Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 19 Gru 2009, 12:30 Temat postu: Weso艂ych 艢wi膮t:)) |
|
|
*
Z okazji nadchodz膮cych
艢wi膮t Bo偶ego Narodzenia
pragn臋 przes艂a膰 najserdeczniejsze 偶yczenia.
Niech nadchodz膮ce 艢wi臋ta b臋d膮 dla Was niezapomnianym czasem
sp臋dzonym bez po艣piechu, trosk i zmartwie艅.
呕ycz臋, aby odby艂y si臋 w spokoju, rado艣ci w艣r贸d Rodziny, Przyjaci贸艂
oraz wszystkich Bliskich dla Was os贸b.
Wraz z nadchodz膮cym Nowym Rokiem 偶ycz臋 du偶o zdrowia i szcz臋艣cia.
Niech nie opuszcza Was pomy艣lno艣膰 i spe艂ni膮 si臋 te najskrytsze marzenia.
*
Pisz臋 ju偶 dzi艣 po potem nie b臋dzie czasu:)) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Scissor_Sisters
| Do潮czy: 03 Lis 2006 | Posty: 231 | Sk眃: Olsztyn |
|
Wys砤ny: 19 Gru 2009, 21:14 Temat postu: |
|
|
dziekujemy, dziekujemy i wzajemnie!!! _________________ Mi casa Su casa |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Buszmenka
| Do潮czy: 26 Wrz 2008 | Posty: 56 | |
|
Wys砤ny: 22 Gru 2009, 18:04 Temat postu: Porod na Islandii |
|
|
Kochani,becikowe w polsce sie nalezy,wiec sie starajcie.Pozdrawiam wszystkich i zycze zdrowych i wesolych swiat.  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Anna2
| Do潮czy: 13 Lut 2009 | Posty: 33 | |
|
Wys砤ny: 26 Gru 2009, 19:06 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny jak po islandzku lub angielsku nazywa sie szczepionka na pnemokoki i rotawirusy??? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 26 Gru 2009, 19:19 Temat postu: |
|
|
Anna2 napisa: | Dziewczyny jak po islandzku lub angielsku nazywa sie szczepionka na pnemokoki i rotawirusy??? |
popro艣 o Rotarix i Prevenar---------Rotarix jest na rotawirusy a Prevenar na pneumokoki.Rotarixu s膮 dwie dawki a na pneumo 3.koszt to ok.14.000 moja ma艂a by艂a szczepiona na rotawirusy tutaj a na pneumokoki czeka szczepionka w lod贸wce pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ania12345
| Do潮czy: 16 Lis 2008 | Posty: 50 | |
|
Wys砤ny: 27 Gru 2009, 13:11 Temat postu: |
|
|
niestety ale nikt nie chce mi zrobic badania na toksoplazmoze(nie jestem w ci膮zy, ale chce juz planowa膰)
by艂am u ogolnego to powiedzia艂a a po co pani takie badanie, one nie jeast potrzebne. bardzo ciekawe, jak z powodu toksoplazmozy mozna poranic, albo dziecko sie rodzi z wadami genetycznymi.
wiecie moze w jakim szpitalu moze robi膮 te badania
jestem z reykjavika. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ania12345
| Do潮czy: 16 Lis 2008 | Posty: 50 | |
|
Wys砤ny: 27 Gru 2009, 13:13 Temat postu: |
|
|
ania12345 napisa: | Niestety, ale nikt nie chce mi zrobic badania na toksoplazmoze (nie jestem w ci膮zy, ale chce juz planowa膰).
By艂am u og贸lnego, to powiedzia艂a, a po co pani takie badanie, one nie sa potrzebne.
Bardzo ciekawe, jak z powodu toksoplazmozy mozna poronic, albo dziecko sie rodzi z wadami genetycznymi. Mam przyk艂ad bliskiej mi osoby.
Wiecie moze w jakim szpitalu moze robi膮 te badania
jestem z reykjavika. |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| miska123102
| Do潮czy: 11 Sty 2009 | Posty: 125 | |
|
Wys砤ny: 27 Gru 2009, 13:57 Temat postu: |
|
|
witam mam pytanko wiecie mo偶e na jakiej ulicy jest otwarta dzisiaj apteka? jest to bardzo wa偶ne |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| AcidBurn
 | Do潮czy: 09 Pa 2009 | Posty: 426 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 27 Gru 2009, 14:56 Temat postu: |
|
|
badania na toksyplazmoz臋 wykonuje po艂o偶na, gdy ju偶 jeste艣 w ci膮偶y. Natomiast radzi艂abym i艣膰 do przychodni i poprosi膰 o zrobienie badania. Tak og贸lnie: toksyplazmoza nie jest chorob膮 gro藕n膮 dla Ciebie. Gdyby艣 by艂a chora, mia艂aby艣 ju偶 objawy podobne do grypy czy przezi臋bienia. Je艣li nic Ci nie dolega to faktycznie lekarz mia艂 racj臋, nie jest Ci takie badanie potrzebne. Jak ju偶 zajdziesz w ci膮偶臋, po艂o偶na zrobi Ci badania na wszystko, 艂膮cznie z HIV, syfilisem i r贸偶yczk膮. Pozdrawiam. _________________ 10.04.2010 - dla mnie najszcz臋艣liwszy dzie艅 mojego 偶ycia  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| DOROTAKOC
| Do潮czy: 30 Kwi 2008 | Posty: 48 | |
|
Wys砤ny: 27 Gru 2009, 15:35 Temat postu: pytanko |
|
|
hej dziewczyny mam pytanko urodzilam coreczke we wrzesniu czy juz teraz dostane rodzinne czy dopiero po rozliczeniu sie z podatku w sierpniu i czy moze ktoras wie czy przyjdzie jakies pismo do domu czy nie |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| aszkim
| Do潮czy: 07 Sty 2009 | Posty: 40 | |
|
Wys砤ny: 27 Gru 2009, 20:34 Temat postu: |
|
|
Witam. mam pytanie jak wyglada sprawa z cesarskim cieciem na islandii
? czy mozna na zadanie? pierwsza ciaze mialam cesarke a nie wiem jak teraz bedzie. prosze o odpowiedszi |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lilianka
| Do潮czy: 17 Cze 2009 | Posty: 34 | |
|
Wys砤ny: 27 Gru 2009, 23:25 Temat postu: krople do nosa |
|
|
Witam. Jakie kupie tutaj krople do nosa dla miesiecznego dziecka i czy dostane je bez recepty?? jakies rady co do pozbycia sie kataru u takiego maluszka?? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Katrina
| Do潮czy: 26 Maj 2008 | Posty: 114 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 28 Gru 2009, 0:07 Temat postu: hejka |
|
|
do DOROTAKOC:
Je艣li dziecko jest urodzone na Islandii, rodzinne w takim wypadku przyznawane jest automatycznie. Powinna艣 je dosta膰 ju偶 w lutym poniewa偶 p艂acone jest co kwarta艂, tzn : w lutym, maju, sierpniu i listopadzie. Pozdrawiam serdecznie  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| DOROTAKOC
| Do潮czy: 30 Kwi 2008 | Posty: 48 | |
|
Wys砤ny: 28 Gru 2009, 10:52 Temat postu: Re: hejka |
|
|
Katrina napisa: | do DOROTAKOC:
Je艣li dziecko jest urodzone na Islandii, rodzinne w takim wypadku przyznawane jest automatycznie. Powinna艣 je dosta膰 ju偶 w lutym poniewa偶 p艂acone jest co kwarta艂, tzn : w lutym, maju, sierpniu i listopadzie. Pozdrawiam serdecznie  | dziekujje bardzo Katrina |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| DarkAngelKate
 | Do潮czy: 15 Lut 2009 | Posty: 186 | Sk眃: K贸pavogur |
|
Wys砤ny: 28 Gru 2009, 22:01 Temat postu: Re: krople do nosa |
|
|
lilianka napisa: | Witam. Jakie kupie tutaj krople do nosa dla miesiecznego dziecka i czy dostane je bez recepty?? jakies rady co do pozbycia sie kataru u takiego maluszka?? |
Dla takich maluszkow nie ma kropel do nosa, dostaniesz jedynie wode solona w sprayu. _________________ Nie bierz zycia na serio.
I tak nie wyjdziesz z niego zywy. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kasia11
| Do潮czy: 20 Sty 2009 | Posty: 40 | |
|
Wys砤ny: 28 Gru 2009, 23:12 Temat postu: |
|
|
ja mia艂am szcz臋艣cie i krople do nosa dla takiego malucha mia艂am od kole偶anki kt贸ra wcze艣niej je przywioz艂a z polski NASIVIN noi racja z tym 偶e tu tylko wod臋 fizjologiczn膮 mi oferowali by艂am z tym nawet u lekarza ale powiedzia艂 samo przysz艂o samo wyjdzie oczywi艣cie nie dos艂ownie ale tak to odebra艂am ja robi艂am tak woda solona na pionowo dzieci膮tko chwile odczeka膰 i 艣ci膮ga艂am frid膮 i tak pare razy dziennie POMAGA艁O zdr贸wka 偶ycz臋 i pozdrawiam. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| monika32
| Do潮czy: 21 Wrz 2009 | Posty: 25 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 28 Gru 2009, 23:22 Temat postu: ,,, |
|
|
mo偶esz te偶 zrobi膰 par贸wki z rumianku ,najlepiej jak masz wann臋 to wrzu膰 z 4 saszetki i nalej wrz膮tku,tak 偶eby 艂azienka zaparowa艂a i posied藕 z dzieckiem tak z 10 min-to nawil偶y nosek 偶eby nie by艂 podra偶niony a tak偶e troszk臋 zmi臋kczy wydzielink臋 z noska. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lilianka
| Do潮czy: 17 Cze 2009 | Posty: 34 | |
|
Wys砤ny: 29 Gru 2009, 15:47 Temat postu: katarek |
|
|
Dzi臋ki za odp.
No niestety kropli nie dosta艂am w aptece, krople maj,ale do stosowania od 2 roku 偶ycia,a moj maluszek ma 1,5 miesiaca. Jeszcze raz dzieki.Pozdrawiam i Szcz臋艣liwego Nowego Roku  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| magda87
| Do潮czy: 12 Cze 2009 | Posty: 33 | |
|
Wys砤ny: 30 Gru 2009, 14:52 Temat postu: |
|
|
witam! jak myslicie bedzie dzisiaj przelew macierzynskiego czy dopiero jutro?????????? pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| evelin1984
| Do潮czy: 14 Gru 2007 | Posty: 40 | |
|
Wys砤ny: 4 Sty 2010, 0:42 Temat postu: |
|
|
Witam!!!
Wczoraj do艂膮czy艂am do grona szcz臋艣liwych mam.Synek przyszed艂 na 艣wiat o godz.5:32
Czujemy si臋 super.Po 8 godz.pobytu w szpitalu,byli艣my ju偶 w domku.
Pozdrawiam! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|