Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| O.E. Opiekun Forum
 | Do潮czy: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Sk眃: Pl. Od S艂o艅ca 3/Europa |
|
Wys砤ny: 13 Gru 2006, 2:18 Temat postu: Nia sprzedadz膮 lod贸w... bo nie |
|
|
Basia napisa: | W Cafe Paris nie chciano mi podac lodow z menu dla dzieci. A ja wlasnie mialam ochote na mniejsza porcje, z czekolada. Nie bylo odpowiednika w "doroslym" menu. Wytlumaczenie brzmialo: "Bo to podaja tylko dzieciom":-) | Dobry przyk艂ad... Ciekaw jestem co przy艣wieca takim ludziom (firmom), 偶e odmawiaj膮 klientowi. Przecie偶, jesli klient si臋 zdenerwuje, to wi臋cej w og贸le nic nie kupi...
Swoj膮 drog膮 trzeba by艂o powiedzie膰, 偶e czekasz w艂a艣nie na dzieci i chcesz im zam贸wi膰 lody wcze艣niej (albo na wynos, bo dzieci czekaj膮 w domu)
Rozumia艂bym jeszcze, 偶e dzieci maj膮 zni偶k臋 (promocja) a od doros艂ych bior膮 wi臋cej. Ale odmowa sprzeda偶y towaru to jaka艣 paranoja... _________________ CHCESZ WSPOM脫C FORUM ORAZ ICELAND.PL? WP艁A膯 DATEK!
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| soley
| Do潮czy: 16 Kwi 2005 | Posty: 226 | Sk眃: HFJ |
|
Wys砤ny: 14 Gru 2006, 22:32 Temat postu: |
|
|
Tez sie spotkalam z odmowa ale w
Polsce ,w mc donalds przy zamowieniu zestawu dla dzieci.
i tez wytlumaczeniem bylo to ze jest to zestaw dla dzieci.
Niby logiczne ale w gruncie rzeczy co im szkodzilo sprzedac jeden zestaw , ktory zje dorosla osoba? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Old Star
| Do潮czy: 27 Lip 2006 | Posty: 226 | Sk眃: Down Town czyli z Miasta Daun贸w |
|
Wys砤ny: 14 Gru 2006, 22:37 Temat postu: |
|
|
soley napisa: | Tez sie spotkalam z odmowa ale w
Polsce ,w mc donalds przy zamowieniu zestawu dla dzieci.
i tez wytlumaczeniem bylo to ze jest to zestaw dla dzieci.
Niby logiczne ale w gruncie rzeczy co im szkodzilo sprzedac jeden zestaw , ktory zje dorosla osoba? |
No tak, ale co w Mc'Donaldzie jest normalne, mo偶e poza filozofi膮 zarabiania $?
O.S. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Child_of_darkness
| Do潮czy: 10 Gru 2006 | Posty: 16 | Sk眃: Wolska |
|
Wys砤ny: 16 Gru 2006, 21:00 Temat postu: |
|
|
dla mnie to kompletnie bez sensu. Na jakiej podstawie oni wam odm贸wili ? Czy jakbym poszed艂 do sklepu i kupi艂 sobie cukierki, to by mi odm贸wili, bo to dla dzieci ? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| viking User bywa z艂o艣liwy, IGNORUJ takie posty!
 | Do潮czy: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 17 Gru 2006, 8:34 Temat postu: |
|
|
Cytat: | W Cafe Paris nie chciano mi podac lodow z menu dla dzieci. |
Postanowi艂em to sprawdzi膰. Poszed艂em do Cafe Paris i zam贸wi艂em lody z dzieci臋cego menu. Nie by艂o problemu. Ciekawe dlaczego tobie nie chcieli poda膰? _________________ Bardzo niewielu m臋偶czyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywaj膮 si臋 wytrychem. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Basia
 | Do潮czy: 24 Lis 2004 | Posty: 628 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 17 Gru 2006, 14:17 Temat postu: |
|
|
Moze wygladasz bardziej dziecinnie:-)
Mysle, ze to nie byla jakas oficjalna regula, tylko bardziej widzimisie kelnera czy kierownika sali. No i to mialo miejsce ponad rok temu:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
 | Do潮czy: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Sk眃: Pl. Od S艂o艅ca 3/Europa |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| einar
| Do潮czy: 06 Lut 2004 | Posty: 1182 | |
|
Wys砤ny: 26 Gru 2006, 3:53 Temat postu: |
|
|
Mi si臋 Cafe Paris potwornie podoba艂o z urody, bo faktycznie miejsce malownicze. Ale kawa mi nie smakowa艂a i net nie dzia艂a艂 wi臋c si臋 zrazi艂em. Polubi艂em Hresso cho膰 to du偶a knajpa i jest do艣膰 g艂o艣no ale kawa super! A co pizzy to tylko Eldsmidjan. Genialnym miejscem, absolutnie kultowym jest male艅ka knajpeczka Sægreifinn na Geirsgata, w okolicach portu, sk膮d p艂ynie si臋 na Whale Watching. Szefem jest niejaki Kjartan, cz艂owiek mo偶e niewielkiego wzrostu ale niesamowicie wielkiego wdzi臋ku. W wielu gazetach i przewodnikach mo偶na wypatrze膰 reklamy z uroczym has艂em "Moby Dick on the stick" i z Kjartanem trzymaj膮cym owe sticki:) Na miejscu mo偶na spr贸bowa膰 szasz艂yk贸w z nie do ko艅ca okre艣lonego czarnego ptaka (mi Kjartan osobi艣cie pokazywa艂 jak 贸w ptak lata - niezapomniany widok i z wieloryba. Z pocz膮tku ze strachem spo偶y艂em weloryba a potem z stwierdzi艂em, 偶e jest to przepyszne mi臋sko. Poza tym oczywi艣cie islandzka kawa z ciastem i jeszcze bardziej islandzka cola. Miejsce jest wspania艂e i powinno by膰 obowi膮zkowym punktem odwiedzin dla ka偶dego turysty. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| loger
| Do潮czy: 25 Lis 2009 | Posty: 11 | |
|
Wys砤ny: 6 Sty 2010, 13:31 Temat postu: |
|
|
ja moze tak z innej beczki ale nie jestem w stanie przyczytac calego forum tyle w nim informacji wiec nie krzyczcie na mnie jak cos przeoczylam, korzystalam z wyszukiwarki ale nie wiem jak sformulowac pytanie
chodzi mi o cene srednia nie najnizsza obiadu w restauracji w Reykjaviku. bez alkoholu lub z. Tak srednio wiem ze ciezko napisac bo zalezy ile i co sie je ale takie jakies typowe danie nie wiem rybka z czyms tam i salatka. jakis orientacyjny przekroj cen od do. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| 79 ehf
| Do潮czy: 08 Maj 2009 | Posty: 153 | |
|
Wys砤ny: 6 Sty 2010, 14:43 Temat postu: |
|
|
od 1800 do 3500 ISK.
W ulubionej Italii 艣rednio 2100-2300 za solidn膮 porcj臋. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| loger
| Do潮czy: 25 Lis 2009 | Posty: 11 | |
|
Wys砤ny: 12 Sty 2010, 7:55 Temat postu: |
|
|
fajnie, dziekuje za pomoc  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| betka
| Do潮czy: 04 Mar 2008 | Posty: 30 | |
|
Wys砤ny: 12 Sty 2010, 20:25 Temat postu: |
|
|
jak pizza to tylk rizzo gor膮co poleam pychota  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Marta Luiza
| Do潮czy: 05 Lis 2004 | Posty: 310 | Sk眃: Islandia |
|
Wys砤ny: 12 Sty 2010, 21:43 Temat postu: |
|
|
ja polecam natomiast Eldofninn Pizzeria Gr铆msbæ i Gamla smiðjan - Pizzeria ale to oczywiscie Pizzerie bo rzeczywiscie Italia to najlepsza wloska restauracja w Rvk. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| qwiat
| Do潮czy: 07 Cze 2007 | Posty: 173 | |
|
Wys砤ny: 12 Sty 2010, 21:54 Temat postu: |
|
|
jezeli ktos chce zjesc najlepszego hamburgera w reykjaviku to tylko w vita bar niedaleko hallgrimskirkja knajpka na rogu uliczek wyglada dosc obskurnie lecz podaja najlepsze hamburgery ja zawsze jem z jakiem sadzonym i w zestawie tilbod z frytkami i kola za 800-1000 krn
pozatym domo sushi restaurant dobre zawsze swierze sushi |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
| Do潮czy: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Sk眃: reykjavik |
|
Wys砤ny: 13 Sty 2010, 0:28 Temat postu: |
|
|
a ja polecam Lauga-as na ulicy o tej samej nazwie, swietne jedzenie |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| AcidBurn
 | Do潮czy: 09 Pa 2009 | Posty: 426 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 13 Sty 2010, 1:53 Temat postu: |
|
|
Marta Luiza napisa: | ja polecam natomiast Eldofninn Pizzeria Gr铆msbæ i Gamla smiðjan - Pizzeria ale to oczywiscie Pizzerie bo rzeczywiscie Italia to najlepsza wloska restauracja w Rvk. |
Italia???? Italia ko艂o w艂oskiej kuchni nie sta艂a. Spr贸buj Volare (jest troszk臋 zakamuflowana, ale ma najsmaczniejsze Carpaccio jakie jad艂am). I smakuje jak prawdziwa w艂oska kuchnia. Caruso ma tak fantastyczn膮 atmosfer臋, 偶e nie chce si臋 stamt膮d wychodzi膰. Je艣li chodzi o indyjsk膮 kuchni臋 to Indian Mango jest 艣wietnym miejscem, nie wspominaj膮c ju偶 o Austur India (polecam lody domowej roboty, je艣li si臋 komu艣 uda je wcisn膮膰 po ca艂ym posi艂ku, s膮 fantastyczne!). Ta艅sza jest z kolei Hraðlestinn, ale bardzo smaczna i porcje s膮 jak dla wojska Do Perlana polecam panom zabiera膰 swoje wybranki w celu zar臋czyn lub czego艣 r贸wnie wa偶nego, bo wra偶enia s膮 powalaj膮ce, ceny te偶
Nie polec臋 nikomu Livoli. Jedzenie nie ma wyszukanego smaku, a cenowo nie r贸偶ni si臋 od Italii. Ani Rosso Pomodoro. Te偶 si臋 kreuj膮 na w艂osk膮 kuchni臋, ale nie wychodzi im.
Je艣li chodzi o hamburgery, to Vita barinn oraz ten male艅ki lokalik przy porcie!! Wprawdzie s膮 ma艂e, ale baaaaaaaardzo smaczne. Chyba najlepsze  _________________ 10.04.2010 - dla mnie najszcz臋艣liwszy dzie艅 mojego 偶ycia  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Marta Luiza
| Do潮czy: 05 Lis 2004 | Posty: 310 | Sk眃: Islandia |
|
Wys砤ny: 13 Sty 2010, 10:02 Temat postu: |
|
|
no tak , a ja nie przepadam za Caruso i jego atmosfera i zdecydowanie kocham Italie . W Volare nie jadlam wiec moze dzisiaj sie wybiore ...
Natomiast pod Vitabar podpisuje sie "obiema rekami", atmosfera jak w moim rodzinnym miescie, wiec prawie podroz sentymentalna |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| tautao
| Do潮czy: 04 Mar 2010 | Posty: 8 | |
|
Wys砤ny: 13 Mar 2011, 11:50 Temat postu: Gdzie zje艣膰 po Islandzku |
|
|
Hello, pytanie jest jak w temacie gdzie mo偶na zakosztowa膰 tadycyjnej Islandzkiej kuchni powiedzmy w standardzie bardziej knajpowym ni偶 ekskluzywno-restauracyjnym? Ostatnio jak tam by艂em pomineli艣my ca艂kowicie Reykjavik i potem ju偶 nigdzie nie dostali艣my ani z艂amanej krewetki. Co prawda nie ukrywam 偶e by艂 to wrzesie艅, teraz wybieram sie w maju wi臋c chyba nie bedzie lepiej. Rozumiem, 偶e jak tam mieszkacie to macie ju偶 tego przesyt, ale ja ch臋tnie spr贸bowa艂bym. Moge prosi膰 o jakie艣 namiary? Wielkie dzieki |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| qwiat
| Do潮czy: 07 Cze 2007 | Posty: 173 | |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kamqs