Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| mikolaj
| Dołączył: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 20 Lis 2009, 9:15 Temat postu: Re: PRYWATNE |
|
|
edzia napisał: | CZY KTOS WIE GDZIE ZNAJDUJA SIE PRYWATNE PRZEDSZKOLA NA BREIDHOLT ,,, |
Jest jedno, W tym wysokim bloku kolo polskiego sklepu. Wchodzi sie przez plac zabaw. Niestety nie znam adresu, ale jest napewno bo chcialam tam zapisac swojego synka. W ostatecznosci wybralam dagmame, a pozniej przedszkole. U dag mamy jest mniej dzieci i taniej wychodzi. A przedszkole to juz calekiem taniocha w porownaniu z tym prywatnym. pozdr. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wulkan
| Dołączył: 28 Kwi 2009 | Posty: 37 | |
|
Wysłany: 20 Lis 2009, 10:41 Temat postu: |
|
|
Witam czy jak znajdÄ
dla mojego dziecka juĹź miejsce w przedszkolu a ja go poĹle to nadal bÄde otrzymywaÄ te pienjÄ
dze na niego???? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
|
Wysłany: 20 Lis 2009, 11:10 Temat postu: |
|
|
wulkan napisał: | Witam czy jak znajdÄ
dla mojego dziecka juĹź miejsce w przedszkolu a ja go poĹle to nadal bÄde otrzymywaÄ te pienjÄ
dze na niego???? |
NIE, bo juz sie nim nie opiekujesz to jest dodatek opiekunczy. W momencie jak go posylasz do przedszkola czy niani i masz podpisana umowe te pieniadze przechodza jako dotacja na przedszkole lu dla niani |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wulkan
|
Wysłany: 20 Lis 2009, 12:25 Temat postu: |
|
|
wulkan napisał: | Witam czy jak znajdÄ
dla mojego dziecka juĹź miejsce w przedszkolu a ja go nie poĹle to nadal bÄde otrzymywaÄ te pienjÄ
dze na niego???? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| Winia
| Dołączył: 05 Mar 2007 | Posty: 69 | Skąd: keflavik |
|
Wysłany: 25 Lis 2009, 11:34 Temat postu: Przedszkole... |
|
|
Ja daĹam swoje dzieci do przedszkola na bazie, okoĹo miesiÄ
ca temu, nie musiaĹam czekaÄ bo przyjÄli je odrazu, takĹźe podejrzewam Ĺźe sÄ
jeszcze miejsca. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| torent
| Dołączył: 12 Mar 2009 | Posty: 10 | |
|
Wysłany: 19 Gru 2009, 16:25 Temat postu: Przedszkole Njardvik |
|
|
czy sÄ
jakieĹ osoby w Njardviku ktĂłrych dzieci chodzÄ
tu do przedszkola ?ChciaĹ bym siÄ dowiedzieÄ jaka jest atmosfera w takim przedszkolu i jak traktujÄ
dzieci polskie i kiedy sÄ
zapisy ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 19 Sty 2010, 23:26 Temat postu: PISMO |
|
|
CZY KTOS Z WAS DOSTAL PISMO Z Reykjavikurborg ,, regulanar tĂłku gildi 1 januar 2010 og hafa m.a i fĂłr meĂł ser .. ktos wie o co chodzi |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Anna2
| Dołączył: 13 Lut 2009 | Posty: 33 | |
|
Wysłany: 20 Sty 2010, 14:51 Temat postu: |
|
|
Hej Dziewczyny a moze wiecie czy jest jakies dofinansowanie na przedszkole??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dorota4
| Dołączył: 12 Sie 2008 | Posty: 6 | Skąd: REYKJAVIK |
|
Wysłany: 20 Sty 2010, 17:41 Temat postu: opiekunka |
|
|
dziewczyny a ile kosztuje opiekunka ,placi sie za godzine czy dzien.Chodzi mi o jakas prywatna nianie np Polke.Wiadomosc potrzebna mojej kolezance,konczy sie jej maciezynski;) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wulkan
|
Wysłany: 8 Mar 2010, 13:59 Temat postu: |
|
|
Hej czy moze ktos z was dostaje jakies pienjadze na dziecko oczekujace na przedszkole .Jest cos takiego . |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
|
Wysłany: 8 Mar 2010, 14:06 Temat postu: |
|
|
wulkan napisał: | Hej czy moze ktos z was dostaje jakies pienjadze na dziecko oczekujace na przedszkole .Jest cos takiego . |
Jesli dziecko nie skonczylo 2lat i jest pod wasza opieka i mieszkasz w r-viku lib kopavogur to mozecie dostawac w r-viku 35tys a w kopavogur jest chyba 30tys. bylo o tym juz na forum porod na islandii tam poszukaj. Albo wejdz na strone http://rafraen.reykjavik.is/pages/ i poszukaj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wulkan
|
Wysłany: 8 Mar 2010, 19:24 Temat postu: |
|
|
DziÄki poszukam . |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kata
| Dołączył: 16 Lis 2007 | Posty: 14 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 9 Mar 2010, 12:10 Temat postu: heimagreidslur |
|
|
Heimagreidslur tak nazywa sie to dofinansowanie. Po kryzysie nastapily zmiany i ponoc teraz Reykjavik ma dawac jedynie 20 lub 25 tys. nie wiem czy zmiany dotycza tez Kopavogur.W reykjaviku warunkiem otrzymania jest zapisanie dziecka do przedszkola,w Kopavogur chyba nie. Takie sa reguly.Wszystko mozna zrobic przez internet.Na stronach reykjaviku trzeba sie zalogowac, podac kenitala itd. Potem wyslac umsokn i poszukac heimagreidslur.
Sama mieszkam w Hafnarfjordur i niestety tego tutaj nie daja. Korzystajcie dziewczyny z tego jesli macie mozliwosc !!!
Mozecie pisac jesli macie jakies pytanka , moze bede umiala pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| adek85
| Dołączył: 12 Gru 2008 | Posty: 41 | |
|
Wysłany: 11 Mar 2010, 18:22 Temat postu: |
|
|
Mam pytanie czy dziecko ktĂłrejĹ z Was uczestniczyĹo w badaniu na pneumokoki i rotawirusy.DostaĹam wiadomosc z przedszkola ze moge zapisac dziecko i nie wiem co robic, jak wyglada takie badanie i czy jest bezpieczne i czy jest sens??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
|
Wysłany: 11 Mar 2010, 20:18 Temat postu: |
|
|
adek85 napisał: | Mam pytanie czy dziecko ktĂłrejĹ z Was uczestniczyĹo w badaniu na pneumokoki i rotawirusy.DostaĹam wiadomosc z przedszkola ze moge zapisac dziecko i nie wiem co robic, jak wyglada takie badanie i czy jest bezpieczne i czy jest sens??? |
Nie wiem jak jest z pneumokokami ale rotawirusa bada sie z kalu a zaszczepic dziecko mozna najpozniej do 6m-ca zycia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| torent
| Dołączył: 12 Mar 2009 | Posty: 10 | |
|
Wysłany: 17 Mar 2010, 14:43 Temat postu: ......... |
|
|
........ |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 19 Mar 2010, 23:19 Temat postu: dofinansowanie do przedszkola |
|
|
Ludzie pytali siÄ o dofinansowaniu do przedszkola i mĂłwiono Ĺźe nie ma , otĂłz jest cos takiego oczywiscie dla osĂłb w ciÄĹźkiej sytuacji materialnej.Za przedszkole dla dzieci (bo mam 2)pĹaciĹabym 26800 i oczywiĹcie pĹacÄ to tyle ze kaĹźdy oplacony rachunek zanosze do biĂłra na Miodzie i na jedno dziecko zaracajÄ
mi po 12600 czyli zracajÄ
mi prawie koszt caĹego przedszkola.Niewiem czy komuĹ tym pomogÄ ale myĹlÄ Ĺźe powinniscie wiedziec  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
|
Wysłany: 20 Mar 2010, 9:38 Temat postu: Re: dofinansowanie do przedszkola |
|
|
stokrotka28 napisał: | Ludzie pytali siÄ o dofinansowaniu do przedszkola i mĂłwiono Ĺźe nie ma , otĂłz jest cos takiego oczywiscie dla osĂłb w ciÄĹźkiej sytuacji materialnej.Za przedszkole dla dzieci (bo mam 2)pĹaciĹabym 26800 i oczywiĹcie pĹacÄ to tyle ze kaĹźdy oplacony rachunek zanosze do biĂłra na Miodzie i na jedno dziecko zaracajÄ
mi po 12600 czyli zracajÄ
mi prawie koszt caĹego przedszkola.Niewiem czy komuĹ tym pomogÄ ale myĹlÄ Ĺźe powinniscie wiedziec  |
Napewno pomoglas, takie wiadomosci az milo czytac. A po to tu jestesmy zeby sobie pomagac.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wulkan
|
Wysłany: 3 Kwi 2010, 17:06 Temat postu: |
|
|
Mam pytanie czy za marzec pĹacili juĹź pieniÄ