reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Przedszkole
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 13, 14, 15  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mikolaj

PostWysłany: 20 Lis 2009, 9:15    Temat postu: Re: PRYWATNE Odpowiedz z cytatem

edzia napisał:
CZY KTOS WIE GDZIE ZNAJDUJA SIE PRYWATNE PRZEDSZKOLA NA BREIDHOLT ,,,

Jest jedno, W tym wysokim bloku kolo polskiego sklepu. Wchodzi sie przez plac zabaw. Niestety nie znam adresu, ale jest napewno bo chcialam tam zapisac swojego synka. W ostatecznosci wybralam dagmame, a pozniej przedszkole. U dag mamy jest mniej dzieci i taniej wychodzi. A przedszkole to juz calekiem taniocha w porownaniu z tym prywatnym. pozdr.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
wulkan

PostWysłany: 20 Lis 2009, 10:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam czy jak znajdą dla mojego dziecka już miejsce w przedszkolu a ja go pośle to nadal będe otrzymywać te pienjądze na niego????
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mikolaj

PostWysłany: 20 Lis 2009, 11:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wulkan napisał:
Witam czy jak znajdą dla mojego dziecka już miejsce w przedszkolu a ja go pośle to nadal będe otrzymywać te pienjądze na niego????

NIE, bo juz sie nim nie opiekujesz to jest dodatek opiekunczy. W momencie jak go posylasz do przedszkola czy niani i masz podpisana umowe te pieniadze przechodza jako dotacja na przedszkole lu dla niani
Powrót do góry
wulkan

PostWysłany: 20 Lis 2009, 12:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wulkan napisał:
Witam czy jak znajdą dla mojego dziecka już miejsce w przedszkolu a ja go nie pośle to nadal będe otrzymywać te pienjądze na niego????
Powrót do góry
Winia

PostWysłany: 25 Lis 2009, 11:34    Temat postu: Przedszkole... Odpowiedz z cytatem

Ja dałam swoje dzieci do przedszkola na bazie, około miesiąca temu, nie musiałam czekać bo przyjęli je odrazu, także podejrzewam że są jeszcze miejsca.
Powrót do góry
torent

PostWysłany: 19 Gru 2009, 16:25    Temat postu: Przedszkole Njardvik Odpowiedz z cytatem

czy są jakieś osoby w Njardviku których dzieci chodzą tu do przedszkola ?Chciał bym się dowiedzieć jaka jest atmosfera w takim przedszkolu i jak traktują dzieci polskie i kiedy są zapisy ?
Powrót do góry
edzia
Gość
PostWysłany: 19 Sty 2010, 23:26    Temat postu: PISMO Odpowiedz z cytatem

CZY KTOS Z WAS DOSTAL PISMO Z Reykjavikurborg ,, regulanar tĂłku gildi 1 januar 2010 og hafa m.a i fĂłr meĂł ser .. ktos wie o co chodzi
Powrót do góry
Anna2

PostWysłany: 20 Sty 2010, 14:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej Dziewczyny a moze wiecie czy jest jakies dofinansowanie na przedszkole???
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość WP Kontakt
dorota4

PostWysłany: 20 Sty 2010, 17:41    Temat postu: opiekunka Odpowiedz z cytatem

dziewczyny a ile kosztuje opiekunka ,placi sie za godzine czy dzien.Chodzi mi o jakas prywatna nianie np Polke.Wiadomosc potrzebna mojej kolezance,konczy sie jej maciezynski;)
Powrót do góry
wulkan

PostWysłany: 8 Mar 2010, 13:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej czy moze ktos z was dostaje jakies pienjadze na dziecko oczekujace na przedszkole .Jest cos takiego .
Powrót do góry
mikolaj

PostWysłany: 8 Mar 2010, 14:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wulkan napisał:
Hej czy moze ktos z was dostaje jakies pienjadze na dziecko oczekujace na przedszkole .Jest cos takiego .

Jesli dziecko nie skonczylo 2lat i jest pod wasza opieka i mieszkasz w r-viku lib kopavogur to mozecie dostawac w r-viku 35tys a w kopavogur jest chyba 30tys. bylo o tym juz na forum porod na islandii tam poszukaj. Albo wejdz na strone http://rafraen.reykjavik.is/pages/ i poszukaj.
Powrót do góry
wulkan

PostWysłany: 8 Mar 2010, 19:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki poszukam .
Powrót do góry
kata

PostWysłany: 9 Mar 2010, 12:10    Temat postu: heimagreidslur Odpowiedz z cytatem

Heimagreidslur tak nazywa sie to dofinansowanie. Po kryzysie nastapily zmiany i ponoc teraz Reykjavik ma dawac jedynie 20 lub 25 tys. nie wiem czy zmiany dotycza tez Kopavogur.W reykjaviku warunkiem otrzymania jest zapisanie dziecka do przedszkola,w Kopavogur chyba nie. Takie sa reguly.Wszystko mozna zrobic przez internet.Na stronach reykjaviku trzeba sie zalogowac, podac kenitala itd. Potem wyslac umsokn i poszukac heimagreidslur.
Sama mieszkam w Hafnarfjordur i niestety tego tutaj nie daja. Korzystajcie dziewczyny z tego jesli macie mozliwosc !!!
Mozecie pisac jesli macie jakies pytanka , moze bede umiala pomoc.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG WP Kontakt
adek85

PostWysłany: 11 Mar 2010, 18:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie czy dziecko którejś z Was uczestniczyło w badaniu na pneumokoki i rotawirusy.Dostałam wiadomosc z przedszkola ze moge zapisac dziecko i nie wiem co robic, jak wyglada takie badanie i czy jest bezpieczne i czy jest sens???
Powrót do góry
mikolaj

PostWysłany: 11 Mar 2010, 20:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

adek85 napisał:
Mam pytanie czy dziecko którejś z Was uczestniczyło w badaniu na pneumokoki i rotawirusy.Dostałam wiadomosc z przedszkola ze moge zapisac dziecko i nie wiem co robic, jak wyglada takie badanie i czy jest bezpieczne i czy jest sens???

Nie wiem jak jest z pneumokokami ale rotawirusa bada sie z kalu a zaszczepic dziecko mozna najpozniej do 6m-ca zycia.
Powrót do góry
torent

PostWysłany: 17 Mar 2010, 14:43    Temat postu: ......... Odpowiedz z cytatem

........
Powrót do góry
stokrotka28
Gość
PostWysłany: 19 Mar 2010, 23:19    Temat postu: dofinansowanie do przedszkola Odpowiedz z cytatem

Ludzie pytali się o dofinansowaniu do przedszkola i mówiono że nie ma , otóz jest cos takiego oczywiscie dla osób w ciężkiej sytuacji materialnej.Za przedszkole dla dzieci (bo mam 2)płaciłabym 26800 i oczywiście płacę to tyle ze każdy oplacony rachunek zanosze do bióra na Miodzie i na jedno dziecko zaracają mi po 12600 czyli zracają mi prawie koszt całego przedszkola.Niewiem czy komuś tym pomogę ale myślę że powinniscie wiedziec Smile
Powrót do góry
mikolaj

PostWysłany: 20 Mar 2010, 9:38    Temat postu: Re: dofinansowanie do przedszkola Odpowiedz z cytatem

stokrotka28 napisał:
Ludzie pytali się o dofinansowaniu do przedszkola i mówiono że nie ma , otóz jest cos takiego oczywiscie dla osób w ciężkiej sytuacji materialnej.Za przedszkole dla dzieci (bo mam 2)płaciłabym 26800 i oczywiście płacę to tyle ze każdy oplacony rachunek zanosze do bióra na Miodzie i na jedno dziecko zaracają mi po 12600 czyli zracają mi prawie koszt całego przedszkola.Niewiem czy komuś tym pomogę ale myślę że powinniscie wiedziec Smile

Napewno pomoglas, takie wiadomosci az milo czytac. A po to tu jestesmy zeby sobie pomagac.
Pozdrawiam
Powrót do góry
wulkan

PostWysłany: 3 Kwi 2010, 17:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie czy za marzec płacili już pieniądze za dzieci oczekujące na przedszkole.
Powrót do góry
wulkan

PostWysłany: 5 Kwi 2010, 13:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lol
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 13, 14, 15  Następny
Strona 6 z 15

Skocz do: