczywiscie wiadomo ze w takiej sytuacji pobierany zasilek bedzie pomniejszony o te czesc na jaka jest sie zarejestrowanym. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| 3KO27 ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
| Doczy: 21 Lis 2008 | Posty: 537 | Skd: z tamtąd |
|
Wysany: 4 Gru 2009, 11:58 Temat postu: |
|
|
AcidBurn napisa: |
to trzeba być naprawdę samym, nie znać języka, nie mieć znajomych, bać się wychodzić z domu, siedzieć godzinami przed telewizorem, a jedyną osobą, jaką widzieć to listonosz lub dostawca pizzy ... |
AcidBurn nie napisałaś,ale dałaś do zrozumienia,że właśnie chodzi ci o Polaków...tą nieznajomością języka  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| AcidBurn
|
Wysany: 4 Gru 2009, 12:12 Temat postu: |
|
|
3KO27 napisa: | AcidBurn napisa: |
to trzeba być naprawdę samym, nie znać języka, nie mieć znajomych, bać się wychodzić z domu, siedzieć godzinami przed telewizorem, a jedyną osobą, jaką widzieć to listonosz lub dostawca pizzy ... |
AcidBurn nie napisałaś,ale dałaś do zrozumienia,że właśnie chodzi ci o Polaków...tą nieznajomością języka  |
nie wyczytałeś ironii?  _________________ 10.04.2010 - dla mnie najszczęśliwszy dzień mojego życia  |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 4 Gru 2009, 12:24 Temat postu: |
|
|
...a tak nawiasem mówiąc do tych co maja jakieś żale,że bezrobotni opierdzielają się na zasiłkach to miejcie pretensje do tutejszego rządu co do zasiłków...nie nasza wina,że maja taki a nie inny system,że "kuroń" jest wypłacany przez trzy lata ..ja mam wyjebtasu na to co piszecie i tak bede robił po swojemu ...wychodze z takiego założenia ...jak można to korzystam z tego,bo nigdzie indziej tak nie bede miał (nie mylić,że mi sie należy bo tak nie uważam) i nie zawsze sie zdaża tak,że jakiś tam rząd jakiegos państwa jest tak "łaskaw"...poprostu mam swoje zdanie co do elit rządzących na świecie,że doją od zwykłych szaraczków ile wlezie,ale to inny temat także moja rada wpisywać się w "książke skarg i zażaleń" w Alpingi a jak nie to na "kuronia" iść jak tak bardzo nie możecie przeboleć,że wasze "ciężko" zarobione podatki sie marnują na takich niegodziwców jak my klasa bezrobotna proste bless  |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 4 Gru 2009, 12:25 Temat postu: |
|
|
AcidBurn napisa: | 3KO27 napisa: | AcidBurn napisa: |
nie wyczytałeś ironii?  |
..dla mnie to nie jest ironia...fakty mówią za siebie  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| gromas
| Doczy: 17 Lip 2007 | Posty: 9 | Skd: iceland-reykjavik |
|
Wysany: 4 Gru 2009, 13:36 Temat postu: |
|
|
3KO 27 |
|
Powrt do gry |
|
 |
| AcidBurn
|
Wysany: 4 Gru 2009, 21:49 Temat postu: |
|
|
3KO27 napisa: | ...a tak nawiasem mówiąc do tych co maja jakieś żale,że bezrobotni opierdzielają się na zasiłkach to miejcie pretensje do tutejszego rządu co do zasiłków...nie nasza wina,że maja taki a nie inny system,że "kuroń" jest wypłacany przez trzy lata ..ja mam wyjebtasu na to co piszecie i tak bede robił po swojemu ...wychodze z takiego założenia ...jak można to korzystam z tego,bo nigdzie indziej tak nie bede miał (nie mylić,że mi sie należy bo tak nie uważam) i nie zawsze sie zdaża tak,że jakiś tam rząd jakiegos państwa jest tak "łaskaw"...poprostu mam swoje zdanie co do elit rządzących na świecie,że doją od zwykłych szaraczków ile wlezie,ale to inny temat także moja rada wpisywać się w "książke skarg i zażaleń" w Alpingi a jak nie to na "kuronia" iść jak tak bardzo nie możecie przeboleć,że wasze "ciężko" zarobione podatki sie marnują na takich niegodziwców jak my klasa bezrobotna proste bless  |
nic dodać, nic ująć.. gratuluję podejścia do życia obyś się kiedyś nie przejechał... to tyle ode mnie... _________________ 10.04.2010 - dla mnie najszczęśliwszy dzień mojego życia  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| jelwes
| Doczy: 21 Lut 2008 | Posty: 37 | |
|
Wysany: 4 Gru 2009, 22:28 Temat postu: |
|
|
Jeśli wszyscy bezrobotni mają takie podejście do życia jak 3KO27, to nie dziwię się, że są i nadal będą bezrobotnymi.
Dla mnie to wstyd przyjechać do obcego kraju i siedzieć na zasiłku. Jeśli czyjąś ambicją jest tylko to, żeby starczyło do pierwszego to mogę pogratulować.
Nie mam nic do ludzi, którzy pracę stracili i mają trudności ze znalezieniej innej - im zasiłek się jak najbardziej należy. Ale pełno tu takich, którym nie chciało się nic w Polsce i nie chce się także tutaj - tylko że tutaj trochę łatwiej się nie chce, bo na najtańsze piwo w Vinbudzie i fajki starczy. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 5 Gru 2009, 3:08 Temat postu: |
|
|
[quote="AcidBurn]
nic dodać, nic ująć.. gratuluję podejścia do życia obyś się kiedyś nie przejechał... to tyle ode mnie...[/quote]
...nie wyczytałaś ironii mimo wszystko dziekuje za dobre życzenia jak rodaczka rodakowi z tym "przejazdem" mam nadzieje,że sie nie sprawdzą  |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 5 Gru 2009, 3:25 Temat postu: |
|
|
jelwes napisa: | Jeśli wszyscy bezrobotni mają takie podejście do życia jak 3KO27, to nie dziwię się, że są i nadal będą bezrobotnymi.. |
..nie martw sie chłopaku,napewno nie wszyscy
jelwes napisa: | Dla mnie to wstyd przyjechać do obcego kraju i siedzieć na zasiłku.. |
to mamy inne pojecia wstydu bo dla mnie wstydem to kraść islandczykom lub ludziom zamieszkujacym dany kraj,a co najgorsze rodakom,dlatego wybieram z dwojga "złego" bez zastanowienia wybieram zasiłek
jelwes napisa: | Jeśli czyjąś ambicją jest tylko to, żeby starczyło do pierwszego to mogę pogratulować. |
starcza i do pierwszego a nawet troche można odłożyć
jelwes napisa: | Nie mam nic do ludzi, którzy pracę stracili i mają trudności ze znalezieniej innej - im zasiłek się jak najbardziej należy. Ale pełno tu takich, którym nie chciało się nic w Polsce i nie chce się także tutaj. |
...może i tak...a może sie za bardzo chciało i sie zawiedli...a moze ich zasrany system i rząd Polski nauczył kombinowania...a może...,moze....itd.
jelwes napisa: | tylko że tutaj trochę łatwiej się nie chce, bo na najtańsze piwo w Vinbudzie i fajki starczy. |
....osobiśćie nie pije (czyt.okazyjnie,rzadko) i nie jaram szlugów...utrzymuje forme nie tylko fizyczna ....ach i jakos sobie organizuje czas,a w jaki sposób??? moja osobista sprawa  |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 5 Gru 2009, 3:58 Temat postu: |
|
|
do AcidBurn ....widze,że wszedzie wciskasz swoje 5 groszy a raczej 5 koron mała przestroga,ażeby nie posypał sie na ciebie grad gromów od innych użytkowników forum,bo była juz jedna taka osoba(także forumowa "wrona" "chodząca po torach" może jakieś skłonnosci do samodestrukcji,life's sux what ever...) wypisz, wymaluj identycznie zjawiskowa i aktywna wszędzie jej było pełno,której się troche posypało i sie uspokoiła pomyśl: "si tacuisses, philosophus mansisses " także "ciszej budiesz dalsze jedziesz" etc.etc. ...chyba,że ciebie chroni "immunitet" bedąc moderatorem albo nawet i tymczasowym adminem tego forum  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| AcidBurn
|
Wysany: 5 Gru 2009, 8:21 Temat postu: |
|
|
3KO27 napisa: | to mamy inne pojecia wstydu bo dla mnie wstydem to kraść islandczykom lub ludziom zamieszkujacym dany kraj,a co najgorsze rodakom,dlatego wybieram z dwojga "złego" bez zastanowienia wybieram zasiłek  |
hahaha.... a to dobre... tak się składa, że zasiłek jest formą pomocy i zachętą do poszukiwania pracy, a nie zajebistą opcją na życie... może nie jest to kradzież, ale napewno czynność bardzo wątpliwa morlanie...
uwierz mi, nie boję się krytyki czy zabawnych opinni na mój temat od osób, które czują się urażone moim osobistym zdaniem na pewne sprawy. Jak ktoś napisał - Forum jest od tego, żeby wymieniać poglądy i doświadczenia. Jeśli komuś nie pasuje, nie musi tego czytać dla mnie zawsze była i będzie różnica między byciem na zasiłku a siedzeniu na nim... i niezależnie od tego, co tu wypiszesz na mój temat, bo tak myślę, to nie zrobi na mnie wrażenia Dla mnie Twoja postawa jest godna politowania. I nie ma to nic wspólnego z krajem, z którego oboje pochodzimy. Dla mnie jest to tylko powód do wstydu i żalu, że tacy jak Ty budują nam pewnego rodzaju opinię WSZĘDZIE za granicami. I zdaję sobie świetnie sprawę, że Tobie podobnych znajdzie się na tym Forum od groma. I jak już napisałam, nie robi to na mnie najmniejszego wrażenia  _________________ 10.04.2010 - dla mnie najszczęśliwszy dzień mojego życia  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Grazyna
| Doczy: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Skd: Islandia |
|
Wysany: 5 Gru 2009, 9:23 Temat postu: |
|
|
Przebywanie ponad rok na zasiłku dla bezrobotnych jest bardzo dużą traumą, a szydzenie z takich osób jest bardzo nieładne. Nie można nikogo osądać a tym bardziej na forum publicznym. Nikt nie wie w jaki sposób chłopak znalazł się w takiej sytuacji i jak długo na nim przebywa. Jednak wiem ,że po roku w psychice cżłowieka zachodzą duże zmiany. I życzę żebyś Ty sama nigdy się o tym nie przekonałaś. To nie są moje przypuszczenia i rozmyślania ,ale wyniki badań przeprowadzone przez kompetentnych naukowców. Jak można dzielić ludzi na tych dobrych i złych przebywających na zasiłkach? Robiłaś jakieś badania na ten temat, czy to tylko twoje przypuszczenia. To wlaśnie Polska zmuszła ludzi do krętactwa. Sprawa z rentami i sprawa orzeczników . Tam to dopiero patologia i to "w białych rękawiczkach ". temat rzeka. kiedy to naprawdę schorowane, biedne osoby traktowano jak przygłupów nie dając im nic a drugim cwaniakom przydzielano renty na prawo i lewo. Jedno jest słuszne ,że przydzielanie zasiłków na 3 lata jest dużym błędem, takim samym ,że zabiera się zasiłki osobom uczącym się (a więc, podnoszącym swoje kwalifikacje zawodowe). Uważam to za dwa rażące błędy. To w niedługim czasie znowu się odbije na nas wszystkich.Ja znam ludzi pracujących , za których się nieraz wstydziłam i co ? Czego to dowodzi? Ludzie są różni, ale nie mi ich osądzać.Każy ma swój honor, a jaki on jest to już jego sprawa. _________________ Brunetka |
|
Powrt do gry |
|
 |
| AcidBurn
|
Wysany: 5 Gru 2009, 9:38 Temat postu: |
|
|
Jaaasne. Z doświadczenia wiem, że trzeba się nieźle starać, żeby przez rok nie znaleźć sobie pracy. Chyba, że jest się ekspertem w jakiejś dziedzinie i akurat nie ma na nich popytu, a nie chce się pracować gdziekolwiek (co też jest śmiesznym argumentem, ja jakoś mogłam i nie umarłam z tej przyczyny). Nie interesuje mnie w tym momencie z jakiego powodu ktoś jest na zasiłku. Krytykuję ludzi, którzy zrobili sobie z tego sposób na życie. Zdania nie zmienię, bo to żadne tłumaczenie: och, jaki biedny... z tego siedzenia na czterech literach psychika mu się wykrzywiła
a tak nawiasem, to nie jesteśmy w Polsce. A chyba po to się z niej wyjeżdża, żeby w niej nie być. I fajnie, kiedy człowiek zmienia miejsce zamieszkanie, gdziekolwiek by nie był i może cieszyć się wszystkim tym, czego w naszym kraju brak. Ale zawsze znajdą się tacy, którzy mają wyjebatsu na ludzi, którym podoba się ten kraj jako DOM i swoją postawą budują skłonności do postrzegania Polaków stereotypowo. I nie wpieraj mi, że ciężko znaleźć pracę. Bo chociaż jest "kryzys" to na brak ofert nie można narzekać Ciężko to niektórym ruszyć tyłek z domu. Albo kilka cv dziennie wysłać.
Nie ma to jak samodoskonalenie. _________________ 10.04.2010 - dla mnie najszczęśliwszy dzień mojego życia  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| AcidBurn
|
Wysany: 5 Gru 2009, 9:43 Temat postu: |
|
|
I żeby było jasne: dla mnie Polak siedzący na zasiłku jest taki sam, jak Islandzczyk na nim. Tu nie chodzi o narodowość, ale o sposób bycia. _________________ 10.04.2010 - dla mnie najszczęśliwszy dzień mojego życia  |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
|
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach
|
|